Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
35 g rauwe, geschilde aardappelen
-
Snuifje cayennepeper
-
Scheutje olijfolie
-
½ tomaat (45 g)
-
¼ rode ui
(25 g)
-
Enkele takjes platte peterselie, vers
-
Snuifje zout
-
Snuifje peper
-
15 g feta
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne reepjes.
Leg de gesneden aardappelen in een schaal en besprenkel met cayennepeper en
olijfolie.
Neem een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de aardappelen en bak deze 20
minuten lang.
Draai ze na 15 minuten even om.
Haal de aardappelen uit de oven en laat volledig afkoelen.
Voor de tomatensalsa:
Snijd de tomaat en de rode ui in kleine stukjes.
Hak de platte peterselie fijn en voeg toe aan de tomatensalsa.
Kruid af met peper en zout.
Haal de aardappelen uit de oven, leg ze in een kommetje en dresseer met de
tomatensalsa.
Verkruimel tot slot de feta over het geheel.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(120g)
|
54 kcal
|
5,8 g
|
1,7 g
|
4,5 g
|
1,2 g
|
0,01 g
|
0 g
|
0,03 g
|
Per 100 g
|
45 kcal
|
4,8 g
|
1,4 g
|
3,8 g
|
1,0 g
|
0,01 g
|
0 g
|
0,03 g
|
En%
|
|
43 En%
|
13 En%
|
33 En%
|
20 En%
|
0 En%
|
0 En%
|
0 En%
|
Bron: https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelwedges-uit-de-oven-met-tomatensalsa
|