Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.glutenvrije shortcake

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          40 g glutenvrije bloem (bijvoorbeeld: Schär mix C)

    -          1 g glutenvrij bakpoeder (vb merk: Orgran)

    -          Snuifje zout

    -          10 g room 35%

    -          ¼ klein ei, rauw (12 g)

    -          2 aardbeien, vers (20 g)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 230 °C.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg deze opzij.
    Meng de glutenvrije bloem, glutenvrij bakpoeder en snuifje zout in een grote kom.
    Klop de room en het ei in een aparte kom.
    Giet de natte ingrediënten (het ei en de room) bij de droge ingrediënten en meng om een ​​samenhangend deeg te vormen.
    Maak een bolletje van het deeg en leg het op de bakplaat.
    Gebruik je handpalm om het bolletje deeg af te vlakken.
    Besmeer de bovenkant van de shortcake met een dun laagje room.
    Bak de shortcake 10 tot 12 minuten in de oven.
    Was ondertussen de aardbeien en snij ze in kleine stukjes.
    Haal de shortcake uit de oven, snij hem middendoor en leg de aardbeien ertussen.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Waarvan suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Vezels

    Per portie
    (83 g)

    197 kcal

    30,5 g

    2,0 g

    5,6 g

    5,3 g

    2,9 g

    0,4 g

    0,3 g

    1,3 g

    Per 100 g

    237 kcal

    36,7 g

    2,4 g

    6,7 g

    6,4 g

    3,5 g

    0,5 g

    0,4 g

    1,6 g

    En%

     

    62 En%

    4 En%

    11 En%

    24 En%

    13 En%

    2 En%

    1 En%

     


    Bron: https://www.kingarthurflour.com/recipes/easy-gluten-free-shortcakes-recipe





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs