De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crepes Suzette ( pannenkoekjes met sinaasappelsaus )voor 10 pers.

    IngrediĆ«nten :    250 gr zelfrijzende bloem

                              500 ml halfvolle melk

                              25 gr boter  ( goede ongezouten boter )

                              30 gr suiker

                              4 eieren

    Bereiding :      Zeef de bloem in een kom en voeg er de suiker aan toe.

                            Klop de eieren los en giet ze bij het deeg.

                            Voeg er al roerend de melk bij en klop tot er geen klonters meer zijn.

                            Roer dan de gesmolten boter eronder.

                            Neem een pannetje en doe er een beetje olie in.

                            Giet een laag beslag in het pannetje en bak mooie flensjes.

    Voor de saus :   75 gr boter

                              150 gr fijne suiker

                              300 ml vers sinaasappelsap

                              sinaasappellikeur vb. Grand Marnier, Cointreau, Mandarin Napoleon,...... ( als je wil flamberen )

     Bereiding :     Laat de boter smelten in een pannetje.

                            Strooi er de suiker bij en laat het geheel even karameliseren.

                            Blus met het sinaasappelsap en laat de saus iets inkoken.

                            Wentel de flensjes in de saus en plooi ze in 4.

                            Leg ze op een bord en flambeer met de likeur als je dit graag hebt.

                            Leg er sinaasappelsaus rond.

    Dit is een heerlijk 4- uurtje met een lekkere koffie.

    Geniet ervan !

                            



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs