Paprika
wrap met basilicumhummus, sla, tomaat en lichte mozzarella
Wrap met kip, wortel, sla en honing-mosterd
saus
1 persoon
Ingrediënten:
- -2 eetlepels kikkererwten uit blik (20 g)
- -1 kleine koffielepel Tahin (3 g)
- -¼ teentje look (2 g)
- -3 eetlepels water (45 ml)
- -Enkele takjes basilicum (10 g)
- -Peper
- -Zout
- -1 koffielepel citroensap (5 ml)
- -¼ bol
mozzarella light (30 g)
vb: Galbani
- -1/3 Tomaat (50 g)
- -1 paprika tortilla (40 g)
- -Enkele blaadjes sla voorverpakt (10 g)
- -40 g kip
- -0,5 el olijfolie (5 g)
- -Kippenkruiden
- -1 koffielepel mosterd (10 g)
- -1 koffielepel honing (10 g)
- -1 tarwetortilla (60 g)
- -Enkele blaadjes sla vers of voorverpakt (10 g)
- -1 kleine wortel geschild (40g)
- -¼ appel (25 g)
-10 Braambessen (60 g) (dessert)
Bereidingswijze:
1) Doe de kikkererwten,
tahin, look en 3 eetlepels water in de blender tot het een glad mengsel vormt.
2) Voeg de basilicum toe en
mix tot 1 geheel.
3) Breng op smaak met peper,
zout en citroensap.
4) Snijd de mozzarella en
tomaat in plakjes.
5) Neem de paprika tortilla
en besmeer deze met de zojuist gemaakte hummus.
6) Beleg deze vervolgens met
enkele blaadjes sla, de mozzarella en plakjes tomaat.
7) Plooi 2 uitersten van de
wrap voor een stuk naar binnen en rol vervolgens op
8) Neem vervolgens het stuk
kip, snij in stukjes en bak deze met een halve eetlepel olijfolie in de pan
9) Breng de kip op smaak met
kippenkruiden
10) Maak ondertussen de
honing-mosterd saus door 1 koffielepel mosterd te mengen met 1 koffielepel
honing
11) Zet de kip na het bakken
even van het vuur
12) Neem de kleine wortel,
schil deze en rasp
13) snijd de appel met schil
in schijfjes
14) Smeer de honing-mosterd saus over de wrap en beleg
verder met enkele blaadjes sla, de geraspte wortel, de schijfjes appel en de
stukjes kip
Bron: eigen creatie
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie ( g)
|
592 kcal
|
70,5 g
|
13,6 g
|
22,7 g
|
28,6 g
|
18,5 g
|
4,4 g
|
6,0 g
|
2,4 g
|
Per 100 g
|
124 kcal
|
14,8 g
|
2,9 g
|
4,8 g
|
6,0 g
|
3,9 g
|
0,9
|
1,3 g
|
0,5 g
|
En%
|
100%
|
48%
|
5%
|
15%
|
19%
|
28%
|
6,5%
|
9%
|
3,5%
|
|