- Mini Griekse yoghurt citroen taartjes
- Aantal porties: 1 persoon
- Ingrediënten
6,7 g gedroogde dadels
12 g havermout
60 g Griekse yoghurt, ongesuikerd
7,5 ml citroensap, vers
0,5 koffielepel citroenrasp
0,6 g gelatine
1 stuk frambozen, vers (4g)
½ schijfje citroen
- Bereidingswijze
Voor de bodem: doe de dadels en de havermout in een blender en maal ze fijn tot een plakkerige massa;
Neem enkele cupcakevormpjes en bedek de bodem met een laagje van het dadelmengsel;
Zet de vormpjes in de koelkast;
Voor de vulling: meng met een kleine garde de Griekse yoghurt met het citroensap en de rasp;
Laat het gelatineblaadje 5 minuten weken in koud water;
Verwarm 2/3 van het yoghurtmengsel in een pannetje, let op: het mag niet koken;
Voeg hieraan het gelatineblaadje toe en roer goed tot het helemaal is opgelost;
Voeg nu de rest van het yoghurtmengsel toe en roer goed
Haal nu de cupcakevormpjes uit de koelkast en schep er de vulling in;
Plaats de taartjes even in de vriezer alvorens ze te serveren;
Werk af met een framboos en een half schijfje citroen;
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (90,8g)
|
100
|
16,0
|
9,0
|
1,6
|
4,9
|
1,3
|
0,5
|
0,5
|
0,4
|
Per 100g
|
110
|
17,6
|
10
|
1,8
|
5,4
|
1,4
|
0,6
|
0,6
|
0,4
|
En %
|
100%
|
64,0%
|
36,0%
|
4,0%
|
19,6 -> 20,0%
|
11,7 -> 12,0%
|
4,5 %
|
4,5 %
|
3,6 -> 3,5 %
|
6. Bron: Vertriest, S. (z.d.). Mini Griekse yoghurt citroen taartjes. Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://healthyfoodiemanon.com/mini-griekse-yoghurt-citroen-taartjes/?fbclid=IwAR3yd8mYwLYzxIW6y90D2l5AtZQymRenaO2ZpCaimhPYz4ZMYGFdNmUfOzM
|