- Feta in de oven met kruiden + volkoren brood (1,5 koolhydraat ruilwaarde)
- Aantal porties: 1 persoon
- Ingrediënten
50 g feta light 50%
30 g volkoren brood
10 g rozijnen
Gedroogde oregano
Gedroogde tijm
Gedroogde basilicum
4. Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C;
Leg de feta in een stukje aluminiumfolie;
Kruid met gedroogde tijm, oregano en basilicum;
Vouw het aluminiumfolie dicht;
Leg het pakketje op een bakplaat en steek gedurende 5-10 minuten in de oven;
Haal de feta uit de oven;
Werk af met rozijnen en serveer met een snee volkoren brood.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (90g)
|
179
|
19,5
|
6,3
|
2,4
|
13,8
|
4,6
|
0,2
|
0,1
|
0,3
|
Per 100g
|
199
|
21,7
|
7,0
|
2,7
|
15,3
|
5,1
|
0,2
|
0,1
|
0,3
|
En %
|
100En%
|
43,6 -> 43,5En%
|
14,1 -> 14En%
|
3En%
|
30,7 -> 30,5En%
|
23,1 -> 23,0En%
|
1En%
|
0En%
|
1,5 -> 2En%
|
6. Bron: eigen creatie
|