Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    19-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.High tea: groenteroosjes
    1. Groenteroosjes met wortel en courgette
    2. Aantal porties: 1 persoon 
    3. Ingrediënten 

    –      25 g courgette 

    –      25 g wortel 

    –      20 g glutenvrij bladerdeeg Schär

    –      6 g ei, rauw 

    –      25 g glutenvrij brood Schär meesterbakken vital 


    1. Bereidingswijze

    –      Verwarm de oven voor op 200 °C;

    –      Halveer het stuk courgette en de wortel in de lengte; 

    –      Snijd de courgette en wortel in dunne plakjes van 2 mm; 

    –      Halveer 1 plak bladerdeeg;

    –      Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook; 

    –      Leg tussen elke courgetteplakje een wortelplakje;

    –      Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen;

    –      Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos;

    –      Doe de roos in de muffinvorm;

    –      Klop het ei los;

    –      Bestrijk de roos met het ei;

    –      Bak de roos 45-50 minuten in het midden van de oven;

    –      Neem het brood en steek er een rondje uit;

    –      Toast het rondje kort in de oven tot ze krokant zijn;

    –      Laat na het bakken de roos ongeveer 3 minuten afkoelen zodat de roos makkelijk uit de vorm komt;;

    –      Haal het rondje brood uit de oven en leg de roosjes erop

     

    5.     Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En (kcal)

    KH (g)

     Suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiw (g)

    Vetten (g) 

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie (101g)

    165 

    17,1

    2,6

    4,3

    2,8

    8,6

    3,1

    0,3

    0,1

    Per 100g

    163

    16,9

    2,6

    4,3

    2,8

    8,5

    3,1

    0,3

    0,1

    En %

    100 % 

    41,5 %

    6,3 -> 6,5 %

    5 %

    6,8 ->  7 %

    47 %

    17 %

    1,6 -> 1,5 %

    0,5 %

     

    6.     Bron: Alber Hein. (2017, mei). Taartjes met groenterozen. Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188622/taartjes-met-groenterozen





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs