De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 09-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banketbakkersroom 1 liter

    Ingrediënten :  1 liter halfvolle of volle melk

                            200 gr suiker

                            80 gr vanillepoeder

                            8 eidooiers

    Bereiding :    Klop de eidooiers met 1/3 van de suiker goed luchtig en voeg er langzaam de puddingpoeder aan toe.

                          Breng de melk en 2/3 van de suiker aan de kook.

                          Giet de kokende melk op het eidooier/suikermengsel en meng alles zeer goed door elkaar met de klopper.

                          Blijf goed doorroeren zodat het goed kan indikken tot een stevige pudding.

    Dit is een goede basis voor vele taarten.

    Succes ermee !

    09-05-2016, 17:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons

    Ingrediënten :      3 grote champignons per pers.

                                750 gr gemengd gehakt

                                2 uien

                                2 teentjes knoflook

                                100 gr paneermeel

                                1 bussel peterselie

                                250 gr boter

                                peper en zout

    Bereiding :   Breek de steeltjes van de champignons en hak deze fijn.

                         Meng  het gehakt met de gehakte steeltjes, de gehakte en de gestoofde uien, 1/2 van de look, 1/2 van de gehakte peterselie, kruiden en het paneermeel.

                         Vul de champignonhoedjes op met het gehakt.

                         Smelt de boter, laat ze niet te warm worden, meng de rest van de look en de peterselie eronder.

                         Zet de champignons op een ovenplaat en smeer de champignons in met de kruidenboter.

                         Laat de champignons garen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.

                         Indien ze nog niet goed gebakken zijn laat ze dan nog enkele minuten langer in de oven staan.

    TIP : Je kan de champignons ook vullen met boursin kaas, lookboter, kruidenboter, ...

             Je kan dit ook als hapje serveren. Geef er dan 1 per persoon.

    Smakelijk !

    09-05-2016, 17:13 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenchutney

    Ingrediënten :  300 gr pompoen

                            1 witte selder

                            rozemarijn

                            geutje witte wijnazijn

                           180 gr suiker

                           3 appelsienen             

                           1 mango

    Bereiding :   Snij de pompoen, de selder en de mango in blokjes die even groot zijn.

                         Snij de partjes uit de appelsienen.

                         Laat de pompoen, de selder en de mango stoven in een beetje boter.

                         Voeg de suiker toe en laat dit zachtjes stoven tot de groenten gaar zijn.

                         Voeg een geutje witte wijnazijn toe en laat nog een minuutjes doorkoken op een zacht vuurtje.

                         Laat de chutney afkoelen maar roer er eerst nog een beetje vers gehakte rozemarijn en de sinaasappelpartjes onder.

    TIP :  Lekker bij paté, vleesbrood koud of warm, braadworst, pensen, konijn, .....

    Deze chutney kan je enkele dagen, goed afgesloten bewaren in de koelkast.

    Smakelijk !

                          

    09-05-2016, 16:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekweitpannenkoekjes ( typisch Limburgs )

    Ingrediënten :  200 gr boekweitmeel

                            150 gr zelfrijzende bloem

                            4 eieren

                            50 gr suiker of 25 gr Tagatesse ( vervangsuiker van  Damhert )

                            750 ml halfvolle melk

                            1 mespunt kaneel

                            1 mespunt zout

                            1 eetlepel olie

     Bereiding :    Meng de 2 bloemsoorten en meng ze met de eidooiers, de suiker, de melk, de olie, de kaneel en het zout.

                           Klop de eiwitten stevig op en meng dit voorzichtig onder het deeg.

                           Laat het deeg een tijdje rusten in de koelkast en bak er daarna pannenkoekjes van.

    Smakelijk !! 

    09-05-2016, 15:53 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastasalade à la Rita

    Ingrediënten :    250 gr mini pasta ( bloemetjes )

                              125 gr kerstomaatjes

                              150 gr hespeblokjes

                              200 gr gerookte spekblokjes

                              100 gr mozarella bolletjes

                              1 blikje worteltjes en erwtjes

                              gedroogde bieslook

                              gedroogde peterselie

                              mayonaise

    Bereiding :   Kook de mini pasta beetgaar.

                         Bak de spekblokjes krokant.

                         Snij de kerstomaatjes in kleine blokjes.

                         Giet de worteltjes en erwtjes door een zeef en spoel ze goed af.

                         Snij de worteltjes in blokjes.

                         Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom.

                         Meng er naar smaak mayonaise onder en werk af met de peterselie en de bieslook.

                         Laat het geheel nog goed koelen in de koelkast.

                         Vul de aperitiefglaasjes voor 3/4 en dien op.

    TIP :  Voor diegene die niet graag tomaat hebben laat je dit er gewoon uit.

    Smakelijk !


    09-05-2016, 15:44 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoep met Brugs tarwebier, venkel en witloof voor 10 pers.

    Ingrediënten :   2 kg mosselen

                             3 uien

                             600 gr witloof

                             600 gr venkel

                             1 bussel peterselie

                             1 flesje Brugs tarwebier

                             100 ml room ( 35% )

                             500 ml visbouillon

                             1 koffielepel saffraanpoeder

                             Snuifje cayennepeper

                             Snuifje currypoeder

                             50 gr boter

                             peper en zout

    Bereiding:   Was en kuis de mosselen.

                        Kuis en snij alle groenten.

                        Stoof de uien in de boter.

                        Voeg de gekuiste mosselen toe alsook het bier, saffraan en de curry.

                        De mosselen laten openkoken en uit de schelp halen.

                        Mix het kookvocht en doe dit door de zeef.

                        Snij de witloof en de venkel in fijn reepjes en stoof deze gaar.

                        Het kookvocht van de mosselen en de room bij de visbouillon gieten en nog even laten inkoken.

                        Kruid dit af met de cayennepeper, peper en zout.

                        Doe de mosselen, witloof en de venkel in diepe borden.

                        Overgiet met de hete roomsoep en garneer met gehakte peterselie.

    Dit is een overheerlijk feestelijk soepje als voorgerecht.

    Smakelijk !

                         

    09-05-2016, 13:45 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollanse maatjes voor 10 pers.

    Ingrediënten :    20 maatjes

                              150 gr fijne groene boontjes

                              2 fijn gesneden uien

                              1 appel

                              1 bussel peterselie

                              150 gr dressing : 75 gr mayonaise + 75 gr youghurt  goed mengen

                              10 sneetjes brood om te roosteren

    Bereiding :    Kook de boontjes gaar in gezouten kokend water, afgieten en fijn versnijden.

                          De uien heel fijn hakken.

                          De appel in heel kleine blokjes snijden.

                          De peterselie kuisen, drogen en fijn hakken.

                          Leg de maatjes per 2 op een aperitief bordje.

                          Leg hierop de boontjes, de appel, de ui.

                          Doe er een klein beetje dressing over  en werk af met de peterselie.

                          Geef er een toastbroodje bij.

    Lekker en fris hapje !

    Smakelijk !

     

                         


    09-05-2016, 12:23 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho van Andalousië voor 10 pers.

    Ingrediënten :    6 teentjes knoflook

                              1 rode paprika

                              1 gele paprika

                              16 eetlepels olijfolie

                              6 eetlepels broodkruim

                              6 tomaten

                              1/2 komkommer

                              rode wijnazijn

                              peper en zout

                              2 liter groenten bouillon

     Afwerking   :   1/2   komkommer

                              1 tomaat

     Bereiding :    Smeer de paprika's in met olijfolie en laat ze garen in de oven op 200°C.  Ze schillen dan veel gemakkelijker ( de schillen kunnen zwart zien ! ). 

                           Doe de paprika's, het broodkruim, de look, de olijfolie, de tomaten, 1/2 komkommer, een  geutje rode wijnazijn en de groenten bouillon  in de blender en mix.

                           Zeef het geheel.

                           Breng op smaak met peper en zout.

                           Dek de gazpacho goed af en zet in de koelkast gedurende enkele uren.

                           Snij de 2de helft van de komkommer en de tomaat in kleine blokjes.

                           Serveer de soep koud en werk de glaasjes af met de kleine blokjes van tomaat en komkommer.

    Heerlijk bij de warme dagen !

                

    09-05-2016, 12:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    08-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaalse mosselen voor 5 pers. ( eigen recept )

    Ingrediënten :    5 kg mosselen

                              scheutje witte wijn

                              1200 gr gepelde tomaten ( 3 blikjes van 400 gr )

                              gehakte peterselie

                              5 uien

                              5 teentjes look

                              olijfolie

                              5 stengels witte selder

                              5 eetlepels rode wijnazijn

                              peper, zout, cayennepeper

    Bereiding :    De mosselen goed schoonmaken.

                          Neem 5 individuele mosselkookpotjes en zet ze op het vuur.

                          Snij de uien, de selder en de look fijn.

                          Stoof deze groenten in een beetje olijfolie ( verdeeld over de 5 porties ).

                          Voeg de mosselen toe ( 1 kg per portie ) en blus het geheel met de witte wijn en de wijnazijn.

                          Kruid de mosselen goed af en verdeel er de tomatenblokjes over.

                          Dek de mosselen af en laat ze garen. Schud ze tussendoor heel goed op.

                          De mosselen zijn gaar als de schelpen volledig open zijn.

                          Werk af met de peterselie en dien ze op.

    TIP:  Wij eten de mosselen het liefst met brood. Dit is minder zwaar.

             Ze zijn natuurlijk ook overheerlijk met frietjes.

    Smakelijk !                         

       

    08-05-2016, 17:55 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria voor 10 pers.

    Ingrediënten:  2 flessen WITTE  sangriawijn

                           2 dikke appelsienen

                           1 citroen

                           1 citroenschil in spiraalvorm

                           2 bananen

                           suiker naar smaak

                           enkele kaneelstokken

                           vruchten van het seizoen ( appelen, peren, druiven, aardbeien, perziken, pruimen, appelsienen,....)

                           ijsblokjes

                           Cointreau

    Bereiding :     Zet een  glazen kom in de koelkast.

                           Maak een lange spiraal van 1 citroen.

                           Snijd de appelsienen in schijven. Snij deze schijven in 4, leg ze in de glazen kom en giet er de sangria over.

                           Leg de kaneelstokken hierin.

                           Roer er naar smaak de suiker en de Cointreau door.

                           Voeg het gesneden fruit toe alsook de spiraal van citroen.

                           Dek de kom af en laat minstens 1 uur trekken in de koelkast.

                           Neem de sangria uit de koelkast en voeg opnieuw ijsblokjes toe.

                           Roer goed en voeg dan de in plakjes gesneden banaan toe.

    In de zomer zeker witte sangria maken. Deze is véél frisser dan de rode sangria.

    TIP :  De sangria is nog lekkerder als je deze een dag op voorhand maakt.

    Santé !

           


    08-05-2016, 17:36 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Russe voor 10 pers.

    Ingrediënten :    4 wortelen

                              200 gr boontjes

                              200 gr erwtjes

                              250 gr champignons

                              1 komkommer

                              1 doosje ansjovisfilets

                              1/2 potje zoet-zure augurkjes

                              1/2 potje kappertjes

                              mayonaise

                              gedroogde dille

    Bereiding :   De wortelen schillen en in fijn reepjes snijden.

                         De boontjes kuisen, in stukjes snijden en gaarkoken.

                         De erwtjes gaarkoken.

                         De champignons in 4 snijden en gaar stoven.

                         De komkommer schillen, de zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.

                         De ansjovisfilets in stukjes snijden.

                         De augurkjes klein snijden en de kappertjes laten uitlekken.

                         Meng alles goed onder elkaar en meng met mayonaise naar smaak.

                         Versier met dille.

    Zeer hartige salade !

    Smakelijk !  

                             

    08-05-2016, 17:19 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met curry en appel voor 10 pers.

    Ingrediënten :  150 gr pasta schelpjes

                             1 groene paprika

                             1 rode paprika

                             1 blikje maïs

                             200 gr grijze garnalen

                             1 ui

                             4 hard gekookte eieren

                             gehakte peterselie

                             mayonaise

    Bereiding :   Kook de schelpjes beetgaar.

                         Schil de paprika's, snij in blokjes en blancheer deze ( 3 min. in kokend water ).

                         Hak de ui zeer fijn.

                         De hard gekookte eieren pellen en in 4 snijden.

                         Meng alle ingrediënten onder elkaar en voeg mayonaise en gehakte peterselie toe naar smaak.

                         Plaats in de koelkast tot net voor gebruik.

    Zeer lekkere pasta !

    Smakelijk !

    08-05-2016, 17:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met curry en appel voor 10 pers.

    Ingrediënten :    1,5 kg aardappelen

                               2 appelen

                               1/2 potje augurken

                               1/2 bussel peterselie

                               currypoeder

                               mayonaise

                               1 tomaat

    Bereiding :   Schil de aardappelen, was ze en snij ze in grote blokjes.

                         Kook ze beetgaar.

                         Schil de appelen en snij ze in blokjes.

                         Snij de augurken in blokjes.

                         Hak de peterselie.

                         Meng de afgekoelde aardappelen met de appel, de augurken, de peterselie, de mayonaise en de curry naar eigen smaak.

                         Serveer de aardappelsalade in een kom en garneer met 3 augurkjes en klein gesneden tomatenblokjes.

    Smakelijk !

     

    08-05-2016, 16:59 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    07-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse salade voor 5 pers.

    Ingrediënten :   750 gr prinsessenbonen

                             750 gr krielaardappelen

                             3 uien

                             peper en zout

                            500 gr gerookt spek

                            100 ml wijnazijn

                            2 tomaten

                            gehakte peterselie

    Bereiding :    Was en kook de boontjes gaar in kokend gezouten water.

                          Giet het water af en spoel ze met koud water zodat ze hun kleur behouden.

                          Kook de aardappelen gaar  en snij ze in stukken.

                          Snij de tomaten in kleine stukjes.

                          Snipper de ui en stoof ze glazig in een beetje boter. Kruid met peper en zout.

                          Doe de boontjes hieronder en zet even opzij.

                          Bak de aardappelen lichtjes op.

                          Snij het spek in blokjes en bak het gaar. Giet er de wijnazijn over.

                          Doe de boontjes en de aardappelen erbij en meng alles goed onder elkaar.

                          Dien op en versier met de fijn gehakte peterselie.

    TIP : Dit gerechtje kan je koud, lauw of warm eten.

    Smakelijk !


    07-05-2016, 18:44 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje van meloen en hesp voor 10 pers.

    Ingrediënten :   200 gr gerookte ham  heel dun gesneden

                             10 sneden toastbrood

                             1 meloen naar keuze

    Bereiding :   De sneden toastbrood worden in driehoeken gesneden.

                         Leg ze in een heel warme oven om aan beide zijden te kleuren.

                         De gerookte ham wordt gegolfd op het toastje gelegd.

                         Lepel bolletjes uit de meloen en prik  deze vast op de ham en het toastje.

    Smakelijk !

    TIP  Je kan ook kant en klare toastjes gebruiken bij tijdsgebrek.


    07-05-2016, 18:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabayon voor 5 pers.

    Ingrediënten :    5 eidooiers

                              5 eierdopjes witte wijn

                              5 eierdopjes fijne suiker

                              5 bolletjes vanille ijs

    Bereiding :   Deze wordt op het moment zelf geklopt !

                         De eidooiers, de suiker en de witte wijn worden samen in een "sauteuze" ( een kookpot met schuine zijden ) gedaan en met een klopper stevig opgeklopt.

                         Op een laag vuur, onder voortdurend kloppen in 8-vorm de samenstelling heel luchtig kloppen tot een schuimige massa.

                         Het is heel belangrijk om gelijkmatig te kloppen.

                         Je mag de temp. van 70°C niet overschrijden want eierdooiers beginnen dan te stollen.

                         Leg in een glazen coupe een bolletje vanille ijs en giet hierover de sabayon.


    TIP : Je kan ipv de witte wijn ook andere dranken gebruiken vb. kriekbier. frambozenbier, amaretto, grand marnier ...

     Smakelijk !        

                 

                        

    07-05-2016, 16:39 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met balletjes

    Ingrediënten :   3uien

                             3 wortelen

                             1 kg rijpe tomaten

                             2 liter groentenbouillon

                             peper en zout

                             1 bouquet garni : peterseliestengels, tijm en laurier

                             300 gr gemengd gehakt

    Bereiding :   Snij de uien in stukjes en stoof ze glazig.

                         Voeg de fijn gesneden wortelen toe.

                         Pel of schil de tomaten en voeg ze toe bij de groenten.

                         Giet de groentenbouillon erbij en leg de bouquet garni erbij.

                         Laat de soep 30' sudderen.

                         Haal de bouquet garni uit de soep en mix ze.

                         Breng zo nodig op smaak met peper en zout.

                         Maak van het gehakt kleine balletjes en kook deze af.

                         Doe de balletjes bij de soep en dien op.

    TIP Wil je graag een feestelijke soep dan werk je de soep af met room en / of peterselie.

    Smakelijk !                  




      

    07-05-2016, 16:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof voor 5 pers.

    Ingrediënten :   5 stronken witloof

                             5 schijven hesp naar keuze

                             30 gr boter

                             peper en zout, muskaatnoot

                             scheutje water

                             50 gr gemalen kaas voor de afwerking

                             Voor de kaassaus :  1 liter halfvolle melk

                                                            60 gr   boter

                                                            70 gr bloem

                                                             200 gr gemalen kaas

    Bereiding :   De witloof kuisen en in een braadpan met deksel leggen met een klontje boter. Kruiden met peper en zout en een scheutje water toevoegen.

                         Laat de stronkjes rustig garen, draai ze af en toe om. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.

                         Maak de kaassaus : laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer goed tot je een droge massa hebt.

                                                         Voeg de melk toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.

                                                         Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                                                         Voeg de kaas toe en meng deze goed onder de saus.

                         Beboter een ovenvaste schotel met boter.

                         Bedek de bodem met een laagje kaassaus.

                         Draai een schijf hesp rond elke stronk witloof en leg ze naast elkaar in de schotel.

                         Overgiet de witloofrolletjes met de rest van de kaassaus.

                         Strooi er nog gemalen kaas over en gratineer in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.

    Heerlijk met puree.

    Smakelijk !

                        

                        

     

    07-05-2016, 15:37 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep met spek voor 5 pers.

    Ingrediënten :  1 stengel porei

                            1 takje witte selder

                            2 uien waarvan 1 ui doorprikt met kruidnagel

                            150 gr gedroogde erwten

                            1 dikke wortel

                            2 schijven gerookt spek ( 1 cm )

                            2,5 liter gevogeltebouillon  ( 1 bouillonblokje / 500 ml water )

                            bouquet garni : peterseliestengels, tijm en laurier

      Bereiding :    De erwten gedurende enkele uren in koud water laten weken.

                            Laat de erwten daarna koken ( +/- 10' ) in ongezouten water en voeg hier de ui doorprikt met kruidnagel en de wortel aan toe. 

                            Was en snij de groenten ( porei, selder, uien ) in een beetje boter en bevochtig dit met de gevogeltebouillon.

                            Voeg de bouquet garni, de gekookte erwten en het gerookt spek toe en breng het geheel aan de kook.

                            De soep is klaar als de erwtjes gaar zijn.

                            Verwijder de bouquet garni en het spek. Snij het spek in fijne reepjes.

                            Mix de soep en voeg het fijn gesneden spek terug toe aan de soep.

    Heerlijke soep bij de winterdagen !

    Smakelijk !                       

                                                   

                             

    07-05-2016, 13:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde macaroni met hesp voor 5 pers.

    Ingrediënten :     500 gr macaroni

                               375 gr hesp in schijven van 0.5 cm   

                               250 gr gemalen kaas

                               peper, zout, muskaatnoot

                               paneermeel

                               saus : 1 liter halfvolle melk

                                         60 gr boter

                                         70 gr vloeiende bloem

    Bereiding :    Kook de macaroni beetgaar, giet af  en spoel af met koud water.

                          Snij de hesp in kleine dobbelsteentjes.

                          Maak de kaassaus.

                          Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer het geheel goed droog.

                          Voeg de melk toe en blijf heel goed roeren tot een gladde saus.

                          Breng de saus op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                          Roer er de  gemalen kaas onder.

                          Meng de macaroni met de hesp en de kaassaus.

                          Giet alles in een ingeboterde vuurvast schotel.

                          Bestrooi met paneermeel.

                          Laat de schotel gratineren in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20'.

    Smakelijk !

                        

    07-05-2016, 12:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs