Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
2 sneden
bruin stokbrood (20 g)
-
Scheutje
olijfolie (10 ml)
-
½ teentje knoflook (3 g)
-
25 g
geitenkaas, zacht
-
½ rauwe
rode biet (40 g)
-
Een paar
blaadjes verse basilicum (5 g)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Besprenkel de sneden bruin stokbrood met olijfolie.
Smeer vervolgens de sneden in met de knoflook.
Plaats de broodjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de broodjes 10 minuten afkoelen.
Smeer vervolgens de geitenkaas op de broodjes.
Snijd de rode biet in stukjes en beleg de broodjes hiermee.
Werk de Bruschetta broodjes af met enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(103 g)
|
217 kcal
|
17,5 g
|
5,3 g
|
6,7 g
|
12,8 g
|
3,7 g
|
1,0 g
|
0,3 g
|
Per 100 g
|
211 kcal
|
17,0 g
|
5,1 g
|
6,5 g
|
12,4 g
|
3,6 g
|
1,0 g
|
0,3 g
|
En%
|
|
32 En%
|
10 En%
|
12 En%
|
53 En%
|
15 En%
|
4 En%
|
1 En%
|
Bron: https://www.geitenkaas.nl/recepten/bruschetta-met-biet-en-geitenkaas
|