Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    23-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAPAS BB
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tapas 4: Aardappeltortilla met tapenade


    Aantal porties: 1 persoon


    Ingrediënten:


    Voor de aardappeltortilla

    • Halve aardappel 50g

    • 1/3 ui 38g

    • 1/2 eetlepel olijfolie 5g

    • 1/2 ei 25g

    • Peper en zout

    Voor de tapenade

    • Olijven, ontpit, Aceitunas Trio Verde 33g

    • Zongedroogde tomaten 15g

    • Kappertjes op azijn 4g

    • 1/2 teentje knoflook, fijngehakt  3g

    • 1/2 eetlepel olijfolie 5g


    Bereidingswijze

    Stap 1: Voorbereiding Tortilla

    Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 3 mm. 

    Snijd de uien doormidden en daarna in halve ringen.

    Verwarm de olijfolie in een pan en frituur de aardappelschijfjes en uienringen lichtbruin in de olie.

    Laat de gefrituurde aardappelschijfjes en uienringen uitlekken in een vergiet. 

    Klop in een grote schaal de eieren los en voeg flink wat

    zout toe. 

    Voeg de aardappelschijfjes en uienringen toe aan het geklopte ei en druk de aardappelschijfjes naar beneden zodat ze helemaal bedekt worden met het eimengsel. Laat dit 5 minuten staan.

    Stap 2: bereiding tortilla op fornuis

    Verhit de olijfolie in een pan

    Voeg het ei-mengsel toe en verspreid het over de pan met behulp van een spatel. 

    Sluit de pan af met een deksel

    Laat op een matig vuur ongeveer 3 minuten garen tot de bovenste laag bijna gestold is.

    Draai de tortilla met behulp van het deksel of een bord en laat de andere kant ook 2 minuten garen.

    Stap 3: bereiding tapenade

    Mix de olijven met de zongedroogde tomaten, knoflook en kappertjes in een hoge maatbeker.

    Voeg er ½ eetlepel olijfolie aan toe en pureer met de staafmixer.

    Breng op smaak met peper en zout

    Stap 4: Presentatie

    Snijd de tortilla in kleine vierkantjes van 2 à 3 cm en steek er prikkertjes op.

    Serveer de tortilla met de zelfgemaakte tapenade. 

    Bron: https://www.oilvinegar.com/nl-be/recepten/tapas--pinchos-vegetarisch/


    Voedingswaarde tortilla met tapenade

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (178g)

    250 kcal

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
    23-12-2019, 12:19 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs