Herfstige quinoasalade met rode biet, appel, kip en zoete sinaasappeldressing
Aantal porties: 1
Ingrediënten
Voor de dressing
1 el honing (14 g)
0,5 el olijfolie (8 g)
peper en zout
1 kl citroensap (5 ml)
1 el sinaasappelsap (15 ml)
Voor de quinoasalade
80 g quinoa
50 g kippenborstfilet
peper en zout
1 kl olijfolie (5 ml)
60 g rode biet, gekookt
30 g rode paprika
70 g appel (met schil)
20 g rucola
Bereidingswijze
Klop alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Was de quinoa en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa wat afkoelen. Snij de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Bak de kipblokjes gaar in een koffielepel olijfolie. Snij de rode biet, paprika en appel in kleine stukjes. Meng rode biet, appel, paprika, gebakken kip en dressing onder de quinoa. Werk af met een toef rucola. Smakelijk!