Ingrediënten : 5 kg mosselen
scheutje witte wijn
1200 gr gepelde tomaten ( 3 blikjes van 400 gr )
gehakte peterselie
5 uien
5 teentjes look
olijfolie
5 stengels witte selder
5 eetlepels rode wijnazijn
peper, zout, cayennepeper
Bereiding : De mosselen goed schoonmaken.
Neem 5 individuele mosselkookpotjes en zet ze op het vuur.
Snij de uien, de selder en de look fijn.
Stoof deze groenten in een beetje olijfolie ( verdeeld over de 5 porties ).
Voeg de mosselen toe ( 1 kg per portie ) en blus het geheel met de witte wijn en de wijnazijn.
Kruid de mosselen goed af en verdeel er de tomatenblokjes over.
Dek de mosselen af en laat ze garen. Schud ze tussendoor heel goed op.
De mosselen zijn gaar als de schelpen volledig open zijn.
Werk af met de peterselie en dien ze op.
TIP: Wij eten de mosselen het liefst met brood. Dit is minder zwaar.
Ze zijn natuurlijk ook overheerlijk met frietjes.
Smakelijk !
|