De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 08-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse mosselen voor 5 pers. ( eigen recept )

    Ingrediënten :    5 kg mosselen

                              scheutje witte wijn

                              1200 gr gepelde tomaten ( 3 blikjes van 400 gr )

                              gehakte peterselie

                              5 uien

                              5 teentjes look

                              olijfolie

                              5 stengels witte selder

                              5 eetlepels rode wijnazijn

                              peper, zout, cayennepeper

    Bereiding :    De mosselen goed schoonmaken.

                          Neem 5 individuele mosselkookpotjes en zet ze op het vuur.

                          Snij de uien, de selder en de look fijn.

                          Stoof deze groenten in een beetje olijfolie ( verdeeld over de 5 porties ).

                          Voeg de mosselen toe ( 1 kg per portie ) en blus het geheel met de witte wijn en de wijnazijn.

                          Kruid de mosselen goed af en verdeel er de tomatenblokjes over.

                          Dek de mosselen af en laat ze garen. Schud ze tussendoor heel goed op.

                          De mosselen zijn gaar als de schelpen volledig open zijn.

                          Werk af met de peterselie en dien ze op.

    TIP:  Wij eten de mosselen het liefst met brood. Dit is minder zwaar.

             Ze zijn natuurlijk ook overheerlijk met frietjes.

    Smakelijk !                         

       



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs