Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    23-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde lunch voor kinderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Originele dinosaurus lunchbox
    1persoon/ 1portie

    Ingrediënten 
    1 koffielepel margarine (7g)
    4 koffielepels bloem, tarwe (8g)
    1 zakje bakpoeder (20g)
    1 zakje kristalsuiker (4g)
    5g pure chocolade met maltitol
    1/4 tarwetortilla's, voorverpakt (20g)
    2 eetlepels volle Griekse yoghurt, ongesuikerd (24g)
    1 takje dille, droog 
    2 sneetjes zalm, gerookt (20g)
    3 kerstomaten (36g)
    5 amandelnoten, ongeroosterd (8g)
    2 kleine aardbeien, vers (20g)
    30g appel, vers
    15g rijpe banaan
    15g mandarijn, vers
    15g ijsbergsla 
    4 blauwe druiven, vers (28g)
    8g pindanoten, ongezouten 
    2 sneden bruin brood (46g)
    1 eetlepel margarine (12g)
    1 snede kippenham natuur (30g)
    1 eetlepel rozijnen (12g)

    Bereidingswijze 
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Snijd de margarine in kleine blokjes.
    • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote mengkom.
    • Voeg de suiker en de margarine toe.
    • Meng met een spatel of mixer alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg. Meng niet te lang, want dan wordt het deeg stug. Rol het deeg tot een bol, rol in folie en laat het 30minuten rusten in de koelkast.
    • Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
    • Druk met een steekvormpje figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat.
    • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20minuten.
    • Meng de yoghurt met dille, peper en zout.
    • Hak de amandelnoten fijn.
    • Bestrijk de tortilla met het yoghurtmengsel  en leg er de gerookte zalmplakjes op.
    • Beleg deze tortilla met kerstomaten en de fijngehakte amandelnoten en rol op.
    • Snijd de uiteinden van de tortilla eraf (ongeveer 2cm aan beide kanten). Snijd wat overblijft in 3 gelijke rolletjes.
    • Schil de appel, banaan en mandarijn.
    • Spoel de aardbeien en laat deze uitlekken in een vergiet.
    • Snijd de stukken fruit in kleine partjes. Laat de aardbeien in hun geheel.
    • Steek de fruitstukken op een stoker.
    • Spoel de sla en druiven en laat deze uitlekken in een vergiet.
    • Verspreid de sla, druiven en pindanoten op de bodem van de lunchbox. 
    • Snijd de boterhammen in de vorm van een dinosaurus. 
    • Besmeer de bruine sneden brood met minarine. 
    • Verdeel de sneetjes kippenham op de sneden brood en leg de boterhammen in de lunchbox op de sla. 
    • Werk af met rozijnen, amandelnoten en druiven.
    • Steek de koekjes in een apart doosje in de lunchbox. 
    Voedingswaarde 

    Hoeveelheid

    En

    Kh

    Suiker

    Eiwitten

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (362 g)

    591 kcal

    71,9 g

    28,0 g

    22,4 g

    21,8 g

    5,48 g

    7,78 g

    3,14 g

    Per 100 g

    163 kcal

    19,9 g

    7,7 g

     6,2 g

    6,0 g

    1,5 g

    2,1 g

    0,9 g

    En%

    100

    48,5

    20

    15

    33

    8

    12

    5


    Bronnen
    https://www.solo.be/nl/recepten/zandkoekjes6/
    Maten en gewichten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    23-10-2019, 19:20 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    22-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brooduiltje
    Aantal porties: 1 persoon

    Ingrediënten:

    - 1 ei (50 g)
    - 1/2 rauwe wortel (40 g)
    - 1/5 kleine rauwe komkommer (9 g)
    - 1 zwart olijfje (4 g)
    - 2 sneetjes volkorenbrood (60 g)
    - 2 eetlepels hummus naturel (35 g)
    - 2 eetlepels muesli multifruit (20 g)
    - 4 mini mozzarellabolletjes (20 g)
    - 4 rauwe kerstomaatjes (48 g)
    - 5 verse bramen* (30 g)
    - 1 potje magere yoghurt (125 g)
    - 2 rijstwafels (15 g)


    Bereiding:

    1. Breng het water aan de kook en kook het ei 8 à 9 minuten voor een hardgekookt ei.
    2. Snij het ei in schijfjes.
    3. Rasp de wortel en snij een driehoekje uit (bek uiltje).
    4. Snij de komkommer in plakjes.
    5. Snij 2 rondjes uit het zwart olijfje.
    6. Beleg het brood met de hummus en alle groentjes behalve het worteldriehoekje.
    7. Doe het driehoekje op het brood en leg de 2 schijfjes ei als oogjes met de olijven als pupil.
    8. Doe de muesli in een containertje. 
    9. Schik alles in een brooddoos, leg de rijstwafels, mozzarellabolletjes en kerstomaatjes in een vakje. Je kan eventueel een apart vakje voorzien voor de bramen.
        Het potje yoghurt kan apart gehouden worden.

    *er kunnen ook diepvries bramen gebruikt worden buiten het seizoen.


    Bron: eigen creatie


    Voedingswaarde:

    Hoeveelheid  Energie   Koolhydraten  Suikers Vezels   Eiwitten Vetten  Verzadigde vetten   EOV MOV 
     per portie (375g)  585 kcal  67,3 g  17,5 g  10,8 g  26,7 g  20,4 g  6,3 g  7 g  5,5 g
     per 100g  156 kcal  18 g  4,6 g  2,9 g  7,1 g  5,4 g  1,7 g  1,8 g  1,5 g
     En%  100  46  11  5  18  31  4  4  1






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    22-10-2019, 00:00 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    21-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatieve wraps
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paprika wrap met basilicumhummus, sla, tomaat en lichte mozzarella

    Wrap met kip, wortel, sla en honing-mosterd saus


    1 persoon

    Ingrediënten:

    -    -2 eetlepels kikkererwten uit blik (20 g)

    -    -1 kleine koffielepel Tahin (3 g)

    -      -¼ teentje look (2 g)

    -      -3 eetlepels water (45 ml)

    -      -Enkele takjes basilicum (10 g)

    -      -Peper

    -      -Zout

    -      -1 koffielepel citroensap (5 ml)

    -      -¼ bol mozzarella light (30 g) vb: Galbani

    -      -1/3 Tomaat (50 g)

    -      -1 paprika tortilla (40 g)

    -      -Enkele blaadjes sla voorverpakt (10 g)

    -       -40 g kip

    -      -0,5 el olijfolie (5 g)

    -       -Kippenkruiden

    -       -1 koffielepel mosterd (10 g)

    -       -1 koffielepel honing (10 g)

    -      -1 tarwetortilla (60 g)

    -      -Enkele blaadjes sla vers of voorverpakt (10 g)

    -      -1 kleine wortel geschild (40g)

    -      -¼ appel (25 g)

    -10 Braambessen (60 g) (dessert)


    Bereidingswijze:

    1) Doe de kikkererwten, tahin, look en 3 eetlepels water in de blender tot het een glad mengsel vormt.

    2) Voeg de basilicum toe en mix tot 1 geheel.

    3) Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

    4) Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes.

    5) Neem de paprika tortilla en besmeer deze met de zojuist gemaakte hummus.

    6) Beleg deze vervolgens met enkele blaadjes sla, de mozzarella en plakjes tomaat.

    7) Plooi 2 uitersten van de wrap voor een stuk naar binnen en rol vervolgens op

    8) Neem vervolgens het stuk kip, snij in stukjes en bak deze met een halve eetlepel olijfolie in de pan

    9) Breng de kip op smaak met kippenkruiden

    10) Maak ondertussen de honing-mosterd saus door 1 koffielepel mosterd te mengen met 1 koffielepel honing

    11) Zet de kip na het bakken even van het vuur

    12) Neem de kleine wortel, schil deze en rasp

    13) snijd de appel met schil in schijfjes

    14) Smeer de honing-mosterd saus over de wrap en beleg verder met enkele blaadjes sla, de geraspte wortel, de schijfjes appel en de stukjes kip


    Bron: eigen creatie


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Suikers

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie ( g)

    592 kcal

    70,5 g

    13,6 g

    22,7 g

    28,6 g

    18,5 g

    4,4 g

    6,0 g

    2,4 g

    Per 100 g

    124 kcal

    14,8 g

    2,9 g

    4,8 g

    6,0 g

    3,9 g

    0,9

    1,3 g

    0,5 g

    En%

    100%

    48%

    5%

    15%

    19%

    28%

    6,5%

    9%

    3,5%


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gezonde lunch kinderen
    21-10-2019, 11:15 geschreven door VDK Odisee  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs