Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
30 g kikkererwten, gekookt
-
10 ml olijfolie
-
Snuifje zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
Spreid ze vervolgens uit op een schone theedoel zodat ze kunnen drogen.
Meng de kikkererwten met de olie en het zout.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ongeveer 50 minuten
in de oven.
Schep elke 10 minuten om.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
Energie
|
KH
|
Suikers
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(40 g)
|
124 kcal
|
4,1 g
|
0,2 g
|
2,2 g
|
10,6 g
|
1,6 g
|
7,5 g
|
0,8 g
|
Per 100 g
|
310 kcal
|
10,3 g
|
0,5 g
|
5,5 g
|
26,5 g
|
4,0 g
|
18,8 g
|
2,0 g
|
En%
|
|
13 En%
|
0,6 En%
|
7 En%
|
77 En%
|
12 En%
|
54 En%
|
6 En%
|
Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1127498/geroosterde-kikkererwten
|