Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
1 klein ei, gekookt (50 g)
-
1/8 rauwe courgette (20 g)
-
1/2 rauwe wortel (25 g)
-
1/5 rode paprika , vers(20 g)
-
2 kerstomaatjes, vers (25 g)
-
10 g magere, verse kaas
-
Snuifje peper
-
Snuifje zout
Bereidingswijze:
Verwarm
de oven voor op 200 °C.
Kluts het ei goed door mekaar.
Rasp de courgette en de wortel en meng dit met het eiermengsel.
Snijd de rode paprika en kerstomaatjes fijn en voeg dit toe aan het mengsel.
Brokkel de magere, verse kaas in kleine stukjes boven het eiermengsel.
Strooi een snuifje peper en zout over het mengsel.
Giet het mengsel in een muffinvormpje.
Zet de muffin 15 minuten in de 200 °C voorverwarmde oven.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Waarvan suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Vezels
|
Per portie (150 g)
|
101 kcal
|
4,3 g
|
3,9 g
|
7,6 g
|
5,0 g
|
1,4 g
|
1,8 g
|
1,3 g
|
1,6 g
|
Per 100 g
|
67 kcal
|
2,9 g
|
2,6 g
|
5,1 g
|
3,3 g
|
0,9 g
|
1,2 g
|
0,9 g
|
1,1 g
|
En%
|
|
17 En%
|
15 En%
|
30 En%
|
45 En%
|
12 En%
|
16 En%
|
12En%
|
|
Bron: https://www.thisgirlcancook.nl/recept-glutenvrije-ei-muffins-verse-groenten/
|