Ingrediënten : 3 grote champignons per pers.
750 gr gemengd gehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr paneermeel
1 bussel peterselie
250 gr boter
peper en zout
Bereiding : Breek de steeltjes van de champignons en hak deze fijn.
Meng het gehakt met de gehakte steeltjes, de gehakte en de gestoofde uien, 1/2 van de look, 1/2 van de gehakte peterselie, kruiden en het paneermeel.
Vul de champignonhoedjes op met het gehakt.
Smelt de boter, laat ze niet te warm worden, meng de rest van de look en de peterselie eronder.
Zet de champignons op een ovenplaat en smeer de champignons in met de kruidenboter.
Laat de champignons garen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.
Indien ze nog niet goed gebakken zijn laat ze dan nog enkele minuten langer in de oven staan.
TIP : Je kan de champignons ook vullen met boursin kaas, lookboter, kruidenboter, ...
Je kan dit ook als hapje serveren. Geef er dan 1 per persoon.
Smakelijk !
|