De jumbo's voor de restaurants zijn zelfs iets goedkoper dan vorig jaar, zegt Edwin Foudraine van Prins & Dingemanse. Van die lage prijzen was de voorbije dagen weinig te merken. Nog voor de officiële seizoensstart vandaag, begonnen de mosselboeren vrijdag al hun schelpen aan de man te brengen bij groothandelaars die aan restaurants leverden. Het voorbije weekend leken op alle terrassen van Vlaanderen mosselen opgediend te worden. Maar daarvoor vroegen ze soms meer dan 25 euro. De consument genoot dus nog niet mee van de lagere prijzen.
Warenhuisketen Carrefour had gisteren al mosselen in een aantal vestigingen en verkoopt die - nog tot en met zondag 11 juli - tegen 2,39 euro per kilogram. Delhaize start vandaag en vraagt 2,95 euro voor mosselen van het merk Delhaize en 4,99 euro voor 2 kilogram van discountmerk 365. Behoorlijk goedkoop dus. Bij Colruyt start het mosselseizoen vandaag. 'Wij volgen de prijzen van de concurrenten', luidt het.
Specialisten beklemtonen nog dat we een heel goed mosselseizoen krijgen: de mosselschelpen bevatten nu al meer dan dertig procent vlees, wat behoorlijk veel is bij de start van het seizoen. (nieuwsblad)