- Groenteroosjes met wortel en courgette
- Aantal porties: 1 persoon
- Ingrediënten
25 g courgette
25 g wortel
20 g glutenvrij bladerdeeg Schär
6 g ei, rauw
25 g glutenvrij brood Schär meesterbakken vital
- Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C;
Halveer het stuk courgette en de wortel in de lengte;
Snijd de courgette en wortel in dunne plakjes van 2 mm;
Halveer 1 plak bladerdeeg;
Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook;
Leg tussen elke courgetteplakje een wortelplakje;
Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen;
Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos;
Doe de roos in de muffinvorm;
Klop het ei los;
Bestrijk de roos met het ei;
Bak de roos 45-50 minuten in het midden van de oven;
Neem het brood en steek er een rondje uit;
Toast het rondje kort in de oven tot ze krokant zijn;
Laat na het bakken de roos ongeveer 3 minuten afkoelen zodat de roos makkelijk uit de vorm komt;;
Haal het rondje brood uit de oven en leg de roosjes erop
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (101g)
|
165
|
17,1
|
2,6
|
4,3
|
2,8
|
8,6
|
3,1
|
0,3
|
0,1
|
Per 100g
|
163
|
16,9
|
2,6
|
4,3
|
2,8
|
8,5
|
3,1
|
0,3
|
0,1
|
En %
|
100 %
|
41,5 %
|
6,3 -> 6,5 %
|
5 %
|
6,8 -> 7 %
|
47 %
|
17 %
|
1,6 -> 1,5 %
|
0,5 %
|
6. Bron: Alber Hein. (2017, mei). Taartjes met groenterozen. Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188622/taartjes-met-groenterozen
|