1. Groentenfrietjes met hummus van rode biet
Recept voor één persoon
1.1 Ingrediënten
Voor de frietjes:
- 85 g pastinaak, rauw
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie (10 g)
- 130 g courgette, rauw
- ¼ ei (12,5 g)
- 20 g geraspte Parmezaan
Voor de dipsaus:
- 125 g rode biet, gekookt
- 100 g kikkererwten, blik
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd (6 g)
- 38 g magere yoghurt natuur, 0% vet
- 0,5 eetlepel tahin (6 g)
- 0,5 eetlepel citroensap (6 ml)
- Peper en zout naar smaak
- 3 ml olijfolie
1.2 Bereidingswijze
Voor de frietjes:
1. Warm de oven voor op 200°C
2. Snij de pastinaak in frieten
3. Leg de frietjes op een bakpapier beklede ovenschaal, kruid bij met peper en zout, besprenkel ze met de olijfolie en hussel ze dooreen
4. Bak de pastinaakfrietjes 15 minuten in de oven
5. Maak intussen de courgettefrietjes: snijd de courgette in frieten
6. Klop het ei los in een kommetje en verdeel de Parmezaan over een bakplaat
7. Haal de courgettefrietjes eerst door het ei en vervolgens door de Parmezaan
8. Kruid bij met peper en zout en bak 10 minuten in de oven
Voor de dipsaus:
1. Snijd de rode biet in kleine stukjes
2. Doe alle ingrediënten in een hoge kom
3. Mix alles tot een gladde pasta
1.3 Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Toegevoegde suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(= 542 g)
|
523
|
37,6
|
16,6
|
0
|
16,3
|
24,0
|
26,9
|
7,0
|
14,0
|
3,3
|
Per 100 g
|
96
|
6,9
|
3,0
|
0
|
3,0
|
4,4
|
5,0
|
1,3
|
2,6
|
0,6
|
En%
|
100
|
29
|
13
|
0
|
6,5
|
18,5
|
46
|
12
|
24
|
6
|
37,6 g Kh 2,3 (courgette) = 35,3 g Kh
35,3 g Kh / 12,5 = 3 KhRW
1.4 Bron
- https://koken.vtm.be/sandras-slimme-start/recept/sandras-slimme-tips-groentenfrietjes
- https://koken.vtm.be/recept/hummus-van-rode-biet
Van Laura en Kaat
|