Tapas 4: Aardappeltortilla met tapenade
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten:
Voor de aardappeltortilla
Halve aardappel 50g
1/3 ui 38g
1/2 eetlepel olijfolie 5g
1/2 ei 25g
Peper en zout
Voor de tapenade
Olijven, ontpit, Aceitunas Trio Verde 33g
Zongedroogde tomaten 15g
Kappertjes op azijn 4g
1/2 teentje knoflook, fijngehakt 3g
1/2 eetlepel olijfolie 5g
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiding Tortilla
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm.
Snijd de uien doormidden en daarna in halve ringen.
Verwarm de olijfolie in een pan en frituur de aardappelschijfjes en uienringen lichtbruin in de olie.
Laat de gefrituurde aardappelschijfjes en uienringen uitlekken in een vergiet.
Klop in een grote schaal de eieren los en voeg flink wat
zout toe.
Voeg de aardappelschijfjes en uienringen toe aan het geklopte ei en druk de aardappelschijfjes naar beneden zodat ze helemaal bedekt worden met het eimengsel. Laat dit 5 minuten staan.
Stap 2: bereiding tortilla op fornuis
Verhit de olijfolie in een pan
Voeg het ei-mengsel toe en verspreid het over de pan met behulp van een spatel.
Sluit de pan af met een deksel
Laat op een matig vuur ongeveer 3 minuten garen tot de bovenste laag bijna gestold is.
Draai de tortilla met behulp van het deksel of een bord en laat de andere kant ook 2 minuten garen.
Stap 3: bereiding tapenade
Mix de olijven met de zongedroogde tomaten, knoflook en kappertjes in een hoge maatbeker.
Voeg er ½ eetlepel olijfolie aan toe en pureer met de staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout
Stap 4: Presentatie
Snijd de tortilla in kleine vierkantjes van 2 à 3 cm en steek er prikkertjes op.
Serveer de tortilla met de zelfgemaakte tapenade.
Bron: https://www.oilvinegar.com/nl-be/recepten/tapas--pinchos-vegetarisch/
Voedingswaarde
tortilla met tapenade
|