De prijzen van benzine en diesel verschillen in de Europese landen nog altijd aanzienlijk. Mits wat planning kan je tientallen euro's besparen tijdens je tocht naar je vakantiebestemming. Wij helpen je op weg.
Voor je op reis vertrekt, is het wellicht raadzaam na te gaan in welk land je het goedkoopst je tank vult. Een prijsoverzicht per brandstofsoort en per land kan je vinden op de website de VAB Opgepast: België is één van de weinige landen die met vaste prijzen werkt. Voor de andere landen werden meestal gemiddelden opgenomen.
Tanken langs de autosnelwegen is in regel duurder dan in een tankstation dat niet langs de snelweg ligt. In grensstreken kan je profiteren van de prijzenslag tussen de benzinestations in de verschillende landen. Tankstations weg van de snelweg zijn meestal vrij rustig, maar hebben dan als nadeel dat ze niet altijd 24 uur geopend zijn.
Luxemburg Tanken in Luxemburg is nog altijd goedkoper dan in de omringende landen, al wordt het verschil wel kleiner. De gemiddelde prijs voor een liter diesel bedraagt in het groothertogdom slechts 1,01 euro, tegenover 1,259 euro bij ons. En ook wie op benzine rijdt, gooit zijn wagen best nog eens vol in Luxemburg voor hij naar het zuiden vertrekt. Met een gemiddelde prijs van 1,207 euro per liter is ook deze brandstof daar een stuk goedkoper dan aan de Belgische benzinepompen (gemiddelde prijs 1,509 euro) en in de meeste andere landen van Europa.
Frankrijk Wat opvalt in Frankrijk, is dat de prijs van de loodvrije benzine bijna niet verschilt tussen stations langs de snelweg en deze buiten de snelwegen. Dit geldt echter niet voor de diesel waar wel degelijk een prijsonderscheid is. Vooral in tankstations verbonden aan grootwarenhuizen zoals Auchan en LeClerc ligt de prijs van de brandstoffen lager. Gemiddeld is de prijs in Frankrijk 15 tot 25 procent hoger dan in Luxemburg, maar als je gaat tanken bij een grootwarenhuisketen vervalt het grote prijsverschil.
Duitsland In Duitsland is het verschil van plaats tot plaats erg groot, niet alleen van snelweg t.o.v. de gewone weg, maar ook tussen tankstations van hetzelfde merk. Het prijsniveau op zich is ongeveer hetzelfde als in België. Verlaat je in Duitsland de Autobahn, dan vind je meestal op korte afstand een tankstation met veel goedkopere autobrandstof. Bij Clever Tanken kun je een Duitse postcode intikken, waarna je een overzicht krijgt van de prijzen bij de tankstations in de omgeving. Handig als je naar Duitsland op vakantie gaat. Een pdf-overzicht van goedkope tankstations bij de Autobahn vind je bij de De Duitse automobilistenvereniging ADAC.
Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië, Oost-Europa In Oostenrijk kunnen de prijzen per Bundesland dan weer erg uiteenlopend zijn, zelfs per regio zijn er verschillen. Zowel in Oostenrijk als Zwitserland is de benzine goedkoper. In Denemarken en Noorwegen liggen de brandstofprijzen een stuk hoger dan bij ons. In Oost-Europa is vooral benzine goedkoop in vergelijking met België.
Spanje, Portugal, Italië Ben je op reis naar Spanje, is het goed te weten dat benzine en diesel in dat land aanzienlijk goedkoper zijn dan in Frankrijk. Het verschil kan wel 30 cent per liter bedragen. Op de Canarische Eilanden is de benzine zelfs zeer goedkoop, dus als je daar een auto huurt, hoef je je over de brandstofrekening niet al te veel zorgen te maken. Tanken in Portugal is duurder dan in buurland Spanje, maar een liter diesel blijft er lichtjes goedkoper dan in ons land (1,148 euro). De Italiaanse pompen behoren dan weer tot de duurdere van Europa. Vooral diesel is daar erg duur (gemiddeld 1,314 euro per liter). (kve)
'Cav' back on track, McEwen knalt op dopingchaperonne
Cavendish spurtte iedereen op het achterplan in Gueugnon.
Mark Cavendish (Columbia) heeft op de verjaardag van klimgeit Federico Bahamontes (82) de langste etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen (Montargis-Gueugnon 227 km). De 'Manx Express' werkte fraai ploegwerk meesterlijk af in de smalle straten van Gueugnon. Een blijkbaar herstelde Tyler Farrar (Garmin) eindigde op twee fietslengten, Alessandro Petacchi (Lampre) moest er drie prijsgeven. Groene trui Thor Hushovd deed als tiende een slechte zaak in de strijd om het groen, de Noor ziet nu Petacchi naderen tot op 4 punten. Net na de finish kwam Robbie McEwen, vandaag vierde, ten val. Hij kon een dopingchaperonne niet meer ontwijken. Fabian Cancellara gaat met het geel de bergen in.
Het was vandaag alweer het geijkte patroon van de voorbije twee vlakke ritten, want van bij de vlag was de eerste uitvalspoging meteen de goede. Met Sebastian Lang had Omega Pharma-Lotto een sterke pion meegestuurd. Caisse d'Epargne porde Tourdebutant Mathieu Perget aan en Euskaltel stuurde Ruben Perez Moreno in de vuurlinie. Het trio liep tot 8 minuten uit. Onder het voortdurende gebeuk van Maxime Monfort (vandaag papa geworden!) en Bert Grabsch slonk die voorsprong stelselmatig. Tientallen kilometers lang trapten ze zich het snot voor de ogen om secondje per secondje terug te keren. Helden zijn het. Allemaal in dienst van Mark Cavendish. Geen andere ploeg die er ook maar even aan gedacht heeft om zelf een handje toe te steken in de achtervolging. Pletwals In het slot was er toch even wat opwinding. Het krachtenreservoir van het Columbia-duo ontplofte toen Dimitri Champion en Anthony Charteau de oversteek maakten naar het koptrio. De stoottroepen van Katusha en Lampre namen de rol over, maar het waren finaal de klassementsploegen die de vijf een halt toeriepen. RadioShack en Astana frotten helemaal voorin het peloton om niet verrast te worden door de draaiende wind. Een fantastische zaak voor Columbia dat zo zijn pletwals pas in de slotkilometers moest inzetten. Magistrale spurt De Britse spurtkeizer mag alweer een kaarsje branden voor zijn piloot Mark Renshaw. De Australiër zette zijn kopman op de juiste plaats af. Als een pijl uit een moordende kruisboog schoot Cav naar een verdiende tweede zege. Farrar, spurtend met een polsfractuur, stond niet op de foto, Petacchi evenmin. Cavendish, die gisteren in Montargis zij supporterschare weer wat zag aandikken na zijn krokodillentranen op het podium, kan met een gerust gemoed de Alpen in. Naast de valpartij van McEwen viel er nog iets opmerkelijks te noteren: Carlos Barredo (Quick.Step) droop met een bloedneus af richting camper na een serieuze vechtpartij met de Portugees Rui Costa (Caisse d'Epargne). (dea
In haar carrière reed Dana Winner al honderdduizenden kilometers door Vlaanderen en van het éne optreden naar het andere. En terwijl ze on the road was, hoorde ze op de autoradio prachtige liedjes in haar moedertaal, ontmoette ze bij tankstations en in wegrestaurants verrassende Vlamingen en Nederlanders en hoorde ze allerlei verbazende verhalen over Hollanders en Belgen.
Al deze ervaringen hebben Dana Winner geïnspireerd tot de uit Vlaanderen en Nederland. Dana duikt onder in de rijke muziekgeschiedenis van en komt naar boven met een aantal van de mooiste nummers die er ooit gemaakt werden. Sommige van deze parels klinken vertrouwd in de oren; anderen zijn ten onrechte vergeten. Gelukkig is er Dana Winner om al deze heerlijke songs weer tot hun recht te laten komen. En dat doet ze met veel bravoure en op een originele manier.
Het beste van eigen bodem vult Dana aan met het mooiste uit haar eigen repertoire. Tussen de liedjes vertelt de zangeres over haar grappige en ontroerende belevenissen in de Lage Landen en strooit ze gul in het rond met leuke, opvallende en soms hilarische weetjes over Nederlanders en Vlamingen. Frieten, fierljeppen, ons typische weer, inspirerende meisjesnamen, het zit allemaal verwerkt in Parels uit de Noordzee.
Parels uit de Noordzee is een schitterende en hartverwarmende luistertocht langs de mooiste liedjes van de Lage Landen gebracht door één van de beste stemmen van Vlaanderen en Nederland. Een must en een absolute aanrader voor al wie oor heeft voor de muzikale rijkdom van de Lage Landen.
Een overzicht van de concerten en info omtrent reservaties vind je op www.danawinner.com, gewoon even doorklikken naar de "Tourlist". (zangtalent)
Jambers zoekt na twintig jaar zijn figuren weer op (video)
Lachen, gieren, brullen. Dat was het steevast tijdens een avondje Jambers kijken. En driewerf hoera: weldra kan dat opnieuw. Want de halve zolen die Jambers vroeger op uw beeldbuis projecteerde, krijgen weer hun moment de gloire in het bekende televisieprogramma, maar dan twintig jaar later.
Door de ene geroemd, door de andere verguisd. Maar wij zijn wat blij dat Paul Jambers opnieuw zijn lederen jas aantrekt om naar de rand van de maatschappij te trekken. Daar zoekt hij de toppers van vroeger op om er een gesprek mee te hebben. Hoe leven ze na al die jaren stilte? Leven ze überhaupt nog? En wat zijn hun toekomstplannen? Het zijn prangende vragen waar we weldra een antwoord op krijgen.
Een definitieve titel heeft het project nog niet. Maar mogelijk - aan originaliteit is nog geen enkele programmamaker gestorven - krijgt de nieuwe Jambers-reeks de naam Jambers, twintig jaar later mee.
Paul bevestigt het idee. Ik ga opnieuw bij de mensen van weleer aanbellen. Het belooft spannend te worden, spuit de programmamaker met mist.
Een exacte datum van aanvang kregen we niet. Maar voor de herfst van volgend jaar zou u in principe weer moeten kunnen genieten van al het lekkers dat er in Vlaanderen ronddoolt. Klassieker-alarm. (SF)
Kom zaterdag naar de opname van Vlaanderen Muziekland in Kortrijk
Welk is het meest favoriete Nederlandse liedje volgens de Vlaming en wie zingt welk Nederlands lied?
Op zaterdag strijkt Vlaanderen muziekland neer in Kortrijk voor de opname van een aflevering die helemaal in het teken staat van Nederland. De Vlamingen verkozen Kronenburg Park van Frank Boeijen tot het beste Nederlandse nummer aller tijden en dat lied mag dan ook zeker niet ontbreken in Kortrijk. The Ditch waagt zich aan een eigen interpretatie. Het werd zomer van Rob de Nijs eindigde op de tweede plaats en zal zaterdag vertolkt worden door toepasselijk de Nederlander Jan Smit. Het is een nacht van Guus Meeuwis, dat de top 3 vervolledigt, wordt zaterdag gebracht door Dana Winner. Daarnaast zullen ook Frans Bauer, Junior Eurovisiesongfestivalwinnaar Ralf, Nelson en Geena Lisa zelf zaterdag het beste van zichzelf geven in de aflevering over Nederland. Het resultaat is op vrijdag 13 augustus te zien op Eén.
Dit is de volledige uitslag van de enquête en de setlist voor zaterdag: 1 Frank Boeijen - Kronenburg Park 2 Rob de Nijs - Het werd zomer 3 Guus Meeuwis - Het is een nacht 4 Marco Borsato - Ik leef niet meer voor jou 5 Veldhuis en Kemper - Ik wou dat ik jou was 6 André Hazes - Een beetje verliefd 7 Frans Bauer - Heb je even voor mij 8 Benny Neyman - Vrijgezel 9 Abel - Onderweg 10 René Froger - Alles kan een mens gelukkig maken
Deze artiesten treden op: Geena Lisa - Vrijgezel Frans Bauer - Heb je even voor mij Frans Bauer - Samen in het bubbelbad Ralf - Click clack The Ditch - When blood runs cold Nelson - Ik leef niet meer voor jou Dana Winner - Het is een nacht Jan Smit - Terug in de tijd Jan Smit - Het werd zomer Nelson - Shes gone Dana Winner - De vlinders achterna The Ditch - Kronenburg Park (Showwbizzsite)
Kom zaterdagavond naar de opname van Vlaanderen Muziekland in Kortrijk. Aanvang 20.30 uur.
"Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen bedankt om het record te komen verbreken", glunderde Clijsters na afloop.
Kim Clijsters heeft twee vliegen in één klap geslagen. Eerst en vooral wist ze 35.681 toeschouwers naar het Koning Boudewijnstadion te lokken, dat zijn er 5.209 méér dan het vorige wereldrecord. Vervolgens ging Serena Williams voor de bijl met 6-3 en 6-2.
Nonchalante Serena Niet dat de cijfertjes ertoe deden natuurlijk, maar het publiek zal allicht toch ietsje meer van de Amerikaanse verwacht hebben. De Wimbledon-winnares stond nonchalant te tennissen, waardoor er weinig echte showrally's van kwamen. Bij 4-3 ging Clijsters door de opslag van Serena, een break die voldoende was om de set op zak te steken. In de volgende set volgde er nog veel minder weerwerk. Van 1-1 ging het razendsnel naar 5-1, met als gevolg dat de prestigieuze exhibitiewedstrijd er al na een dik uur opzat. Aparte setting Gelukkig maakte de aparte setting veel goed. Denk maar aan Martina Navratilova die de match in goede banen leidde, het feit dat de partij uitgezonden werd in 160(!) landen en het vele prestigieuze volk in de tribunes. Clijsters beleefde haar kippenvelmoment toen ze op het grote scherm dochtertje Jada naar zichzelf zag zwaaien. Een pakkend moment.
De aparte regels die ingevoerd werden, waren echter niet zo'n succes. Zo volgde er na deuce geen 'advantage' meer, was er een zeil over het terrein gespannen tegen de (onbestaande) regen én waren er geen lijnrechters. Alsof de organisatie geen risico wilde nemen nadat Williams in haar vorige ontmoeting met Clijsters zo'n exemplaar verrot gescholden had.
Prinsenpaar aanwezig Onder de opvallendste gasten zaten onder meer prins Filip en prinses Mathilde, Herman Van Rompuy, Yves Leterme en Guy Verhofstadt. Tijdens de openingsceremonie werden enkele iconen van de Belgische sportgeschiedenis gehuldigd, zoals Kim Gevaert (die overigens opnieuw zwanger is), Dominique Monami, Sabine Appelmans, Gella Vandecaveye, Tia Hellebaut, Fred Deburghgraeve en Justine Henin, die met een elleboogblessure verstek moest geven voor deze partij.
Muzikaal spektakel Naast het sportieve viel er ook muzikaal veel te beleven. Maar liefst zestien Belgische artiesten (Toots Thielemans, Daan, Sarah Bettens, Natalia, Clouseau, An Pierlé, Marie Daulne, Jasper Steverlinck, Leki, Sandrine, Jo Lemaire, Sandra Kim, Eva De Roovere, Amaryllis Uitterlinden, Maurane en Ozark Henry) zorgden in duetvorm voor twee muzikale intermezzo's van ongeveer een half uur. Ze zongen onder meer aangepaste nummers van Ozark Henry, die als curator van het concert werd aangesteld. De avond werd afgesloten met een feestelijk vuurwerk. (svm)
Het grootste probleem aan een lekkere zonvakantie? De bandjes van je bikini en/of badpak, die een bruine decolleté of een open jurkje verpesten. Topless zonnen is één optie, een andere is het kopen van een bikini of badpak dat de zonnestralen doorlaat. Maar is dat wel een goed idee?
Op het eerste zicht lijkt van wel: ook bruinen in de 'verstopte' plekjes, wie wil dat niet? Maar als je er langer over nadenkt, dan komen een boel praktische bezwaren in gedachten.
Zonnecrème Bijvoorbeeld: hoe blijf je zonnecrème aanbrengen onder de (bad)kledij? De eerste laag voor je het strand optrekt is geen probleem, maar wat met de volgende lagen?
Kleurverschil De kledij laat maximum 80 procent van de UVB-stralen door, dus er zal altijd een kleurverschil zijn. Maar hoe groot is dat verschil en valt het erg op? De bandjes en randjes, die altijd dikker zijn dan de rest van de badkledij, en dus minder zon doorlaten, zullen dus nog altijd zichtbaar zijn.
Gevoelig Een derde probleem is de gevoelige plekjes. Bikini's, badpakken en zwemshorten beschermen intieme delen niet alleen tegen priemende blikken, maar ook tegen de buitenwereld. Niet voor niets, want deze lichaamsdelen bevatten vaak veel zenuwen en een dunne huid. Letterlijk gevoelige plekjes dus, plekjes die je liever niét (per ongeluk) verbrandt.
Lelijk Tot slot: de huidige generatie zondoorlatende bikini's en badpakken is niet bepaald hip te noemen. Dieren- of bloemenprints die lijken weggelopen uit de foute jaren '80. Bovendien zijn ze behoorlijk doorzichtig, en ook al zijn ze dat niet als je ze draagt (zo wordt beloofd), het stelt een vrouw niet bepaald op haar gemak.
Conclusie? Mooi idee, maar (nog?) niet bepaald praktisch! (edp)
Een heel dikke knuffel van Erik Zabel. Omhelzingen van zijn tot tranen toe bewogen ploegmakkers en uiteindelijk Mark Cavendish zelf die op het podium tranen met tuiten weende. Cavendish heeft eindelijk zijn eerste ritzege beet.
'Maar ik heb eens te meer bewezen dat ik met die druk omkan', aldus een zielsgelukkige Cavendish. 'Zoals het al een heel seizoen niet gemakkelijk was voor de start van de Tour, zo waren ook de eerste dagen verre van simpel. Met woensdag als meest ongelukkige dag omdat ik het gevoel had dat ik de hele ploeg in de steek gelaten had. Ik kan niet zeggen hoe groot mijn dank aan het adres van het management van de ploeg en aan de renners is voor het bewaren van het vertrouwen in mij. Eindelijk heb ik ze niet beschaamd.'
'Vandaag heeft de ploeg tot klassementsrijder Michael Rogers toe alweer schitterend werk geleverd. Van Erik Zabel kreeg ik de info dat de weg naar de finish niet vlak maar licht hellend was. Dat we moesten opletten dat het tempo niet zou dalen. Dat hebben de ploegmaats keurig gedaan en daarna heeft Mark Renshaw alle aanvallen afgeslagen. Vervolgens was het aan mij en ik heb het kunnen afwerken. Een enorme druk is daarmee van mijn schouders gevallen. De mensen die kritiek hadden, kunnen die opnieuw inslikken. Mark Cavendish en Team HTC-Columbia leven nog. Het kan de komende twee weken nog leuk worden.' (nieuwsblad)
Vrachtschip als bioscoop. In Diksmuide aan de IJzertoren ligt het terras van Water & Vuur. Onder een parasol op het gerenoveerde dek van een vrachtschip uit 1942 geniet je er van de zon.
Geen kreeft of champagne op de kaart, wel eerlijke streekproducten. Van rivierpaling tot beenham.
Ook voor kids zijn er leuke gerechtjes, zoals de schipbereide hamburger met frietjes. Met het concept 35 mm aan bakboord kan je op het dek ook regelmatig films bekijken. (Lili water en vuur)
Quick.Step toont zich in de aanvangsfase van de Tour: dit keer is Jurgen Van De Walle mee.
De Belgen laten zich opmerken in deze Tour de France. Eerst hadden we Maarten Wynants een hele dag in de aanval, nadien de sterke prestaties van Jurgen Van den Broeck en Jürgen Roelandts en vervolgens de lange vlucht van Francis De Greef. In de vijfde etappe van de Tour, van Epernay naar Montargis, is het de beurt aan Jurgen Van De Walle (Quick.Step) om de beentjes te strekken. Hij is op pad met de Spaanse kampioen José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) en de Fransman Julien El Farès (Cofidis). Het trio heeft na 25 kilometer een bonus van 5' vergaard.
De vijfde Tourrit van Epernay naar Montargis is 187,5 km lang en is de tweede van drie opeenvolgende vlakke etappes die normaal gesproken op een massaspurt moeten eindigen. De snelle jongens krijgen in deze Tour niet zoveel kansen, want zaterdag trekken we al de bergen in. Het wordt bloedheet op weg naar Montargis met temperaturen in de schaduw rond 33 graden bij de start en tot 35 graden aan de aankomst in Montargis. De lichte tegenwind zal de opdracht van de renners niet vergemakkelijken. Pittig begin Het begin van de rit is nog pittig, vooral wanneer we uit de vallei van de Marne tussen de champagnevelden naar boven klimmen. Al snel volgen de twee enige klimmetjes op het menu: Côte d'Orbais l'Abbaye na 18 km en Côte de Mécringes na 36,5 km. Tussendoor is er de eerste van drie tussenspurten. Wellicht vertrekt in het eerste uur weer een lange vlucht.
Late tussenspurt De finale van de etappe is dan weer biljartvlak en over lange brede wegen. Opvallend is dat op er op slechts 18 km van de streep nog een tussenspurt ligt. In Montargis wordt wellicht niet enkel gespurt voor de ritzege, maar ook voor het groen. Alessandro Petacchi, man in vorm met al twee zegeruikers, kan mits een derde overwinning het groen heroveren van Hushovd. Laat ons vooral Mark Cavendish niet afschrijven, want de Brit is gebrand op revanche. De aankomst in Montargis wordt voorzien rond 17.15u. (kh/dea)
Vorige week is Megan Fox in de grootste intimiteit getrouwd op Hawaï. Ondanks alle geheimdoenerij is de video van hun huwelijk nu al te zien op het net. Een Amerikaans tv-station kreeg de eer om beelden te schieten van deze exclusieve trouwpartij.
Op het filmpje is een stralende bruid te zien, in een jurk die zo weggeplukt lijkt uit een sprookje. Naast haar staat een even opgewekte echtgenoot, Brian Austin Green, én zijn zoon Kassius. Het ventje kan zich naar verluidt prima amuseren met zijn ravissante schoonmoeder.
Het stel leerde elkaar in 2004 kennen op de set van 'Hope & Faith'. Sindsdien zijn de tortelduifjes niet meer van elkaars zijde geweken. (svm)
Op een zwoele zomeravond kreeg Mediawatchers de tijd om uitgebreid kennis te maken met twee van de drie Romeos Davy Gilles moest helaas verstek laten gaan, maar Gunther Levi en Chris Van Tongelen maakten graag tijd voor dit ietwat chaotisch maar wel gezellig interview!
Chris en Gunther, jullie hebben voornamelijk een musicalachtergrond Gunther: Ik haat musical! Chris: Ik denk dat ik in de groep de persoon ben met de grootste musicalachtergrond. Davy uiteraard ook, maar die is er nu niet dus daar moeten we het niet over hebben (lacht). En Gunther Tja, hij doet het af en toe, maar eigenlijk haat hij musical.
Gunther, doe je dat om een beetje centjes bij te verdienen? Gunther: Ja, het is zo al moeilijk genoeg in onze branche We moeten een beetje vanalles doen om rond te komen (lacht). Chris: Neenee, we zijn eigenlijk echt ongelofelijk zot van musical Gunther: Ik niet!! Ik echt niet, ik doe dat eens graag om de twee of drie jaar, maar ik haat het echt naar musicals te moeten gaan kijken. Ppfff, nee Chris: Ik zou het ook niet meer constant willen doen.
Sommige musicalsterren kijken neer op De Romeos Chris: Wij zijn een populair genre en omdat die musicalmensen daar hun weg niet in vinden, kijken ze er gemakkelijk op neer. Zo keken de grote acteurs vroeger ook neer op Familie, maar nu willen ze er wel allemaal heel graag in spelen (lacht). Gunther: De mentaliteit is echt compleet anders en ik ben er niet zot van. Ik heb er geen ambras mee, en het is niet denigrerend bedoeld, maar t is mijn wereld niet, ik vind daar mijn draai niet in. Chris: Mensen nemen er zich nogal snel héél serieus.
En jullie dus niet? Chris en Gunther: Nee! (lacht)
Jullie zijn beiden acteurs. Moeten jullie voor De Romeos jullie acteertalent bovenhalen of komt dat uit jullie zelf? Gunther: Dat is ons ding, we zijn op het podium wie we echt zijn. We amuseren ons. Chris: Voila, we amuseren ons! Als er al eens een rol gespeeld wordt, is het omdat we altijd op Davy zijn kap willen zitten (lacht).
Die mens is hier niet en kan zich niet verdedigen, ocharme! Chris: Och, we zouden juist hetzelfde zeggen als hij hier zou zijn. Dat is een hele goeie vriend van ons. We missen hem echt, hoor! We hebben daarnet ook al een optreden gehad zonder hem en dat is niet leuk Hij is het zwarte schaap van de groep en nu moeten Gunther en ik op mekaars kap zitten, maar dat gaat niet. We hebben hem eigenlijk al willen bereiken om te laten weten dat Gunther en ik toch vanaf nu met zn twee willen verder gaan, zonder hem, maar hij neemt zijn telefoon niet op. Gunther: Hij zal een vermoeden hebben (lacht).
Hebben jullie zin om terug solo iets te doen? Gunther: Dat mag, maar het hoeft nu nog niet direct. En als ik het zou doen, zou het echt op een ver zijspoor zijn, maar echt een ver. Het zou puur zijn omdat ik het zelf eens leuk vind, maar niet om er full time mee bezig te zijn. Chris: Ik zou Duitse schlagers zingen. Gunther: Nee, dan zou ik iets doen wat puur mijn ding is en wat geen hond wilt kopen. Chris: Musical dus (lacht).
Met De Romeos zingen jullie uitsluitend covers. Geen behoefte om eigen nummers te schrijven? Gunther: Ppfff, moet dat? (lacht) Ik schrijf thuis nog wel nummers Chris: Ik schrijf Duitse schlagers!
Komaan Chris Gunther: Dat is dus niet om te lachen, dat is echt waar! Chris: Ja, dat is echt waar Maar met De Romeos hebben we niet de behoefte om eigen nummers te schrijven. Dat kan er nog wel van komen, hoor, maar voorlopig niet. Maar goed, we zullen morgen nog eens een liedje schrijven, speciaal voor u (lacht).
Vroeger kregen jullie zelf alle aandacht, stonden jullie als individu in de belangstelling Chris: Maar dat is niet tof, hoor, alleen op een podium. Gunther: Nee, dat is echt niet tof. Chris: Het gebeurt dat we nog eens alleen een job doen natuurlijk, zeker Davy. Terwijl wij opnames hebben voor Familie, zingt hij in de namiddag voor bejaarden Dat is zijn dagjob Maar saai! Dat is echt saai! Zo alleen op een podium wij kunnen mekaar eens vastpakken. Gunther: En lachen en zeveren. Chris: Als je alleen bent, moet je heel serieus tegen de mensen een uitleg proberen te doen. Dat is niet leuk!
Zijn jullie al eens van het podium gevallen? Gunther (lacht): Ik wel ja! Soms gebeurt dat wel eens (lacht). Chris: Hij had gevochten met een lichtrobot en kreeg hem niet in bedwang. Gunther: Maar t is lang geleden, hoor (lacht). Chris: Bij De Romeos ben ik nog nooit van het podium gevallen, maar ik had eens ergens een gastoptreden bij een concertband Ze kondigden mij aan, terwijl ik gewoon opzij in het publiek zat te kijken. Ik loop dus naar de stenen trap en echt ik sla daar op mijn sjokkedijzen Helemaal bedwelmd terug recht, en zo op het podium gekropen (lacht) En ja over musical gesproken het glazen schoentje van Assepoester!
Gevallen met het muiltje in je hand? Chris: Zoef, van de trap maar ik heb het schoentje niet laten vallen! Ik lag er zelf wel (tegen Gunther) Op de première van Assepoester (lacht). Gunther: Haha, echt? Chris: (lacht) Echt waar! En Fred Van Kuyk deed in zijn broek (tegen mij) Das Opa Fonkel he, Fred Van Kuyk.
Zijn jullie door de actie van Davy nu anders tegen de fans? Gunther: Wat bedoel je met actie?
Het kindje. Chris: Welk kindje?
Er is wel een kindje Gunther: Ja, Davy heeft een kindje. Chris: Sam! De dochter he, hoe oud is ze? 6 jaar? Gunther: Of 7 al, denk ik. Chris: Heeft hij nog acties gedaan?
Het schijnt van wel Chris: Ik weet daar niks van. Gunther: Ik was er niet bij.
Dus jullie houden nog heel veel van jullie fans? Gunther: Wat heeft dat met fans te maken? (lacht) Chris: Och zeg, als je niet af en toe op een fan mag zitten, ppfff (lacht). Nee, natuurlijk houden wij van onze fans en Davy heeft gewoon pech gehad, punt. Ik ben trouwens nog altijd niet zeker dat dat kindje van hem is, en dat meen ik. Maar Davy houdt ook nog ontzettend veel van zijn fans.
Krijgen jullie nu niet nog meer aanbiedingen van vrouwen? Gunther: Ja, dat is niet te doen, vrouwen zijn niet te doen! Chris: Het straffe is, en dat is geen zever wat ik nu ga vertellen al de rest ook niet trouwens (lacht) maar toen wij vorig jaar aan onze reeks optredens begonnen, hadden we net 3-4 weken niet gespeeld toen heel dat circus rond Davy begon. We hadden toen wel schrik hoe de mensen zouden reageren. Wel het was nog erger dan ooit! Geen schrik nodig geweest.
Dus jullie vinden het allemaal wel oke. Chris: Wij vinden dat goeie reclame voor ons! (lacht) Gunther: Davy mag nog zijn gang gaan (lacht). Chris: Ik ging dat nu zo niet gezegd hebben, maar ik treed Gunther toch volledig bij (lacht). (zangtalent)
ABC gezondheid: Veel mensen tussen 40 en 75 jaar vragen zich af hoe ze overgewicht kunnen vermijden.
Het (deel)antwoord is de eenvoud zelf. Neem iedere ochtend voldoende tijd voor een gezond ontbijt. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek dat op 15 januari 2008 werd gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology.
Een groot aantal mensen ontbijten niet, anderen eten tijdens de ochtenduren te weinig. Weinig eetlust na het ontwaken heeft veel te maken met een teveel aan toxische stoffen in het lichaam en een niet optimale leverwerking.
Hoe dan ook, voldoende eten 's morgens, en liefst 10 procent meer dan het klassieke ontbijt voorschrijft, helpt mee om overgewicht te vermijden. De Britse onderzoekers, onder leiding van Dokter Forouhi, zijn verbonden aan het Institute of metobolic science in Cambridge. Ze volgden gedurende een periode van 3 jaar 6800 mensen in de leeftijfscategorie tussen 40 en 75 jaar.
Het besluit van de studie was dat hoe meer men 's morgens at, hoe kleiner de kans was om aan overgewicht te lijden. Het oude gezegde, ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en een nederig avondmaal als een clochard, krijgt hier terug zijn volle betekenis.
'We laten het hier niet bij, we zullen terugslaan' Zo'n dag heb ik zelden meegemaakt in mijn toch al lange Tourgeschiedenis als ploegmanager. Werkelijk alles wat kon tegengaan, sloeg ook tegen. Maar ze zijn nog niet van ons af.
Het was stil op de autocar van RadioShack toen we naar het Novotel in Valenciennes schoven. Heel stil. Allemaal zaten ze met de kopjes naar beneden. Lance was bijzonder ontgoocheld dat het zo afliep. Begrijpelijk, want dit had niets met conditie te maken.
Vooraf hadden we zoveel verwacht van de kasseien, maar als het me nu vraagt: neen, dit hoort niet thuis in de Tour. We werden gewoon door tegenslag achteruitgezet. Pech op het slechte moment. Onze drie klassementsrenners reden lek. Eerst Andreas Klöden op de derde kasseizone, dan Lance Armstong op zestien kilometer van het doel en wat later ook nog Levi Leipheimer. De situatie was geen moment ideaal. Eerst werden we opgehouden door die val van Fränk Schleck. Lance en Popovych zaten in het groepje dat erachter kwam, maar van het ene moment op het andere werden de rollen voor Lance omgekeerd.
Neen, dit was absoluut geen goede dag. De stand leert dat we absoluut geen goede uitgangspositie hebben, maar wat kan je aan tegenslag doen? Fränk Schleck is er nog erger aan toe. Voor hem is het voorbij, terwijl zijn broer Andy dé winnaar van de dag is. Hij won 1'20'' op Alberto Contador en 2' op Lance. Dat is toch een bonus die je anders niet zomaar bijeenfietst. En zeggen dat Andy de grote verliezer was van de proloog. Ik stel ook vast dat Alberto Contador goed bezig is, al snapte ik niet goed wat Alexandre Vinokourov op het einde uitrichtte. Er was precies geen goede communicatie onderling. Ook Jurgen Van den Broeck glipte vandaag goed mee.
Het was zinloos om nog dezelfde avond de groep bijeen te roepen voor een praatsessie. Iedereen was te down door de feiten. Woensdagmorgen houd ik een extra meeting op de teambus, enerzijds om uit te maken waarom we deze tegenslag vingen.
Helemaal nieuw is dit gevoel voor Lance en ik nu ook weer niet. In 2003 hebben we een paar zulke dagen gekend, maar toch konden we de situatie nog keren. We zijn ook niet van plan om dit keer in een hoekje te gaan uithuilen. Dit is een verhaal van tegenslag. Maar dat staat erbij. Vandaag was het onze beurt, morgen is het misschien een andere Tourfavoriet die aan de klaagmuur staat. Een nachtje slapen kan wonderen doen. We laten het hier niet bij, maar kijken waar en hoe we kunnen terugslaan. Deze Tour is bijlange nog niet gedaan. Er resten ons nog twee en een halve week om iets te ondernemen. Ik verwacht dat Lance morgen al zijn eeuwige fighting spirit op de groep overbrengt. We vechten terug. Al verwacht ik niet dat dit al in de rit naar Reims gebeurt. In principe wordt dit een etappe voor de spurters. Tenzij er zich ineens een opening aanbiedt.
Ik las op een Franse site dat ik zou beweerd hebben dat 'des coureurs des cons' zijn, dat renners dwazen zijn. Sorry, maar dit klopt gewoon niet. Ik heb me nooit in dit debat gemengd en doe dit nu ook niet. (nieuwsblad)
Cois Pelckmans stapt uit Thuis, of beter acteur Steph Goossens houdt ermee op. Vanaf oktober gaat hij aan de slag voor VT4, waar hij een van de gezichten wordt van het nieuwe dagelijkse magazine Vlaanderen vandaag.
30 september 2010 is de laatste werkdag van Steph Goossens bij Thuis, maar daar zal de kijker nog niet meteen iets van merken. Zijn personage Cois Pelckmans is nog tot eind december te zien in de populaire Eén-reeks.
Steph Goossens zelf gaat vanaf oktober aan de slag bij VT4, waar hij een van de gezichten wordt van een nieuw magazine. (story)
Wie er deze zomer met de auto op uittrekt, heeft veel kans dat er onderweg kleine relationele twisten opduiken. Reizen met gekibbel of geruzie blijkt de grootste bron van ergernis, zo blijkt uit een Nederlandse rondvraag van de ANWB.
Verkeerd rijden, bemoeienissen van de medebestuurder, files: het hoort bij het reizen met de auto. Vooral de meningsverschillen, gekibbel of ergernissen onderweg naar de vakantiebestemming, passen bij de vakantie-uittocht. Ruim een derde van de ondervraagden heeft er last, 38 procent vindt dit zelfs onvermijdelijk.
Vrouwen Een derde probeert ze te vermijden door regelmatig pauzes in te lassen zodat iedereen stoom af kan blazen 15 procent zorgt voor voldoende vermaak in de auto en dat is voornamelijk het werk van de vrouwen, zo tonen de cijfers aan. Veertig procent probeert het gespreksonderwerp te veranderen, een kwart houdt zich stil en 1 op de 10 mannen zet de auto langs de kant en weigert verder te rijden. Bron Wie het gekibbel veroorzaakt, is niet makkelijk aan te wijzen. De helft geeft aan dat dit per keer verschilt, 17 procent geeft de kinderen de schuld, 13 procent vindt dat de partner de aanstichter van de ergernissen is. 1 op de 10 mannen geeft eerlijk toe meestal de bron of aanstichter te zijn. (lvl)
De 88-jarige Eugène Breynaert uit Liedekerke krijgt woensdag als eerste het nieuwe rijbewijs naar Europees model. Daar is niets bijzonders mee, ware het niet dat Eugène vorig jaar wereldberoemd werd dankzij een filmpje in 'Man Bijt Hond'. Hierin was te zien hoe hij zijn autootje zorgvuldig parkeerde in zijn erg kleine garage.
Het 'Man Bijt Hond'-filmpje met Eugène Breynaert was in 2009 een van de leukste tv-momenten van het jaar.
Via Youtube werd het filmpje verspreid over de hele wereld. Ook vele buitenlandse zenders zonden de maneuvers van Breynaert uit. De kranige oude man was destijds minder opgezet met de massale persaandacht en besloot op een gegeven moment om niet meer met journalisten en reporters te praten.
Eugène Breynaert krijgt zijn nieuwe rijbewijs uit de handen van ontslagnemend staatssecretaris Etienne Schouppe, die in Liedekerke ook schepen is. (TV-Visie)
"Mijn dagelijks halfuurtje lopen" elke ochtend vvor hij de rest van de dag de keuken induikt in De Wulf.
"Ik hou van werken in het zomerseizoen; onze gasten zijn dan een stuk meer ontspannen en beter gehumeurd"
Kobe Desramaults is 29, geboren en getogen in Dranouter en eigenaar van hotel-restaurant In De Wulf. Hij bracht zijn jeugd door in de oude hoeve die door zijn moeder werd vèrbouwd tot taverne en hotel. Diezelfde hoeve onderging opnieuw een metamorfose tot het huidige hotel-restaurant. Eind 2005 sleepten Kobe en zijn team een Michelinster in de wacht, waarmee hij een val'! de jongste Belgische sterrenchefs ooit werd. Benieuwd naar wat hij in de zomer zoal doet.
Een druilerige vrijdagmorgen, eindeloze akkers en heuvelachtige weides ... Na een rit van een klein uurtje zou de bestemming volgens mijn gps nog slechts een honderdtal meter veraf zijn. Plots rijst van tussen de groene velden het prachtig gerenoveerd restaurant In De Wulf op.
Klokslag tien uur stap ik de zaak binnen, en kijk mijn ogen uit op het simpelweg sublieme decor : authentiek parket, lederen zetels, reusachtige tapijten,... Kobe Desramaults stapt met kleine oogjes op me af en heeft een sterke espresso nodig om wakker te worden. En dan wordt op dit moment van mij verwacht dat ik hem naar zijn vrije zomeravonden pols! Kobe graaft zichtbaar diep in zijn gedachten.
"Het klinkt misschien cliché, maar op een vrije zomeravond ga ik graag uit eten met wat vrienden. Dan kiezen we niet voor een chique zaak, maar verorberen we meestal een sappige biefstuk met knapperige frietjes, aangevuld met wijn of bier". weet de jonge sterrenchef dan toch. "Daarnaast probeer ik elke morgen, voor het werk begint, een eindje te gaan lopen met mijn hond Barry. In de zomer wordt dat halfuurtje écht genieten. Na mijn rondje ben ik perfect voorbereid op de dagelijkse portie stress die ik hier moet incasseren."
Zomer in San Francisco Werken in de horeca staat gelijk aan werken als anderen vakantie vieren. Maar erg vindt Kobe dat niet. "Het is wel zo dat de sfeer in het restaurant tijdens de zomermaanden heel wat minder gespannen is. Dat komt vooral doordat onze klanten dan beter gehumeurd zijn. Nee, wij krijgen heel zelden zakenmensen over de vloer. Onze gasten komen naar In De Wulf om te genieten van het eten en om eens echt goed te ontspannen. Je moet ook heel wat tijd uittrekken om bij ons te komen, want wij liggen erg afgelegen, zoals je allicht wel hebt gemerkt", grinnikt hij. "Net om die relaxte sfeer hou ik meer van het zomerseizoen."
Deze zomer wacht het keukenteam van In De Wulf overigens helemaal weinig rust. "Ik trek met mijn personeel naar San Francisco, daar gaan we aan de slag in een notoir restaurant. We kennen die mensen al, want zij zijn eerder al hier komen helpen. Waarom die uitwisseling? Op korte tijd kan je zo een pak nieuwe ervaringen opdoen, en dat is onbetaalbaar."
Vanaf vandaag liggen de nieuwe Zeeuwse mosselen in alle grootwarenhuizen. De kwaliteit ervan is uitstekend, zeggen de specialisten. Bovendien zijn ze ook goedkoop.
De jumbo's voor de restaurants zijn zelfs iets goedkoper dan vorig jaar, zegt Edwin Foudraine van Prins & Dingemanse. Van die lage prijzen was de voorbije dagen weinig te merken. Nog voor de officiële seizoensstart vandaag, begonnen de mosselboeren vrijdag al hun schelpen aan de man te brengen bij groothandelaars die aan restaurants leverden. Het voorbije weekend leken op alle terrassen van Vlaanderen mosselen opgediend te worden. Maar daarvoor vroegen ze soms meer dan 25 euro. De consument genoot dus nog niet mee van de lagere prijzen.
Warenhuisketen Carrefour had gisteren al mosselen in een aantal vestigingen en verkoopt die - nog tot en met zondag 11 juli - tegen 2,39 euro per kilogram. Delhaize start vandaag en vraagt 2,95 euro voor mosselen van het merk Delhaize en 4,99 euro voor 2 kilogram van discountmerk 365. Behoorlijk goedkoop dus. Bij Colruyt start het mosselseizoen vandaag. 'Wij volgen de prijzen van de concurrenten', luidt het.
Specialisten beklemtonen nog dat we een heel goed mosselseizoen krijgen: de mosselschelpen bevatten nu al meer dan dertig procent vlees, wat behoorlijk veel is bij de start van het seizoen. (nieuwsblad)
Bronzen Sint-Jacobsschelpen in de grond wijzen weg pelgrimsroute
In het hartje van Brugge liggen voortaan bronzen sint-jacobsschelpen op de grond. De schelpen zijn een onderdeel van de pelgrimsroute Via Brugensis. De route start aan Sluis en leidt naar Santiago de Compestela. Het Vlaamse Genootschap van Santiago de Compostela wil zo de oude pelgrimsroutes door België weer in kaart brengen.
Wie in de Brugse binnenstad op een bronzen schelp trapt, bevindt zich op de route naar Santiago de Compostela. De route gaat terug naar een oude pelgrimsroute vanuit Brugge die dateert uit de veertiende eeuw. De huidige route is geen reconstructie van de middeleeuwse route, maar gaat wel langs historisch belangrijke plaatsen.
We vertrekken vanuit de Zwinstreek. Via Hoeke gaat het naar Brugge, zegt schepen van toerisme Jean-Marie Bogaert. Door de binnenstad naar de Sint-Jacobskerk. Via het Zand en het station naar Sint-Michiels en dan zuidwaarts naar Zevekerken, Sebourg in Frankrijk en dan zo naar Santiago.
De route maakt gebruik van de wit-rood bewegwijzerde GR-paden. Alleen in de historische binnenstad van Brugge tonen schelpen de weg. Zondag worden in Brugge een honderdtal pelgrims verwacht naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela.
Het genootschap viert dat met een kerkenpad. Dat is een eenmalig pad waarbij alle Sint-Jacobskerken in Vlaanderen met mekaar verbonden worden. In totaal zijn er 38 etappes.
Het genootschap wil met het kerkenpad de belangstelling opwekken voor het patrimonium van de Sint jacobskerken. (focus wtv tv)
Beleef het hier allemaal mee, over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.