Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margriet Hermans blaast de kaarsen uit voor haar verjaardag


    Margareta Maria Josepha (Margriet) Hermans (Turnhout, 17 maart 1954) is een Belgisch politica, voormalig tv-presentatrice, voormalig lerares, en een bekende Vlaamse zangeres in het populaire genre.

    Ze is regentes Frans, geschiedenis en Engels van opleiding en moeder van Celien. In november 2000 trouwde ze met Frank Deloof in Las Vegas.

    Ze presenteerde voor TV1 lange tijd vanuit het casino van Middelkerke het televisieprogramma dat haar voornaam droeg. Voor diezelfde zender presenteerde ze ook nog andere programma's zoals de Niks voor Niks-Show met Donaat Deriemaeker. Ze was ook een van de vaste panelleden van het Radio 2-programma De Zoete Inval en het TV1-programma Zeg eens euh!

    In mei 2009 werd haar boek "Vele Levens" voorgesteld aan de pers. Dit boek gaat in op de vele levens die Margriet Hermans heeft doorlopen: onder meer zangeres, presentatrice en politica.

    Na enkele maanden stilte keert Margriet Hermans terug naar haar roots en gaat zingen op festivals en dorpspleinen waarbij ze naast eigen werk ook zal putten uit het oeuvre van onder meer artiesten als André Hazes

    Margriet Hermans was van 1999 tot 2009 Vlaams parlementslid en van 2004 tot 2009 Gemeenschapssenator voor de Open vld. In eerste instantie was ze lid van de partij spirit.

    Margriet Hermans pleitte als parlementslid onder meer voor om Nederlandstalige muziek meer aandacht te laten krijgen op de radiostations van de VRT. Hiervoor heeft zij reeds meermaals aandacht gevraagd in het Vlaams Parlement. Hermans is hierover in het verleden zeer kritisch geweest tegenover haar voormalige werkgever, de VRT. Hermans wil de Vlaamse openbare zenders verplichten een bepaald percentage Nederlandstalige (Vlaamse) muziek te spelen. Dit initiatief wordt onder andere gesteund door CD&V-parlementslid Johan Verstreken.

    Bij de verkiezingen van 7 juni 2009 behaalde zij van op de vierde plaats op de kieslijst van Open Vld voor het Vlaams Parlement 6239 voorkeurstemmen wat gezien het algehele slechte resultaat van Open vld in Antwerpen niet voldoende was om verkozen te zijn. Op de kieslijst voor het Europees parlement behaalde zij van op de 11e plaats 31621 stemmen.

    Margriet Hermans geraakte aldus niet terug verkozen In het Vlaams Parlement, waardoor zij ook haar ontslag moet nemen als gemeenschapssenator. Zij bezinde zich momenteel over haar toekomst en moest alvast op zoek naar een nieuwe job.

    Functies
    Als gemeenschapssenator volgde zij dossiers over volksgezondheid en sociale zaken. Zij zetelde eveneens in de commissie Buitenlandse Zaken waar zij zich sinds 2005 inzette in de strijd tegen de hongersnood in Niger en het steunen van de democratische Iraanse Oppositie. Als vice voorzitter van de commissie Gelijke Kansen heeft zij diverse wetsvoorstellen ingediend (partnergeweld, gelijke beloning en het imago van de vrouw in de media).

    Ze was holebi-meter voor Open Vld in de senaat. Ook zette ze zich als vast lid van de Parlementaire Assemblee van de OVSE in voor de vrouwenrechten en gelijke kansen alsook het voorkomen van discriminatie van holebi's. In het Vlaams parlement zette zij zich in voor meertalenonderwijs en volgde zij de dossiers media op.

    Margriet Hermans was van 2001 tot 1 januari 2007 gemeenteraadslid in Oud-Turnhout. Hoewel ze in okotober 2006 voor een tweede keer als gemeenteraadslid verkozen was, besliste ze haar mandaat niet op te nemen.

    Sinds 18 oktober 2006 zetelde ze eveneens in de Parlementaire Assemblee van de OVSE

    Op 13 februari 2008 was zij tegenkandidaat van de huidige partijvoorzitter Bart Somers voor het voorzitterschap van Open Vld. 15517 leden brachten hun stem uit. Bart Somers behaalde 10.603 stemmen (69,45%) stemmen en Margriet Hermans 3.458 (22,65%), waarop Bart Somers het voorzitterschap behield.

    Op 27 februari 2008 richt Margriet te samen met Luc Appermont, Daniël Gybels, Micha Marah, Connie Neefs, John Terra en Johan Verstreken Vlapo vzw op. Vlapo zal een aanspreekpunt worden voor de verdediging, het behoud en de promotie van het Vlaamse lied.

    Voorstellen die wet zijn geworden
    Wetsvoorstel tot wijziging van artikel 194ter van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 betreffende de tax shelter-regeling ten gunste van de audiovisuele productie
    Wetsvoorstel dat ertoe strekt de inbeslagneming of de overdracht te verhinderen van overheidsgeld bestemd voor de internationale samenwerking, met name via de techniek van de aasgierfondsen.

    Politieke loopbaan
    1999 - 2009: lid van het Vlaams Parlement
    2001 - 2006: gemeenteraadslid (Oud-Turnhout)
    2004 - 2009: lid van de Senaat, aangewezen door het Vlaams Parlement
    2006 - 2009: vast lid van de Parlementaire Assemblee van de OVSE
    2007 - 2009: voorzitter bilaterale sectie Oekraïne en Bangladesh van de Interparlementaire Unie (IPU)
    Sinds 2009: ambassadrice voor de sterrenkunde en de ruimtevaart voor België in het kader van het Internationaal Jaar voor de Sterrenkunde
    Sinds augustus 2009: lid van het partijbestuur van Open Vld (wikipedia)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen heeft de jury opnieuw niet kunnen overtuigen.


     In het vtm-programma 'Mijn Restaurant' ging de jury als eerste op bezoek bij het Mechelse koppel. Jeroen mocht vorige week voorwaardelijk in zijn keuken blijven staan en Peter Goossens lijkt na deze test nog meer te twijfelen.

    Bekijk het filmpje


    De jury maakt deze week een ronde van Vlaanderen. Alle koppels moeten Peter Goossens en co binnen één uur tijd drie geslaagde gerechten voorschotelen. Mechelen mocht als eerste de spits afbijten. Voor chef Jeroen kan iedere test de laatste zijn, want Peter Goossens liet hem slechts voorwaardelijk in zijn keuken staan.

    Aan zelfvertrouwen nog steeds geen gebrek bij Jeroen. Zo lachte hij de stress, die hij zonder twijfel moest voelen, zonder aarzelen weg. Isaura drong aan tot voorzichtigheid, maar Jeroen plaatste meteen de beruchte Mechelse koekoek op de kaart. Nochtans had hij de specialiteit van de Mechelse keuken nog nooit bereid.

    In 't klad
    Net voor de eerste echte kooktest kregen Jeroen en Isaura nog het bezoek van Philip Van Eeckhoute. Ze moesten hem de eerste resultaten van hun businessplan voorstellen. Isaura maakte niet echt een goede indruk door de man te vertellen dat ze een paar dingen "in 't klad" had. Zo blijven we twijfelen of ze een goede gastvrouw zal worden in de Mechelse zaak.

    Maar tegenover de jury maakte Isaura plots een veel betere indruk. Jeroen presteerde een stuk minder. "Willen presenteren op een bord zonder inhoud", zo omschreef Peter Goossens de borden van Jeroen. Tijdens het proeven regende het weer bakken kritiek. Het begon al toen de jury de kaart met de nieuwe naam van het restaurant zag.

    Dirk De Prins oordeelde twee weken geleden dat 'Mechelinea' hem eerder aan een meubelzaak deed denken dan aan een restaurant. De nieuwe naam luidt 'La Luna'. Een hele mooie naam, ware het niet dat "ieder dorp in Vlaanderen een restaurant met die naam heeft", aldus alweer Dirk De Prins. Derde keer goede keer dan maar?

    Geen smaak
    Jeroen kreeg wel te horen dat de presentatie van zijn borden heel mooi en vernieuwend was. Maar toen de jury begon te proeven liep het mis. "Dit is perfect voor mensen die hun kunstgebit thuis vergeten zijn", zei Dirk De Prins over een nogal papperig voorgerecht. Peter Goossens oordeelde intussen met een mooie alliteratie dat zijn tortellini's meer op "dikke droge drollekes" leken.

    Risotto serveren aan Peter Goossens is ieder seizoen een risico en ook Jeroen kon er geen punten mee scoren. En als de jury dan eindelijk eens smaak ontdekte, had die volgens Peter Goossens veel weg van zeep. Zonder twijfel hebben Peter en Dirk het allemaal een beetje opgeblazen om de kijker te entertainen, maar de positie van Jeroen staat wel op het spel. Peter vertelde hem nadien dat hij eens goed moest nadenken over de positie van Jeroen.

    Het is dus nog steeds niet zeker of Jeroen straks in de keuken van zijn eigen zaak mag staan. Ons deed de discussie een beetje denken aan de conversaties tussen Peter Goossens en Chris vorig jaar. Chris was chef in 't Gerecht in Turnhout en hij kon Peter zelden overtuigen.

    Ludovic doet het weer
    De andere duo's moeten donderdag pas voor de strenge jury koken. Ludovic haalde wel in zijn eentje de tweede overwinning voor Halle binnen. In de zaaltest leek het alsof hij geboren was om mensen te bedienen. Halle ging zo verdiend met het tafellinnen ter waarde van 5.000 euro lopen.

    Zoals verwacht zal het restaurant van Ludovic en Jurgen 'Halletwee' gaan heten. 'Les Deux' kreeg felle kritiek, want een Franse naam in een randgemeente als Halle kreeg van de burgemeester al de nodige kritiek. In het Nederlands vonden ze 'alletwee' een mooie naam. Met de H ervoor krijg je 'Halletwee', een leuke woordspeling waarop weinig kritiek mogelijk is.

    Gekriekte aardappelen
    Ook Silke (Nieuwpoort) maakte een behoorlijke indruk in de zaal. Jimmy had het weer erg lastig: een overvolle schotel glazen werd een zenuwslopende onderneming en de namen van de gerechten kon hij maar niet onthouden. Heeft u bijvoorbeeld ooit al 'gekriekte aardappelen' gegeten? Jimmy bedoelde natuurlijk gewoon krielaardappelen.

    Tot slot was er een nieuwe episode in de ruzie tussen Inge en Catherine. Terwijl Catherine duidelijk met haar verstand denkt, gaat Inge nogal roekeloos te werk. Zo lijkt het ons alsof Catherine best wel over de kwaliteiten beschikt om een zaak te runnen. De ruzie kostte hen hun deelname, maar donderdag komt de jury wel nog even eten in Aalst. We houden ons hart al vast... (hln)

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actrice Chris Lomme (71)

    "Ik wil van alles proeven,  ik houd van lekker eten"

    Met Nand heb ik in alle grote driesterrenrestaurants van Frankrijk gezeten. Ook in ons land heb ik vele goede restaurants bezocht. Ik eet graag in Terborght en vooral in Hof ter Imde. Ik voel me daar ongelooflijk welkom, ook al omdat Erik de Naeyer, de chef-kok, een goede vriend is. Als het wat democratischer moet zijn, ga ik naar Royal aan de Varkensmarkt.'

    'Ik ben dol op tonijn. Die moet nog bijna rauw zijn, mag maar even in de pan draaien, daar dan wat wasabi bij. Ik eet ook graag zwezeriken, mooi krokant, zonder saus want ik ben geen sausmens. Ook ander orgaanvlees, zoals gebakken lever, nog wat rosé van binnen. In Viva M'Boma kunnen ze dat heerlijk bereiden. Ik eet heel graag, ook Thais, Indisch, Japans, Italiaans. Ik ben een nieuwsgierige vrouw, wil van alles proeven. In het buitenland eet ik altijd de plaatselijke keuken, niets van bij ons. Het is toch belachelijk om daar een steak met frieten te bestellen.'

    'Kikkerbillen eet ik nooit, omdat ik weet hoe die beesten aan hun einde komen. Maar eigenlijk ben ik een beetje hypocriet, want ik eet wel graag ganzenlever. Ik ben niet echt een vleeseter, al lust ik wel graag een tartaar américain, maar een steak of varkens- of kalfsvlees eet ik zelden of nooit.'

    'Ik kook graag, zeker als er mensen op bezoek komen. Ik heb thuis wel 45 kookboeken. Dat is voor mij ontspanningslectuur. Eén van mijn speciale receptjes is er eentje met sintjakobsvruchten. Ik maak graag iets met vis.'

    'Door optredens en zo zit er geen echte regelmaat in de maaltijden. Ik eet als ik honger heb en wat er is. In culturele centra eet je soms zeer goed en soms zeker niet. Dat geldt ook voor de catering bij film- en tv¬opnames. Tijdens de opnames van Katarakt was het eten fantastisch, maar bij andere gelegenheden was het echt niet goed. Ik vind wel dat het is verbeterd. Vroeger kreeg je wel eens een broodje dat in plastic was ingepakt. Dat is nu toch gedaan.'

    'Zoet is niet aan mij besteed. Tussendoor zal ik veeleer wat fruit eten of zeker ook kaas. Ik houd van alle kazen en ik heb er altijd in huis. Als er een kilo bij is, moet die er weer af. Ik heb mezelf opgelegd dat 60 kg mijn grens is. Na een dag overdaad, moet de volgende dag een magere zijn.'

    'Ik ben niet zo voor schuimreceptjes, voor het moleculaire. Een vis moet naar vis smaken. Mijn lievelingskeuken is de eenvoud. Och, er is zoveel dat ik graag eet, een goede hutsepot, een chouc-route, een ossentong ... .' (André Peeters)


     
     

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiches van paddestoelenmix

    Nodig: voor 12 stuks (1 muffingblik)
    50 g champignons, 150 oesterzwammen, 200 g eekhoorntjesbrood, 1 ui, 1 teentje knoflook 2 à 3 el boter, 500 g magere verse kaas , 3 à 4 el fijn tarwegriesmeel, eieren, 50 g pijnboompitten, gehakt 'peper en zout, boter en bloem voor de vorm.

    Voor de garnering
    2 à 3 elpijnboompitten gehakt basilicum

    Bereiding:
    1 Vet het muffinblik in met boter en bestrooi het met bloem. Borstel de champignons droog schoon en snij ze in kleine stukjes. Pel de ui en de knoflook en hak fijn.
     
    2 Verhit de boter in een pan en fruit daar de ui en de knoflook in. Voeg er de champignons aan toe en laat even op een hoog vuur bakken. Draai het vuur lager, breng de champignons op smaak met peper en zout en laat bakken tot het vocht verdampt is.

    3 Verwarm de oven tot 180° C. Klop de eieren en vermeng ze met de verse kaas en het griesmeel. Roer en kruid met peper en zout. Giet zo nodig nog wat vocht van de champignons en doe ze bij het kwark-ei-mengsel. Vul er het muffinblik mee.
     
    4 Zet 40 minuten in de warme oven, tot de taartjes goudgeel zijn.

    S Haal uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en ontvorm dan voorzichtig de taartjes.
     
    6 Serveer ze warm of koud met basilicum en pijnboompitten.

     


    >> Reageer (0)
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Born Crain gaat 50 MNM- vrouwen in Egypte trakteren op romantisch privé-concert
    Na twee weken quizzen zijn de dames bekend die in april op 'Girls Only Trip' mogen met radiozender MNM. zal een week lang een vrolijke bende van vijftig vrouwen entertainen in het zonnige Sharm el-Sheikh. trakteert er de dames op een romantisch privé-concert!

    Tien vrouwen weten met hun blijdschap geen raad, toen ze de voorbije weken erin slaagden op MNM, een van de felbegeerde plekjes voor de ‘Girls Only Trip’ wisten in de wacht te slepen.

    Daarmee mogen ze binnenkort samen met drie vriendinnen en de niet te versmaden Evy Gruyaert, een week voluit gaan genieten in het zonovergoten Egypte. Nog vijf andere vrouwen slaagden erin een ticket naar de zon te bemachtigen via www.mnm.be  . Zij mogen op hun beurt één vriendin meenemen. 

    Buikdanslessen op het menu!
    De vijftig ‘girls’ gaan in ieder geval een meer dan boeiende week tegemoet. Samen met Evy Gruyaert trekken ze de woestijn in, drinken ze thee met de bedoeïenen en maken ze kennis met alle aspecten van de Egyptische cultuur. 

    Ook het Egyptische uitgaansleven en buikdanslessen – iets waar Evy zich in ‘Vlaanderen Vakantieland’ al eens aan waagde – staan op het menu. Als klap op de vuurpijl geeft de talentrijke singer-songwriter Born Crain, er aan de dames een romantisch privé-concert bij zonsondergang! (zangtalent)

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Loridon opnieuw bestolen

    Pech blijft Pieter Loridon achtervolgen. Nu is er ook ingebroken in zijn tweede koffiebar Bar Maona op het Van Schoonbekeplein in Antwerpen.

    De diefstal vond een week geleden al plaats, maar er waren geen sporen van een inbraak. Afgelopen weekend bekeek de ex-basketter de beelden van zijn bewakingscamera en maandag stapte hij ermee naar de politie.

    Hij plaatste ook wat beelden op zijn website. "Ik heb een vermoeden over de dader. Die was te goed op de hoogte van hoe wij werken." De dief nam vooral groot geld mee.

    Een maand geleden werd er ook al ingebroken in de andere koffiebar van Loridon. (vandaag.be)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burlesk dansen is nieuwste fitnesshype
    Paaldanslessen zijn al langer hip, maar steeds meer jonge vrouwen doen nu ook aan stripaerobics of buikdanslessen om zowel hun zelfvertrouwen als hun conditie een boost te geven.

    Sexy stretch videobeelden

    Donna Cyrus van de Amerikaanse fitnessketen Crunch organiseert al sinds 1996 sexy workouts. Ze breidde haar aanbod echter onlangs uit en merkt dat er plots heel wat belangstelling is voor haar sensuele sportlessen. "Mijn generatie deed veel aan aerobics", aldus de veertigjarige Cyrus. "Nu zoeken vrouwen echter naar andere manieren om fit te worden, ze willen hun seksualiteit uiten. "Daarom kun je nu in Crunch lessen volgen met de ronkende namen als 'Strip Bar', 'Belly Moves' en 'Sexy Stretch'. Hiermee verbrand je niet alleen calorieën, je werkt ook aan je zelfvertrouwen."

    Sexy gedragen
    Volgens fitnessexperte Jessica Matthews zijn dit soort lessen een goede stimulans om te bewegen. "Ik ben grote fan van dit soort lessen als ze mensen enthousiast maken om te sporten. Paaldansen of stripaerobics hebben voordelen voor je lichaam. Bij buikdansen train je je buikspieren, bij paaldansen werk je aan je bovenlichaam, omdat je met je armen je lichaamsgewicht moet dragen. Maar met je onderlichaam moet je de paal beklimmen en train je ook deze spieren weer. Daarnaast houden mensen er tegenwoordig van zich sexy te gedragen."

    Gewone vrouwen
    Robin Antin, choreografe van 'The Pussycat Dolls' maakt sexy fitnessdvd's en wil zo vrouwen aan het sporten krijgen. "Ik hoopt dat ze dankzij mijn dvd's op sexy nummers als 'Don't Cha' van de opwindende meidengroep The Pussycat Dolls dansen en fit worden. Sexy attributen als veren en boa's moeten daarbij helpen, ik wil dat ze hun fantasie gebruiken. Met een vereenvoudigde versie van een dansles hoop ik vrouwen fit te krijgen. In de dvd zie je danseressen in hoge hakken en lingerie, toch is deze bedoeld voor 'gewone vrouwen'. Het is perfect voor moeders en dochters."

    "Deze sexy workouts zijn al een trend in San Francisco, Los Angeles, Miami en New York. Vrouwen bereiden zich voor door sexy kledij en schoenen aan te treken en geven dan het beste van zichzelf", besluit Cyrus. (ep)

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode voor moeilijke voeten

    Voetproblemen, het overkomt velen onder ons. Bij schoenenzaak Verdievel in Nieuwpoort bieden ze naast de nieuwste modieuze modellen ook een oplossing voor heel wat voetkwaaltjes. 
     
    We behandelen onze voeten soms ondankbaar. Zij brengen ons zonder morren waar we heen willen, maar wat doen we? We sluiten ze de hele dag op in een donkere cel, die in het slechtste geval soms nog te klein voor ze is ook. Hun wraak kan echter zoet, pijnlijk en zelfs met een geurtje eraan zijn. Gelukkig bestaan er gespecialiseerde zaken waar niet alleen de mode, maar ook het comfort een belangrijke rol speelt. Zoals bij schoenenwinkel Verdievel in Nieuwpoort- Bad bijvoorbeeld, een familiebedrijf met een lange geschiedenis.

    Oude liefde
    Katrien Verdievel nam samen met haar man Kurt Coulier een viertal jaar geleden de winkel over van vader Willy en moeder Hilde en bouwde zo verder op een rijke traditie. "Mijn vader startte de winkel in 1971, nu bijna veertig jaar geleden", begint Katrien (34), die van opleiding psychiatrisch verpleegster is. "Ik heb vijf jaar in een ziekenhuis gewerkt, maar ik ben de winkel nooit ontgroeid. In de weekends en tijdens de verlofperiodes ging ik maar al te graag een handje helpen bij mijn ouders. Zij doen dat overigens nu ook nog. De rollen zijn dus omgekeerd", lacht ze.

    Misvattingen
    Behalve de allerlaatste mode op schoengebied, heeft Schoenen Verdievel nog een grote troef in petto voor de talrijke klanten. "We zijn eveneens gespecialiseerd in schoenen voor mensen met moeilijke voeten. Ik heb het concept van mijn ouders steeds in ere gehouden: een winkel die niet alleen mee evolueert op modegebied, maar ook mee is met de laatste snufjes qua voetcomfort. Mode en comfort kunnen overigens heel goed samengaan."

    Katrien geeft enkele voorbeelden. "Heel wat mensen krijgen steunzolen voorgeschreven. Die komen trouwens aan velerlei kwalen tegemoet, gaande van plat- of holvoeten tot rug-, nek en zelfs schouderklachten. Maar er dan van uitgaan dat je slechts de keuze hebt tussen enkele ouderwetse modellen is een misvatting van formaat.

    Een hiel van zes centimeter hoog voor de dames behoort weliswaar niet tot de mogelijkheden, maar er zijn echt heel wat modieuze schoenen van verschillende merken voorhanden. We passen ook schoenen aan volgens de voet. Klanten met zeer brede of zeer smalle voeten worden hier geholpen. Diabetespatiënten moeten er nauwgezet over waken dat ze geen wondjes aan de voeten krijgen, dus de schoenen mogen absoluut niet knellen. En te smalle of te brede kuiten kunnen bij het kiezen van laarzen voor problemen zorgen. We hebben dan ook op dat vlak een aanbod aangepaste modellen.

    Hallux Falgus is ook al zoiets. Het betekent een scheefstand van de grote teen en geeft vaak aanleiding tot een pijnlijke knobbel aan de binnenzijde ervan. Aangepast schoeisel kan hier wonderen doen. Zelfs mensen met een voetprothese worden bij ons probleemloos geholpen."
     
    Ego-afdruk
    Katrien en Kurt volgen regelmatig cursussen en workshops om op de hoogte te blijven van de evoluties in schoenenland. "Onlangs waren we nog voor een tweedaagse opleiding in de fabrieken van het merk Solidus in het Zwarte Woud. Een schoen maken is een zeer intensieve en nauwkeurige bezigheid en daar hebben we dat opnieuw kunnen vaststellen."

    Schoenen Verdievel kan bogen op een trouw klantenbestand. "Nieuwpoort-Bad is uitgegroeid tot een drukbezochte badplaats. Wij krijgen klanten van overal in het land over de vloer, tot zelfs uit Frankrijk toe. Velen maken er een daguitstap van. Wij houden eraan om de mensen op hun gemak te stellen. Wie voetproblemen heeft, hoeft zich heus niet te generen. Het is onze job en onze pas¬sie om hen te helpen. Het is toch zo belangrijk om goed schoeisel te hebben. Wie de hele dag met pijnlijke voeten moet rondlopen, is niets waard. Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten, echt waar. Ze zijn letterlijk en figuurlijk een afdruk van onszelf." Info: 058-23 51 96. (Dany Van Loo)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe campus te Kortrijk

    Nuttige tips van AZ Groeninge langs de Kennedylaan te Kortrijk.
    Eerste patiënten halverwege april in nieuwbouw , zet de link van deze rubriek bij je favorieten zodat je het steeds dichtbij hebt.

    Vanaf maandag 19 april worden de eerste patiënten in de nieuwbouw van az groeninge aan de Kennedylaan verwacht. In het ziekenhuis zijn er alleen nog één- en tweepersoonskamers. Geen driepersoonskamers of zalen meer. Van de 1000 bedden die het ziekenhuis zal tellen, zijn er 155 bestemd voor dagopname.

    De tweepersoonskamers zijn zo geconcipieerd dat alle patiënten aan het venster liggen. In de kamer beschikt elke patiënt over een eigen sanitaire ruimte (toilet- en wasgelegenheid, douchecel enkel in eenpersoonskamers). In alle kamers is er, dankzij de wandgrote vensters, een uitgekiende lichtinval. Tijdens de warme maanden worden de rechtstreekse zonnestralen gefilterd, tijdens de duistere wintermaanden schijnen ze onbeperkt binnen. Ook via de lichtschachten in de gangen komt het daglicht ongehinderd naar binnen.

    Huiselijke sfeer
    De nieuwbouw oogt indrukwekkend groot, ook al heb je nooit het gevoel in een mastodont terecht te komen. De sfeer doet eerder huiselijk aan. Het gebouw wordt actief geventileerd en geklimatiseerd. De dakbedekking is een 'groendak'. Alle vleugels van het nieuwe ziekenhuis zijn identiek opgebouwd, zodat op iedere plek om het even welke functie voorzien kan worden.

    De meeste afdelingen omvatten 30 bedden, verdeeld over acht eenpersoons- en elf tweepersoonskamers. Na de derde bouwfase zullen er vijf binnentuinen zijn. Een minpunt is dat het parkeergebouw pas in de tweede fase wordt gerealiseerd. Dat zal 2.200 plaatsen tellen. In afwachting wordt een voldoende ruime tijdelijke parking voorzien met 255 plaatsen voor de bezoekers en 155 voor dokters en bezoekers. Nu is al een tijdelijke parking voor het personeel en voor personen met een handicap klaar.

    Internetten
    Het patiënten comfort uit zich ook in de technische uitrusting. Patiënten kunnen op hun kamer internetten, artsen en verpleegkundigen kunnen het dossier van het patiënt online in de kamer raadplegen. Patiënten die hun eigen laptop meebrengen, kunnen gratis draadloos surfen.

    voor elk ziektebeeld een eigen campus
    De verhuizing wordt gespreid tussen 12 april en 1 mei. Een overzicht van de nieuwe locaties:

    Afdelingen die verhuizen naar campus Kennedylaan:
    • borstkliniek
    • gastro-enterologie
    • neurologie
    • dermatologie
    • gynaecologie
    • abdominale heelkunde
    • plastische heelkunde
    • neus-keel-oorziekten
    • oogziekten
    • stomatologie
    • verloskunde/kraamafdeling

    Houtmarkt en Reepkaai)
    • pediatrie (Houtmarkt en Reepkaai)
    • neonatologie (Houtmarkt en Reepkaai)
    • intensieve zorg
    • heelkundig dagziekenhuis
    • dagziekenhuis inwendige ziekten
    • kinderdagziekenhuis
    + een aantal campusoverschrijdende en onder-steunende diensten zoals operatiekwartier, medische beeldvorming, klinisch laboratorium, sociale dienst, logopedie, ergotherapie, kinesitherapie ...

    Afdelingen die verhuizen van campus Houtmarkt naar campus Reepkaai
    • obesitascentrum
    • hart- en longrevalidatie

    De dienst spoedopname blijft gevestigd op campus Loofstraat.

    Nieuw telefoonnummer: 0566361 12. Met de verhuizing sluit de campus op de Houtmarkt op 27 april de deuren. Uit campus Sint-Maarten, nu omgedoopt tot campus Vercruysselaan, verhuizen een aantal neurologiediensten. Van de campus Loofstraat verhuizen de diensten plastische chirurgie en oogziekten. Beide campussen verdwijnen pas helemaal tegen 2017. Uiteindelijk blijft, als ankerpunt in het centrum, enkel de campus aan de Reepkaai behouden. Daar komen onder meer de revalidatiediensten.
     
     

     


    >> Reageer (0)
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprot is weer hot

    West-Vlaamse gerookte sprot. Jarenlang is de kleinste spruit van de haringfamilie minachtend behandeld, maar nu staat de gerookte sprot opnieuw in de gunst van de consument. Dankzij de financiële crisis is de verkoop in één jaar met twintig procent gestegen. Patrick Waty (41), de bedrijfsleider van Seagull, ziet het graag gebeuren.

    Eerst herinnerde het kleine visje te veel aan de oorlogsjaren. Later bleef het te gewone kost, te ouderwets, samen met haring en kabeljauw. Maar dan kwamen bijna tegelijk allerlei boodschappen op ons af. Eet gezond: oké, want de sprot bevat veel natuurlijke Omega-3-vetten. Eet wilde vis in plaats van gekweekte: alle sprot wordt wild gevangen, een echt natuurproduct. Eet streekgebonden: de sprot komt uit de Noordzee en wordt in Brugge gerookt. En toen kwam de financiële crisis er nog bovenop. Sprot is best betaalbaar. Zo is de vis trendy geworden.
    Sprot is geen kleine haring.

    Hij lijkt er op, maar het is wel degelijk een andere vis. Sprotjes zwemmen in scholen. Als een vissersboot een school vindt, is de vangst van tien tot dertig ton verzekerd. Het seizoen duurt van midden september tot februari. Eenmaal gevangen, gaan ze in grote kuipen vol ijs en water, zodat de visjes drijven en niet kapot gaan onder hun eigen gewicht. 'Sprot is een kwetsbaar product', zegt Patriek Waty. 'Je mag niet iedere sprot vangen. Als de buik vol voedsel zit, begint dat te gisten en kun je de vis niet meer verwerken. De sprotjes worden zo vlug mogelijk diepgevroren. Zoals voor de maatjes is dat wettelijk verplicht om de bacteriën te doden. Zo komen ze bij ons aan.'

    In de herfst en winter is Waty permanent stand-by. Hij kan elke dag een telefoontje krijgen met de vraag om een partij vis van een boot aan te kopen. Als hij ook maar enigszins twijfelt aan de kwaliteit, vertrekt hij ogenblikkelijk om enkele uren later ter plaatse de vis te gaan bekijken. Daarvoor moet hij nu vooral naar de Zuid-Engelse havens, want de Britse boten brengen er veel aan: 'Dit jaar haalde geen enkele Belgische boot sprot binnen. Wij zijn vragende partij bij onze garnaalvissers, want die hebben de geschikte netten. Ik heb al veel beloftes gehoord, maar er is nog niets van gekomen. Wij zijn afhankelijk van de aanvoer, ook uit Schotland en Ierland, Noorwegen en Zweden.'

    Seagull is sinds een goede tien jaar op een industrieterrein in het noorden van Brugge gevestigd, maar werkte daarvoor in de binnenstad. Het is buiten Brugge wellicht niet zo bekend, maar het roken van vis is helemaal met de stad verbonden. Seagull heette vroeger Van Den Abeele en die familie begon in 1859 haar activiteiten. Dat is 150 jaar geleden en dus was 2009 nog even een feest jaar. In de jaren twintig waren er nog
    tientallen visrokerijen. Alleen enkele oude rookschouwen getuigen nog van dit verleden. Een historische wandeling laat die zien.

    Toch eten de Bruggelingen niet meer sprot dan bewoners van andere Vlaamse steden. Vermoedelijk kennen ze er wel iets meer van en sommige tradities blijven bestaan. Waty: 'Aan de kust gebeurt geen kerstboomverbranding zonder sprot die ter plaatse wordt geroosterd. Wij maken ook speciale bordjes met sprot voor op de barbecue. Die moeten er maar 1 minuut op liggen. In restaurants zie je nog niet zo vaak sprot op de kaart staan, maar een hobbykok won in 2008 een wedstrijd van Weekend Knack met gerookte sprot. Traditioneel wordt het warm gegeten met een pellepatat, een aardappel in de schil. Bij het aperitieven is het ook sterk gegeerd en er bestaan nogal wat gerechten.'

    West-Vlaamse  gerookte sprot is erkend als Vlaams streekproduct. Waty: 'Sprot gaat uitstekend samen met witloof. De bittere smaak van het witloof vormt een subtiel evenwicht met de licht gerookte sprot. Voor de promotie op beurzen en presentaties werken wij samen met de producenten van Brussels grondwitloof. Het ene streekproduct moet het andere steunen. Voor ons zou de volgende stap een erkenning als Europees streekproduct kunnen zijn.'

    Bij Seagull roken ze het hele jaar door sprot. Bij min 20 blijft die immers een jaar goed. Na het ontdooien wordt alleen zeezout toegevoegd. Dan steekt men een stokje door de kieuwen en de bek en die stokjes worden in lange rijen in de rookkasten gehangen. Alles gebeurt met de hand. Eenmaal verpakt, blijft de sprot nog 21 dagen goed.

    Niet gerookte sprot kun je ook bakken, zoals haring, maar er is zo goed als geen markt voor. Bij Seagull verwerken ze hele sprotten en kant-en-klare filets, die minder hard gerookt worden. Je vindt beide in supermarkten en vele viswinkels.

    Seagull rookt ook makreel, haring en zeepaling en produceert tevens warm gerookte en gepocheerde zalm. 'Maar sprot is ons belangrijkste product', zegt Waty. 'Ik ben fier dat het fileren hier gebeurt en niet, zoals voor de ansjovis, in Turkije of Marokko (André Peeters)

     


     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die elke vrouw zou moeten kunnen
     

    Vrouwen kunnen heel veel, zoniet bijna alles. We kunnen sowieso alles dat we willen kunnen. En toch... toch zijn er een paar dingen waar vrouwen niet sterk in zijn, waar we steken laten vallen of die we gewoonweg niet kunnen. Daar is niets mis mee, maar sommige dingen zou je wel moeten kunnen, of je zou tenminste moeten weten hoe. Zoals...

    1) Een platte band vervangen
    Iedereen die met de auto rijdt heeft het wel eens voor, vrouwen dus ook. Meestal kunnen ze alleen hulpeloos naar hun man/vader/vriend bellen of meteen de wegenwacht inschakelen. Makkelijk is het niet, maar onmogelijk is het ook niet.

    Trek eerst je fluovestje aan, plaats de gevarendriehoek en gebruik je knipperlichten. Check of je een reserveband bijhebt, die geschikt is om mee te rijden. Draai de bouten los (meestal het moeilijkste stuk), installeer de krik, en krik de auto op. Neem de bouten en de band van de as, zet de nieuwe erop en draai de bouten (niet te strak) aan. Laat de auto weer zakken, en draai de bouten strak aan (je kan eventueel op de sleutel gaan staan).

    Je houdt er vuile handen en een goed gevoel aan over. Let wel: een reserveband is niet geschikt om lange afstanden mee te rijden, zeker niet als de band kleiner is dan je andere. Ga dus zo snel mogelijk naar een garage.

    2) Bedankbriefjes
    Een bedankbriefje is  niet echt meer van deze tijd. Maar een mailtje, sms'je of muurberichtje om iemand te bedanken voor een heerlijk maal of een toffe babbel, dat is toch niet teveel gevraagd?

    3) Accepteer een compliment
    Gedaan met de valse bescheidenheid, vrouwen moeten leren een compliment te aanvaarden. Doe dit met een stralende glimlach en een gemeend dank je wel, meer hoeft dat niet te zijn. Neen, je moet jezelf niet verklaren of uitleggen of verklappen hoe weinig die mooie schonene maar gekost hebben. Zeg gewoon dank je, met de glimlach en meen het. Simpel, toch?

    4) Ongelijk toegeven

    Niemand is perfect, ook jij niet. Je ongelijk toegeven, je veronstchuldigen voor een gemene opmerking, een venijnige grap of een beledigende toon, dat is maar zo beleefd. Doe het zo snel mogelijk, en doe het oprecht, anders telt het niet.

    5) Iets koken dat mannen lekker vinden

    Een maaltijd kunnen koken die een man imponeert én smaakt: het klinkt gemakkelijker dan het is. Toch hoef je het daarom niet heel moeilijk (of te simpel) te maken, less is more (behalve wat de porties betreft dan).

    6) Een cadeautje inpakken

    Okee, het papiertje er min of meer netjes rond doen, dat lukt nog wel. Maar je kan het cadeautje ook pimpen, met een mooie strik en een bloemetje of lolly.

    7) Van seks genieten

    Elke vrouw zou moeten weten wat haar bevredigt en wat ze leuk vindt, en, belangrijker, hoe dit aan haar partner duidelijk te maken. Seks hebben zonder dat je er van geniet, dat is tijdverlies.

    8) Een knop naaien

    Natuurlijk verliest je favoriete bloes wel eens een knopje op de foute plek. Dit terug aannaaien kan niet zo moeilijk zijn, maar hoeveel jonge vrouwen kunnen en doen het nog? Leer het van je moeder, je zal er geen spijt van krijgen.

    9) Een lief dumpen

    Geen leuke bezigheid, en het moet ook geen hobby worden, maar soms is het de enige juiste beslissing. Waarom? Omdat iemand aan het lijntje houden niet beleefd en redelijk egoïstisch is. Je wil hem niet kwetsen, maar toch is de korte pijn te verkiezen boven een verzurende relatie waarin je hem gebruikt en zijn kansen op geluk verkleint. Hij verdient iemand die hem wel graag ziet, dus het is beter voor jullie beiden om het uit te maken.

    10) Nieuwe vrienden maken

    Het wordt minder gemakkelijk als je ouder wordt: vrienden maken. Daar moet je tijd en energie in investeren. Stel vragen, plan activiteiten samen en ga niet in een hoekje zitten! (edp)

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke mosterd heeft de beste smaak
     Wat maakt mosterd tot een goede mosterd? 'De kruidenmix', zegt televisiekok Jeroen De Pauw. 'Want de basis is voor elke mosterd dezelfde. Die bestaat uit mosterdzaad, azijn, zout en suiker.' Mosterd is voor Jeroen onontbeerlijk in de keuken. Je kunt het op allerlei manieren gebruiken: op een boterham met kaas, als smaakversterker in een gerecht, als basis voor een vinaigrette of in een marinade. Hij testte de mosterd én zijn smaakpapillen.

    Bister: 9/10
    Gekocht in: Delhaize
    Prijs: 1,18 euro/250 g
    Oordeel: ‘Is helemaal niet geel van kleur, eerder bruin. Totaal anders dan de andere. Hij is zeer lekker, pikant maar niet te extreem. Proeft heel natuurlijk.’

    Devos Lemmens: 8,5/10
    Gekocht in: Carrefour
    Prijs: 1,45 euro/300 ml
    Oordeel: ‘Deze is lekker scherp, ik proef de kruiden erdoor. Hij is heel pikant en zuur, maar niet zo dat hij de smaakpapillen aantast. Blinkt mooi.’

    Carrefour: 7/10

    Gekocht in: Carrefour
    Prijs: 0,99 euro/195 g
    Oordeel: ‘Deze is best wel lekker. Ontzettend pikant, dat wel, mijn sinussen gaan er goed van open. Hij blinkt mooi en is een beetje smeuïg.’

    Everyday: 7/10
    Gekocht in: Colruyt
    Prijs: 0,36 euro/370 g
    Oordeel: ‘Mat van kleur, maar helemaal niet slecht. Hij is heel pikant, maar niet te zuur en dat maakt het verschil met veel andere soorten. Is ook heel smeuïg.’

    Regalo: 7/10
    Gekocht in: Aldi
    Prijs: 0,45 euro/370 g
    Oordeel: ‘Wow, deze is echt heel pikant, ik spuw bijna vlammetjes. Maar ik heb de smaak wel graag, hier tenminste geen overdreven azijnsmaak. Dit is het soort mosterd dat je als een uitdaging kan zien: hoeveel kan ik aan?’

    Amora: 7/10
    Gekocht in: Carrefour
    Prijs: 1,90 euro/245 g
    Oordeel: ‘De kruidenmix maakt het absolute verschil. Ik merk kleine spikkeltjes van de kruiden en de mosterdzaadjes. Best lekker.’

    Biotime: 5/10
    Gekocht in: Colruyt
    Prijs: 2,03 euro/350 g
    Oordeel: ‘Hier zit veel azijn in, dat komt er veel te scherp uit. De kleur is wel heel erg bruin. Helemaal niet pikant van smaak en niet smeuïg genoeg.’

    Carrefour nr 1: 5/10
    Gekocht in: Carrefour
    Prijs: 0,45 euro/370 ml
    Oordeel: ‘Een mosterdkleur zoals iedereen die het beste kent, geel dus. Ik proef een beetje gerookt, verbrand haast. Niet pikant en evenmin lekker van smaak.’

    Bio Delhaize: 5/10
    Gekocht in: Delhaize
    Prijs: 1,45 euro/200 g
    Oordeel: ‘Een overdaad van azijn. Pikant, maar vooral zeer scherp, dat is iets anders. Niet lekker naar mijn smaak.’

    Damhert: 5/10
    Gekocht in: Delhaize
    Prijs: 2,59 euro/200 g
    Oordeel: ‘Alweer een heel sterke azijnsmaak en ik proef geen kruiden. Dat druist helemaal in tegen het principe dat de kruiden het verschil maken.’

    Delhaize, zachte mosterd: 5/10
    Gekocht in: Delhaize
    Prijs: 0,99 euro/350 g
    Oordeel: ‘Te geel naar mijn oordeel, hij ziet er haast uit als een currysaus. De smaak is pikant, maar tegelijk ook zurig. Geen aanrader om in gerechten of sauzen te verwerken.’ (standaard)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bilzen in shock door dood van agent en tiener

    De broederschool In Bilzen rouwt om dood van Cederic Houben (15), de jongen die zondag werd vermoord door zijn eigen vader in Bilzen. Ook de familie en de collega's van politieagent Eddy Strijckers (55) zijn ontroostbaar.

    “Cederic had het moeilijk om de scheiding van z’n ouders te verwerken, dat merkten we wel. Maar hij sprak er niet graag over. Hij was een graaggeziene gast, een losbol, maar met een gouden hart”, vertelt leraar Ivo Schoefs van het Technisch Instituut Sint-Jozef, waar de jongen schoolliep.

    'Goed in de groep'
    In de week woonde Cederic meestal bij zijn moeder, in het weekend bij zijn vader in Vlijtingen, waar hij hielp in de bouw. Maar de jongste twee weken zag de leraar dat er wat knaagde bij de jongen. “Hij liet me echter niet tot de kern van het probleem doordringen”, zegt Ivo. “Over de gezinssituatie sprak hij liever niet.”

    Wel was bekend dat de jongen het moeilijk had bij zijn vader. “Maar in de klas fleurde hij op. Hij lag erg goed in de groep, was altijd voor een grap bereid. We zullen hem missen.”

    Superpapa
    “Een superpapa en een superagent”, zegt Erwin (22), de zoon van de Tongerse agent Eddy Strijckers (55) die het leven liet bij het drama in Bilzen. Eddy laat een vrouw en twee kinderen achter. “Ik kon mij geen betere vader wensen.”

    Eddy was een toegewijde agent. “Mijn vader was 55 en zou volgend jaar op pensioen gaan”, zegt zoon Erwin. “Maar hij had al geïnformeerd om langer te mogen blijven werken. Politieman worden was een roeping voor hem. Als hij maar onder de mensen kon zijn en hen kon helpen, was hij gelukkig.”

    Ook in het politiekorps Bilzen/Hoeselt/ Riemst is de verslagenheid groot. “Eddy had veel ervaring, was altijd goed gezind en correct”, zo typeert korpschef Dirk Claes Eddy Strijckers. (vandaag.be)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stars & ModeIs' in Knokke-Heist

    Ook dit jaar is Knokke-Heist de ultieme badplaats om te genieten van fotografie en audiovisuele kunst.

    Vanaf 29 maart strijkt het Internationaal Fotofestival er tien weken lang neer met verschillende tentoonstellingen rond het thema IStars & Modelsi.
     
    Het minste wat je van de 32ste editie van het Internationale Fotofestival2010 kunt zeggen is dat het wereldje van sterren en glamour er op een verrassende, maar ook evenwichtige manier te kijk wordt gesteld. Publiciteit, modebladen en kranten tonen ons dagelijks beelden van beroemdheden zoals acteurs, voetballers, modellen en zelfs politici. Vergankelijke en oppervlakkige beelden, maar geef toe: ze werken eveneens verleidelijk en inspirerend op ons in.

    Fotografen en kunstenaars laten zich echter niet altijd inpakken door de zeemzoetige boodschappen van modebladen en campagnes en dat blijkt duidelijk op deze editie van het Fotofestival. Hoe kijken ze naar sterren en modellen vandaag? Een indrukwekkend programma heeft daar een afdoend antwoord op.

    "Met Tim Walker en Cecil Beaton komen twee grote kunstenaars aan bod tijdens deze editie", vertelt Nathalie Decoster van cultuurcentrum Scharpoord. "Toen de nu 40-jarige Tim Walker 'The independent Young Photographer of the Year Awards' won, kreeg hij als jonge fotograaf erkenning in de topwereld van de modefotografie.

    Vandaag werkt hij in opdracht van Vogue en Vanity Fair. Walkers fotografie werd sterk beïnvloed door grote Britse fotografen zoals Cecil Beaton. Zijn werk valt te bekijken in cultuurcentrum Scharpoord in de Meerlaan. En ook het werk van Cecil Beaton, die in 19S0 op 76-jarige leeftijd overleed, is één van de blikvangers van het Festival. Sir Cecil Beaton was een Britse fotograaf die ook werkte als kleding- en decorontwerper. Tegelijk was hij een begenadigd schrijver en liet hij verschillende teksten en dagboeken na die een interessante blik bieden op de bekende figuren van zijn tijd." Beaton had een levenslange fascinatie voor de glamourwereld van de high society.

    "Iedereen die er enigszins toe deed verscheen voor zijn camera: van filmsterren en toneelspelers tot schrijvers, popsterren en leden van het Britse koninklijke huis. Zo werd Beaton één van de meest geprezen portretfotografen van de vorige eeuw", aldus nog Nathalie Decoster. De tentoonstelling rond Cecil Beaton loopt in het tentenpaviljoen op de zeedijk ter hoogte van het Rubensplein.

    Naast deze twee sterren van de mode- en glamourfotografie biedt het Internationaal Fotofestival nog heel wat meer. "Jaarlijks organiseert Knokke-Heist in het kader van het Festival een fotowedstrijd. De winnende foto's krijgen uiteraard ook hun plaats. De jury moest dit jaar een oordeel vellen over 2.919 foto's van 649 fotografen uit liefst 34 verschillende landen. De belangrijkste prijs, de Gouden Lens, ging naar onze landgenoot Hans Huygens met een treffend beeld over de Vlaamse kermis. Voor het eerst werd ook een prijs voor jong talent uitgereikt en die ging ook naar een Belg: Alexandra Betrand", besluit Nathalie Decoster. (Dany Van Loo)

    32ste Internationaal Fotofestival
    Op verschillende plaatsen in Knokke-Heist kan je gaan kijken naar het overzicht van bekende en onbekende fotografen met documentair en experimenteel werk. Zo loopt in het museum Sincfala een fototentoonstelling over bekende figuren in het verleden van Knokke-Heist.

    De Belgische fotografe Nadine Tasseel exposeert solo in het tentoonstellingspaviljoen en in de Lagunahal in Duinbergen staan de beelden van lokale fotoverenigingen, de 'Internationale Fotowedstrijd' en 'Photo View' te kijk voor het grote publiek.

    In cultuurcentrum Scharpoord loopt eveneens een tentoonstelling over hedendaagse fotografie. Op het Fotofestival toont Liliane Vertessen de grote installatie Glow Wild Pair in samenwerking met Kunst In Huis. Tegelijkertijd presenteert galerie Zwart Huis in Knokke-Heist werk van die Belgische fotografe uit de jaren '70 en 'SO.

    Lees meer op www.fotofestival.be


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote K van Kortrijk

    Met het shoppingcentrum 'K krijgt winkelen in de groeningestad een wel heel bijzonder wending.

    Kortrijk kent een lange winkelgeschiedenis, In de jaren zestig van de vorige eeuw was de Korte Steenstraat de eerste autovrije winkelstraat in Vlaanderen. Na een dipje, vooral door concurrentie van andere steden, krijgt het winkelen in de Guldensporenstad ongetwijfeld een nieuw elan. Het shoppingcentrum

    'K in Kortrijk' is goed voor 34,000 vierkante meter handelszaken die in een zee van licht baden onder een koepel van maar liefst 110 op 30 meter. Heel wat gekende merken zijn er te vinden en ook de kleinere handelaar heeft er een plaatsje gevonden. Natuurlijk is er ook ruimte gecreëerd om de inwendige mens te behagen. Een gevarieerd aanbod tearooms, bistro's, toffe bars en restaurants maakt shoppen in K in Kortrijk extra aangenaam.

    De winkels zijn open van maandag tot zaterdag van 9 tot 19u30 en op vrijdag uitzonderlijk tot 20u. Enkele zaken zullen ook op zondagvoormiddag klanten verwelkomen, K in Kortrijk is door zijn vele liften en roltrappen ook voor andersvaliden perfect toegankelijk.

    Parking 
    Ook over de bereikbaarheid is goed nagedacht. Nieuwe parkeergeleidings-borden loodsen je recht naar een vrije plek in het parkeergebouw waar plaats is voor 1.100 auto's, verdeeld over vier verdiepingen. Je kan er overigens de klok rond terecht. Of maak je liever gebruik van Park & Ride. Laat je wagen staan aan Kortrijk Xpo en spring op de bus. De rit duurt slechts tien minuten en is volledig gratis.

    De trein is ook een mogelijkheid, het station ligt op wandelafstand. Sportievelingen komen met de fiets, die ze makkelijk kwijt kunnen in één van de fietsparkings in en rond K in Kortrijk.

    Kijk alvast eens op www.shop-in-kortrijk.be of www.k-in-kortrijk.be voor wat meer info.

    Opening:
    De officiële opening van K in Kortrijk ging niet onopgemerkt voorbij. Het werd immers een vierdaagse op 11,12,13 en zondag 14 maart met een hele reeks festiviteiten.


    >> Reageer (0)
    14-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecologisch tuinieren
    De natuur imiteren en stimuleren, 2010 is uitgeroepen tot internationaal jaar van de biodiversiteit. De tuinder kan zijn steentje bijdragen door de ecologische principes te hanteren. Laat de tuin een voorbeeld zijn voor dier en plant waarin de natuur alle ruimte krijgt.

    Het behouden en stimuleren van biodiversiteit is niet alleen een zaak voor organisaties en overheden. Iedereen kan hier een bijdrage aan leveren, al is het soms op kleine schaal.

    Nu het voorjaar losbarst, gaan we weer aan de slag in de tuin. Om onze planten goed te verzorgen, bemesten we de borders en perken. Hiervoor gebruiken we geen kunstmest.

     Onze vlinderstruik dat is ons stokpaardje voor de vlinders.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chique en Casual

    Sinds 2003 won Roos Van Acker steevast de jaarlijkse award 'Wie wil u graag eens uit de kleren zien gaan?' van Humo. In 2008 moest ze de trofee echter doorgeven aan Lien Van de Kelder.

    Sindsdien houdt ze haar kleren stevig aan, ook al staat ze geboekstaafd als een van de meest begeerde vrijgezellen van Vlaanderen. En dat kledij belangrijk is voor haar, geeft ze graag toe: "Ik zie er graag deftig uit, maar de nieuwe trends volgen, doe ik niet. Ik trek aan wat ik zelf mooi vind en dat kan even goed een tien jaar oude trui zijn."
     
    "Als ik mocht kiezen, droeg ik elke dag een jeansbroek met een leuk shirtje erop. Ik draag nu eenmaal het liefst makkelijke kledij", verklapt de schone. "Al trek ik door toedoen van mijn sponser de laatste tijd wel eens graag een jurkje aan. Vroeger werkte ik samen met 'Kuyichi', dat biostoffen gebruikt en een solidaridadlabel heeft, maar helaas niet meer in België bestaat. Dus zocht en vond ik een ander leuk merk in 'By Soto', een Belgisch merk dat ergens in het midden hangt tussen chique en casual. Ideaal dus."

    Leuke lingerie
    Heb je een uitgebreide garderobe?
    Roos: Ik heb veel kleren omdat ik heel moeilijk dingen kan weggooien. Kleren die ik zelf niet meer draag geef ik aan mijn zus, mijn ma of vriendinnen. Mijn ma werkt in de tuin met de shirtjes die ik droeg voor Expeditie Robinson. Shoppen doe ik echt niet graag en kleren passen nog veel minder. Als ik het dan toch doe, is het omdat ik echt iets specifieks nodig heb. Laat ons zeggen dat ik ongeveer twee à drie keer per jaar uitgebreid ga winkelen. Wat ik wel fijn vind, is lingerie kopen. Online dan nog. Eén adres: Victoria's Secret."

    Besteed je veel geld aan kledij?
    Roos: Neen. Ik heb het geluk dat ik veel kleren mag houden van mijn sponsor, waardoor ik zelf niet veel meer hoef te kopen. Lingerie, tja, dat is een ander paar mouwen. Als ik het uitreken, koop ik toch ongeveer tien beha's per jaar.

    Geen bont!
    Welk seizoen is voor jou 't leukste qua kledij?
    Roos: Dat is zonder aarzelen het winterseizoen. Dan mag je lekker veel laagjes aantrekken of gewoon kiezen voor goeie warme, dikke truien. In die periode trek ik ook veel (broek-)kousen aan in allerlei kleurtjes.

    Hoe belangrijk is kledij voor jou?
    Roos: Ik wil er zeker geen statement mee maken, ik beschouw het ook niet als een deel van mijn persoonlijkheid of zo. Er zijn op dat vlak trouwens geen rol modellen die ik volg. Tenzij het om bont gaat. Die kledij past hoegenaamd niet bij me en zou ik dus nooit dragen.
     
    Als je voor je tv-werk op reis trekt, welke kledij neem je dan zoal mee?
    Roos: Véél broeken met zakken waarin je van alles kwijt kunt (lacht). Een broek is trouwens heel handig, je weet nooit of je ergens over of onder moet kruipen. Verder graag kledij die niet kreukt in de rugzak, omdat strijken vaak niet echt lukt eens je ter plaatse bent. In mijn koffer zal je zeker veel T-shirts in alle kleuren terugvinden en natuurlijk ook een dikke winterjas als we naar de bergen gaan.

    Koop je wel eens een kledingstuk in een of ander ver land?
    Roos: Hoewel ik eigenlijk niet zo graag winkel, durf ik me in het buitenland wel eens te laten gaan ... Meestal vind ik daar kledij die ik bij ons in Vlaanderen niet kan kopen en dat maakt het allemaal weer wat origineel.

    Heb je de indruk dat BV's veel tijd en geld besteden aan hun kledij?
    Roos: Als je een programma op tv presenteert, heb je voor elke aflevering iets nieuws nodig en dan is het handig datje een sponsor hebt. Soms vind ik het wel jammer dat het vooral bij vrouwen meer gaat om hoe je eruitziet dan om hoe je het programma brengt. Een van de wetmatigheden van televisie, blijkbaar. (Steven Verhamme)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Budgetvriendelijke quiches

    Vandaag serveren we een klassieker, quiches met spek & ui. voor 1 bakvorm (CA. 26 cm)

    Voor het deeg
    250 g bloem, 125 g koude boter 1 ei, 1 snuifje zout bakpapIer en bakbonen Voor de vulling, 150 g doorregen spek 3 à 4 uien, 3 tenen knoflook 4 eieren, 150 g gruyère, vers geraspt, 2 dl room, 2 el olie, zout, peper van de molen peterselie, gehakt.

    1. Strooi de bloem in een hoopje op het werk-vlak. Roer het zout erdoor en maak een kuiltje in het midden van het hoopje bloem.
     
    2. Snij de koude boter in blokjes en strooi rond het kuiltje. Breek een ei in het midden, voeg zo'n 50 mi lauw water toe en hak alle ingrediënten met twee messen tot kruim. Kneed nu het deeg snel met de handen. Vorm er een bol mee. Verpak de bol in vershoudfolie en leg 30 minuten koel weg.

    3. Verwarm de oven voor op 2000 C. Snj het spek in blokjes. Pel de ui en snij in reepjes. Pel de knoflook en hak heel fijn.
     
    4. Meng ui en knoflook en bak glazig in de olie. Roer het spek erdoor.

    5. Klop de eieren los met de kaas en de room.Kruid met peper en zout. Zet even koel weg.
     
    6. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg de lap in de bakvorm. Leg er bakpapier op en vul met bakbonen. Bak het deeg zo'n 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
     
    7. Haal de bodem uit de oven. Verwijder bakpapier en -bonen. Verdeel het uimengsel over de bodem, giet het kaasroommengsel erover en bak nog 40 à 45 minuten. Garneer met de gehakte peterselie.

    Tip
    Serveer deze quiche lauwwarm 


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republikein Peumans (N-VA) ontvangt prinses Mathilde
    Hij heeft een hekel aan de monarchie, maar gisteren kon Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) echt niet anders dan de rode loper uitrollen voor prinses Mathilde. 'Ik heb anderhalf uur voor haar uitgetrokken. En dat terwijl het eigenlijk ook N-VA-partijraad was.' Dajo Hermans

    Twee maanden geleden weigerde Peumans nog om naar de offici�le nieuwjaarsreceptie op het koninklijk paleis te gaan. Zelfs als voorzitter van het Vlaams Parlement wilde hij niet naar 'zo'n flauwe kul' gaan. Maar gisteren, tijdens de opening van de Jeugdboekenweek in het Vlaams Parlement, kon Peumans er niet meer onderuit. Niemand minder dan prinses Mathilde was ingehuurd om het evenement officieel te openen. En dus was Peumans verplicht haar rond te leiden in 'zijn huis'.

    'Maar het was leuk, h��l leuk', zei Peumans achteraf met uitgestreken gezicht. 'Ik heb haar ontvangen zoals ik iedereen ontvang. Of het nu gaat om de president van Benin die binnenkort ons parlement komt bezoeken, of om prinses Mathilde: als Limburger ben ik voor het principe van gastvrijheid. Maar ik heb inderdaad niet aan haar rok gehangen. Ik ging toch niet de hele tijd naast haar staan zoals een bodyguard.'

    Ook aan het protocol hield Peumans zich niet zo strikt. 'Ze hadden gezegd dat ik links van haar moest lopen, maar ja, dat ging niet altijd, h�'. Toch hadden de twee een kort gesprek met elkaar. Waarover? 'U weet dat ik dat niet mag zeggen, h�', grijnst Peumans. Maar dan: 'Ik heb haar verteld dat ik nog maar pas een boek gekocht had over koning Albert I. Dat verwondert mij, antwoordde ze. Ik heb haar dan maar geantwoord dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Maar let op, ze moeten nu niet verwachten dat ik er op de volgende paleisreceptie zal bijzijn, hoor. (nieuwsblad)

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Braderiecomité van Kuurne vierde zijn 50ste verjaardag

    Op zondag 7 maart 2010 vierde het Braderiecomité zijn 50 jarig bestaan.
    Het was een gezellig samenzijn met alle ex-leden en het huidige bestuur. Het huidige bestuur mocht samen met hun partner een bezoekje brengen aan bakkerij Markey-Decroos. Geert Markey leerde ons de knepen van het vak.

    Om 18u werd door het gemeentebestuur van Kuurne een receptie aangeboden op het Gemeentehuis. Burgemeester Carl Vereecke, schepen Rik Bouckaert en voorzitter van het Braderiecomité Johan Bossuyt plaatsten er een woordje.

    Het feest werd afgesloten met een walking diner in restaurant De Rooterie. Tussendoor konden de aanwezigen genieten van een tentoonstelling 50 jaar Bra3. Sfeerbeelden van deze bijeenkomst en een uniek filmpje kan je terug vinden op www.braderiecomitekuurne.be


    >> Reageer (0)


     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 12-2024
  • 09-2019
  • 05-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 12-2018
  • 09-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs