Ingrediƫnten : 250 gr zelfrijzende bloem
500 ml halfvolle melk
25 gr boter ( goede ongezouten boter )
30 gr suiker
4 eieren
Bereiding : Zeef de bloem in een kom en voeg er de suiker aan toe.
Klop de eieren los en giet ze bij het deeg.
Voeg er al roerend de melk bij en klop tot er geen klonters meer zijn.
Roer dan de gesmolten boter eronder.
Neem een pannetje en doe er een beetje olie in.
Giet een laag beslag in het pannetje en bak mooie flensjes.
Voor de saus : 75 gr boter
150 gr fijne suiker
300 ml vers sinaasappelsap
sinaasappellikeur vb. Grand Marnier, Cointreau, Mandarin Napoleon,...... ( als je wil flamberen )
Bereiding : Laat de boter smelten in een pannetje.
Strooi er de suiker bij en laat het geheel even karameliseren.
Blus met het sinaasappelsap en laat de saus iets inkoken.
Wentel de flensjes in de saus en plooi ze in 4.
Leg ze op een bord en flambeer met de likeur als je dit graag hebt.
Leg er sinaasappelsaus rond.
Dit is een heerlijk 4- uurtje met een lekkere koffie.
Geniet ervan !
|