De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crepes Suzette ( pannenkoekjes met sinaasappelsaus )voor 10 pers.

    Ingrediënten :    250 gr zelfrijzende bloem

                              500 ml halfvolle melk

                              25 gr boter  ( goede ongezouten boter )

                              30 gr suiker

                              4 eieren

    Bereiding :      Zeef de bloem in een kom en voeg er de suiker aan toe.

                            Klop de eieren los en giet ze bij het deeg.

                            Voeg er al roerend de melk bij en klop tot er geen klonters meer zijn.

                            Roer dan de gesmolten boter eronder.

                            Neem een pannetje en doe er een beetje olie in.

                            Giet een laag beslag in het pannetje en bak mooie flensjes.

    Voor de saus :   75 gr boter

                              150 gr fijne suiker

                              300 ml vers sinaasappelsap

                              sinaasappellikeur vb. Grand Marnier, Cointreau, Mandarin Napoleon,...... ( als je wil flamberen )

     Bereiding :     Laat de boter smelten in een pannetje.

                            Strooi er de suiker bij en laat het geheel even karameliseren.

                            Blus met het sinaasappelsap en laat de saus iets inkoken.

                            Wentel de flensjes in de saus en plooi ze in 4.

                            Leg ze op een bord en flambeer met de likeur als je dit graag hebt.

                            Leg er sinaasappelsaus rond.

    Dit is een heerlijk 4- uurtje met een lekkere koffie.

    Geniet ervan !

                            

    10-05-2016, 11:59 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnotenkoekjes

    Ingrediënten :    350 gr bloem

                              350 gr bloemsuiker

                              100 gr gebroken walnoten

                              350 gr malse boter ( goede ongezouten boter )

                              1 ei

                              een snuifje zout

                              enkele druppels vanille extract

    Bereiding :      Maak een mengsel van de boter, suiker, noten, snuifje zout en  vanille extract.

                           Voeg het ei en de bloem toe en roer tot alles goed opgenomen is.

                            Neem een spuitzak met een effen spuitbuisje en spuit koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

                            Probeer al de koekjes even groot te spuiten.

                            Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 10'.

                            Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

    Heerlijk koekje bij de koffie !

    10-05-2016, 11:42 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma's chocoladepudding voor 8 pers.

    Ingrediënten :    1500 ml volle melk

                              150 gr suiker

                              100 gr vanille  puddingpoeder 

                              200 gr pure chocolade

     Bereiding :      Breng 1 liter melk aan de kook.

                             Voeg hier de suiker en de in stukken gebroken chocolade.

                             Roer af en toe goed zodat de chocolade goed door de melk opgenomen kan worden.

                             Doe in een kom de overige melk en doe hier de vanille puddingpoeder in.

                             Meng dit heel goed zodat je geen klonters hebt.

                             Als de melk kookt doe je er voorzichtig de opgeloste puddingpoeder bij.

                             Blijf goed roeren en laat het geheel enkele minuten goed doorkoken.

                             Verdeel de  pudding in de kommetjes  en laat ze afkoelen.

    Dit is pure nostalgie voor ons !

    De beste pudding kon enkel onze oma maken !!     

    Smakelijk !

             

    10-05-2016, 11:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolademousse

    Ingrediënten :     300 gr witte chocolade

                               45 gr bloemsuiker

                               3 blaadjes gelatine  ( oplossen in koud water )

                               130 ml volle room ( 45% )

                               3 eidooiers

                               500 ml slagroom

    Bereiding :      Breng de room aan de kook.

                            Neem van het vuur en smelt hierin de chocolade ( nu heb je een ganache ).

                            Klop de eidooiers los met de bloemsuiker en vermeng met de ganache.

                            Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe.

                            Laat het geheel afkoelen.

                            Spatel de halfopgeklopte room hier voorzichtig onder.

                            Laat de chocolademousse verder opstijven in de koelkast.




                               

                              

    10-05-2016, 11:14 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met zanddeeg ( met deksel )

    Ingrediënten :      Zanddeeg  1 taart  :   250 gr zelfrijzende bloem

                                                                   125 gr bloemsuiker

                                                                   125 gr margarine

                                                                   1 ei


                                 Appelulling  1 taart   :   400 gr appelcompote ( zelfgemaakte )

                                                                        1/2 koffielepel kaneelpoeder

                                                                        50 gr rozijnen


                                  Pralin  voor 2 taarten :   50 gr amandelschilfers

                                                                          100 gr fijne suiker

                                                                           1 eiwit

    Bereiding :      Met margarine en de boter goed glad mengen en daarna het ei toevoegen.

                            Zeef de bloem en voeg toe.

                            Kneed dit tot een mooie deegbol ( met de hand of met de Kenwood ).

                            Rol in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

                            Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.

                            Rol 1 stuk deeg al uit en beleg hiermee de ingesmeerde bakvorm van 22 cm.

                            Meng de ingrediënten voor de appelvulling goed onder elkaar en beleg de taart hiermee.

                            Rol het 2 de stuk deeg uit en bedek hiermee de taart.

                            Maak de pralin : meng de amandelschilfers met de suiker en meng hier heel goed 1 eiwit onder.

                            Leg deze pralin op de deksel van de taart.

                            Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35'.

    TIP : Geef hier een bolletje vanille- of kaneel ijs bij en je hebt een heerlijk dessert !

                           

                                                           

    10-05-2016, 10:47 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillewafels

    Ingrediënten :    10 eieren

                               450 gr fijne suiker

                               200 gr vanillesuiker

                               750 gr boter ( goede ongezouten boter )

                               200 ml koffieroom

                               50 gr vanillepoeder

                               1 kg bloem

    Bereiding :      Laat de boter smelten op een klein vuurtje.

                            Klop de eieren samen met  de suiker en de vanillesuiker luchtig op.

                            Voeg de gesmolten boter toe en blijf goed kloppen.

                            Voeg dan de koffieroom toe.

                            Schep er als laatste de vanillepoeder en de bloem onder.

                            Laat het deeg 1 dag in de koelkast rusten alvorens te starten met het bakken.

                            Verwarm het wafelijzer voor.

                            Smeer het zo nodig in met boter voor je start met bakken.

                            Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.


    Heerlijke wafels !

    10-05-2016, 10:29 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    09-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit voor 10 pers.

    Ingrediënten :   125 gr zelfrijzende bloem

                              125 gr suiker

                              4 eieren

    Bereiding :     Klop de eieren en de suiker op tot ze wit zien.

                           Spatel de bloem er heel voorzichtig onder.

                           Het  beslag voorzichtig in een ingeboterde en bebloemde bakvorm gieten of op een bakplaat belegd met bakpapier.

                           Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.

    Dit is een goed basis voor al je gateau's !

    Succes ermee !

    09-05-2016, 17:25 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banketbakkersroom 1 liter

    Ingrediënten :  1 liter halfvolle of volle melk

                            200 gr suiker

                            80 gr vanillepoeder

                            8 eidooiers

    Bereiding :    Klop de eidooiers met 1/3 van de suiker goed luchtig en voeg er langzaam de puddingpoeder aan toe.

                          Breng de melk en 2/3 van de suiker aan de kook.

                          Giet de kokende melk op het eidooier/suikermengsel en meng alles zeer goed door elkaar met de klopper.

                          Blijf goed doorroeren zodat het goed kan indikken tot een stevige pudding.

    Dit is een goede basis voor vele taarten.

    Succes ermee !

    09-05-2016, 17:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons

    Ingrediënten :      3 grote champignons per pers.

                                750 gr gemengd gehakt

                                2 uien

                                2 teentjes knoflook

                                100 gr paneermeel

                                1 bussel peterselie

                                250 gr boter

                                peper en zout

    Bereiding :   Breek de steeltjes van de champignons en hak deze fijn.

                         Meng  het gehakt met de gehakte steeltjes, de gehakte en de gestoofde uien, 1/2 van de look, 1/2 van de gehakte peterselie, kruiden en het paneermeel.

                         Vul de champignonhoedjes op met het gehakt.

                         Smelt de boter, laat ze niet te warm worden, meng de rest van de look en de peterselie eronder.

                         Zet de champignons op een ovenplaat en smeer de champignons in met de kruidenboter.

                         Laat de champignons garen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.

                         Indien ze nog niet goed gebakken zijn laat ze dan nog enkele minuten langer in de oven staan.

    TIP : Je kan de champignons ook vullen met boursin kaas, lookboter, kruidenboter, ...

             Je kan dit ook als hapje serveren. Geef er dan 1 per persoon.

    Smakelijk !

    09-05-2016, 17:13 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenchutney

    Ingrediënten :  300 gr pompoen

                            1 witte selder

                            rozemarijn

                            geutje witte wijnazijn

                           180 gr suiker

                           3 appelsienen             

                           1 mango

    Bereiding :   Snij de pompoen, de selder en de mango in blokjes die even groot zijn.

                         Snij de partjes uit de appelsienen.

                         Laat de pompoen, de selder en de mango stoven in een beetje boter.

                         Voeg de suiker toe en laat dit zachtjes stoven tot de groenten gaar zijn.

                         Voeg een geutje witte wijnazijn toe en laat nog een minuutjes doorkoken op een zacht vuurtje.

                         Laat de chutney afkoelen maar roer er eerst nog een beetje vers gehakte rozemarijn en de sinaasappelpartjes onder.

    TIP :  Lekker bij paté, vleesbrood koud of warm, braadworst, pensen, konijn, .....

    Deze chutney kan je enkele dagen, goed afgesloten bewaren in de koelkast.

    Smakelijk !

                          

    09-05-2016, 16:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekweitpannenkoekjes ( typisch Limburgs )

    Ingrediënten :  200 gr boekweitmeel

                            150 gr zelfrijzende bloem

                            4 eieren

                            50 gr suiker of 25 gr Tagatesse ( vervangsuiker van  Damhert )

                            750 ml halfvolle melk

                            1 mespunt kaneel

                            1 mespunt zout

                            1 eetlepel olie

     Bereiding :    Meng de 2 bloemsoorten en meng ze met de eidooiers, de suiker, de melk, de olie, de kaneel en het zout.

                           Klop de eiwitten stevig op en meng dit voorzichtig onder het deeg.

                           Laat het deeg een tijdje rusten in de koelkast en bak er daarna pannenkoekjes van.

    Smakelijk !! 

    09-05-2016, 15:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade à la Rita

    Ingrediënten :    250 gr mini pasta ( bloemetjes )

                              125 gr kerstomaatjes

                              150 gr hespeblokjes

                              200 gr gerookte spekblokjes

                              100 gr mozarella bolletjes

                              1 blikje worteltjes en erwtjes

                              gedroogde bieslook

                              gedroogde peterselie

                              mayonaise

    Bereiding :   Kook de mini pasta beetgaar.

                         Bak de spekblokjes krokant.

                         Snij de kerstomaatjes in kleine blokjes.

                         Giet de worteltjes en erwtjes door een zeef en spoel ze goed af.

                         Snij de worteltjes in blokjes.

                         Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom.

                         Meng er naar smaak mayonaise onder en werk af met de peterselie en de bieslook.

                         Laat het geheel nog goed koelen in de koelkast.

                         Vul de aperitiefglaasjes voor 3/4 en dien op.

    TIP :  Voor diegene die niet graag tomaat hebben laat je dit er gewoon uit.

    Smakelijk !


    09-05-2016, 15:44 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoep met Brugs tarwebier, venkel en witloof voor 10 pers.

    Ingrediënten :   2 kg mosselen

                             3 uien

                             600 gr witloof

                             600 gr venkel

                             1 bussel peterselie

                             1 flesje Brugs tarwebier

                             100 ml room ( 35% )

                             500 ml visbouillon

                             1 koffielepel saffraanpoeder

                             Snuifje cayennepeper

                             Snuifje currypoeder

                             50 gr boter

                             peper en zout

    Bereiding:   Was en kuis de mosselen.

                        Kuis en snij alle groenten.

                        Stoof de uien in de boter.

                        Voeg de gekuiste mosselen toe alsook het bier, saffraan en de curry.

                        De mosselen laten openkoken en uit de schelp halen.

                        Mix het kookvocht en doe dit door de zeef.

                        Snij de witloof en de venkel in fijn reepjes en stoof deze gaar.

                        Het kookvocht van de mosselen en de room bij de visbouillon gieten en nog even laten inkoken.

                        Kruid dit af met de cayennepeper, peper en zout.

                        Doe de mosselen, witloof en de venkel in diepe borden.

                        Overgiet met de hete roomsoep en garneer met gehakte peterselie.

    Dit is een overheerlijk feestelijk soepje als voorgerecht.

    Smakelijk !

                         

    09-05-2016, 13:45 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollanse maatjes voor 10 pers.

    Ingrediënten :    20 maatjes

                              150 gr fijne groene boontjes

                              2 fijn gesneden uien

                              1 appel

                              1 bussel peterselie

                              150 gr dressing : 75 gr mayonaise + 75 gr youghurt  goed mengen

                              10 sneetjes brood om te roosteren

    Bereiding :    Kook de boontjes gaar in gezouten kokend water, afgieten en fijn versnijden.

                          De uien heel fijn hakken.

                          De appel in heel kleine blokjes snijden.

                          De peterselie kuisen, drogen en fijn hakken.

                          Leg de maatjes per 2 op een aperitief bordje.

                          Leg hierop de boontjes, de appel, de ui.

                          Doe er een klein beetje dressing over  en werk af met de peterselie.

                          Geef er een toastbroodje bij.

    Lekker en fris hapje !

    Smakelijk !

     

                         


    09-05-2016, 12:23 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho van Andalousië voor 10 pers.

    Ingrediënten :    6 teentjes knoflook

                              1 rode paprika

                              1 gele paprika

                              16 eetlepels olijfolie

                              6 eetlepels broodkruim

                              6 tomaten

                              1/2 komkommer

                              rode wijnazijn

                              peper en zout

                              2 liter groenten bouillon

     Afwerking   :   1/2   komkommer

                              1 tomaat

     Bereiding :    Smeer de paprika's in met olijfolie en laat ze garen in de oven op 200°C.  Ze schillen dan veel gemakkelijker ( de schillen kunnen zwart zien ! ). 

                           Doe de paprika's, het broodkruim, de look, de olijfolie, de tomaten, 1/2 komkommer, een  geutje rode wijnazijn en de groenten bouillon  in de blender en mix.

                           Zeef het geheel.

                           Breng op smaak met peper en zout.

                           Dek de gazpacho goed af en zet in de koelkast gedurende enkele uren.

                           Snij de 2de helft van de komkommer en de tomaat in kleine blokjes.

                           Serveer de soep koud en werk de glaasjes af met de kleine blokjes van tomaat en komkommer.

    Heerlijk bij de warme dagen !

                

    09-05-2016, 12:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    08-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse mosselen voor 5 pers. ( eigen recept )

    Ingrediënten :    5 kg mosselen

                              scheutje witte wijn

                              1200 gr gepelde tomaten ( 3 blikjes van 400 gr )

                              gehakte peterselie

                              5 uien

                              5 teentjes look

                              olijfolie

                              5 stengels witte selder

                              5 eetlepels rode wijnazijn

                              peper, zout, cayennepeper

    Bereiding :    De mosselen goed schoonmaken.

                          Neem 5 individuele mosselkookpotjes en zet ze op het vuur.

                          Snij de uien, de selder en de look fijn.

                          Stoof deze groenten in een beetje olijfolie ( verdeeld over de 5 porties ).

                          Voeg de mosselen toe ( 1 kg per portie ) en blus het geheel met de witte wijn en de wijnazijn.

                          Kruid de mosselen goed af en verdeel er de tomatenblokjes over.

                          Dek de mosselen af en laat ze garen. Schud ze tussendoor heel goed op.

                          De mosselen zijn gaar als de schelpen volledig open zijn.

                          Werk af met de peterselie en dien ze op.

    TIP:  Wij eten de mosselen het liefst met brood. Dit is minder zwaar.

             Ze zijn natuurlijk ook overheerlijk met frietjes.

    Smakelijk !                         

       

    08-05-2016, 17:55 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria voor 10 pers.

    Ingrediënten:  2 flessen WITTE  sangriawijn

                           2 dikke appelsienen

                           1 citroen

                           1 citroenschil in spiraalvorm

                           2 bananen

                           suiker naar smaak

                           enkele kaneelstokken

                           vruchten van het seizoen ( appelen, peren, druiven, aardbeien, perziken, pruimen, appelsienen,....)

                           ijsblokjes

                           Cointreau

    Bereiding :     Zet een  glazen kom in de koelkast.

                           Maak een lange spiraal van 1 citroen.

                           Snijd de appelsienen in schijven. Snij deze schijven in 4, leg ze in de glazen kom en giet er de sangria over.

                           Leg de kaneelstokken hierin.

                           Roer er naar smaak de suiker en de Cointreau door.

                           Voeg het gesneden fruit toe alsook de spiraal van citroen.

                           Dek de kom af en laat minstens 1 uur trekken in de koelkast.

                           Neem de sangria uit de koelkast en voeg opnieuw ijsblokjes toe.

                           Roer goed en voeg dan de in plakjes gesneden banaan toe.

    In de zomer zeker witte sangria maken. Deze is véél frisser dan de rode sangria.

    TIP :  De sangria is nog lekkerder als je deze een dag op voorhand maakt.

    Santé !

           


    08-05-2016, 17:36 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Russe voor 10 pers.

    Ingrediënten :    4 wortelen

                              200 gr boontjes

                              200 gr erwtjes

                              250 gr champignons

                              1 komkommer

                              1 doosje ansjovisfilets

                              1/2 potje zoet-zure augurkjes

                              1/2 potje kappertjes

                              mayonaise

                              gedroogde dille

    Bereiding :   De wortelen schillen en in fijn reepjes snijden.

                         De boontjes kuisen, in stukjes snijden en gaarkoken.

                         De erwtjes gaarkoken.

                         De champignons in 4 snijden en gaar stoven.

                         De komkommer schillen, de zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.

                         De ansjovisfilets in stukjes snijden.

                         De augurkjes klein snijden en de kappertjes laten uitlekken.

                         Meng alles goed onder elkaar en meng met mayonaise naar smaak.

                         Versier met dille.

    Zeer hartige salade !

    Smakelijk !  

                             

    08-05-2016, 17:19 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met curry en appel voor 10 pers.

    Ingrediënten :  150 gr pasta schelpjes

                             1 groene paprika

                             1 rode paprika

                             1 blikje maïs

                             200 gr grijze garnalen

                             1 ui

                             4 hard gekookte eieren

                             gehakte peterselie

                             mayonaise

    Bereiding :   Kook de schelpjes beetgaar.

                         Schil de paprika's, snij in blokjes en blancheer deze ( 3 min. in kokend water ).

                         Hak de ui zeer fijn.

                         De hard gekookte eieren pellen en in 4 snijden.

                         Meng alle ingrediënten onder elkaar en voeg mayonaise en gehakte peterselie toe naar smaak.

                         Plaats in de koelkast tot net voor gebruik.

    Zeer lekkere pasta !

    Smakelijk !

    08-05-2016, 17:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met curry en appel voor 10 pers.

    Ingrediënten :    1,5 kg aardappelen

                               2 appelen

                               1/2 potje augurken

                               1/2 bussel peterselie

                               currypoeder

                               mayonaise

                               1 tomaat

    Bereiding :   Schil de aardappelen, was ze en snij ze in grote blokjes.

                         Kook ze beetgaar.

                         Schil de appelen en snij ze in blokjes.

                         Snij de augurken in blokjes.

                         Hak de peterselie.

                         Meng de afgekoelde aardappelen met de appel, de augurken, de peterselie, de mayonaise en de curry naar eigen smaak.

                         Serveer de aardappelsalade in een kom en garneer met 3 augurkjes en klein gesneden tomatenblokjes.

    Smakelijk !

     

    08-05-2016, 16:59 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs