Archief
Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade Goulash Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen Bloemkoolsoep met groene curry Rosbief op Baskische wijze Witloofschuitjes met lamsgehakt Penne met artisjok en kip Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan Zeeduivel (lotte) met kappertjes Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait Risotto in de oven met pompoen en pancetta Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden Rundstoofpot met bier en bosvruchten Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons Claressefilets met roquefortsaus Kalfsragout met champignons Chili con carne Stoofschotel van pastinaak Goulash Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden Winterstoofpotje met kip Tapenade van kabeljauw Tortillalasagne De vervuilde mens Gevogelte met rode kerrie - saus Sinaasappel - honingsaus Aardappelviskoekjes Konijn op jagerswijze Hertenstoofvlees met bietjes Rode paprika gevuld met quinoa Kaastaart Uiensoep Broccolisoep met appel Paprikasoep met kruidenkaas Ricotta met chocolade en rode vruchten Wafels Varkensgebraad met witbier Mousse van frambozen en mascarpone Haringhapje Sjalotten-wijnsaus Runderwang met worteltjes Américain Knolseldersoep met gerookte paling Coquilles met schorseneren en sherrysaus Perentaartje Kokossoep met kip Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden Bruschetta met mozzarella en pesto Umami Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube Planeten Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten Tapenade met zwarte olijven en ansjovis Auberginekaviaar Salsa van kerstomaat Guacamole Anchoiade Gekonfijte paprika Citroentaartje met limoensorbet Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie Kaas-mosterdsoep Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool Petit-beurretaart Biefstuk (runderreepjes) uit de wok Aardperencrèmesoep Wortelsoep met linzen Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen Gemarineerde zalm met salade van spitskool Pesto Pasta met verse vis en rode pesto Crostini met rode pesto Maaltijdsoep met rundvlees Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise Slaatje van champignons en dille Minichampignons in sherrysaus Bruschetta met enoki Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje Escabeche van makreel met rode kool : hapje Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan Aardappelinfo Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tartaar van zalm en groene appel Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco) Lasagne van Sardijns brood Saffraanrisotto Zoetzure broodsalade Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek Pens - scampi hapje : aperitiefhapje Bresaolahapje : aperitiefhapje Tartaar van langoestines : aperitiefhapje Tiramisu Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander Vismousse met paprikacoulis Griekse koteletten Taartjes van abrikozen met rozemarijn Rosbief in notenkorst Chutney van verse en gedroogde vijgen Koolrabisoep met gorgonzola Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus Salade van avocado met garnaaltjes Ossobucco : lekker van bij ons Geglaceerde raap Gebakken schorseneren Crème butternut Kalfskotelet "cross & blackwell" Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes Gekonfijt witloof Geroosterde knolselderfondant Geglaceerde peterseliewortel Spruitenblaadjes Gebakken aardpeer met vanille Wok met paarse ridderzwammen Eekhoorntjesbrood op toast Paddenstoelen - champignons Kastanjechampignons en kerstomaat Aardappelen uit de Périgord Knolselder-aardappelgratin Kruidenkoek Instant chocolademelk Chocolademelk om te bewaren Kipfilet op grootmoeders wijze Pompoen-aardappelterrine Spruitjes met spek en walnoten Gegrilde wintergroenten met honing Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum Kook-TV Luchtkwaliteit Websites TV-erfenis Zure room Kippenkruiden Vis met mosterd-peterseliekruim Kippenstoofvlees met Indonesische groenten Perziken met tonijn Zucotto Limoncello (2) Specerijenroom Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade Frisse tartaar van zalm en groene appel Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing Tarte tatin Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers Citroenkonfijt 3 maal appeltaart Banketbakkersroom Pastinaakchips Soepje van schorseneren met champignons Gevulde tomaat met gehakt Eenvoudige schorseneren Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak Perentaart met frangipane en pistachenoten Amuse van witte bonen Curryvelouté Rode wijn weekend Ardennen Limoncello Chef op Kanaal Z Eekhoorntjesbrood op toast Spaghetti met trompettes en beukenzwam Chocolademousse Panna cotta van geitenmelk Mini crème brûlée Groentechips met yoghurtdipsaus Gemarineerde venkel Krabsalade Venkelgelei Spicy tomaat Champignons à la grecque Frisse boterham met rauwe ham Oude graansoorten Graanmosterdpasta op de boterham Tzatziki Tapenade van zongedroogde tomaten Meatloafballetjes Cheeseburger Gegrilde tofusandwich Curryketchup Crostini bij stoofvlees Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach Crème van pijnboompitten Hartige mediterrane cake Pastasalade met surimi Tomatensaus Het maakbare brein Courgetteschotel Tomatentaartjes met olijven Saltimbocca Landkaarten Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing Maatjes met aardappelen en boontjes Salade met watermeloen en Turkse kaas Pastasalade met gerookte vis Wokken Koud soepje van parmezaan en Orval Erogene zones Naked scientists Ceviche van witte vis en Hoegaarden Kiwi's Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis Houmous van tomaat Pastei van gevogeltelever Laagjeshapje met zalm Water op aarde Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen Kalfsgoulash met fettucine Aardappelsalade met rosbiefplakjes Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel FoodTube Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli Raw food Geologie Gepaneerde zwezerik met komkommersaus Atletiek Salade van konijn en Leffe Koude tomatensoep met saltimbocca van vis Pittige linzenburgers Barbecuechutney Vruchtenspiesjes met honing Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus Mosselen met prei en mosterdsaus Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème Minestrone met asperges en zalm Het ontstaan van de wereld Sciencehack Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus Weersite Ruben Weytjens Olijven-tomatenboter Sinaasappel-vanilleboter Avocadocrème Kwark-dilledressing Paprika-tomatensalsa Rouille Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing Banketbakkersroom Limoen-chiliboter Kippenvleugels en spareribs op de barbecue Deboosere en het weer Gevulde varkenskoteletjes Tuinkruidenboter Wortelvleesballetjes Buienradar Groententajine Groententajine met staartvis Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique Gezouten citroenen Ossobuco alla Milanese Larousse Gastronomique en Ossobuco Gebakken aardappelen met rozemarijn en look Kruidensausje met rode ui en aalbessen Kruidensausje met tomaat en azijn Voedselinfecties Probiotica Gekke lijstjes Daube Provençale 'Nuttige' feestdagen berekenen Wikimapia Evolutieleer Gambaspiesjes Optische illusies Zeeduivel op spiesjes van citroengras Mango-looksaus Garnalenspiesen Porteur de la bonheur Goden van de drank Pretparken Kamperen Het weer, waar dan ook Scampi Saganaki Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing Scampi met pastis Wortelpuree met gebakken roodbaars Citroentaartjes met maanzaad Olijvenmuffins met tonijndip Het Zwitserse breinproject Wiskunde Anatomie Antieke landkaarten Scitopia.org Scilogs Gemarineerde mosselen met citroen Ravioli met bospaddenstoelen Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta Champignonsoep met salieboter Waitrose Soep met Sint-Jakobsvruchten Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree Tijdschrift Ambiance Gemarineerde paddenstoelen Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes Garnituur bij witloofsoep Oxfam-recepten Taarten van de patissier Gourmetgerechten Thuis bij Jamie Oliver De tabel van Mendeljev Online conversie Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus Weetjes over kookboeken De allerbeste kookboeken Gerechten met noten Taart met brie en tomaten Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven Hartige, zuiderse cake Blinde vinken van konijn Bananencake met chocolade Geert Hoste Het werkhuis van de gezondheid Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge Pieter Loridon Gadgets Witloofsoep met grijze garnalen Garnalentruffels Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon Gepelde garnalen Toerisme Wokken Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon Brochettes van mosselen met pastissaus Koekskesgateau Taarten van de patissier Stoofpot van hert Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla Crostini van kippenlever en marsala Timbaaltje van ossenstaart Vertalen Grondwitloof Ossenstaartsoep Noordzeegarnalen Veldrijder Lars Boom Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons Ambiance Magazine Stoofpotje van konijn met chorizo Solo Nederlands-Limburgse streekgerechten Kokend water Beef Wellington Kook-blog van Albert Gevulde tomaat met tartaar van tonijn Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten Judith Beck Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop Aardappelbrood Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry Vinos de Jerez Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade Worst-aardappelpureetaartjes Olijfolietaartjes Caprese Sorbet van tomaten met basilicum Gemarineerd kalfsgebraad Mierikswortelsaus Salsa rossa Peterseliemousse Gemarineerde zalm met peterseliemousse Chinese kippenpasteitjes Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes Zoete pompoenbroodjes met rozijnen De Vlaming en aardappelen Diabetes Maïsbrood met courgette en chili Finettes Alain Bloeykens, wijnjournalist Rozemarijn-olijvenbroodjes Zongedroogde tomaatjes Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten Knoflook is gezond Geroosterde tomatenbroodjes Paul Van den Bosch Kaasrisotto met champignons Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten Hazenpeper Ovenschotel met kabeljauw Rick De Leeuw Zeevruchten met kerrie in de wok Robin Williams Kalfslapjes met kappertjes Microscoop-fotografie Citruskip met kiwi Schnitzels Fibreclub Stroke It Live Science Weekend koken Zweedse hedendaagse misdaadauteurs Chef-kok Anthony Bourdain Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde Oostends garnaalkroketten Healthy and choise Pastanestjes Kalfsmedaillons in een notenjasje Ragù van konijn en pasta Maïs van de barbecue Zoetzure bietjes en uien Boschampignons Uienconfituur Beer diet Glumbert Snel wijn koelen Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen Reclame camel De Voyager en zijn foto's Converteren Spelletjes Het heelal Symbaloo Stonehenge Spaanse speciaalzaak in Hasselt Melanzane sott'olio Halal-skieën Electronische huishoudschriftjes Mindfulness Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra Filiosoof Jean-Michel Longneaux 'Andere' vakantiebestemmingen Bakharing Valère Billen, ex-trainer van STVV Tartaar van tomaten Wielrenners en doping Zwarte pasta met venkel en coquilles Eten en drinken bij MSN WO II in Kwaadmechelen Ovenfrietjes en aïoli-chili Wikitravel Opwarming van de aarde Croquetas de jamon Tomaten uit de oven met lamsvlees Gegrilde inktvis met gazpacho Grappige reclame Tonijn met lamsoor Rog met gemarineerde groenten Pasta alla putenesca Ossenstaartsoep Polderaardappelen gevuld met garnalen Middelgrote steden in Frankrijk Plastic Reclame voor Dove Mango-pimentchutney Mimosa van ei Paprikacoulis Kaaskroketten Gesmolten tomaat Guacamole Basilicumolie Google Map / Earth - Links Culinaire problemen Mosselmisverstanden Mosselen met saffraan en citroen Bieren en hun houdbaarheid Een Petit Gervais frisco Mosselen met ham Barbecue Thrillers Ontdekkingswandelingen in Brussel Amandel-citroencake met rode zomervruchten Overstromingsvoorspeller Sexy videoclips Gekonfijte look Basilicummayonaise Lissabon Satire Hubble Pretty Good Privacy Perziken met kriekenbiersabayon Panna Cotta Spaghetti Carbonara Spaghetti Carbonara Wielrennen en voeding Mosselen Website Frank Deboosere Op reis Biefstuk met erwtjes en sla Gepaneerde rogreepjes Coctails Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis Zeven nieuwe wereldwonderen Kip met citrusvruchten Gemarineerde octopus Mars-express ESA Voedingssupplementen en agressie Gehaktbrood met artisjok Broodje vitello tonnato Broodje vitello tonnato Gravad lax met kruidensalade Komkommersoep met grijze garnaaltjes Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas Risotto met gepaneerde pladijs Geeuwen Broccolisla met spekjes Gebakken pladijs met mosselen en tomaten Snelle chocoladeflan Mooi-weer-desserts Abrikozentips Coctails Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Siegfried Bracke en opiniepeilingen Recepten met verse kaas Paasdiner Teken een varken Rome herboren Stamboomonderzoek Bulgaarse keuken Gratis software Gids voor de echte Ardennen Zeeland Mattentaarten Kinderpsychiater Peter Adriaanssens Room en yoghurt Te veel restaurants ? Gremolata Orechiette met romanesco Roken en belastingen Stoverij Diepvries tuinbonen Medisch woordenboek Dierproeven Dick Swaab en onze hersenen Het maakbare brein Sorbet van tomaten met basilicum Mysterieuze plaatsen Carnivoren Migraine Soep-weetjes Schorseneren-weetjes Officinale Klimaatopwarming Zongedroogde tomaten Aspe en roken Exceptionele groenten Migraine Ijskoud tussendoortje Witloofsoep Ideetjes voor ijs Pompensoep Vleesetende planten Geneesmiddelen en drugs San Fransisco Boussouffa That's embarrassing Blini's met avocado en verse kaas Mini-ansjoviscroissants Yoghurt met romige aardbeien Pastagerecht met spek en room Penne met broccoli Perzische citrussalade Lamscarré met tuinbonencoulis Eurovisiesongfestival Bioscoopfilms Eiertaartjes met asperges en gerookte forel Bosvruchtentaartjes Auto-delen Recepten met nieuwe aardappelen Sociaal-culturele organisaties Verse kaastaart met selderij Avocado-ijs met basilicum Huysentruyt Verse tomatensaus Succes-gerechten Libelle en BBQ-recepten Boris Jeltsin Wijnsaus Pittige gehaktballetjes Knoflookboter Asperges met tonijn Schuimwijn Vom Fass Varkensgebraad met jonge wortelen Geuze en kriek Frisse citroenroom Aardappelen koken 'en papillot' Rijbewijs Zoetzure saus Opgeklopte room Vis zoals elk kind 'm lust Lamsvlees met citroen en bieslookboter Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout Crème van bloemkool met morieljes Yves Desmet over het VB Koken in geuren en kleuren Vitello Kardemom Ras el hanout Pistachenoten, amandelen malen Saltimboca van vis Crostini met peterseliepesto : tapas Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas Courgeteflan : tapas Kokosballetjes : tapas Koude soep van meloen : tapas Gevulde pastarolletjes : Tapas Michael Muller en nutrigenomics Agar agar Citroenverbena Crêpe met gorgonzola Paella De aarde : vogelperspectief Aardpeer of topinamboer Loïc Wacquant en de sociale zekerheid Runderribstuk met gekonfijte paprika's Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië Gevulde Breydelham Jong vlees Ham pekelen Gestoofd konijn met aardappelen Recepten met kip Pittige soep met tortelloni Wild feest Stoofschotel met honing en komijn Zintuigtesten Heel mooi gezegd Ciabatta met pesto en mozzarella Varkensgebraad in een jasje Vegetarische pasta Lieven Scheire Magda De Meyer Bloemkool Start to eat Kunst bij Dexia Keukenontwerp De wetenschap van het koken Foelie Geschiedenis: de oudheid Biodiversiteit Roos Van Acker Een ideetje De zon Wat zou Carlos doen Geweerde commercials Robotica Actuapedia Vanille-ijs met balsamicoazijn Gebakken kip met kappertjes en olijven Driegangenmenu Zalm met yoghurt en komkommer Geneesmiddelenindustrie Oosterse kippensoep Stoofpotjes Groene asperges met kip Groentesoep met pistou Victorian Web Freud Italiaanse vleesklassiekers Planet diary Oesters met champagnesaus Een romantische avond Racisme Leif Hoste Tieners en seksualiteit Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak Mouclade Vleermuizen Piccata verde De ruimtetelescoop Chandra Optische illusies Arno als kok Visfumet Baktijd voor vis in de oven Gutten Gratin met gehakt, kool en worteltjes Relish of chutney Stokvis of klipvis Gratin met prei en pasta Hatelijke geluiden Toiletpapier Daniel Zitka Ricotta met kastanjes Pickles-dip Karameliseren Een beetje morbide Luctor et emergo Historische atlas Alles over datum en tijd Air France Nellie Kroes Erwin Vervecken Lamskoteletjes met Provençaalse groenten Graf-opzoekingen Wetenschappelijk persbureau Medisch antiek Naval Observatory Erik De Vlaeminck Science Odyssey Vrouwen aan de top Levende cellen Expert gezocht Frimout Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm Menselijke anatomie Varkenskotelet Piccalilly Hersenstichting Sexwoordenboek Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Ooorlog in de Renaissance Frank Van Erum Dode media Baardgroei Tips en weetjes Op reis in Amerika Back-up Mogelijkheden met Google De Belgische visvangst Stadsplannen Virtuele musea Mysteries Zonne-energie Microscopische kunst MP dowloaden Shit Bier Verboden toegang Nationale dierentuinen Strandjutters Weird - rare verhalen Pittige Mexicaanse rijst Muziekclips opzoeken Runderfilet 'en croûte' Sjalottenazijn Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik Pasta met mosselen Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes De aarde vanuit de ruimte De gekste recepten Millenniumdoelstellingen Wansmakelijke foto's Vreemde soorten : exoten Bedreigde diersoorten 09/11 Champagne Zonnestraling en de ozonlaag Migraine Medisch internetwoordenboek Microfotografie Duurzame ontwikkeling Biologische diversiteit Musea Erwten in de Engelse keuken Vragen over internet ? UFO's Maradona Spamfilter Foto's van onze planeet Bush en de wetenschap Ginkgo Biloba Architectuur en neurosciences Zomeruur Geluk Flightsimulator Trivials Einstein Epilepsie Luizen Leerstoornissen Wereldatlas Virussen Kernenergie Het menselijk genoom Wetenschap onder water Ooievaars Aardrijkskunde Spam Op onze aarde neerkijken Virussen Onze groene planeet Kunst VPRO Wiskunde-woordenboek Implosies alom Het Tate Museum Etiquette Mars global Surveyor Landkaarten, inzoomen maar Kannibalen Wiskunde en de dingen des levens Bureau Belgrado Botsende werelddelen Geheime codes Plastic bubbeltjes Robots etc. Zes-stappen theorie Gordon Ramsay Onno Kleyn Koken.blogspot Les volgen op Berkeley Elementaire muziek Figuurtjes met ballonnen Een nieuw liefje ? Snelle filmpjes TV cartoons Oude geschriften Verkeerd gezongen Microscopisch gezien De menselijke klok Ode aan de techniek Anatomie Astronomie per dag Interieurinrichting Knutselhandleiding Insecten in Europa Rauw eten Vergeten sites De sterrenhemel Anagrammen generator Prosper Montagné Witloofsalade met grijze garnalen The science network Experimenteer thuis Geluiden van insecten Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote Oliebollen Wetenschappelijke bibliotheek Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei Yahoo Food Rookverbod in de horeca Lijnvriendelijk Recensies Grafisch design Multimedia-artieste ASCII-art Alzheimer Tabakswereld in het offensief Michel Verschueren over Johan Vermeersch Integratie Sint-Jakobsvruchten Peperkoek Chococapuccino Muntjes stapelen Mary Mallon De Belgen en hun eetgedrag Natuurwetten Fauna van de diepzee Zebravisjes De reis van je e-mail Kristallen Weerkunde en Klimatologie Chemisch weekblad Planespotting Bruggen kijken Een andere aarde Toetanchamon Einstein Vliegensvlug NASA Elementaire deeltjes Hersenimplantaten Catherine Verfaillie Espressogranita Koffiecoctail Viva Luca Jeudhuis Kaddish en roken Reuzel Schuim van aardappel Pasta volgens Jamie Caldeirada Cocido Madrileno Rik Torfs Journalist Mark Delire Wetenschappeleuk Ambachten Langzaam gegaarde lamsnek Banale werkdag Toetanchamon Zonsondergang Het Verre Oosten Guido Belcanto Mark Paesbrugghe Biotech-gewassen Diversitijd Optische microscopie Ecuador Labs van Google Darwin in Polen Zoenen Opiniepeilingen Wetenschappelijke feitjes Lang webadres Wetenschapsblog Pc op afstand Correa en België Correa Alles gratis De cardiologische liga De Belgische voedingsmiddelentabel Literatuur ontdekken Blits Het internet in werking Bad song Experimentjes Cartoons Zazart Camera's Fietsroutes Reekotelet met spruitjespuree Persoonlijk kunstwerk Naakte websites UFO's etc. Broncodes dankzij Google Textuur Halte-là Felix Alen Pompoengratin Bacalhao Kwartels volgens Dirk L. Culinair Namen Rochefort Bart Goor Patrick Janssens Patrick Janssens Mbark Boussouffa nav. 0110 Axelle Red nav. 0110 Arno nav. 0110 Paling in het groen volgens Dirk L. Hollandse aspergesalade Chefkok Stefaan Coutteyne Jos Ghysen Op het vel geroosterde zalmfilet Axelle Red nav. 0110 Westvleteren Zacht gebak met chocolade en gember Louis Tobback vs. de studenten Loko over Leuven Barbie Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto Diepgevroren groenten Levercirrose Leve de sossen De Britten en seks Zoek de zeven verschillen Fotografie De jaren '80 Columnisten Kaneelsuiker Traag leven Wielrenner Robbie McEwen Mamma Roma BBC-Chefs Kokosnoot Feestmaterialen Kikkerbillensoep Thierry Marichal De paus en de Islam Carlo Bomans over het WK wielrennen Bouillon met pompoen en portobello Djintan en consorten Leif Hoste en het WK tijdrijden Wijnen Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen Leugenaars Ezelsbruggetjes Hoeveel zit er in een kopje ? Raketsla Andropauze Wandelende haai Barcelona Corticosteroïden Cortisones hebben Epo vervangen Voedingssupplementen en doping Maanzaad en doping Wielrenster Jeannie Longo Lierse coach René Trost Dagelijkse lectuur Ariël Jacobs over de voetbalbond iPod Stevaert over zijn leesgedrag Franky Vercauteren Najaarssalade met gegrilde geitenkaas Aardstralen Vlees laten rusten Röner Braiseren Games Stemplicht Virusdodende zakdoek Dromen Longschade Tevreden in uw gemeente Elpo Coma Tobring.com Librivox Griet bakken Lardo Vis : meunière Sterren Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins Gekweekte vis Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree Het woordje kalkoen Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham Anorexia Puberende meisjes Stefan Everts Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes John McEnroe Gert Steegmans Roger Vanden Stock UEFA / FIFA Het leven is als ... Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika Stadswandeling in Gent Couchsurfing Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse Ricotta al forno Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood De menselijke klok Nutradia Verkeersinformatie Chimpansees en cultuur Dubai Winkelkeuze Liverpool Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm Melk Kwade mannen Jobhobbing Veiligheid op de werkvloer Wandelen en vee God in de hersenen Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes Smaken van september Literatuurklassiekers Spitskool Croissanttaart met chocolade Hop en oestrogeen Een schuimende pint bier Astronomie Tomatenweetjes Groenten en fruit Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen Laguiole-messen Oersuiker Het geslacht van de lesgever Koffie Horeca en religie Miele en stoomkoken Sardines in blik Sardines, haring, en sprot De sardina pilchardus Pasta puttanesca van Amy Vis bakken Borlotti of bruine bonen uit blik Visbar Noordzee Steven Tuyls Commercials Films etcetera Tucows.com Cooking (R)evolution Lardo di collonato Gutenberg en e-books Slaatjes met vis Aluminiumfolie Sojabonen Boek Accidental Foodie Frisk tabletjes Voetbalverhalen Bier-onjuistheid Basmati rijst Bomba Belgen en brood Txapela Seitangehakt Versheid van eieren Zwitsers Tomaten Radijzen Waterkoker Een slaapmiddeltje Beroepsverenigingen psychologen Kakkerlak Smoothies - Sappen Smoothies Spaans pepertje Spa Barbecue Sangria Chlorofyl Jan Leyers Domestica Brussels Intenational Slovenië Psychologie Mensen herkennen De NFL en hersenschuddingen Orzo Vlaanderen is een stad Boerentoren Franky Vercauteren De Belg en zijn brood Saignant OHL-trainer Guido Brepoels Vliegangst Soep Baanbrekende websites VRIND Centrumsteden Geneesmiddelenonderzoek Een 'wilde' stam op de Fiji Phonak Bolkestein Food Info Twee borrelhapjes Stijn Stijnen Te dik of te dun ? Dirk De Prins Oil & Vinegar Donald Spoto Marktrock Schorpioenengif NTI hogeschool Sportpsycholoog bij Anderlecht Sacha Distel Paprika's schillen Baga Literatuurlijstjes Muggen Simon Vroemen Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek Tienkamp bij de mannen, atletiek Spanje en mosselen Mosselen Grijze garnaal Stoomzakjes Alleenstaanden Vrouwenbasket Nadine Meersman over doping Colorante HACCP Vol-au-vent van Gaia Warmoes of snijbiet Tattoo Extravert Frietgeheimen Friet en geen patat French fries Deaver Patrick Janssens Jean-Luc Dehaene Spinazie en zijn voedingswaarde Kreukels Rosticceria Rosticceria Gesuikerde verse kruiden Oliebolletjes Roland Renson en lokale identiteit Roland Renson en pakken of niet pakken Werner Helsen Panem et circenses Limoenen Basilicum Wijn van Stijn Spaans leren Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging Fruit in een flesje Aceitunas almadas Caffé frappé Chiperones Salade Mechouia Pa amb oli (pamboli) Geroosterde kippenboutjes Aardbeien en frambozen Boek Kookboek voor de boekenliefhebber Zalm dezaakdna.be Dilbeek Primus inter pares Emilio Ferrara Tene quod bene Inspanningsfysiologie Oneliners Vis in Noorwegen Ichtyofaag Linzensoep Frank Raes over Tihinen Weet wie je eet Rijstballetjes Zeste Dieetgoeroe Culinaire wandelingen Wolkenskrabbers Gebakken camembert Leekens Camembert, geroosterd in zijn doosje Amerikanen over Europa Asperges Tenenkrullend Burrata Kwark - zure room Aromastoffen Sinaasappelsap Boontjes allerhande Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue Oplichting Man of vrouw ? What about Bush Het virtuele computermuseum Animaties dankzij supercomputers kerstliedjes Songs Pintxos
Pretty Good Privacy
Pretty Good Privacy is een programma om e-mails te versleutelen. De codes zijn gebaseerd op priemgetallen.
14-08-2007 om 17:39
geschreven door Luc
Perziken met kriekenbiersabayon
Perziken met kriekenbiersabayon (4 p.) - 4 perziken - 1 steranijs - 1/2 stokje vanille - 300 gr.suiker - 1/2 l. water - mespunt kaneelpoeder - 5 eierdooiers - 1 kriekbier De perziken schillen, in twee snijden en ontpitten. Het water aan de kook brengen met de steranijs, de vanillestok, de suiker en het kaneelpoeder. De perziken toevoegen, vijf minuten laten koken. De perziken laten afkoelen in het sap. De perziken in stukjes snijden en ze op vuurvaste borden schikken. De eieren en de suiker in een pannetje op een zacht vuurtje tot een ruban kloppen (dat wil zeggen dat de eiermassa wit wordt en in een lint van de klopper loopt). Het kriekenbier er voorzichtig bijgieten en verder kloppen tot een vaste sabayon verkregen wordt. De sabayon is klaar wanneer het pannetje ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de inhoud eruit valt. De sabayon op de perziken scheppen. Onder de grill plaatsen tot de sabayon goudgeel kleurt. De sabayon is ook makkelijk au bain marie te kloppen, maar dit is niet noodzakelijk. (Uit Dag allemaal, recept Peter Van Asbroeck, 03/07/07)
14-08-2007 om 17:37
geschreven door Luc
Panna Cotta
Panna Cotta (4 p.) - 5 dl. room - 50 gr. suiker - 3 blaadjes gelatine - vanille - een scheutje marsala De room met de suiker en de vanille koken. De gelatine weken, uitknijpen en hem door de room roeren. In vier vormpjes gieten en laten opstijven. Op een bordje schikken en overgieten met marsala. (Recept Piet Huysentruyt) (TV-Familie : 08/08/07)
14-08-2007 om 17:25
geschreven door Luc
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara (4 p) - 350 gr. spaghetti - 8 el spekblokjes - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 ui, fijngehakt - 2 dl. room - 3 eigelen - 4 eigelen, te serveren in eigen half schaaltje - olijfolie - 4 el parmezaanschilfers De spaghetti al dente koken en spoelen onder koud water. De spekblokjes krokant bakken in wat olijfolie. Waneer ze krokant zijn ui en knoflook toevoegen en nog even laten doorstoven. De romm met de drie eigelen mengen en goed door elkaar kloppen. De spagetti opwarmen in olijfolie en er vlak voor serveren het mengsel van room en eieren doormengen. De spaghetti serveren, bestrooid met de spekblokjes en de parmezaanschilfers. Voor de liefhebbers het bord versieren met een half eierschaaltje met een eigeel erin. (Recept Piet Huysentruyt) (TV-Familie : 08/08/07)
14-08-2007 om 17:16
geschreven door Luc
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara (4 p) - 350 gr. spaghetti - 8 el spekblokjes - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 1 ui, fijngehakt - 2 dl. room - 3 eigelen - 4 eigelen, te serveren in eigen half schaaltje - olijfolie - 4 el parmezaanschilfers De spaghetti al dente koken en spoelen onder koud water. De spekblokjes krokant bakken in wat olijfolie. Waneer ze krokant zijn ui en knoflook toevoegen en nog even laten doorstoven. De romm met de drie eigelen mengen en goed door elkaar kloppen. De spagetti opwarmen in olijfolie en er vlak voor serveren het mengsel van room en eieren doormengen. De spaghetti serveren, bestrooid met de spekblokjes en de parmezaanschilfers. Voor de liefhebbers het bord versieren met een half eierschaaltje met een eigeel erin. (Recept Piet Huysentruyt) (TV-Familie : 08/08/07)
14-08-2007 om 17:16
geschreven door Luc
10-08-2007
Wielrennen en voeding
Een doorsnee mens gebruikt dagelijks 2000 à 2500 kcal. Een topvoetballer haalt al eens de 3500 kcal. een wielrenner in de Tour verbruikt gemiddeld rond de 7000 kcal. In een bergrit kan dat oplopen tot 9000 kcal. Harm Kuipers, hoogleraar bewegingswetenschappen aan de universiteit van Maastricht : "Probleem is die calorieën binnen te krijgen. Zoveel voedsel kunnen maag en darmen niet aan op één dag. En als het al zou lukken, zou een renner een halve dag op hetb toilet zitten."
10-08-2007 om 16:48
geschreven door Luc
Mosselen
Hoe zit dat nu met die jumbo-mosselen ? Zijn dat grote ? - extra : 70 of meer mosselen per kilo - super : 60 tot 70 mosselen per kilo - imperial : 50 tot 60 mosselen per kilo - jumbo : 43 tot 50 per kilo - goudmerk : (maximum 43 mosselen per kilo)
10-08-2007 om 16:41
geschreven door Luc
Website Frank Deboosere
Website Frank Debooserehttp://users.skynet.be/frank.deboosere/ Hier vind je links naar alle officiële werinstituten. Zoek je de meest correcte, niet computergestuurde weersvoorspellingen voor de total globe : hier moet je zijn. Andere weersites :www.meteoalarm.eu (vanaf hier kan je doorklikken naar meerdere nationale weerdites)www.knmi.nl (zeer interessant voor alles wat met weer een klimaat te maken heeft)www.buitenradar.nl : radarbeelden in real-time, weliswaar met reclame, maar gratiswww.kmi.be : vroeger het lelijke eendje in de bijt, nu volledig vernieuwd.
10-08-2007 om 16:34
geschreven door Luc
09-08-2007
Op reis
Problemen om een reisbestemming te vinden ? De website www.thisisthelife.com biedt een indrukwekkend overzicht van allerlei mogelijke vakantiebestemmingen, reistips en tot de verbeelding sprekende plekjes.
09-08-2007 om 16:56
geschreven door Luc
Biefstuk met erwtjes en sla
Biefstuk met erwtjes en sla (4 p.) - 1.5 kg. verse erwtjes of 750 gr. diepvrieserwtjes - 4 mini-kropjes sla - 2 teentjes knoflook, geplet - 1 rode ui, fijngesnipperd - een bosje verse dragon - 1 el suiker - peper en zout - 4 biefstukken - vers gehakte dragon De ui fruiten in wat boter. De (gedopte) erwtjes, de dragon, de knoflook en de suiker toevoegen. Kruiden met peper en zout en onder water zetten. Gedurende vijftien minuten tegen de kook aan laten sudderen. De sla toevoegen en nog vijftien minuten laten koken op een zacht vuur. De knoflook en het bosje dragon verwijderen. De biefstukken roosteren. Kruiden met peper en zout. Vlees en groenten op de borden schikken en afwerken met vers gehakte dragon. (Libelle, 24/05/07)
09-08-2007 om 16:53
geschreven door Luc
Gepaneerde rogreepjes
Gepaneerde rogreepjes (4 p.) - 600 gr. rogvleugels - bloem - 2 losgeklopte eieren - scheutje melk - 1 eetlepel olie - 100 gr. broodkruim - zeezout - gefrituurde peterselie voor de gribichesaus : - 3 dl. mayonaise, gemaakt met eieren, druivenpitolie en citroensap - 1 hardgekookt ei - 3 fijngesneden augurkjes - 1 el kappertjes - gemengde tuinkruiden Voor de gribichesaus de mayonaise op smaak berengen met tabasco en worcestershiresaus. Het verkruimeld hardgekookt ei, de augurkjes, de kappertjes en een handvol gesnipperde tuinkruiden toevoegen. De rogvleugels fileren en het visvlees in fijn reepjes snijden. De visreepjes 'à l'anglaise' paneren. Ze dus eerst in bloem wentelen, dan door het eiwit vermengd met een scheutje melk halen, en daarna door het broodkruim. De visreepjes kort frituren in olie op 180 °C. Laten uitlekken en bestrooien met fijn zeezout. Serveren met gefrituurde peterselie en gribichesaus. (Recept Guy Van Cauteren, 't Laurierblad, Berlaere)
09-08-2007 om 16:45
geschreven door Luc
Coctails
Recepten voor heerlijk zomerse coctails :www.minutemaid.com
09-08-2007 om 16:34
geschreven door Luc
Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis (4 p.) - 3 groene paprika's - 3 rode paprika's - 3 el kappertjes in azijn, fijngehakt - 5 ansjovisfilets in olie, fijngehakt - 4 el pijnboompitten, licht geroosterd - paneermeel - gedroogde marjolein - olifolie - peper en zout De oven voorverwarmen op 250 °C. De paprika's doormidden snijden en schoonmaken. De paprika's met de bolle kant naar boven in de oven zetten gedurende vijftien minuten. De paprika's laten afkoelen en ontvellen. Ze in grote, brede repen snijden, groot genoeg om gevuld en opgerold te kunnen worden. Kappertjes, ansjovis en pijnboompitten mengen. Vier eetlepels paneermeel, marjolein en peper en zout toevoegen. Het mengsel smeuïg maken door er een lepel olijfolie doorheen te mengen. De oven op 200 °C brengen. De repen paprika met het ansjovismengsel vullen, ze oprollen en vastprikken. De rolletjes in een ovenschaal leggen, besprenkelen met olijfolie en er een beetje paneermeel overstrooien. De rolletjes ongeveer tien minuten gratineren. Deze rolletjes kunnen een dag op voorhand worden gemaakt en smaken het best op kamertemperatuur. (Uit : Antipasti. Veltman Uitgevers) (HLN 07/07/07) tag : antipasti
09-08-2007 om 16:32
geschreven door Luc
07-08-2007
Zeven nieuwe wereldwonderen
De volgende plaatsen werden verkozen tot de zeven nieuwe wereldwonderen : - Christus Verlosser, 1931, Brazilie - Machu Picchu, 1460-1470, Peru - Pyramiden van Chichen Itzo, 800 voor Christus, Mexico - Colosseum, 70-82, Rome - Petra, 9 voor Christus - 40, Jordanië - Chinese Muur, 220 voor Christus, 1398-1644 - Taj Mahal, Agra, India
07-08-2007 om 17:58
geschreven door Luc
Kip met citrusvruchten
Kip met citrusvruchten (4 p.) - 2 roze pompelmoezen - 2 sinaasappelen - 4 kipfilets - sap van 1 limoen - wilde rijst - basilicum De pompelmoezen en de sinaasappelen schillen terwijl je het sap opvangt. Velletjes en pitten verwijderen. De kipfilets aan beide kanten in vijf minuten goudbruin bakken. Het sap van een limoen en het opgevangen pompelmoes- en sinaasappelsap toevoegen. Nog vijf minuten laten bakken. Het fruit over de borden verdelen, de kipfilets erop leggen en er wat van de saus over scheppen. Serveren met wilde rijst en enkele blaadjes basilicum. (Libelle, 24/05/07)
07-08-2007 om 17:53
geschreven door Luc
Gemarineerde octopus
Gemarineerde octopus (4 p.) Tapa - 4 babyoctopussen van ongeveer 500 gr., schoongemaakt - 3 el fruitige olie - 2 el rode wijn azijn - 2 teentjes look, geperst - 3 el bladpeterselie, fijngehakt - 1/2 tl zoet paprikapoeder - peper en zout - 1/2 tl chilivlokken - 1 el kappertjes, gehakt - sap van 1 citroen De octopussen gedurende dertig seconden blancheren. Dit vier à vijf keer herhalen. De octopussen daarna gedurende één uur zachtjes koken, onder deksel. De kooktijd dient eventueel nog met een twintigtal minuten verlengd of tot de octopussen gaar zijn. Van het vuur afhalen, in het vocht laten afkoelen en dan afgieten. De tentakels in stukken van twee centimeter snijden, de rompen in kleinere stukjes. De olie verhitten en azijn, look, twee eetlepels bladpeterselie, paprikapoeder, chilivlokken, kappertjes en octopus toevoegen. Gedurende drie minuten laten pruttelen. Het geheel overbrengen in een aardewerken schaal en laten afkoelen. Peper en zout toevoegen en een nacht in de koelkast plaatsen. Op kamertemperatuur laten komen, besprenkelen met citroensap en bestrooien met de rest van de peterselie. (Uit : Zeevruchten, snacks, salades, soepen en meer. Tirion) (HLN, 07/07/07) tag : tapa
07-08-2007 om 17:44
geschreven door Luc
06-08-2007
Voedingssupplementen en agressie
Een Nederlands onderzoek bevestigt een Brits onderzoek uit 2003. Multivitaminen, mineralen en vetzuren toegevoegd aan de voeding zorgen voor een aanzienlijke daling van de agressie bij gedetineerden. Waarschijnlijk dragen bepaalde voedingsstoffen bij tot een verbeterde stofwisseling in de hersenen. Of deze resultaten kunnen geëxtrapoleerd worden naar een gewone populatie is onduidelijk en vraagt verder onderzoek. Het onderzoek werd uitgevoerd door onder andere Dr. Gert Schuitemaker, hoofdredacteur van het tijdschrift 'Ortho' (DM, 07/07/07)
06-08-2007 om 16:54
geschreven door Luc