Portie: 1 persoon
Ingrediënten:
-
50 g rauwe bloemkool
-
¼ ui (15 g)
-
Snuifje paprikapoeder
-
Snuifje zout
-
Snuifje peper
-
Snuifje cayennepeper
-
¼ ei (15 g)
-
1 volkoren beschuitje of paneermeel (10 g)
-
½ eetlepel bloem (5 g)
-
Scheutje olijfolie (10 ml)
-
1 volkoren broodje (40 g)
Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de
bloemkoolroosjes ongeveer 5 minuten.
Snijd ondertussen de ui in stukjes.
Spoel de bloemkool af onder koud water, als deze gekookt is.
Pureer de bloemkool en de ui met een aardappelstamper.
Kruid met paprikapoeder, zout, peper en cayennepeper.
Voeg het ei toe en meng goed door elkaar.
Voeg daarna paneermeel of het verkruimelde beschuitje en de bloem toe.
Meng het geheel goed.
Maak vervolgens met je handen een burger.
Bak de burger ongeveer 2 3 minuten per kant in een pan met een beetje
olijfolie.
Serveer de bloemkoolburger op een volkoren broodje.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(135 g)
|
217 kcal
|
37,8 g
|
1,9 g
|
8,9 g
|
2,5 g
|
0,7 g
|
0 g
|
0 g
|
Per 100 g
|
161 kcal
|
28,0 g
|
1,4 g
|
6,6 g
|
1,9 g
|
0,5 g
|
0 g
|
0 g
|
En%
|
|
70 En%
|
4 En%
|
16 En%
|
10 En%
|
3 En%
|
0 En%
|
0 En%
|
Bron: https://www.lekkerensimpel.com/bloemkoolburger/
|