Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Groentenfrietjes met hummus van rode biet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1.     Groentenfrietjes met hummus van rode biet

    Recept voor één persoon 

     

    1.1  Ingrediënten

     

    Voor de frietjes:

    -        85 g pastinaak, rauw

    -        Peper en zout naar smaak

    -        1 eetlepel olijfolie (10 g)

    -        130 g courgette, rauw 

    -        ¼ ei (12,5 g) 

    -        20 g geraspte Parmezaan

     

    Voor de dipsaus:

    -        125 g rode biet, gekookt 

    -        100 g kikkererwten, blik 

    -        1 teentje knoflook, fijngesnipperd (6 g) 

    -        38 g magere yoghurt natuur, 0% vet

    -        0,5 eetlepel tahin (6 g)  

    -        0,5 eetlepel citroensap (6 ml) 

    -        Peper en zout naar smaak

    -        3 ml olijfolie 

     

    1.2  Bereidingswijze

     

    Voor de frietjes:

    1.     Warm de oven voor op 200°C 

    2.     Snij de pastinaak in frieten 

    3.     Leg de frietjes op een bakpapier beklede ovenschaal, kruid bij met peper en zout, besprenkel ze met de olijfolie en hussel ze dooreen

    4.     Bak de pastinaakfrietjes 15 minuten in de oven 

    5.     Maak intussen de courgettefrietjes: snijd de courgette in frieten 

    6.     Klop het ei los in een kommetje en verdeel de Parmezaan over een bakplaat 

    7.     Haal de courgettefrietjes eerst door het ei en vervolgens door de Parmezaan 

    8.     Kruid bij met peper en zout en bak 10 minuten in de oven

     

    Voor de dipsaus:

    1.     Snijd de rode biet in kleine stukjes

    2.     Doe alle ingrediënten in een hoge kom

    3.     Mix alles tot een gladde pasta

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    1.3  Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid 

    En

    KH

    Suikers 

    Toegevoegde suikers 

    Vezels 

    Eiw

    Vetten

    VV 

    EOV

    MOV

    Per portie

    (= 542 g)

    523

    37,6 

    16,6

    0

    16,3

    24,0

    26,9

    7,0

    14,0

    3,3

    Per 100 g

     96 

    6,9

    3,0

    0

    3,0

    4,4

    5,0

    1,3

    2,6

    0,6

    En% 

    100 

    29

    13

    0

    6,5

    18,5

    46

    12

    24

    6

     

                37,6 g Kh – – 2,3 (courgette) = 35,3 g Kh

     

                35,3 g Kh / 12,5 = 3 KhRW

     

    1.4  Bron 

     

    -        https://koken.vtm.be/sandras-slimme-start/recept/sandras-slimme-tips-groentenfrietjes

    -        https://koken.vtm.be/recept/hummus-van-rode-biet


    Van Laura en Kaat 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    26-11-2019, 14:43 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.glutenvrije shortcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          40 g glutenvrije bloem (bijvoorbeeld: Schär mix C)

    -          1 g glutenvrij bakpoeder (vb merk: Orgran)

    -          Snuifje zout

    -          10 g room 35%

    -          ¼ klein ei, rauw (12 g)

    -          2 aardbeien, vers (20 g)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 230 °C.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg deze opzij.
    Meng de glutenvrije bloem, glutenvrij bakpoeder en snuifje zout in een grote kom.
    Klop de room en het ei in een aparte kom.
    Giet de natte ingrediënten (het ei en de room) bij de droge ingrediënten en meng om een ​​samenhangend deeg te vormen.
    Maak een bolletje van het deeg en leg het op de bakplaat.
    Gebruik je handpalm om het bolletje deeg af te vlakken.
    Besmeer de bovenkant van de shortcake met een dun laagje room.
    Bak de shortcake 10 tot 12 minuten in de oven.
    Was ondertussen de aardbeien en snij ze in kleine stukjes.
    Haal de shortcake uit de oven, snij hem middendoor en leg de aardbeien ertussen.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Waarvan suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Vezels

    Per portie
    (83 g)

    197 kcal

    30,5 g

    2,0 g

    5,6 g

    5,3 g

    2,9 g

    0,4 g

    0,3 g

    1,3 g

    Per 100 g

    237 kcal

    36,7 g

    2,4 g

    6,7 g

    6,4 g

    3,5 g

    0,5 g

    0,4 g

    1,6 g

    En%

     

    62 En%

    4 En%

    11 En%

    24 En%

    13 En%

    2 En%

    1 En%

     


    Bron: https://www.kingarthurflour.com/recipes/easy-gluten-free-shortcakes-recipe


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    24-11-2019, 17:20 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glutenvrije muffins met verse groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          1 klein ei, gekookt (50 g)

    -          1/8 rauwe courgette (20 g)

    -          1/2 rauwe wortel (25 g)

    -          1/5 rode paprika , vers(20 g)

    -          2 kerstomaatjes, vers (25 g)

    -          10 g magere, verse kaas

    -          Snuifje peper

    -          Snuifje zout

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Kluts het ei goed door mekaar.
    Rasp de courgette en de wortel en meng dit met het eiermengsel.
    Snijd de rode paprika en kerstomaatjes fijn en voeg dit toe aan het mengsel.
    Brokkel de magere, verse kaas in kleine stukjes boven het eiermengsel.
    Strooi een snuifje peper en zout over het mengsel.
    Giet het mengsel in een muffinvormpje.
    Zet de muffin 15 minuten in de 200 °C voorverwarmde oven.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Waarvan suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Vezels

    Per portie (150 g)

    101 kcal

    4,3 g

    3,9 g

    7,6 g

    5,0 g

    1,4 g

    1,8 g

    1,3 g

    1,6 g

    Per 100 g

    67 kcal

    2,9 g

    2,6 g

    5,1 g

    3,3 g

    0,9 g

    1,2 g

    0,9 g

    1,1 g

    En%

     

    17 En%

    15 En%

    30 En%

    45 En%

    12 En%

    16 En%

    12En%

     

     

    Bron: https://www.thisgirlcancook.nl/recept-glutenvrije-ei-muffins-verse-groenten/


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    24-11-2019, 17:18 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddenstoelen van tomaat en ei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          1 ei, gekookt (60 g)

    -          1/6 broccoli, vers (40 g)

    -          1/2 tomaat, vers (50 g)

    -          10 g magere platte kaas

    -          15 g rucola

    Bereidingswijze:

    Kook het ei in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud water en pel het.

    Was de broccoli en snij deze in mooie roosjes, terwijl het ei kookt.

    Breng het water aan de kook voor de broccoli. Laat de roosjes gedurende 2 minuten koken en haal metten uit het water. Spoel ze af onder ijskoud water en hou opzij.

    Snijd van het gekookte ei een klein stukje van de boven- en onderkant.

    Schep de zaadlijsten uit de tomaat en zorg dat de buitenkant heel blijft.

    Dep de binnen- en buitenkant van de tomaat helemaal droog.

    Zet het ei rechtop op een schaal en verdeel de helft van de platte kaas over de bovenkant van het ei.

    Zet het tomatenkapje erop.

    Doe de rest van de platte kaas in een boterhamzakje.

    Knip van een van de zijkanten een klein puntje zodat je het als een spuitzak kunt gebruiken. Zet stippen met het spuitzakje op het tomatenkapje.

    Dresseer met de broccoliroosjes en de rucola.  

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Waarvan suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Vezels

    Per portie
    (175 g)

    116 kcal

    2,2 g

    2,1 g

    10,7 g

    6,0 g

    1,6 g

    2,6 g

    1,6 g

    1,9 g

    Per 100 g

    66 kcal

    1,3 g

    1,2 g

    6,1 g

    3,4 g

    0,9 g

    1,5 g

    0,9 g

    1,1 g

    En%

     

    8 En%

    7 En%

    37 En%

    47 En%

    12 En%

    20 En%

    12En%

     


    Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R469406/paddenstoelen-van-tomaat-en-eihttp


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    24-11-2019, 17:15 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monster-broodje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    ·         3 sneden volkorenbrood (105 g)

    ·         2 sneden jonge Goudse kaas (40 g)

    ·         2 sneden kipfilet 100% (40 g)

    ·         7 plakjes rauwe komkommer (21 g)

    ·         1 blauwe, verse druif (7 g)

    ·         5 verse kerstomaatjes (60 g)

    + tandenstokers 

    Bereidingswijze:

    Neem 2 sneden van het volkorenbrood.

    Beleg deze met 1 snede kaas en 1 snede kipfilet.

    Neem de derde snede brood en snij deze schuin door zodat er 2 driehoeken ontstaan.

    Beleg met een snede kipfilet.

    Snij de snede kaas in reepjes en leg deze op de snede brood. Het is de bedoeling dat de reepjes lijken op tanden.

    Leg 2 plakjes komkommer op het brood, en daarbovenop een halve druif zodat het lijkt op ogen. Zet deze vast met de tandenstokers. 

    Was de kerstomaatjes.

    Leg de boterhammen, de rest van de komkommerplakjes en de kerstomaatjes in de lunch box.


    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie
    (273 g)

    460 kcal

    46,7 g

    4,4 g

    30,3 g

    15,2 g

    9,0 g

    0,5 g

    1,0 g

    Per 100 g

    168 kcal

    17,1 g

     1,6 g

     11,1 g

     5,6 g

     3,3 g

     0,2 g

     0,4 g

    En%

     

    41 En%

    4 En%

     26 En%

    30 En%

    18 En%

     17 En%

     2 En%

    https://www.unicornsandfairytales.be/bento-de-leuke-gezonde-lunch/ + eigen inbreng


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    24-11-2019, 17:03 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde kikkererwten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          30 g kikkererwten, gekookt

    -          10 ml olijfolie

    -          Snuifje zout

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
    Spreid ze vervolgens uit op een schone theedoel zodat ze kunnen drogen.
    Meng de kikkererwten met de olie en het zout.
    Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ongeveer 50 minuten in de oven.
    Schep elke 10 minuten om.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    Energie

    KH

    Suikers

    Eiwitten

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie
    (40 g)

    124 kcal

    4,1 g

    0,2 g

    2,2 g

    10,6 g

    1,6 g

    7,5 g

    0,8 g

    Per 100 g

    310 kcal

    10,3 g

    0,5 g

    5,5 g

    26,5 g

    4,0 g

    18,8 g

    2,0 g

    En%

     

    13 En%

    0,6 En%

    7 En%

    77 En%

    12 En%

    54 En%

    6 En%


    Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1127498/geroosterde-kikkererwten
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    24-11-2019, 01:38 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta met geitenkaas en rode biet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          2 sneden bruin stokbrood (20 g)

    -          Scheutje olijfolie (10 ml)

    -          ½  teentje knoflook (3 g)

    -          25 g geitenkaas, zacht

    -          ½ rauwe rode biet (40 g)

    -          Een paar blaadjes verse basilicum (5 g)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Besprenkel de sneden bruin stokbrood met olijfolie.
    Smeer vervolgens de sneden in met de knoflook.
    Plaats de broodjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
    Laat de broodjes 10 minuten afkoelen.
    Smeer vervolgens de geitenkaas op de broodjes.
    Snijd de rode biet in stukjes en beleg de broodjes hiermee.
    Werk de Bruschetta broodjes af met enkele blaadjes basilicum.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie
    (103 g)

    217 kcal

    17,5 g

    5,3 g

    6,7 g

    12,8 g

    3,7 g

    1,0 g

    0,3 g

    Per 100 g

    211 kcal

    17,0 g

    5,1 g

    6,5 g

    12,4 g

    3,6 g

    1,0 g

    0,3 g

    En%

     

    32 En%

    10 En%

    12 En%

    53 En%

    15 En%

    4 En%

    1 En%

    Bron: https://www.geitenkaas.nl/recepten/bruschetta-met-biet-en-geitenkaas


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    24-11-2019, 01:37 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette rolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          10 g pijnboompitjes

    -          15 g ricotta

    -          1/6 rauwe courgette (50 g)

    -          Snuifje peper

    -          Snuifje zout

    -          Scheutje olijfolie (10 ml)

    Materiaal:

    -          Kaasschaaf of dunschiller

    -          Satéprikker(s)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Rooster de pijnboompitjes in een pan tot ze goudbruin zijn.
    Meng de pijnboompitjes met de ricotta.
    Was de courgette en snijd deze doormidden (horizontaal).
    Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om de plakjes courgette te bekomen.
    Bestrooi de plakjes courgette met wat peper en zout en leg ze in de pan met een scheutje olijfolie.
    Bak de plakjes courgette aan beide kanten 1 minuut.
    Besmeer de plakjes met de mix van ricotta en pijnboompitten en rol ze op.
    Steek de rolletjes per 2 op een satéprikker en leg ze voor 5 minuten in de 200 °C voorverwarmde oven.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie
    (75 g)

    100 kcal

    1,8 g

    1,6 g

    3,1 g

    8,7 g

    1,7 g

    1,9 g

    3,4 g

    Per 100 g

    133 kcal

    2,4 g

    2,1 g

    4,1 g

    11,6 g

    2,3 g

    2,5 g

    4,5 g

    En%

     

    7 En%

    6 En%

    12 En%

    78 En%

    15 En%

    17 En%

    31 En%

    Bron:  https://www.tapasrecepten.eu/courgette-rolletjes/


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    24-11-2019, 01:37 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelwedges uit de oven met tomatensalsa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          35 g rauwe, geschilde aardappelen

    -          Snuifje cayennepeper

    -          Scheutje olijfolie

    -          ½ tomaat (45 g)

    -          ¼  rode ui (25 g)

    -          Enkele takjes platte peterselie, vers

    -          Snuifje zout

    -          Snuifje peper

    -          15 g feta

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 220 °C.
    Schil de aardappelen en snijd ze in fijne reepjes.
    Leg de gesneden aardappelen in een schaal en besprenkel met cayennepeper en olijfolie.
    Neem een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de aardappelen en bak deze 20 minuten lang.
    Draai ze na 15 minuten even om.
    Haal de aardappelen uit de oven en laat volledig afkoelen.
     

    Voor de tomatensalsa:
    Snijd de tomaat en de rode ui in kleine stukjes.
    Hak de platte peterselie fijn en voeg toe aan de tomatensalsa.
    Kruid af met peper en zout.

    Haal de aardappelen uit de oven, leg ze in een kommetje en dresseer met de tomatensalsa.
    Verkruimel tot slot de feta over het geheel. 

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie
    (120g)

    54 kcal

    5,8 g

    1,7 g

    4,5 g

    1,2 g

    0,01 g

    0 g

    0,03 g

    Per 100 g

    45 kcal

    4,8 g

    1,4 g

    3,8 g

    1,0 g

    0,01 g

    0 g

    0,03 g

    En%

     

    43 En%

    13 En%

    33 En%

    20 En%

    0 En%

    0 En%

    0 En%

    Bron:  https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelwedges-uit-de-oven-met-tomatensalsa


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    24-11-2019, 01:37 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolburger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          50 g rauwe bloemkool

    -          ¼ ui (15 g)

    -          Snuifje paprikapoeder

    -          Snuifje zout

    -          Snuifje peper

    -          Snuifje cayennepeper

    -          ¼ ei (15 g)

    -          1 volkoren beschuitje of paneermeel (10 g)

    -          ½ eetlepel bloem (5 g)

    -          Scheutje olijfolie (10 ml)

    -          1 volkoren broodje (40 g)

    Bereidingswijze:

    Zet een pan water op en kook de bloemkoolroosjes ongeveer 5 minuten.
    Snijd ondertussen de ui in stukjes.
    Spoel de bloemkool af onder koud water, als deze gekookt is.
    Pureer de bloemkool en de ui met een aardappelstamper.
    Kruid met paprikapoeder, zout, peper en cayennepeper.
    Voeg het ei toe en meng goed door elkaar.
    Voeg daarna paneermeel of het verkruimelde beschuitje en de bloem toe.
    Meng het geheel goed.
    Maak vervolgens met je handen een burger.
    Bak de burger ongeveer 2 – 3 minuten per kant in een pan met een beetje olijfolie.
    Serveer de bloemkoolburger op een volkoren broodje.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie
    (135 g)

    217 kcal

    37,8 g

    1,9 g

    8,9 g

    2,5 g

    0,7 g

    0 g

    0 g

    Per 100 g

    161 kcal

    28,0 g

    1,4 g

    6,6 g

    1,9 g

    0,5 g

    0 g

    0 g

    En%

     

    70 En%

    4 En%

    16 En%

    10 En%

    3 En%

    0 En%

    0 En%

    Bronhttps://www.lekkerensimpel.com/bloemkoolburger/


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    24-11-2019, 01:36 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokbrood met Spaanse omelet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          1/5 vastkokende aardappel (20 g)

    -          Een paar takjes verse peterselie

    -          ¼ ui (15 g)

    -          ½  teen knoflook (3 g)

    -          ½ ei (30 g)

    -          Scheutje olijfolie (10 ml)

    -          Sneetje bruin stokbrood (10 g)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Schil de aardappel en snijd dit in blokjes van 1/2 cm (brunoise).
    Kook 10 minuten in water en giet nadien af.
    Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en halveer de knoflookteen.
    Pers het halve knoflookteentje en klop het ei los.
    Verhit de olie in een koekenpan.
    Fruit de ui en de knoflook.
    Bak de aardappel 2 minuten mee.
    Voeg de peterselie, het halve ei, peper en zout toe en dek af.
    Bak 6 minuten op laag vuur, draai vervolgens om en bak nog 5 minuten.
    Laat afkoelen.
    Besmeer het sneetje stokbrood met een beetje olie, rooster ongeveer 8 minuten.
    Wrijf het brood in met de rest van de knoflook.
    Steek de omelet op het brood vast met een prikker.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie
    (78 g)

    89 kcal

    8,1 g

    1,4 g

    5,6 g

    3,5 g

    1,2 g

    0,1 g

    0,1 g

    Per 100 g

    114 kcal

    10,4 g

    1,8 g

    7,2 g

    4,5 g

    1,5 g

    0,1 g

    0,1 g

    En%

     

    36 En%

    6 En%

    25 En%

    35 En%

    12 En%

    1 En%

    1 En%

    Bron:  https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R726412/stokjesbrood-spaanse-omelet


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    24-11-2019, 01:35 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    23-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde lunch voor kinderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Broodlolly’s en rauwe groentjes met dip

    1.     Aantal porties: 1

    2.     Ingrediënten

    Kleine broodlolly’s

    o   1 ei

    o   snuifje peper en zout

    o   2 sneden bruin brood 60g

    o   5g smeermargarine

    o   50g wortel, vers

    o   2 prikkertjes

    Grote broodlolly’s

    o   2 sneden bruin brood 60g

    o   5g smeermargarine

    o   ½ appel 75g

    o   1,5 sneden kippenwit 30g

    o   80g komkommer (12 plakken)

    o   2 saté-stokjes

    Rauwe groentjes met broccolidip

    o   2 broccoliroosjes, vers 72g

    o   1 koffielepel peterselie, vers

    o   Peper en zout

    o   1 koffielepel olijfolie 4,5 g

    o   1 koffielepel citroensap 3g

    o   50g komkommer, vers

    o   50g wortel, vers

    o   45g paprika, vers

    3.     Bereidingswijze

    Kleine broodlolly’s

    o   Breek het ei in een kommetje en klop het los

    o   Voeg een snuifje peper en zout toe

    o   Bak het ei in een pan (anti-aanbak) tot een omelet en laat vervolgens afkoelen

    o   Smeer de margarine op 1 snede brood

    o   Schil de wortel, was hem en rasp hem fijn

    o   Beleg 1 snede met de omelet

    o   Beleg het ei met een laagje geraspte wortelen

    o   Leg het niet besmeerde sneetje brood erop

    o   Snijd de boterham in driehoekjes

    o   Zet de prikkertjes op de boterhammen om het geheel samen te houden

    o   Leg een servetje in de brooddoos en schik de boterhammen erin

    Grote broodlolly’s

    o   Besmeer 1 snede brood met margarine

    o   Snijd elke snede brood in 6 stukken

    o   Was de appel, snij hem in kwartjes, verwijder het klokhuis en snij in 12 dunne schijfjes

    o   Neem plakken kippenwit en snij eveneens in 12 stukken

    o   Was een halve komkommer en snij er met een dunschiller 12 lange repen van

    o   Neem een houten saté-stokje en prik er afwisselend de stukjes brood, kippenwit, appel en komkommer op

    o   Wikkel de broodlolly’s in een servetje

    o   Schrijf een lief briefje en voeg het toe aan de brooddoos

     

     Rauwe groentjes met broccolidip

    1. Mini Griekse yoghurt citroen taartjes
    2. Aantal porties: 1 persoon
    3. Ingrediënten 

    –      6,7 g gedroogde dadels

    –      12 g havermout 

    –      60 g Griekse yoghurt, ongesuikerd 

    –      7,5 ml citroensap, vers

    –      0,5 koffielepel citroenrasp

    –      0,6 g gelatine 

    –      1 stuk frambozen, vers (4g)

    –      ½ schijfje citroen  


    1. Bereidingswijze

    –      Voor de bodem: doe de dadels en de havermout in een blender en maal ze fijn tot een plakkerige massa;

    –      Neem enkele cupcakevormpjes en bedek de bodem met een laagje van het dadelmengsel;

    –      Zet de vormpjes in de koelkast;

    –      Voor de vulling: meng met een kleine garde de Griekse yoghurt met het citroensap en de rasp;

    –      Laat het gelatineblaadje 5 minuten weken in koud water; 

    –      Verwarm 2/3 van het  yoghurtmengsel in een pannetje, let op: het mag niet koken;

    –      Voeg hieraan het gelatineblaadje toe en roer goed tot het helemaal is opgelost;

    –      Voeg nu de rest van het yoghurtmengsel toe en roer goed

    –      Haal nu de cupcakevormpjes uit de koelkast en schep er de vulling in;

    –      Plaats de taartjes even in de vriezer alvorens ze te serveren;

    –      Werk af met een framboos en een half schijfje citroen;

     

    5.     Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (90,8g)

    100

    16,0

    9,0

    1,6

    4,9

    1,3

    0,5

    0,5

    0,4 

    Per 100g

    110

    17,6

    10

    1,8

    5,4

    1,4

    0,6

    0,6

    0,4

    En %

    100%

    64,0%

    36,0%

    4,0%

    19,6 -> 20,0%

    11,7 -> 12,0%

    4,5 %

    4,5 %

    3,6 -> 3,5 %

     

    6.     Bron: Vertriest, S. (z.d.). Mini Griekse yoghurt citroen taartjes. Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://healthyfoodiemanon.com/mini-griekse-yoghurt-citroen-taartjes/?fbclid=IwAR3yd8mYwLYzxIW6y90D2l5AtZQymRenaO2ZpCaimhPYz4ZMYGFdNmUfOzM


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-11-2019, 11:02 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea: quiche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1. Quiche met tofu en feta op een pastinaakbodem 
    2. Aantal porties: 1 persoon 
    3. Ingrediënten 

    –      30 g ei, rauw

    –      50 g pastinaak

    –      33,3 g tofu 

    –      2,9 g ui 

    –      0,70 g knoflook 

    –      8,30 g feta light 50%

    –      25 g Schär glutenvrije wraps 

    –      Zout 


    1. Bereidingswijze

    –      Verwarm de oven voor op 200°C;

    –      Neem de wraps en steek er een rondje uit de grootte van je vorpje voor de quiche;

    –      Leg het cirkeltje wrap in de vrom en bak 5 minuten krokant in de oven; 

    –      Was de pastinaak en snij de met een kaasschaaf of een dunschiller in dunne plakken 

    –      Neem de wraps uit de oven en leg de schellen pastinaak erop;

    –      Klop in een grote kom de tofu, het ei, de feta, de knoflook en de ui los met een garde;

    –      Breng op smaak met een snuifje zout;

    –      Klop alles nog even door elkaar en vul de muffinvorm ermee;

    –      Zet de vorm voor 45 minuten in het midden van de oven;

    –      Serveer warm. 

     

    5.     Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

     Suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (150,2 g)

    214

    19,5

    3,7

    5,1

    12,8

    8,5

    2,4

    2,3

    2,1

    Per 100g

    142

    13,0

    2,5

    3,4

    8,5

    6,0

    1,6

    1,5

    1,4

    En %

    100%

    36,4 -> 36,5%

    6,9 -> 7 %

    4,0%

    23,9 -> 24,0%

    35,7 -> 35,5 %

    10,1   ->    10 %

    9,7 -> 10 %

    8,9 -> 9 %

     

    6.     Bron: Beaufood. (2017, 15 april). Courgette quiches met tofu en feta.Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://beaufood.nl/courgette-quiches-met-tofu-en-feta/


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-11-2019, 11:01 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea: groenteroosjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1. Groenteroosjes met wortel en courgette
    2. Aantal porties: 1 persoon 
    3. Ingrediënten 

    –      25 g courgette 

    –      25 g wortel 

    –      20 g glutenvrij bladerdeeg Schär

    –      6 g ei, rauw 

    –      25 g glutenvrij brood Schär meesterbakken vital 


    1. Bereidingswijze

    –      Verwarm de oven voor op 200 °C;

    –      Halveer het stuk courgette en de wortel in de lengte; 

    –      Snijd de courgette en wortel in dunne plakjes van 2 mm; 

    –      Halveer 1 plak bladerdeeg;

    –      Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook; 

    –      Leg tussen elke courgetteplakje een wortelplakje;

    –      Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen;

    –      Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos;

    –      Doe de roos in de muffinvorm;

    –      Klop het ei los;

    –      Bestrijk de roos met het ei;

    –      Bak de roos 45-50 minuten in het midden van de oven;

    –      Neem het brood en steek er een rondje uit;

    –      Toast het rondje kort in de oven tot ze krokant zijn;

    –      Laat na het bakken de roos ongeveer 3 minuten afkoelen zodat de roos makkelijk uit de vorm komt;;

    –      Haal het rondje brood uit de oven en leg de roosjes erop

     

    5.     Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

     Suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (101g)

    165 

    17,1

    2,6

    4,3

    2,8

    8,6

    3,1

    0,3

    0,1

    Per 100g

    163

    16,9

    2,6

    4,3

    2,8

    8,5

    3,1

    0,3

    0,1

    En %

    100 % 

    41,5 %

    6,3 -> 6,5 %

    5 %

    6,8 ->  7 %

    47 %

    17 %

    1,6 -> 1,5 %

    0,5 %

     

    6.     Bron: Alber Hein. (2017, mei). Taartjes met groenterozen. Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188622/taartjes-met-groenterozen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde high tea recepten
    19-11-2019, 11:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegitarische tapas: gevulde champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1. Champignons gevuld met geitenkaas, honing, verse vijg en tijm (0 koolhydraat ruilwaarden)
    2. Aantal porties: 1 persoon  
    3. Ingrediënten 

    –      50 g champignons (2 stuks) àvrij te gebruiken groente

    –     ¼ verse vijg (12,5 g)

    –     20 g Philadelphia light

    –     ¼ el honing (5g) 

    –     Tijm


    4.     Bereidingswijze

    –     Verwarm de oven voor op 180 °C;

    –     Kuis de champignons en haal het steeltje eruit;

    –     Weeg de Philadelphia light af en vul de champignon ermee;

    –     Snij de vijg in stukjes en steek 1/8 in elke champignon;

    –     Werk af met de honing en tijm;

    –     Steek de champignon 5 minuten in de voorverwarmde oven;

    –     Haal de champignons er uit en serveer warm. 


    5.    Voedingswaarde  

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (87,5g)

    63

    7,2

    7,1

    1,3

    2,8

    2,2

    1,5

    0

    0

    Per 100g 

    72

    8,2

    8,1

    1,5

    3,2

    2,5

    1,7

    0

    0

    En %

    100En%

    45,7 -> 46,0En%

    45,1 -> 45,0En%

    4,0En%

    17,8 ->
    18,0En%

    31,7 ->
    32,0En%

    21,4 ->
    21,0En%

    0,0En%

    0,0En%

     

    6.     Bron: eigen creatie 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-11-2019, 10:56 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegitarische tapas: broccoliburger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1. Broccoliburger (2,5 ruilwaarden)
    2. Aantal porties: 1 persoon  
    3. Ingrediënten 

    –     37,5 g aardappel, geschild, rauw (niet vrij te gebruiken)

    –     ¼ kleine broccoli, vers (62,5g) àvrij te gebruiken groente

    –     17,5 g tarwebloem 

    –     20 g veldsla, vers àvrij te gebruiken groente

    –     ½ el citroensap (6ml) àvrij te gebruiken vrucht

    –     4 ml zonnebloemolie 

    –     3 ml water (blussen)

    –     1 klein, bruin pistoletje (30 g)

    –     Peper en zout


    4.     Bereidingswijze

    –     Was en schil de aardappelen, kook ze in licht gezouten water tot ze zacht zijn;

    –     Snij de broccoli in kleine roosjes, was ze en blancheer deze 4 minuten in kokend, gezouten water;

    –     Spoel de broccoli af met koud water en laat ze uitlekken; 

    –     Giet de aardappelen af en plet ze fijn samen met de helft van de broccoli en de tarwebloem; 

    –     Kruid met peper en zout, besprenkel met citroensap; 

    –     Strooi een beetje bloem op het werkblad en vorm dikke schijven van de puree;

    –     Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de schijven goudbruin aan elke zijde;

    –     Leg de burgers samen met een beetje sla tussen het broodje en serveer

     

     

    5.    Voedingswaarde  

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (177,5g)

    191

    29,2

    2,4

    4,2

    6,6

    4,4

    0,5

    1,1

    2,6

    Per 100g 

    108

    16,5

    1,4

    2,4

    3,7

    2,5

    0,3

    0,6

    1,5

    En %

    100En%

    61,2 ->
    61,0En%

    5,0 En%

    5,En%

    13,7 ->
    13,5En%

    20,7 ->
    20,5En%

    2,4 ->
    2En%

    5,2 ->
    5En%

    12,3 ->
    12En%

     

    6.     Bron: VTM koken. (z.d.). Broccoliburgers of kroketjes.Geraadpleegd op woensdag 9oktober 2019, van https://koken.vtm.be/recept/broccoliburgers-kroketjes


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-11-2019, 10:55 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegitarische tapas: vegitarische balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1. Vegetarische balletjes (3 koolhydraat ruilwaarden)
    2. Aantal porties: 1 persoon (ongeveer 4 balletjes)
    3. Ingrediënten 

    –     77,5 g gekookte linzen

    –     12,5 g rode ui, vers àvrij te gebruiken groente

    –     ¼ teentje look (1,25g)

    –     40 g havermout 

    –     4 ml zonnebloemolie 

    –     3 ml water (blussen)

    –     Chili 

    –     Snuifje zout 


    4.     Bereidingswijze

    –     Spoel de linzen af;

    –     Laat ze goed uitlekken in een zeef; 

    –     Pel de ui en knoflook en snij deze fijn; 

    –     Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de maatbeker van de staafmixer; 

    –     Voeg zout toe naar smaak;

    –     Voeg de chili toe en meng goed door elkaar; 

    –     Bewaar het mengsel minstens een half uur in de koelkast;

    –     Haal het mengsel uit de koelkast;

    –     Draai voorzichtig balletjes van het mengsel;

    –     Verwarm de olie in de pan; 

    –     Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijfde balletjes goed bewegen, zodat alle kanten goed gebakken zijn. 


    5.    Voedingswaarde  

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (135,3g)

    265

    34,8

    1,1

    6,9

    11,1

    7,6

    1,1

    2,3

    4,1

    Per 100g 

    196

    26,0

    0,8

    5,1

    8,2

    5,6

    0,8

    1,7

    3,0

    En %

    100En%

    52,5 ->
    52,5En% 

    1,6 -> 2En%

    6,0En%

    16,7 ->
    16,5En%

    25,7 ->
    25,5En%

    3,7 ->
    4En%

    7,8 ->
    8En%

    13,9 ->
    14En%

     

    6.     Bron:
    Linda. (2018, 18 maart). Drie recepten voor vegitarische balletjes.Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019 van, https://www.lekkeretenmetlinda.nl/3-vegetarische-balletjes-recepten/


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-11-2019, 10:54 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegitarische tapas: Feta in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1. Feta in de oven met kruiden + volkoren brood (1,5 koolhydraat ruilwaarde)
    2. Aantal porties: 1 persoon  
    3. Ingrediënten 

    –     50 g feta light 50%

    –     30 g volkoren brood 

    –     10 g rozijnen 

    –     Gedroogde oregano

    –     Gedroogde tijm

    –     Gedroogde basilicum


    4.     Bereidingswijze

    –     Verwarm de oven voor op 200°C;

    –     Leg de feta in een stukje aluminiumfolie;

    –     Kruid met gedroogde tijm, oregano en basilicum;

    –     Vouw het aluminiumfolie dicht;

    –     Leg het pakketje op een bakplaat en steek gedurende 5-10 minuten in de oven;

    –     Haal de feta uit de oven;

    –     Werk af met rozijnen en serveer met een snee volkoren brood.


    5.    Voedingswaarde  

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (90g)

    179

    19,5

    6,3

    2,4

    13,8

    4,6

    0,2

    0,1

    0,3

    Per 100g 

    199

    21,7

    7,0

    2,7

    15,3

    5,1

    0,2

    0,1

    0,3

    En %

    100En%

    43,6 ->
    43,5En%

    14,1 -> 14En%

    3En%

    30,7 ->
    30,5En%

    23,1 ->
    23,0En%

    1En%

    0En% 

    1,5 ->
    2En%

     


    6.     Bron: eigen creatie 


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-11-2019, 10:52 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegitarische tapas: bloemkoolpizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1. Pizza met bloemkoolbodem, pompoenpuree, geroosterde kikkererwten en groentjes (1 koolhydraat ruilwaarde)
    2. Aantal porties: 1 persoon  
    3. Ingrediënten 

    –     125 g verse bloemkool àvrij te gebruiken groente

    –     ¼ ei , rauw (13,8g)

    –     100g butternut pompoen met schil, vers (90 g geschild) àvrij te gebruiken groente

    –     30 g spinazie, vers àvrij te gebruiken groente

    –     10g rode ui, vers (1/2 el)

    –     30g gedroogde kikkererwten

    –     12,5g geraspte kaas, light 15%

    –     Peper en zout

    –     Tijm 


    4.     Bereidingswijze

    –     Verwarm de oven voor op 180°C;

    –     Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water;

    –     Leg ze vervolgens tussen twee stukken bakpapier en wrijf er goed over zodat de velletjes loskomen. Verwijder daarna de velletjes;

    –     Voeg nog een halve theelepel tijm en zout toe aan de kikkererwten;

    –     Meng het geheel goed;

    –     Giet de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    –     Snij de bloemkool in kleine roosjes en was ze;

    –     Rasp de bloemkoolroosjes fijn; 

    –     Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron; 

    –     Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Doe dit door de bloemkool in een propere handdoek te doen en dit uit te wringen;

    –     Meng de bloemkool met het ei.

    –     Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Maak een dunne en egale bodem van ongeveer 5-7 cm breed. Smeer hiervoor het mengsel uit met de bolle kant van een lepel en druk aan.

    –     Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin; 

    –     Schil de pompoen en snij deze in kleine stukjes en kook gaar in een beetje water;

    –     Haal de bloemkoolbodem uit de oven;

    –     Giet de pompoen af en mix tot een glad geheel;

    –     Kruid met peper en zout;

    –     Bestrijk de bodem met de pompoenpuree;

    –     Weeg de hoeveelheid spinazie af en was deze;

    –     Laat de spinazie uitlekken en verdeel deze ook over de pizzabodem;

    –     Was en snij de ui in fijne ringen;

    –     Leg deze ook op de bodem; 

    –     Werk af met de geraspte kaas en steek de pizza kort (5minuutjes) in de oven;

    –     Haal de kikkererwten uit de oven en leg ze op de bloemkoolpizza;

    –     Haal de pizza uit de oven;

    –     Serveer de pizza.


    5.    Voedingswaarde  

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (311,3 g)

    209

    18,3

    5,6

    11,6

    15,8

    5,4

    0,8

    1,3

    1,2

    Per 100g 

    67

    6,0

    1,8

    3,7

    5,1

    1,7

    0,3

    0,4

    0,4

    En %

    100En%

    35,0 ->
    35En%

    10,7 -> 11En%

    11En%

    30,3 ->
    30,5En%

    23,3 ->
    23,5En%

    3,4 ->
    3En%

    5,6 ->
    6En%

    5,2 ->
    5En%

     

     

    6.     Bron:
    Pauline. (2018, 19 augustus). Bloemkoolpizza met tomaat en mozarella.Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019, van https://uitpaulineskeuken.nl/2014/08/bloemkoolpizza-met-tomaat-mozzarella.html

    Vertriest S. (z.d.). Krokante kikkererwten.Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019, van https://njam.tv/recepten/krokante-kikkererwten


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    19-11-2019, 10:51 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs