This blog may not be used by others than myself. So if you try to put in some advertisement for goods, pills of other stuff on this blog, by using the reactingbutton or otherwise, your writings will be rejected and removed by the bloghost.
Beoordeel dit blog
19-03-2016
taart
Ik stond er zelf van te kijken hoeveel appeltaarten er in de youkebox pasten....
Helaas konden ze er niet allemaal in, dus ik heb vast een voorselectie gemaakt:
****
Zwarte Riek- De appeltaart
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Categorie:baksels en taart Tags:baksels en taarten,muziek, youebox
18-03-2016
taart
En in de vroege films werden taarten dankbaar gebruikt om de lachspieren te trainen met diverse taart-gevechten.
Vandaag het recept om een monchoutaart te bakken.Nou ja bakken..... Je hebt er geen oven voor nodig en daarom is het met de juiste ingrediënten eigenlijk een koud kunstje!
Ingrediënten
4 x MonChou 100 grams verpakking
1 pak Bastognekoeken
150g basterdsuiker
100g roomboter (Botergoud)
0,5L slagroom
2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling
1 springvorm (doorsnee 26cm)
Bereiding
Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Vet tegelijkertijd de springvorm in met olie of boter en verkruimel het hele pak Bastognekoeken in de keukenmachine. Heb je die niet? Dan eventueel met een deegroller goed op meppem en rollen. (voor wie geen bastognekoeken in huis heeft of hier nioet van houdt: Je kunt ook variëren met de bodem door de Bastognekoeken te vervangen door Oreo, Kokosbiscuit, (Maria)biscuits of bitterkoekjes.)
Smelt de boter in een pannetje en roer de verkruimelde Bastognekoeken er doorheen. Bedek vervolgens met dit mengsel de bodem van de springvorm en laat het in de koelkast koud worden.
Mix de MonChou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel. Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf. Voeg twee zakjes klopklop toe aan de slagroom alvorens het mixen voor een extra stevige taart.
Roer met een lepel de slagroom door het MonChoumengsel en strijk het over de bodem.
Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Strijk de aardbeien- of kersenvulling erop na het afsnijden. Dit geeft het mooiste resultaat.
Daarna de aardbeien- of kersenvlaaivulling over de taart uitsmeren en wedeom op laten stijven. Je kunt natuurlijk ook vers fruit nemen, maar dat is niet ieder seizoen beschikbaar.
Vroeger bakte ik veel zelf.... Taarten, cake, koekjes, noem maar op. Maar dat is helaas voor de visite verleden tijd. Tegenwoordig koop ik net als 8 op de 10 mensen mijn verjaarsgebak. Maar als jullie willen voorproeven? Deze week is jullie kans! Met allerlei soorten baksels en taarten!
Een vrouw zegt tegen haar man voordat hij naar zijn werk gaat: Mijn nachtlampje doet het niet. Zou jij daar straks even naar willen kijken? Geïrriteerd wijst de man naar zijn voorhoofd en zegt: Staat hier soms elektriciën? Nee toch?! Als de man s avonds weer thuis komt zegt de vrouw tegen haar man: Heb je gezien dat het tuinhekje niet goed opengaat? Kun je daar zo even naar kijken? Weer wijst de man geïrriteerd naar zijn voorhoofd: Staat hier soms timmerman? Nee toch?!De volgende ochtend lekt de kraan in de badkamer. Wederom vraagt de vrouw aan haar man om daar even naar te kijken. Opnieuw wijst de man geïrriteerd naar zijn voorhoofd. Staat hier soms loodgieter? Nee toch?!Als de man s avonds thuis komt doet het tuinhekje het weer prima. Als hij zich gaat wassen blijkt dat de kraan ook niet meer lekt. En wanneer hij naar bed gaat knipt zijn vrouw demonstratief het nachtlampje aan. Heb jij dat allemaal zelf gemaakt?, vraagt de man verbaasd. Nee, zegt de vrouw, ik heb gevraagd of de buurman het wilde doen. Dat wilde hij wel, maar dan moest ik een taart voor hem bakken of een nummertje met hem maken. En .heb je een taart voor hem gebakken? vraagt de man. Geïrriteerd wijst de vrouw naar haar voorhoofd en zegt: Staat er soms bakker op MIJN voorhoofd?
In de wei staan twee koeien, waarvan er een krachtig met haar uier heen en weer slingert. "Waarom doe je dat?", wil de andere koe weten. "Ik ben deze week jarig en ik wil een vlaai bakken, daarom klop ik nu vast de slagroom!"
Waarom duurt het zo lang voordat een dom blondje hartelijk gefeliciteerd op een taart heeft geschreven?Antwoord: Ze krijgt de taart zo moeilijk door de typemachine!!
Welkom op mijn blog. Deze blog start heel traag op. Dit komt door het vele bewegende beeldmatriaal dat er in de loop der jaren op verzameld is.
Voor hen die het geduld hebben om te wachten veel blogplezier op deze blog. En voor hen die niet willen wachten tot de blog zich geladen heeft: Bedankt voor je kortstondige bezoekje!