Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegitarische tapas: bloemkoolpizza
    1. Pizza met bloemkoolbodem, pompoenpuree, geroosterde kikkererwten en groentjes (1 koolhydraat ruilwaarde)
    2. Aantal porties: 1 persoon  
    3. Ingrediënten 

    –     125 g verse bloemkool àvrij te gebruiken groente

    –     ¼ ei , rauw (13,8g)

    –     100g butternut pompoen met schil, vers (90 g geschild) àvrij te gebruiken groente

    –     30 g spinazie, vers àvrij te gebruiken groente

    –     10g rode ui, vers (1/2 el)

    –     30g gedroogde kikkererwten

    –     12,5g geraspte kaas, light 15%

    –     Peper en zout

    –     Tijm 


    4.     Bereidingswijze

    –     Verwarm de oven voor op 180°C;

    –     Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water;

    –     Leg ze vervolgens tussen twee stukken bakpapier en wrijf er goed over zodat de velletjes loskomen. Verwijder daarna de velletjes;

    –     Voeg nog een halve theelepel tijm en zout toe aan de kikkererwten;

    –     Meng het geheel goed;

    –     Giet de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    –     Snij de bloemkool in kleine roosjes en was ze;

    –     Rasp de bloemkoolroosjes fijn; 

    –     Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron; 

    –     Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Doe dit door de bloemkool in een propere handdoek te doen en dit uit te wringen;

    –     Meng de bloemkool met het ei.

    –     Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Maak een dunne en egale bodem van ongeveer 5-7 cm breed. Smeer hiervoor het mengsel uit met de bolle kant van een lepel en druk aan.

    –     Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin; 

    –     Schil de pompoen en snij deze in kleine stukjes en kook gaar in een beetje water;

    –     Haal de bloemkoolbodem uit de oven;

    –     Giet de pompoen af en mix tot een glad geheel;

    –     Kruid met peper en zout;

    –     Bestrijk de bodem met de pompoenpuree;

    –     Weeg de hoeveelheid spinazie af en was deze;

    –     Laat de spinazie uitlekken en verdeel deze ook over de pizzabodem;

    –     Was en snij de ui in fijne ringen;

    –     Leg deze ook op de bodem; 

    –     Werk af met de geraspte kaas en steek de pizza kort (5minuutjes) in de oven;

    –     Haal de kikkererwten uit de oven en leg ze op de bloemkoolpizza;

    –     Haal de pizza uit de oven;

    –     Serveer de pizza.


    5.    Voedingswaarde  

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (311,3 g)

    209

    18,3

    5,6

    11,6

    15,8

    5,4

    0,8

    1,3

    1,2

    Per 100g 

    67

    6,0

    1,8

    3,7

    5,1

    1,7

    0,3

    0,4

    0,4

    En %

    100En%

    35,0 ->
    35En%

    10,7 -> 11En%

    11En%

    30,3 ->
    30,5En%

    23,3 ->
    23,5En%

    3,4 ->
    3En%

    5,6 ->
    6En%

    5,2 ->
    5En%

     

     

    6.     Bron:
    Pauline. (2018, 19 augustus). Bloemkoolpizza met tomaat en mozarella.Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019, van https://uitpaulineskeuken.nl/2014/08/bloemkoolpizza-met-tomaat-mozzarella.html

    Vertriest S. (z.d.). Krokante kikkererwten.Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019, van https://njam.tv/recepten/krokante-kikkererwten





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs