Nodig: voor 12 stuks (1 muffingblik) 50 g champignons, 150 oesterzwammen, 200 g eekhoorntjesbrood, 1 ui, 1 teentje knoflook 2 à 3 el boter, 500 g magere verse kaas , 3 à 4 el fijn tarwegriesmeel, eieren, 50 g pijnboompitten, gehakt 'peper en zout, boter en bloem voor de vorm.
Voor de garnering 2 à 3 elpijnboompitten gehakt basilicum
Bereiding: 1 Vet het muffinblik in met boter en bestrooi het met bloem. Borstel de champignons droog schoon en snij ze in kleine stukjes. Pel de ui en de knoflook en hak fijn. 2 Verhit de boter in een pan en fruit daar de ui en de knoflook in. Voeg er de champignons aan toe en laat even op een hoog vuur bakken. Draai het vuur lager, breng de champignons op smaak met peper en zout en laat bakken tot het vocht verdampt is.
3 Verwarm de oven tot 180° C. Klop de eieren en vermeng ze met de verse kaas en het griesmeel. Roer en kruid met peper en zout. Giet zo nodig nog wat vocht van de champignons en doe ze bij het kwark-ei-mengsel. Vul er het muffinblik mee. 4 Zet 40 minuten in de warme oven, tot de taartjes goudgeel zijn.
S Haal uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en ontvorm dan voorzichtig de taartjes. 6 Serveer ze warm of koud met basilicum en pijnboompitten.
|