- Quiche met tofu en feta op een pastinaakbodem
- Aantal porties: 1 persoon
- Ingrediënten
30 g ei, rauw
50 g pastinaak
33,3 g tofu
2,9 g ui
0,70 g knoflook
8,30 g feta light 50%
25 g Schär glutenvrije wraps
Zout
- Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C;
Neem de wraps en steek er een rondje uit de grootte van je vorpje voor de quiche;
Leg het cirkeltje wrap in de vrom en bak 5 minuten krokant in de oven;
Was de pastinaak en snij de met een kaasschaaf of een dunschiller in dunne plakken
Neem de wraps uit de oven en leg de schellen pastinaak erop;
Klop in een grote kom de tofu, het ei, de feta, de knoflook en de ui los met een garde;
Breng op smaak met een snuifje zout;
Klop alles nog even door elkaar en vul de muffinvorm ermee;
Zet de vorm voor 45 minuten in het midden van de oven;
Serveer warm.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (150,2 g)
|
214
|
19,5
|
3,7
|
5,1
|
12,8
|
8,5
|
2,4
|
2,3
|
2,1
|
Per 100g
|
142
|
13,0
|
2,5
|
3,4
|
8,5
|
6,0
|
1,6
|
1,5
|
1,4
|
En %
|
100%
|
36,4 -> 36,5%
|
6,9 -> 7 %
|
4,0%
|
23,9 -> 24,0%
|
35,7 -> 35,5 %
|
10,1 -> 10 %
|
9,7 -> 10 %
|
8,9 -> 9 %
|
6. Bron: Beaufood. (2017, 15 april). Courgette quiches met tofu en feta.Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://beaufood.nl/courgette-quiches-met-tofu-en-feta/
|