- Vegetarische balletjes (3 koolhydraat ruilwaarden)
- Aantal porties: 1 persoon (ongeveer 4 balletjes)
- Ingrediënten
77,5 g gekookte linzen
12,5 g rode ui, vers àvrij te gebruiken groente
¼ teentje look (1,25g)
40 g havermout
4 ml zonnebloemolie
3 ml water (blussen)
Chili
Snuifje zout
4. Bereidingswijze
Spoel de linzen af;
Laat ze goed uitlekken in een zeef;
Pel de ui en knoflook en snij deze fijn;
Maal de linzen, ui, knoflook en havermout tot een korrelig deeg (dus niet te fijn) in de maatbeker van de staafmixer;
Voeg zout toe naar smaak;
Voeg de chili toe en meng goed door elkaar;
Bewaar het mengsel minstens een half uur in de koelkast;
Haal het mengsel uit de koelkast;
Draai voorzichtig balletjes van het mengsel;
Verwarm de olie in de pan;
Bak de balletjes in 8-10 minuten goudbruin. Blijfde balletjes goed bewegen, zodat alle kanten goed gebakken zijn.
5. Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En (kcal)
|
KH (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiw (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie (135,3g)
|
265
|
34,8
|
1,1
|
6,9
|
11,1
|
7,6
|
1,1
|
2,3
|
4,1
|
Per 100g
|
196
|
26,0
|
0,8
|
5,1
|
8,2
|
5,6
|
0,8
|
1,7
|
3,0
|
En %
|
100En%
|
52,5 -> 52,5En%
|
1,6 -> 2En%
|
6,0En%
|
16,7 -> 16,5En%
|
25,7 -> 25,5En%
|
3,7 -> 4En%
|
7,8 -> 8En%
|
13,9 -> 14En%
|
6. Bron: Linda. (2018, 18 maart). Drie recepten voor vegitarische balletjes.Geraadpleegd op woensdag 9 oktober 2019 van, https://www.lekkeretenmetlinda.nl/3-vegetarische-balletjes-recepten/
|