Inhoud blog
Zoeken in blog
Beoordeel dit blog
24-11-2019
Courgette rolletjes
Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
10 g pijnboompitjes
-
15 g ricotta
-
1/6 rauwe courgette (50 g)
-
Snuifje peper
-
Snuifje zout
-
Scheutje olijfolie (10 ml)
Materiaal:
-
Kaasschaaf of dunschiller
-
Satéprikker(s)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de pijnboompitjes in een pan tot ze goudbruin zijn.
Meng de pijnboompitjes met de ricotta.
Was de courgette en snijd deze doormidden (horizontaal).
Gebruik een kaasschaaf of dunschiller om de plakjes courgette te bekomen.
Bestrooi de plakjes courgette met wat peper en zout en leg ze in de pan met een
scheutje olijfolie.
Bak de plakjes courgette aan beide kanten 1 minuut.
Besmeer de plakjes met de mix van ricotta en pijnboompitten en rol ze op.
Steek de rolletjes per 2 op een satéprikker en leg ze voor 5 minuten in de 200
°C voorverwarmde oven.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
En
KH
Suikers
Eiw
Vetten
VV
EOV
MOV
Per portie
(75 g)
100 kcal
1,8 g
1,6 g
3,1 g
8,7 g
1,7 g
1,9 g
3,4 g
Per 100 g
133 kcal
2,4 g
2,1 g
4,1 g
11,6 g
2,3 g
2,5 g
4,5 g
En%
7 En%
6 En%
12 En%
78 En%
15 En%
17 En%
31 En%
Bron : https://www.tapasrecepten.eu/courgette-rolletjes/
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
24-11-2019, 01:37 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Aardappelwedges uit de oven met tomatensalsa
Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
35 g rauwe, geschilde aardappelen
-
Snuifje cayennepeper
-
Scheutje olijfolie
-
½ tomaat (45 g)
-
¼ rode ui
(25 g)
-
Enkele takjes platte peterselie, vers
-
Snuifje zout
-
Snuifje peper
-
15 g feta
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in fijne reepjes.
Leg de gesneden aardappelen in een schaal en besprenkel met cayennepeper en
olijfolie.
Neem een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de aardappelen en bak deze 20
minuten lang.
Draai ze na 15 minuten even om.
Haal de aardappelen uit de oven en laat volledig afkoelen.
Voor de tomatensalsa:
Snijd de tomaat en de rode ui in kleine stukjes.
Hak de platte peterselie fijn en voeg toe aan de tomatensalsa.
Kruid af met peper en zout.
Haal de aardappelen uit de oven, leg ze in een kommetje en dresseer met de
tomatensalsa.
Verkruimel tot slot de feta over het geheel.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
En
KH
Suikers
Eiw
Vetten
VV
EOV
MOV
Per portie
(120g)
54 kcal
5,8 g
1,7 g
4,5 g
1,2 g
0,01 g
0 g
0,03 g
Per 100 g
45 kcal
4,8 g
1,4 g
3,8 g
1,0 g
0,01 g
0 g
0,03 g
En%
43 En%
13 En%
33 En%
20 En%
0 En%
0 En%
0 En%
Bron : https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappelwedges-uit-de-oven-met-tomatensalsa
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
24-11-2019, 01:37 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Bloemkoolburger
Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
50 g rauwe bloemkool
-
¼ ui (15 g)
-
Snuifje paprikapoeder
-
Snuifje zout
-
Snuifje peper
-
Snuifje cayennepeper
-
¼ ei (15 g)
-
1 volkoren beschuitje of paneermeel (10 g)
-
½ eetlepel bloem (5 g)
-
Scheutje olijfolie (10 ml)
-
1 volkoren broodje (40 g)
Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de
bloemkoolroosjes ongeveer 5 minuten.
Snijd ondertussen de ui in stukjes.
Spoel de bloemkool af onder koud water, als deze gekookt is.
Pureer de bloemkool en de ui met een aardappelstamper.
Kruid met paprikapoeder, zout, peper en cayennepeper.
Voeg het ei toe en meng goed door elkaar.
Voeg daarna paneermeel of het verkruimelde beschuitje en de bloem toe.
Meng het geheel goed.
Maak vervolgens met je handen een burger.
Bak de burger ongeveer 2 3 minuten per kant in een pan met een beetje
olijfolie.
Serveer de bloemkoolburger op een volkoren broodje.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
En
KH
Suikers
Eiw
Vetten
VV
EOV
MOV
Per portie
(135 g)
217 kcal
37,8 g
1,9 g
8,9 g
2,5 g
0,7 g
0 g
0 g
Per 100 g
161 kcal
28,0 g
1,4 g
6,6 g
1,9 g
0,5 g
0 g
0 g
En%
70 En%
4 En%
16 En%
10 En%
3 En%
0 En%
0 En%
Bron : https://www.lekkerensimpel.com/bloemkoolburger/
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
24-11-2019, 01:36 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Stokbrood met Spaanse omelet
Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
1/5 vastkokende aardappel (20 g)
-
Een paar takjes verse peterselie
-
¼ ui (15 g)
-
½ teen
knoflook (3 g)
-
½ ei (30 g)
-
Scheutje olijfolie (10 ml)
-
Sneetje bruin stokbrood (10 g)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappel en snijd dit in blokjes van 1/2 cm (brunoise).
Kook 10 minuten in water en giet nadien af.
Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de ui en halveer de knoflookteen.
Pers het halve knoflookteentje en klop het ei los.
Verhit de olie in een koekenpan.
Fruit de ui en de knoflook.
Bak de aardappel 2 minuten mee.
Voeg de peterselie, het halve ei, peper en zout toe en dek af.
Bak 6 minuten op laag vuur, draai vervolgens om en bak nog 5 minuten.
Laat afkoelen.
Besmeer het sneetje stokbrood met een beetje olie, rooster ongeveer 8 minuten.
Wrijf het brood in met de rest van de knoflook.
Steek de omelet op het brood vast met een prikker.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
En
KH
Suikers
Eiw
Vetten
VV
EOV
MOV
Per portie
(78 g)
89 kcal
8,1 g
1,4 g
5,6 g
3,5 g
1,2 g
0,1 g
0,1 g
Per 100 g
114 kcal
10,4 g
1,8 g
7,2 g
4,5 g
1,5 g
0,1 g
0,1 g
En%
36 En%
6 En%
25 En%
35 En%
12 En%
1 En%
1 En%
Bron : https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R726412/stokjesbrood-spaanse-omelet
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
24-11-2019, 01:35 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
23-11-2019
Gezonde lunch voor kinderen
Broodlollys en rauwe groentjes met dip
1.
Aantal porties: 1
2.
Ingrediënten
Kleine
broodlollys
o 1
ei
o snuifje
peper en zout
o 2
sneden bruin brood 60g
o 5g
smeermargarine
o 50g
wortel, vers
o 2
prikkertjes
Grote broodlollys
o 2
sneden bruin brood 60g
o 5g
smeermargarine
o ½
appel 75g
o 1,5
sneden kippenwit 30g
o 80g
komkommer (12 plakken)
o 2
saté-stokjes
Rauwe
groentjes met broccolidip
o 2
broccoliroosjes, vers 72g
o 1
koffielepel peterselie, vers
o Peper
en zout
o 1
koffielepel olijfolie 4,5 g
o 1
koffielepel citroensap 3g
o 50g
komkommer, vers
o 50g
wortel, vers
o 45g
paprika, vers
3.
Bereidingswijze
Kleine
broodlollys
o
Breek het ei in een kommetje en
klop het los
o
Voeg een snuifje peper en zout
toe
o
Bak het ei in een pan
(anti-aanbak) tot een omelet en laat vervolgens afkoelen
o
Smeer de margarine op 1 snede
brood
o Schil
de wortel, was hem en rasp hem fijn
o Beleg
1 snede met de omelet
o
Beleg het ei met een laagje
geraspte wortelen
o
Leg het niet besmeerde sneetje
brood erop
o
Snijd de boterham in driehoekjes
o
Zet de prikkertjes op de
boterhammen om het geheel samen te houden
o
Leg een servetje in de brooddoos
en schik de boterhammen erin
Grote
broodlollys
o Besmeer
1 snede brood met margarine
o Snijd
elke snede brood in 6 stukken
o Was
de appel, snij hem in kwartjes, verwijder het klokhuis en snij in 12 dunne
schijfjes
o Neem
plakken kippenwit en snij eveneens in 12 stukken
o Was
een halve komkommer en snij er met een dunschiller 12 lange repen van
o Neem
een houten saté-stokje en prik er afwisselend de stukjes brood, kippenwit,
appel en komkommer op
o Wikkel
de broodlollys in een servetje
o Schrijf
een lief briefje en voeg het toe aan de brooddoos
Rauwe
groentjes met broccolidip
Mini Griekse yoghurt citroen taartjes
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
6,7 g gedroogde dadels
12 g havermout
60 g Griekse yoghurt, ongesuikerd
7,5 ml citroensap, vers
0,5 koffielepel citroenrasp
0,6 g gelatine
1 stuk frambozen, vers (4g)
½ schijfje citroen
Bereidingswijze
Voor de bodem: doe de dadels en de havermout in een blender en maal ze fijn tot een plakkerige massa;
Neem enkele cupcakevormpjes en bedek de bodem met een laagje van het dadelmengsel;
Zet de vormpjes in de koelkast;
Voor de vulling: meng met een kleine garde de Griekse yoghurt met het citroensap en de rasp;
Laat het gelatineblaadje 5 minuten weken in koud water;
Verwarm 2/3 van het yoghurtmengsel in een pannetje, let op: het mag niet koken;
Voeg hieraan het gelatineblaadje toe en roer goed tot het helemaal is opgelost;
Voeg nu de rest van het yoghurtmengsel toe en roer goed
Haal nu de cupcakevormpjes uit de koelkast en schep er de vulling in;
Plaats de taartjes even in de vriezer alvorens ze te serveren;
Werk af met een framboos en een half schijfje citroen;
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (90,8g)
100
16,0
9,0
1,6
4,9
1,3
0,5
0,5
0,4
Per 100g
110
17,6
10
1,8
5,4
1,4
0,6
0,6
0,4
En %
100%
64,0%
36,0%
4,0%
19,6 -> 20,0%
11,7 -> 12,0%
4,5 %
4,5 %
3,6 -> 3,5 %
6. Bron: Vertriest, S. (z.d.). Mini Griekse yoghurt citroen taartjes. Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://healthyfoodiemanon.com/mini-griekse-yoghurt-citroen-taartjes/?fbclid=IwAR3yd8mYwLYzxIW6y90D2l5AtZQymRenaO2ZpCaimhPYz4ZMYGFdNmUfOzM
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde high tea recepten
19-11-2019, 11:02 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
High tea: quiche
Quiche met tofu en feta op een pastinaakbodem
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
30 g ei, rauw
50 g pastinaak
33,3 g tofu
2,9 g ui
0,70 g knoflook
8,30 g feta light 50%
25 g Schär glutenvrije wraps
Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C;
Neem de wraps en steek er een rondje uit de grootte van je vorpje voor de quiche;
Leg het cirkeltje wrap in de vrom en bak 5 minuten krokant in de oven;
Was de pastinaak en snij de met een kaasschaaf of een dunschiller in dunne plakken
Neem de wraps uit de oven en leg de schellen pastinaak erop;
Klop in een grote kom de tofu, het ei, de feta, de knoflook en de ui los met een garde;
Breng op smaak met een snuifje zout;
Klop alles nog even door elkaar en vul de muffinvorm ermee;
Zet de vorm voor 45 minuten in het midden van de oven;
Serveer warm.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (150,2 g)
214
19,5
3,7
5,1
12,8
8,5
2,4
2,3
2,1
Per 100g
142
13,0
2,5
3,4
8,5
6,0
1,6
1,5
1,4
En %
100%
36,4 -> 36,5%
6,9 -> 7 %
4,0%
23,9 -> 24,0%
35,7 -> 35,5 %
10,1 -> 10 %
9,7 -> 10 %
8,9 -> 9 %
6. Bron: Beaufood. (2017, 15 april). Courgette quiches met tofu en feta. Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://beaufood.nl/courgette-quiches-met-tofu-en-feta/
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde high tea recepten
19-11-2019, 11:01 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
High tea: groenteroosjes
Groenteroosjes met wortel en courgette
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
25 g courgette
25 g wortel
20 g glutenvrij bladerdeeg Schär
6 g ei, rauw
25 g glutenvrij brood Schär meesterbakken vital
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C;
Halveer het stuk courgette en de wortel in de lengte;
Snijd de courgette en wortel in dunne plakjes van 2 mm;
Halveer 1 plak bladerdeeg;
Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook;
Leg tussen elke courgetteplakje een wortelplakje;
Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen;
Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos;
Doe de roos in de muffinvorm;
Klop het ei los;
Bestrijk de roos met het ei;
Bak de roos 45-50 minuten in het midden van de oven;
Neem het brood en steek er een rondje uit;
Toast het rondje kort in de oven tot ze krokant zijn;
Laat na het bakken de roos ongeveer 3 minuten afkoelen zodat de roos makkelijk uit de vorm komt;;
Haal het rondje brood uit de oven en leg de roosjes erop
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (101g)
165
17,1
2,6
4,3
2,8
8,6
3,1
0,3
0,1
Per 100g
163
16,9
2,6
4,3
2,8
8,5
3,1
0,3
0,1
En %
100 %
41,5 %
6,3 -> 6,5 %
5 %
6,8 -> 7 %
47 %
17 %
1,6 -> 1,5 %
0,5 %
6. Bron: Alber Hein. (2017, mei). Taartjes met groenterozen. Geraadpleegd op vrijdag 18 oktober 2019, van https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188622/taartjes-met-groenterozen
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde high tea recepten
19-11-2019, 11:00 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Vegitarische tapas: gevulde champignons
Champignons gevuld met geitenkaas, honing, verse vijg en tijm (0 koolhydraat ruilwaarden)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
50 g champignons (2 stuks) à vrij te gebruiken groente
¼ verse vijg (12,5 g)
20 g Philadelphia light
¼ el honing (5g)
Tijm
4. Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C;
Kuis de champignons en haal het steeltje eruit;
Weeg de Philadelphia light af en vul de champignon ermee;
Snij de vijg in stukjes en steek 1/8 in elke champignon;
Werk af met de honing en tijm;
Steek de champignon 5 minuten in de voorverwarmde oven;
Haal de champignons er uit en serveer warm.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Toegevoegde suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (87,5g)
63
7,2
7,1
1,3
2,8
2,2
1,5
0
0
Per 100g
72
8,2
8,1
1,5
3,2
2,5
1,7
0
0
En %
100En%
45,7 -> 46,0En%
45,1 -> 45,0En%
4,0En%
17,8 -> 18,0En%
31,7 -> 32,0En%
21,4 -> 21,0En%
0,0En%
0,0En%
6. Bron: eigen creatie
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
19-11-2019, 10:56 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Vegitarische tapas: broccoliburger
Broccoliburger (2,5 ruilwaarden)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
37,5 g aardappel, geschild, rauw (niet vrij te gebruiken)
¼ kleine broccoli, vers (62,5g) à vrij te gebruiken groente
17,5 g tarwebloem
20 g veldsla, vers à vrij te gebruiken groente
½ el citroensap (6ml) à vrij te gebruiken vrucht
4 ml zonnebloemolie
3 ml water (blussen)
1 klein, bruin pistoletje (30 g)
Peper en zout
4. Bereidingswijze
Was en schil de aardappelen, kook ze in licht gezouten water tot ze zacht zijn;
Snij de broccoli in kleine roosjes, was ze en blancheer deze 4 minuten in kokend, gezouten water;
Spoel de broccoli af met koud water en laat ze uitlekken;
Giet de aardappelen af en plet ze fijn samen met de helft van de broccoli en de tarwebloem;
Kruid met peper en zout, besprenkel met citroensap;
Strooi een beetje bloem op het werkblad en vorm dikke schijven van de puree;
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de schijven goudbruin aan elke zijde;
Leg de burgers samen met een beetje sla tussen het broodje en serveer
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Toegevoegde suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (177,5g)
191
29,2
2,4
4,2
6,6
4,4
0,5
1,1
2,6
Per 100g
108
16,5
1,4
2,4
3,7
2,5
0,3
0,6
1,5
En %
100En%
61,2 -> 61,0En%
5,0 En%
5,En%
13,7 -> 13,5En%
20,7 -> 20,5En%
2,4 -> 2En%
5,2 -> 5En%
12,3 -> 12En%
6. Bron: VTM koken. (z.d.). Broccoliburgers of kroketjes. Geraadpleegd op woensdag 9oktober 2019, van https://koken.vtm.be/recept/broccoliburgers-kroketjes
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
19-11-2019, 10:55 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Vegitarische tapas: vegitarische balletjes
Vegetarische balletjes (3 koolhydraat ruilwaarden)
Aantal porties: 1 persoon (ongeveer 4 balletjes)
Ingrediënten
77,5 g gekookte linzen
12,5 g rode ui, vers à vrij te gebruiken groente
¼ teentje look (1,25g)
40 g havermout
4 ml zonnebloemolie
3 ml water (blussen)
Chili
Snuifje zout
4. Bereidingswijze
Spoel de linzen af;
Laat ze goed uitlekken in een zeef;
Pel de ui en knoflook en snij deze fijn;
Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de maatbeker van de staafmixer;
Voeg zout toe naar smaak;
Voeg de chili toe en meng goed door elkaar;
Bewaar het mengsel minstens een half uur in de koelkast;
Haal het mengsel uit de koelkast;
Draai voorzichtig balletjes van het mengsel;
Verwarm de olie in de pan;
Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijf de balletjes goed bewegen, zodat alle kanten goed gebakken zijn.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Toegevoegde suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (135,3g)
265
34,8
1,1
6,9
11,1
7,6
1,1
2,3
4,1
Per 100g
196
26,0
0,8
5,1
8,2
5,6
0,8
1,7
3,0
En %
100En%
52,5 -> 52,5En%
1,6 -> 2En%
6,0En%
16,7 -> 16,5En%
25,7 -> 25,5En%
3,7 -> 4En%
7,8 -> 8En%
13,9 -> 14En%
6. Bron: Linda. (2018, 18 maart). Drie recepten voor vegitarische balletjes. Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019 van, https://www.lekkeretenmetlinda.nl/3-vegetarische-balletjes-recepten/
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
19-11-2019, 10:54 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Vegitarische tapas: Feta in de oven
Feta in de oven met kruiden + volkoren brood (1,5 koolhydraat ruilwaarde)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
50 g feta light 50%
30 g volkoren brood
10 g rozijnen
Gedroogde oregano
Gedroogde tijm
Gedroogde basilicum
4. Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C;
Leg de feta in een stukje aluminiumfolie;
Kruid met gedroogde tijm, oregano en basilicum;
Vouw het aluminiumfolie dicht;
Leg het pakketje op een bakplaat en steek gedurende 5-10 minuten in de oven;
Haal de feta uit de oven;
Werk af met rozijnen en serveer met een snee volkoren brood.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Toegevoegde suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (90g)
179
19,5
6,3
2,4
13,8
4,6
0,2
0,1
0,3
Per 100g
199
21,7
7,0
2,7
15,3
5,1
0,2
0,1
0,3
En %
100En%
43,6 -> 43,5En%
14,1 -> 14En%
3En%
30,7 -> 30,5En%
23,1 -> 23,0En%
1En%
0En%
1,5 -> 2En%
6. Bron: eigen creatie
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
19-11-2019, 10:52 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Vegitarische tapas: bloemkoolpizza
Pizza met bloemkoolbodem, pompoenpuree, geroosterde kikkererwten en groentjes (1 koolhydraat ruilwaarde)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
125 g verse bloemkool à vrij te gebruiken groente
¼ ei , rauw (13,8g)
100g butternut pompoen met schil, vers (90 g geschild) à vrij te gebruiken groente
30 g spinazie, vers à vrij te gebruiken groente
10g rode ui, vers (1/2 el)
30g gedroogde kikkererwten
12,5g geraspte kaas, light 15%
Peper en zout
Tijm
4. Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C;
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water;
Leg ze vervolgens tussen twee stukken bakpapier en wrijf er goed over zodat de velletjes loskomen. Verwijder daarna de velletjes;
Voeg nog een halve theelepel tijm en zout toe aan de kikkererwten;
Meng het geheel goed;
Giet de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Snij de bloemkool in kleine roosjes en was ze;
Rasp de bloemkoolroosjes fijn;
Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron;
Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Doe dit door de bloemkool in een propere handdoek te doen en dit uit te wringen;
Meng de bloemkool met het ei.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Maak een dunne en egale bodem van ongeveer 5-7 cm breed. Smeer hiervoor het mengsel uit met de bolle kant van een lepel en druk aan.
Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin;
Schil de pompoen en snij deze in kleine stukjes en kook gaar in een beetje water;
Haal de bloemkoolbodem uit de oven;
Giet de pompoen af en mix tot een glad geheel;
Kruid met peper en zout;
Bestrijk de bodem met de pompoenpuree;
Weeg de hoeveelheid spinazie af en was deze;
Laat de spinazie uitlekken en verdeel deze ook over de pizzabodem;
Was en snij de ui in fijne ringen;
Leg deze ook op de bodem;
Werk af met de geraspte kaas en steek de pizza kort (5minuutjes) in de oven;
Haal de kikkererwten uit de oven en leg ze op de bloemkoolpizza;
Haal de pizza uit de oven;
Serveer de pizza.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Toegevoegde suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (311,3 g)
209
18,3
5,6
11,6
15,8
5,4
0,8
1,3
1,2
Per 100g
67
6,0
1,8
3,7
5,1
1,7
0,3
0,4
0,4
En %
100En%
35,0 -> 35En%
10,7 -> 11En%
11En%
30,3 -> 30,5En%
23,3 -> 23,5En%
3,4 -> 3En%
5,6 -> 6En%
5,2 -> 5En%
6. Bron: Pauline. (2018, 19 augustus). Bloemkoolpizza met tomaat en mozarella. Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019, van https://uitpaulineskeuken.nl/2014/08/bloemkoolpizza-met-tomaat-mozzarella.html
Vertriest S. (z.d.). Krokante kikkererwten. Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019, van https://njam.tv/recepten/krokante-kikkererwten
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
19-11-2019, 10:51 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Vegitarische tapas: groentefrietjes
Frietjes van pastinaak, wortel en gewone aardappel met yogonaise (1 koolhydraat ruilwaarde)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
Frietjes van pastinaak, wortel en gewone aardappel
35 g verse wortelen (niet vrij te gebruiken)
35 g aardappel, rauw, geschild (niet vrij te gebruiken)
35 g verse pastinaak (niet vrij te gebruiken)
Peper en grof zeezout
Yogonaise
1/8 eidooier (2,3 g)
1/8 el. mosterd (3,1 g)
3 ml citroensap
18,9 ml koolzaadolie
15,6 g magere yoghurt (ongesuikerd)
Peper en zout
4. Bereidingswijze
· Frietjes van pastinaak, wortel en gewone aardappel
Verwarm de oven voor op 220°C;
Was en schil de wortel, pastinaak en aardappel, snij ze daarna in frietjes;
Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op;
Schik de groenten erop;
Rooster de groenten gaar en krokant in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten;
Haal de groentefrietjes uit de oven en bestrooi ze met peper en grof zeezout;
· Yogonaise
Klop de eidooier, de mosterd en het citroensap los met een garde;
Voeg beetje bij beetje de koolzaadolie toe tot je mayonaise krijgt;
Voeg de magere yoghurt toe en kruid naar smaak met peper en zout
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Toegevoegde suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (147,9g)
243
12,2
5,8
2,9
2,7
19,7
1,8
12,4
5,7
Per 100g
164
8,2
3,9
2,0
1,8
13,3
1,2
8,4
3,9
En %
100En%
20,1 -> 20En%
9,5 -> 10En%
3En%
4,4 -> 4En%
73,0 -> 73En%
6,7 -> 7En%
46,0 -> 46En%
21,1 -> 21En%
6. Bron: Delhaize. (z.d.). Groentefrietjes . Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019, van https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Groentefrietjes/r/8b915d9b0f984a458365bfd8a657b85d
Sandra Bekkari. (z.d.). Open keuken met Sandra Bekkari: Yogonaise. Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019 van https://koken.vtm.be/open-keuken-met-sandra-bekkari/recept/open-keuken-met-sandra-bekkari-yogonaise
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Vegetarische tapas voor diabetespatiënten
19-11-2019, 10:48 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
05-11-2019
Gezonde wrap - brooddoos kind
1.1 Wraps met hummus, kippenwit, mozzarella en groenten
Recept voor één persoon
Ingrediënten voor de wrap
· 1 wrap, volkoren (40 g)
· 1 eetlepel hummus, natuur (25 g)
· 20 g ricotta kaas
· 1 grote tomaat, rauw (150 g)
· 30 g mozzarella, rauw
· 3 radijzen, rauw (20 g)
· 1 snede kippenwit (20 g)
· 20 g rucola, rauw
· Een snuifje peper
· Een snuifje zout
Benodigdheden
· Prikkers/ tandenstokers
Bereidingswijze
1. Smeer de wrap eerst in met de hummus en daarna met de ricotta.
2. Snij de tomaat, mozzarella en de radijzen in sneden.
3. Daaroverheen verdeel je het kippenwit, de rucola, gevolgd door de mozzarella en de radijzen.
4. Werk af met wat peper/zout naar smaak.
5. Rol de wrap op.
6. Steek door de wrap enkele prikkers.
Bron
Eigen creatie (Laura en Kaat)
1.2 Extra in de boterhammendoos
Ingrediënten
1 wortel, rauw (40 g)
5 kerstomaten, rauw (60 g)
1 banaan in de schil, rauw (130 g)
1 potje yoghurt, met fruit, mager (gesuikerd) (125 g)
Bereidingswijze
1. Steek al de bijkomende ingrediënten in de boterhamdoos.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde lunch kinderen
05-11-2019, 09:12 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Rainbow sandwich - lunchbox kind
1.1 Rainbow sandwich
Recept voor één persoon
Ingrediënten
· ½ ei, rauw (25 g)
· 30 g komkommer
· 45 g tomaat, rauw
· 40 g gele paprika, rauw
· ¼ avocado (22,5 g)
· 50 g wortel, rauw
· 2 bladen kropsla (15 g)
· 2 sneden brood, volkoren (75 g)
· 1 eetlepel Boursin light fijne kruiden (20 g)
· 1 snede zalm, gerookt (30 g)
Bereidingswijze
1. Neem een pan water en zet deze op het vuur
2. Kook het ei 8 minuten wanneer het water kookt
3. Snij ondertussen de komkommer in fijne schijfjes
4. Haal na 8 minuten het ei uit het water en koel het af onder koud stromend water
5. Snij de tomaat in grote schijven, de paprika en avocado in lange reepjes
6. Rasp de wortel fijn
7. Spoel de bladen sla af onder stromend water
8. Steek het brood in de broodrooster
9. Pel en snij ondertussen het ei
10. Wanneer het brood klaar is snij je de korsten er af en vorm je een cirkel
11. Bestrijk één snede met de helft van de Boursin
12. Leg vervolgens de zalm op de kruidenkaas
13. Beleg de boterham met alle groenten, zorg ervoor dat je steeds afwisselt van kleur
14. Bestrijk de andere snede brood met de overschot van de Boursin
15. Leg de tweede snede op de sandwich en steek er een prikker in
Bron
Eigen creatie (Laura & Kaat), inspiratie gevonden op www.pinterest.be
1.2 Muffin met blauwe bessen
Recept voor één persoon
Ingrediënten
· 1/5 ei (10 gram)
· 30 g banaan
· 15 g dadels, ontpit
· 20 g zelfrijzende patisseriebloem
· Snuifje kaneel
· 10 g blauwe bes, vers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C
2. Plet de banaan met een vork en voeg hier het ei aan toe
3. Doe de dadels in een kutter en kut deze fijn
4. Voeg de dadels toe aan het bananenmengsel
5. Voeg vervolgens de bloem toe en meng alles goed onder elkaar
6. Werk het beslag af met een snuifje kaneel en de blauwe bessen
7. Doe het beslag in een siliconen cupcakevorm
8. Bak de muffins 20 min in de oven en laat vervolgens afkoelen
Bron
Eigen creatie (Laura & Kaat), gebaseerd op https://hapjesprinses.be/2014/05/04/suikervrije-havermoutmuffins-met-blauwe-bessen/
1.3 Fruitstok met mango en braambes
Recept voor één persoon
Ingrediënten
· 50 g mango, vers
· 4 braambessen, vers (25 g)
Bereidingswijze
1. Pel de mango en snij deze in grote schijven
2. Snij een ster uit de schijf mango
3. Prik de ster op een prikker
4. Prik twee braambessen per prikker onder de mangoster
Hoeveelheid
En
KH
Suikers
Toegevoegde suikers
Vezels
Eiw
Vetten
VV
EOV
MOV
Per portie
(= 506 g)
587 kcal
77,4 g
30,2 g
0 g
13,6 g
26,0 g
16,6 g
5,1 g
7,1 g
3,0 g
Per 100 g
116 kcal
15,3 g
6,0 g
0 g
2,7 g
5,1 g
3,3 g
1,0 g
1,4 g
0,6 g
En%
100
53
21
0
4
18
25
8
11
5
Bron
Eigen creatie (Laura & Kaat), inspiratie gevonden op www.pinterest.be
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde lunch kinderen
05-11-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
04-11-2019
Gezonde lunch voor kinderen
½ volkoren wrap met gerookte zalm en yoghurt en 1 rode bieten
wrap met Boursin en quinoa, een bananenbroodmuffin met pure chocolade
Aantal
porties: 1 persoon
2. 2. Ingrediënten
·
Bananenbroodmuffin:
½ koffielepel koolzaadolie (+/-3g)
¼
banaan, zonder schil (25 g)
¼ ei, rauw (13 g)
¼ koffielepel bakpoeder (1,2g)
3 eetlepels volkoren tarwemeel (31g)
¼ koffielepel cacaopoeder (1,2g)
2,5 stukjes zwarte chocolade (10g)
·
Volkoren
wrap met yoghurt, gerookte zalm en spinazie:
½ volkoren wrap
(31 g)
1 eetlepel halfvolle yoghurt (25g)
1 1/3 snede gerookte zalm (40g)
5 blaadjes spinazie (20g)
·
Bietenwrap
met Boursin light, quinoa en koolrabi
1 stuk rode bieten wrap (40 g)
1 stuk/ portie Boursin cuisine light met sjalot en
bieslook (20g)
1 eetlepel ongekookte quinoa (12g)
20 g
koolrabi
·
Uitgestoken groentjes:
1 kleine wortel, rauw (40g)
1/10 komkommer (40g)
3. 3. Bereidingswijze
·
Bananenbroodmuffin:
-
Verwarm de oven voor op 180°C;
Neem een muffinvorm en vet het in met een beetje
koolzaadolie;
Breek de banaan in stukjes en plet het met een vork
tot een papje.
Voeg het ei toe aan de banaan en klop dit op;
Doe alle andere ingrediënten in een kom en meng goed;
Voeg het banaan-eimengsel toe aan de andere
ingrediënten en roer tot een glad beslag;
Vul de muffinvorm voor 3/4;
Bak de
bananabread muffins 20 minuten in de voorverwarmde oven;
Haal
de bananenbroodmuffins uit de oven en laat afkoelen;
·
Bietenwrap met Boursin light, quinoa en koolrabi
-
Zet water op voor het koken van de quinoa;
Weeg de quinoa af;
Voeg de
quinoa toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken;
Giet
de quinoa af en laat afkoelen onder koud, stromend water;
Neem
de bieten wrap en warm deze ook 10 seconden op in de microgolfoven;
Weeg de koolrabi af en schil deze;
Snij de koolrabi in kleine
blokjes;
Doe de
Boursin light met sjalot en bieslook op de wrap en smeer deze gelijk uit;
Verdeel de
quinoa over de wrap;
Werk af
met de koolrabi;
Rol de
wrap dicht en steek er 2 tandenstokers in;
Snij
de wrap in 2 en leg deze samen met de halve volkoren wrap in de brooddoos;
·
Volkoren wrap met yoghurt, gerookte zalm en
spinazie:
Neem de volkoren wrap uit de
verpakking en snij hem in twee
Warm
de wrap 10 seconden op in de microgolfoven;
Laat
de wrap afkoelen en smeer de yoghurt erop uit;
Neem
de gerookte zalm en de spinazie en leg deze ook op de wrap;
Kruid
af met peper en zout;
Rol de wrap op en steek er een
tandenstoker in;
·
Uitgestoken groentjes:
Neem tenslotte de komkommer en de wortel en kuis deze;
Steek met een bloemetjesvormpje stukjes uit uit de
wortel en de komkommer en doe deze in een klein doosje;
Steek deze bij de wraps in de brooddoos;
4. 4. Voedingswaarde
Hoeveelheid
En (kcal)
KH (g)
Toegevoegde suikers (g)
Vezels (g)
Eiw (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
Per portie (372g)
600
72,7
16,8
11,5
26,2
19,6
6,5
5,9
3,2
Per 100g
161
19,5
4,5
3,1
7,0
5,3
1,7
1,6
0,9
En %
99,5
-> 100
48,4
-> 48,5
11,2
-> 11,0
4
17,5
29,4
-> 29,5
9,8
-> 10,0
8,9
-> 9,0
4,8
-> 5,0
Bron:
eigen creatie; Sabine. (2018, 20 februari). Bananabread muffins.
Geraadpleegd op 25 september 2019, van https://www.ohmyfoodness.nl/recipe/bananabread-muffins?fbclid=IwAR0kqXgqKYwRG-i1bJEzUUayMNiqIXFlmGq_wd5YgHjh7MD4bKK8ca6dfcc
Veel kook en bakplezier!
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde lunch kinderen
04-11-2019, 10:17 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
Gezonde lunch voor kinderen
RECEPT 2: Originele (=creatieve) lunch voor als Tessa bij
haar moeder is.
1.
Naam van het recept
Zalm wraps met roomkaas en rucola
2.
Aantal porties
1 persoon (1 portie)
3.
Ingrediënten
-
1 volkoren wrap (65 g) + 2 prikkers voor wrap
-
10 g verse bieslook
-
10 g roomkaas (merk: Philadelphia)
-
Een snuifje peper
-
75 g rucola
-
50 g komkommer
-
50 g wortel
-
50 g zalm, gerookt
-
10 g pijnboompitten
-
1 koffielepel olijfolie (5 g)
-
12 g druiven, wit, vers
-
10 g blauwe bessen, vers
-
24 g aardbeien, vers
-
2 rijstwafels (30 g)
4.
Bereidingswijze
·
Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de
verpakking
·
Snij de bieslook fijn
·
Doe de roomkaas in een kom en doe daar de
fijngesneden bieslook bij en kruid met peper
·
Meng alles door elkaar met een lepel
·
Reinig de rucola
·
Schil de komkommer en de wortel en snij of
schaaf de groenten in lange repen
·
Snij de gerookte zalm in reepjes
·
Rooster de pijnboompitten in de pan met olie
·
Beleg de wraps met een laag roomkaas, rucola,
komkommer, wortel, gerookte zalm en pijnboompitten
·
Rol de wraps strak op en prik ze vast met
cocktailprikkers
·
Was de druiven, aardbeien en de blauwe bessen
·
Prik de druiven, aardbeien, en blauwe bessen op
de prikker en voeg toe aan de lunchbox
·
Voeg de 2 rijstwafels toe aan de lunchbox
V oedingswaarde
RECEPT 2:
Per portie
Hoeveelheid
En (kcal)
Eiwitten (g)
Vetten (g)
VV (g)
EOV (g)
MOV (g)
KH (g)
Vezels (g)
Suikers (g)
Totaal per portie
393 gram
589 kcal
20,8 g
23,3 g
4,44
7,96
5,73
71,0
8,3
9,2
Totaal per 100
gram
100 gram
150
5,3
5,9
1,13
2,03
1,46
18,8
2,1
2,3
En%
100
14 En%
35 En%
7En%
12 En%
9 En%
48 En%
3 En%
6En%
Het energieprocent van de
eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels samen zijn in dit recept 100 En%.
Bron: Voedingsmiddelentabel, Toegepaste dieetleer 1: theorie en Maten en
Gewichten
Bron
Eigen creatie Suzan Planckaert en Julie Wante
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde lunch kinderen
04-11-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
23-10-2019
Gezonde lunch voor kinderen
Originele dinosaurus lunchbox
1persoon/ 1portie
Ingrediënten
1 koffielepel margarine (7g)
4 koffielepels bloem, tarwe (8g)
1 zakje bakpoeder (20g)
1 zakje kristalsuiker (4g)
5g pure chocolade met maltitol
1/4 tarwetortilla's, voorverpakt (20g)
2 eetlepels volle Griekse yoghurt, ongesuikerd (24g)
1 takje dille, droog
2 sneetjes zalm, gerookt (20g)
3 kerstomaten (36g)
5 amandelnoten, ongeroosterd (8g)
2 kleine aardbeien, vers (20g)
30g appel, vers
15g rijpe banaan
15g mandarijn, vers
15g ijsbergsla
4 blauwe druiven, vers (28g)
8g pindanoten, ongezouten
2 sneden bruin brood (46g)
1 eetlepel margarine (12g)
1 snede kippenham natuur (30g)
1 eetlepel rozijnen (12g)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de margarine in kleine blokjes.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote mengkom.
Voeg de suiker en de margarine toe.
Meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Meng niet te lang, want dan wordt het deeg stug. Rol het deeg tot een bol, rol in folie en laat het 30minuten rusten in de koelkast.
Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
Druk met een steekvormpje figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20minuten.
Meng de yoghurt met dille, peper en zout.
Hak de amandelnoten fijn.
Bestrijk de tortilla met het yoghurtmengsel en leg er de gerookte zalmplakjes op.
Beleg deze tortilla met kerstomaten en de fijngehakte amandelnoten en rol op.
Snijd de uiteinden van de tortilla eraf (ongeveer 2cm aan beide kanten). Snijd wat overblijft in 3 gelijke rolletjes.
Schil de appel, banaan en mandarijn.
Spoel de aardbeien en laat deze uitlekken in een vergiet.
Snijd de stukken fruit in kleine partjes. Laat de aardbeien in hun geheel.
Steek de fruitstukken op een stoker.
Spoel de sla en druiven en laat deze uitlekken in een vergiet.
Verspreid de sla, druiven en pindanoten op de bodem van de lunchbox.
Snijd de boterhammen in de vorm van een dinosaurus.
Besmeer de bruine sneden brood met minarine.
Verdeel de sneetjes kippenham op de sneden brood en leg de boterhammen in de lunchbox op de sla.
Werk af met rozijnen, amandelnoten en druiven.
Steek de koekjes in een apart doosje in de lunchbox.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
En
Kh
Suiker
Eiwitten
Vetten
VV
EOV
MOV
Per portie (362 g)
591 kcal
71,9 g
28,0 g
22,4 g
21,8 g
5,48 g
7,78 g
3,14 g
Per 100 g
163 kcal
19,9 g
7,7 g
6,2
g
6,0 g
1,5 g
2,1 g
0,9 g
En%
100
48,5
20
15
33
8
12
5
Bronnen
https://www.solo.be/nl/recepten/zandkoekjes6/
Maten en gewichten
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde lunch kinderen
23-10-2019, 19:20 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)
22-10-2019
Brooduiltje
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten:
- 1 ei (50 g)
- 1/2 rauwe wortel (40 g)
- 1/5 kleine rauwe komkommer (9 g)
- 1 zwart olijfje (4 g)
- 2 sneetjes volkorenbrood (60 g)
- 2 eetlepels hummus naturel (35 g)
- 2 eetlepels muesli multifruit (20 g)
- 4 mini mozzarellabolletjes (20 g)
- 4 rauwe kerstomaatjes (48 g)
- 5 verse bramen* (30 g)
- 1 potje magere yoghurt (125 g)
- 2 rijstwafels (15 g)
Bereiding:
1. Breng het water aan de kook en kook het ei 8 à 9 minuten voor een hardgekookt ei.
2. Snij het ei in schijfjes.
3. Rasp de wortel en snij een driehoekje uit (bek uiltje).
4. Snij de komkommer in plakjes.
5. Snij 2 rondjes uit het zwart olijfje.
6. Beleg het brood met de hummus en alle groentjes behalve het worteldriehoekje.
7. Doe het driehoekje op het brood en leg de 2 schijfjes ei als oogjes met de olijven als pupil.
8. Doe de muesli in een containertje.
9. Schik alles in een brooddoos, leg de rijstwafels, mozzarellabolletjes en kerstomaatjes in een vakje. Je kan eventueel een apart vakje voorzien voor de bramen.
Het potje yoghurt kan apart gehouden worden.
*er kunnen ook diepvries bramen gebruikt worden buiten het seizoen.
Bron : eigen creatie
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
Energie
Koolhydraten
Suikers
Vezels
Eiwitten
Vetten
Verzadigde vetten
EOV
MOV
per portie (375g)
585 kcal
67,3 g
17,5 g
10,8 g
26,7 g
20,4 g
6,3 g
7 g
5,5 g
per 100g
156 kcal
18 g
4,6 g
2,9 g
7,1 g
5,4 g
1,7 g
1,8 g
1,5 g
En%
100
46
11
5
18
31
4
4
1
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gezonde lunch kinderen
22-10-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee
Reacties (0)