Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Groentenfrietjes met hummus van rode biet

    1.     Groentenfrietjes met hummus van rode biet

    Recept voor één persoon 

     

    1.1  Ingrediënten

     

    Voor de frietjes:

    -        85 g pastinaak, rauw

    -        Peper en zout naar smaak

    -        1 eetlepel olijfolie (10 g)

    -        130 g courgette, rauw 

    -        ¼ ei (12,5 g) 

    -        20 g geraspte Parmezaan

     

    Voor de dipsaus:

    -        125 g rode biet, gekookt 

    -        100 g kikkererwten, blik 

    -        1 teentje knoflook, fijngesnipperd (6 g) 

    -        38 g magere yoghurt natuur, 0% vet

    -        0,5 eetlepel tahin (6 g)  

    -        0,5 eetlepel citroensap (6 ml) 

    -        Peper en zout naar smaak

    -        3 ml olijfolie 

     

    1.2  Bereidingswijze

     

    Voor de frietjes:

    1.     Warm de oven voor op 200°C 

    2.     Snij de pastinaak in frieten 

    3.     Leg de frietjes op een bakpapier beklede ovenschaal, kruid bij met peper en zout, besprenkel ze met de olijfolie en hussel ze dooreen

    4.     Bak de pastinaakfrietjes 15 minuten in de oven 

    5.     Maak intussen de courgettefrietjes: snijd de courgette in frieten 

    6.     Klop het ei los in een kommetje en verdeel de Parmezaan over een bakplaat 

    7.     Haal de courgettefrietjes eerst door het ei en vervolgens door de Parmezaan 

    8.     Kruid bij met peper en zout en bak 10 minuten in de oven

     

    Voor de dipsaus:

    1.     Snijd de rode biet in kleine stukjes

    2.     Doe alle ingrediënten in een hoge kom

    3.     Mix alles tot een gladde pasta

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    1.3  Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid 

    En

    KH

    Suikers 

    Toegevoegde suikers 

    Vezels 

    Eiw

    Vetten

    VV 

    EOV

    MOV

    Per portie

    (= 542 g)

    523

    37,6 

    16,6

    0

    16,3

    24,0

    26,9

    7,0

    14,0

    3,3

    Per 100 g

     96 

    6,9

    3,0

    0

    3,0

    4,4

    5,0

    1,3

    2,6

    0,6

    En% 

    100 

    29

    13

    0

    6,5

    18,5

    46

    12

    24

    6

     

                37,6 g Kh – – 2,3 (courgette) = 35,3 g Kh

     

                35,3 g Kh / 12,5 = 3 KhRW

     

    1.4  Bron 

     

    -        https://koken.vtm.be/sandras-slimme-start/recept/sandras-slimme-tips-groentenfrietjes

    -        https://koken.vtm.be/recept/hummus-van-rode-biet


    Van Laura en Kaat 



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs