Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
1/5 vastkokende aardappel (20 g)
-
Een paar takjes verse peterselie
-
¼ ui (15 g)
-
½ teen
knoflook (3 g)
-
½ ei (30 g)
-
Scheutje olijfolie (10 ml)
-
Sneetje bruin stokbrood (10 g)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappel en snijd dit in blokjes van 1/2 cm (brunoise).
Kook 10 minuten in water en giet nadien af.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en halveer de knoflookteen.
Pers het halve knoflookteentje en klop het ei los.
Verhit de olie in een koekenpan.
Fruit de ui en de knoflook.
Bak de aardappel 2 minuten mee.
Voeg de peterselie, het halve ei, peper en zout toe en dek af.
Bak 6 minuten op laag vuur, draai vervolgens om en bak nog 5 minuten.
Laat afkoelen.
Besmeer het sneetje stokbrood met een beetje olie, rooster ongeveer 8 minuten.
Wrijf het brood in met de rest van de knoflook.
Steek de omelet op het brood vast met een prikker.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(78 g)
|
89 kcal
|
8,1 g
|
1,4 g
|
5,6 g
|
3,5 g
|
1,2 g
|
0,1 g
|
0,1 g
|
Per 100 g
|
114 kcal
|
10,4 g
|
1,8 g
|
7,2 g
|
4,5 g
|
1,5 g
|
0,1 g
|
0,1 g
|
En%
|
|
36 En%
|
6 En%
|
25 En%
|
35 En%
|
12 En%
|
1 En%
|
1 En%
|
Bron: https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R726412/stokjesbrood-spaanse-omelet
|