- Broccoliburger (2,5 ruilwaarden)
- Aantal porties: 1 persoon
- Ingrediënten
37,5 g aardappel, geschild, rauw (niet vrij te gebruiken)
¼ kleine broccoli, vers (62,5g) àvrij te gebruiken groente
17,5 g tarwebloem
20 g veldsla, vers àvrij te gebruiken groente
½ el citroensap (6ml) àvrij te gebruiken vrucht
4 ml zonnebloemolie
3 ml water (blussen)
1 klein, bruin pistoletje (30 g)
Peper en zout
4. Bereidingswijze
Was en schil de aardappelen, kook ze in licht gezouten water tot ze zacht zijn;
Snij de broccoli in kleine roosjes, was ze en blancheer deze 4 minuten in kokend, gezouten water;
Spoel de broccoli af met koud water en laat ze uitlekken;
Giet de aardappelen af en plet ze fijn samen met de helft van de broccoli en de tarwebloem;
Kruid met peper en zout, besprenkel met citroensap;
Strooi een beetje bloem op het werkblad en vorm dikke schijven van de puree;
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de schijven goudbruin aan elke zijde;
Leg de burgers samen met een beetje sla tussen het broodje en serveer
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (177,5g)
|
191
|
29,2
|
2,4
|
4,2
|
6,6
|
4,4
|
0,5
|
1,1
|
2,6
|
Per 100g
|
108
|
16,5
|
1,4
|
2,4
|
3,7
|
2,5
|
0,3
|
0,6
|
1,5
|
En %
|
100En%
|
61,2 -> 61,0En%
|
5,0 En%
|
5,En%
|
13,7 -> 13,5En%
|
20,7 -> 20,5En%
|
2,4 -> 2En%
|
5,2 -> 5En%
|
12,3 -> 12En%
|
6. Bron: VTM koken. (z.d.). Broccoliburgers of kroketjes.Geraadpleegd op woensdag 9oktober 2019, van https://koken.vtm.be/recept/broccoliburgers-kroketjes
|