Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
40 g glutenvrije
bloem (bijvoorbeeld: Schär mix C)
-
1 g glutenvrij bakpoeder (vb merk: Orgran)
-
Snuifje zout
-
10 g room 35%
-
¼ klein ei, rauw (12
g)
-
2 aardbeien, vers (20
g)
Bereidingswijze:
Verwarm de
oven voor op 230 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg deze opzij.
Meng de glutenvrije bloem, glutenvrij bakpoeder en snuifje zout in een grote
kom.
Klop de room en het ei in een aparte kom.
Giet de natte ingrediënten (het ei en de room) bij de droge ingrediënten en
meng om een samenhangend deeg te vormen.
Maak een bolletje van het deeg en leg het op de bakplaat.
Gebruik je handpalm om het bolletje deeg af te vlakken.
Besmeer de bovenkant van de shortcake met een dun laagje room.
Bak de shortcake 10 tot 12 minuten in de oven.
Was ondertussen de aardbeien en snij ze in kleine stukjes.
Haal de shortcake uit de oven, snij hem middendoor en leg de aardbeien ertussen.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Waarvan suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Vezels
|
Per portie
(83 g)
|
197 kcal
|
30,5 g
|
2,0 g
|
5,6 g
|
5,3 g
|
2,9 g
|
0,4 g
|
0,3 g
|
1,3 g
|
Per 100 g
|
237 kcal
|
36,7 g
|
2,4 g
|
6,7 g
|
6,4 g
|
3,5 g
|
0,5 g
|
0,4 g
|
1,6 g
|
En%
|
|
62 En%
|
4 En%
|
11 En%
|
24 En%
|
13 En%
|
2 En%
|
1 En%
|
|
Bron: https://www.kingarthurflour.com/recipes/easy-gluten-free-shortcakes-recipe
|