- Champignons gevuld met geitenkaas, honing, verse vijg en tijm (0 koolhydraat ruilwaarden)
- Aantal porties: 1 persoon
- Ingrediënten
50 g champignons (2 stuks) àvrij te gebruiken groente
¼ verse vijg (12,5 g)
20 g Philadelphia light
¼ el honing (5g)
Tijm
4. Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C;
Kuis de champignons en haal het steeltje eruit;
Weeg de Philadelphia light af en vul de champignon ermee;
Snij de vijg in stukjes en steek 1/8 in elke champignon;
Werk af met de honing en tijm;
Steek de champignon 5 minuten in de voorverwarmde oven;
Haal de champignons er uit en serveer warm.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (87,5g)
|
63
|
7,2
|
7,1
|
1,3
|
2,8
|
2,2
|
1,5
|
0
|
0
|
Per 100g
|
72
|
8,2
|
8,1
|
1,5
|
3,2
|
2,5
|
1,7
|
0
|
0
|
En %
|
100En%
|
45,7 -> 46,0En%
|
45,1 -> 45,0En%
|
4,0En%
|
17,8 -> 18,0En%
|
31,7 -> 32,0En%
|
21,4 -> 21,0En%
|
0,0En%
|
0,0En%
|
6. Bron: eigen creatie
|