½ volkoren wrap met gerookte zalm en yoghurt en 1 rode bieten
wrap met Boursin en quinoa, een bananenbroodmuffin met pure chocolade
- Aantal
porties: 1 persoon
2. 2. Ingrediënten
·
Bananenbroodmuffin:
½ koffielepel koolzaadolie (+/-3g)
¼
banaan, zonder schil (25 g)
¼ ei, rauw (13 g)
¼ koffielepel bakpoeder (1,2g)
3 eetlepels volkoren tarwemeel (31g)
¼ koffielepel cacaopoeder (1,2g)
2,5 stukjes zwarte chocolade (10g)
·
Volkoren
wrap met yoghurt, gerookte zalm en spinazie:
½ volkoren wrap
(31 g)
1 eetlepel halfvolle yoghurt (25g)
1 1/3 snede gerookte zalm (40g)
5 blaadjes spinazie (20g)
·
Bietenwrap
met Boursin light, quinoa en koolrabi
1 stuk rode bieten wrap (40 g)
1 stuk/ portie Boursin cuisine light met sjalot en
bieslook (20g)
1 eetlepel ongekookte quinoa (12g)
20 g
koolrabi
·
Uitgestoken groentjes:
1 kleine wortel, rauw (40g)
1/10 komkommer (40g)
3. 3. Bereidingswijze
·
Bananenbroodmuffin:
-
Verwarm de oven voor op 180°C;
Neem een muffinvorm en vet het in met een beetje
koolzaadolie;
Breek de banaan in stukjes en plet het met een vork
tot een papje.
Voeg het ei toe aan de banaan en klop dit op;
Doe alle andere ingrediënten in een kom en meng goed;
Voeg het banaan-eimengsel toe aan de andere
ingrediënten en roer tot een glad beslag;
Vul de muffinvorm voor 3/4;
Bak de
bananabread muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven;
Haal
de bananenbroodmuffins uit de oven en laat afkoelen;
·
Bietenwrap met Boursin light, quinoa en koolrabi
-
Zet water op voor het koken van de quinoa;
Weeg de quinoa af;
Voeg de
quinoa toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken;
Giet
de quinoa af en laat afkoelen onder koud, stromend water;
Neem
de bieten wrap en warm deze ook 10 seconden op in de microgolfoven;
Weeg de koolrabi af en schil deze;
Snij de koolrabi in kleine
blokjes;
Doe de
Boursin light met sjalot en bieslook op de wrap en smeer deze gelijk uit;
Verdeel de
quinoa over de wrap;
Werk af
met de koolrabi;
Rol de
wrap dicht en steek er 2 tandenstokers in;
Snij
de wrap in 2 en leg deze samen met de halve volkoren wrap in de brooddoos;
·
Volkoren wrap met yoghurt, gerookte zalm en
spinazie:
Neem de volkoren wrap uit de
verpakking en snij hem in twee
Warm
de wrap 10 seconden op in de microgolfoven;
Laat
de wrap afkoelen en smeer de yoghurt erop uit;
Neem
de gerookte zalm en de spinazie en leg deze ook op de wrap;
Kruid
af met peper en zout;
Rol de wrap op en steek er een
tandenstoker in;
·
Uitgestoken groentjes:
Neem tenslotte de komkommer en de wortel en kuis deze;
Steek met een bloemetjesvormpje stukjes uit uit de
wortel en de komkommer en doe deze in een klein doosje;
Steek deze bij de wraps in de brooddoos;
4. 4.Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (372g)
|
600
|
72,7
|
16,8
|
11,5
|
26,2
|
19,6
|
6,5
|
5,9
|
3,2
|
Per 100g
|
161
|
19,5
|
4,5
|
3,1
|
7,0
|
5,3
|
1,7
|
1,6
|
0,9
|
En %
|
99,5
-> 100
|
48,4
-> 48,5
|
11,2
-> 11,0
|
4
|
17,5
|
29,4
-> 29,5
|
9,8
-> 10,0
|
8,9
-> 9,0
|
4,8
-> 5,0
|
Bron:
eigen creatie; Sabine. (2018, 20 februari). Bananabread muffins.
Geraadpleegd op 25 september 2019, van https://www.ohmyfoodness.nl/recipe/bananabread-muffins?fbclid=IwAR0kqXgqKYwRG-i1bJEzUUayMNiqIXFlmGq_wd5YgHjh7MD4bKK8ca6dfcc
Veel kook en bakplezier!
|