Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokbrood met Spaanse omelet

    Portie: 1 persoon

    Ingrediënten:

    -          1/5 vastkokende aardappel (20 g)

    -          Een paar takjes verse peterselie

    -          ¼ ui (15 g)

    -          ½  teen knoflook (3 g)

    -          ½ ei (30 g)

    -          Scheutje olijfolie (10 ml)

    -          Sneetje bruin stokbrood (10 g)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Schil de aardappel en snijd dit in blokjes van 1/2 cm (brunoise).
    Kook 10 minuten in water en giet nadien af.
    Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en halveer de knoflookteen.
    Pers het halve knoflookteentje en klop het ei los.
    Verhit de olie in een koekenpan.
    Fruit de ui en de knoflook.
    Bak de aardappel 2 minuten mee.
    Voeg de peterselie, het halve ei, peper en zout toe en dek af.
    Bak 6 minuten op laag vuur, draai vervolgens om en bak nog 5 minuten.
    Laat afkoelen.
    Besmeer het sneetje stokbrood met een beetje olie, rooster ongeveer 8 minuten.
    Wrijf het brood in met de rest van de knoflook.
    Steek de omelet op het brood vast met een prikker.

    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie
    (78 g)

    89 kcal

    8,1 g

    1,4 g

    5,6 g

    3,5 g

    1,2 g

    0,1 g

    0,1 g

    Per 100 g

    114 kcal

    10,4 g

    1,8 g

    7,2 g

    4,5 g

    1,5 g

    0,1 g

    0,1 g

    En%

     

    36 En%

    6 En%

    25 En%

    35 En%

    12 En%

    1 En%

    1 En%

    Bron:  https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R726412/stokjesbrood-spaanse-omelet





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs