Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
10 g pijnboompitjes
-
15 g ricotta
-
1/6 rauwe courgette (50 g)
-
Snuifje peper
-
Snuifje zout
-
Scheutje olijfolie (10 ml)
Materiaal:
-
Kaasschaaf of dunschiller
-
Satéprikker(s)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de pijnboompitjes in een pan tot ze goudbruin zijn.
Meng de pijnboompitjes met de ricotta.
Was de courgette en snijd deze doormidden (horizontaal).
Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om de plakjes courgette te bekomen.
Bestrooi de plakjes courgette met wat peper en zout en leg ze in de pan met een
scheutje olijfolie.
Bak de plakjes courgette aan beide kanten 1 minuut.
Besmeer de plakjes met de mix van ricotta en pijnboompitten en rol ze op.
Steek de rolletjes per 2 op een satéprikker en leg ze voor 5 minuten in de 200
°C voorverwarmde oven.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(75 g)
|
100 kcal
|
1,8 g
|
1,6 g
|
3,1 g
|
8,7 g
|
1,7 g
|
1,9 g
|
3,4 g
|
Per 100 g
|
133 kcal
|
2,4 g
|
2,1 g
|
4,1 g
|
11,6 g
|
2,3 g
|
2,5 g
|
4,5 g
|
En%
|
|
7 En%
|
6 En%
|
12 En%
|
78 En%
|
15 En%
|
17 En%
|
31 En%
|
Bron: https://www.tapasrecepten.eu/courgette-rolletjes/
|