Portie: 1 persoon
Ingrediƫnten:
-
1 ei, gekookt (60 g)
-
1/6 broccoli, vers (40 g)
-
1/2 tomaat, vers (50 g)
-
10 g magere platte kaas
-
15 g rucola
Bereidingswijze:
Kook het ei in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud water en pel het.
Was de broccoli en snij deze in mooie roosjes, terwijl het ei kookt.
Breng het water aan de kook voor de broccoli. Laat de roosjes gedurende 2 minuten koken en haal metten uit het water. Spoel ze af onder ijskoud water en hou opzij.
Snijd van het gekookte ei een klein stukje van de boven- en onderkant.
Schep de zaadlijsten uit de tomaat en zorg dat de buitenkant heel blijft.
Dep de binnen- en buitenkant van de tomaat helemaal droog.
Zet het ei rechtop op een schaal en verdeel de helft van de platte kaas over de bovenkant van het ei.
Zet het tomatenkapje erop.
Doe de rest van de platte kaas in een boterhamzakje.
Knip van een van de zijkanten een klein puntje zodat je het als een spuitzak kunt gebruiken. Zet stippen met het spuitzakje op het tomatenkapje.
Dresseer met de broccoliroosjes en de rucola.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Waarvan suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Vezels
|
Per portie
(175 g)
|
116 kcal
|
2,2 g
|
2,1 g
|
10,7 g
|
6,0 g
|
1,6 g
|
2,6 g
|
1,6 g
|
1,9 g
|
Per 100 g
|
66 kcal
|
1,3 g
|
1,2 g
|
6,1 g
|
3,4 g
|
0,9 g
|
1,5 g
|
0,9 g
|
1,1 g
|
En%
|
|
8 En%
|
7 En%
|
37 En%
|
47 En%
|
12 En%
|
20 En%
|
12En%
|
|
Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R469406/paddenstoelen-van-tomaat-en-eihttp
|