De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 08-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria voor 10 pers.

    Ingrediënten:  2 flessen WITTE  sangriawijn

                           2 dikke appelsienen

                           1 citroen

                           1 citroenschil in spiraalvorm

                           2 bananen

                           suiker naar smaak

                           enkele kaneelstokken

                           vruchten van het seizoen ( appelen, peren, druiven, aardbeien, perziken, pruimen, appelsienen,....)

                           ijsblokjes

                           Cointreau

    Bereiding :     Zet een  glazen kom in de koelkast.

                           Maak een lange spiraal van 1 citroen.

                           Snijd de appelsienen in schijven. Snij deze schijven in 4, leg ze in de glazen kom en giet er de sangria over.

                           Leg de kaneelstokken hierin.

                           Roer er naar smaak de suiker en de Cointreau door.

                           Voeg het gesneden fruit toe alsook de spiraal van citroen.

                           Dek de kom af en laat minstens 1 uur trekken in de koelkast.

                           Neem de sangria uit de koelkast en voeg opnieuw ijsblokjes toe.

                           Roer goed en voeg dan de in plakjes gesneden banaan toe.

    In de zomer zeker witte sangria maken. Deze is véél frisser dan de rode sangria.

    TIP :  De sangria is nog lekkerder als je deze een dag op voorhand maakt.

    Santé !

           


    08-05-2016, 17:36 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade Russe voor 10 pers.

    Ingrediënten :    4 wortelen

                              200 gr boontjes

                              200 gr erwtjes

                              250 gr champignons

                              1 komkommer

                              1 doosje ansjovisfilets

                              1/2 potje zoet-zure augurkjes

                              1/2 potje kappertjes

                              mayonaise

                              gedroogde dille

    Bereiding :   De wortelen schillen en in fijn reepjes snijden.

                         De boontjes kuisen, in stukjes snijden en gaarkoken.

                         De erwtjes gaarkoken.

                         De champignons in 4 snijden en gaar stoven.

                         De komkommer schillen, de zaadlijst verwijderen en in blokjes snijden.

                         De ansjovisfilets in stukjes snijden.

                         De augurkjes klein snijden en de kappertjes laten uitlekken.

                         Meng alles goed onder elkaar en meng met mayonaise naar smaak.

                         Versier met dille.

    Zeer hartige salade !

    Smakelijk !  

                             

    08-05-2016, 17:19 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met curry en appel voor 10 pers.

    Ingrediënten :  150 gr pasta schelpjes

                             1 groene paprika

                             1 rode paprika

                             1 blikje maïs

                             200 gr grijze garnalen

                             1 ui

                             4 hard gekookte eieren

                             gehakte peterselie

                             mayonaise

    Bereiding :   Kook de schelpjes beetgaar.

                         Schil de paprika's, snij in blokjes en blancheer deze ( 3 min. in kokend water ).

                         Hak de ui zeer fijn.

                         De hard gekookte eieren pellen en in 4 snijden.

                         Meng alle ingrediënten onder elkaar en voeg mayonaise en gehakte peterselie toe naar smaak.

                         Plaats in de koelkast tot net voor gebruik.

    Zeer lekkere pasta !

    Smakelijk !

    08-05-2016, 17:11 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelsalade met curry en appel voor 10 pers.

    Ingrediënten :    1,5 kg aardappelen

                               2 appelen

                               1/2 potje augurken

                               1/2 bussel peterselie

                               currypoeder

                               mayonaise

                               1 tomaat

    Bereiding :   Schil de aardappelen, was ze en snij ze in grote blokjes.

                         Kook ze beetgaar.

                         Schil de appelen en snij ze in blokjes.

                         Snij de augurken in blokjes.

                         Hak de peterselie.

                         Meng de afgekoelde aardappelen met de appel, de augurken, de peterselie, de mayonaise en de curry naar eigen smaak.

                         Serveer de aardappelsalade in een kom en garneer met 3 augurkjes en klein gesneden tomatenblokjes.

    Smakelijk !

     

    08-05-2016, 16:59 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    07-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse salade voor 5 pers.

    Ingrediënten :   750 gr prinsessenbonen

                             750 gr krielaardappelen

                             3 uien

                             peper en zout

                            500 gr gerookt spek

                            100 ml wijnazijn

                            2 tomaten

                            gehakte peterselie

    Bereiding :    Was en kook de boontjes gaar in kokend gezouten water.

                          Giet het water af en spoel ze met koud water zodat ze hun kleur behouden.

                          Kook de aardappelen gaar  en snij ze in stukken.

                          Snij de tomaten in kleine stukjes.

                          Snipper de ui en stoof ze glazig in een beetje boter. Kruid met peper en zout.

                          Doe de boontjes hieronder en zet even opzij.

                          Bak de aardappelen lichtjes op.

                          Snij het spek in blokjes en bak het gaar. Giet er de wijnazijn over.

                          Doe de boontjes en de aardappelen erbij en meng alles goed onder elkaar.

                          Dien op en versier met de fijn gehakte peterselie.

    TIP : Dit gerechtje kan je koud, lauw of warm eten.

    Smakelijk !


    07-05-2016, 18:44 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje van meloen en hesp voor 10 pers.

    Ingrediënten :   200 gr gerookte ham  heel dun gesneden

                             10 sneden toastbrood

                             1 meloen naar keuze

    Bereiding :   De sneden toastbrood worden in driehoeken gesneden.

                         Leg ze in een heel warme oven om aan beide zijden te kleuren.

                         De gerookte ham wordt gegolfd op het toastje gelegd.

                         Lepel bolletjes uit de meloen en prik  deze vast op de ham en het toastje.

    Smakelijk !

    TIP  Je kan ook kant en klare toastjes gebruiken bij tijdsgebrek.


    07-05-2016, 18:33 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabayon voor 5 pers.

    Ingrediënten :    5 eidooiers

                              5 eierdopjes witte wijn

                              5 eierdopjes fijne suiker

                              5 bolletjes vanille ijs

    Bereiding :   Deze wordt op het moment zelf geklopt !

                         De eidooiers, de suiker en de witte wijn worden samen in een "sauteuze" ( een kookpot met schuine zijden ) gedaan en met een klopper stevig opgeklopt.

                         Op een laag vuur, onder voortdurend kloppen in 8-vorm de samenstelling heel luchtig kloppen tot een schuimige massa.

                         Het is heel belangrijk om gelijkmatig te kloppen.

                         Je mag de temp. van 70°C niet overschrijden want eierdooiers beginnen dan te stollen.

                         Leg in een glazen coupe een bolletje vanille ijs en giet hierover de sabayon.


    TIP : Je kan ipv de witte wijn ook andere dranken gebruiken vb. kriekbier. frambozenbier, amaretto, grand marnier ...

     Smakelijk !        

                 

                        

    07-05-2016, 16:39 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met balletjes

    Ingrediënten :   3uien

                             3 wortelen

                             1 kg rijpe tomaten

                             2 liter groentenbouillon

                             peper en zout

                             1 bouquet garni : peterseliestengels, tijm en laurier

                             300 gr gemengd gehakt

    Bereiding :   Snij de uien in stukjes en stoof ze glazig.

                         Voeg de fijn gesneden wortelen toe.

                         Pel of schil de tomaten en voeg ze toe bij de groenten.

                         Giet de groentenbouillon erbij en leg de bouquet garni erbij.

                         Laat de soep 30' sudderen.

                         Haal de bouquet garni uit de soep en mix ze.

                         Breng zo nodig op smaak met peper en zout.

                         Maak van het gehakt kleine balletjes en kook deze af.

                         Doe de balletjes bij de soep en dien op.

    TIP Wil je graag een feestelijke soep dan werk je de soep af met room en / of peterselie.

    Smakelijk !                  




      

    07-05-2016, 16:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof voor 5 pers.

    Ingrediënten :   5 stronken witloof

                             5 schijven hesp naar keuze

                             30 gr boter

                             peper en zout, muskaatnoot

                             scheutje water

                             50 gr gemalen kaas voor de afwerking

                             Voor de kaassaus :  1 liter halfvolle melk

                                                            60 gr   boter

                                                            70 gr bloem

                                                             200 gr gemalen kaas

    Bereiding :   De witloof kuisen en in een braadpan met deksel leggen met een klontje boter. Kruiden met peper en zout en een scheutje water toevoegen.

                         Laat de stronkjes rustig garen, draai ze af en toe om. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.

                         Maak de kaassaus : laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer goed tot je een droge massa hebt.

                                                         Voeg de melk toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.

                                                         Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                                                         Voeg de kaas toe en meng deze goed onder de saus.

                         Beboter een ovenvaste schotel met boter.

                         Bedek de bodem met een laagje kaassaus.

                         Draai een schijf hesp rond elke stronk witloof en leg ze naast elkaar in de schotel.

                         Overgiet de witloofrolletjes met de rest van de kaassaus.

                         Strooi er nog gemalen kaas over en gratineer in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20'.

    Heerlijk met puree.

    Smakelijk !

                        

                        

     

    07-05-2016, 15:37 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep met spek voor 5 pers.

    Ingrediënten :  1 stengel porei

                            1 takje witte selder

                            2 uien waarvan 1 ui doorprikt met kruidnagel

                            150 gr gedroogde erwten

                            1 dikke wortel

                            2 schijven gerookt spek ( 1 cm )

                            2,5 liter gevogeltebouillon  ( 1 bouillonblokje / 500 ml water )

                            bouquet garni : peterseliestengels, tijm en laurier

      Bereiding :    De erwten gedurende enkele uren in koud water laten weken.

                            Laat de erwten daarna koken ( +/- 10' ) in ongezouten water en voeg hier de ui doorprikt met kruidnagel en de wortel aan toe. 

                            Was en snij de groenten ( porei, selder, uien ) in een beetje boter en bevochtig dit met de gevogeltebouillon.

                            Voeg de bouquet garni, de gekookte erwten en het gerookt spek toe en breng het geheel aan de kook.

                            De soep is klaar als de erwtjes gaar zijn.

                            Verwijder de bouquet garni en het spek. Snij het spek in fijne reepjes.

                            Mix de soep en voeg het fijn gesneden spek terug toe aan de soep.

    Heerlijke soep bij de winterdagen !

    Smakelijk !                       

                                                   

                             

    07-05-2016, 13:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde macaroni met hesp voor 5 pers.

    Ingrediënten :     500 gr macaroni

                               375 gr hesp in schijven van 0.5 cm   

                               250 gr gemalen kaas

                               peper, zout, muskaatnoot

                               paneermeel

                               saus : 1 liter halfvolle melk

                                         60 gr boter

                                         70 gr vloeiende bloem

    Bereiding :    Kook de macaroni beetgaar, giet af  en spoel af met koud water.

                          Snij de hesp in kleine dobbelsteentjes.

                          Maak de kaassaus.

                          Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer het geheel goed droog.

                          Voeg de melk toe en blijf heel goed roeren tot een gladde saus.

                          Breng de saus op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                          Roer er de  gemalen kaas onder.

                          Meng de macaroni met de hesp en de kaassaus.

                          Giet alles in een ingeboterde vuurvast schotel.

                          Bestrooi met paneermeel.

                          Laat de schotel gratineren in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20'.

    Smakelijk !

                        

    07-05-2016, 12:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    06-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso bucco voor 5 pers.

    Ingrediënten :  1,300 kg osso bucco ( kafsschenkel )

                            3 teentjes knoflook

                            2 uien

                            800 ml tomatenblokjes

                            300 ml water

                            enkele soeplepels bloem

                            2 groentebouillonblokjes

    Bereiding :  Fruit in een stoofpot de uien en de geperste knoflook.

                        Wentel de osso bucco in de bloem en voeg dit bij de uien.

                        Bak het vlees goudbruin aan beide zijden.

                        Giet er de tomatenblokjes, 300 ml water en de bouillonblokjes  bij.

                        Laat dit 30' sudderen op een zacht vuur.

                        Kruid nog even goed af en bind de saus als dit nodig is  vooraleer je  opdient.

                        Werk af met de peterselie.

    TIP : Heerlijk bij pasta !

    Smakelijk !!


    06-05-2016, 18:35 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met tomaat en courgette voor 5 pers.

    Ingrediënten :  600 gr lamsfilet

                            2 rode uien

                            1 groene courgette

                            20 kerstomaatjes

                            250 ml tomatenpulp

                            1 blokje groentebouillon

                            peterselie

    Bereiding :   Snij de uien in ringen, de courgette in gelijke blokjes en de tomaatjes in 4.

                         Snij de lamsfilet in gelijke schijfjes van 1 cm dikte.

                         Bak de uien in de wok en doe er vervolgens de courgette en de lamsfilet bij.

                         Laat dit heel even op een hoog vuur bakken.

                         Verlaag dan het vuur en doe er de tomaatjes bij.

                         Laat dit 3' goed doorwokken.

                         Doe de tomatenpulp en het bouillonblokje erbij en laat nog even doorkoken.

                         Breng op smaak zo nodig.

                         Werk af met gehakte peterselie.

    TIP :  Geef hier pasta, kroketjes, frietjes, puree naar keuze bij.

    Smakelijk !

     

    06-05-2016, 18:24 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met spinazie, kaas en amandelen voor 6 pers.

    Ingrediënten :   1 vel kruimeldeeg

                             500 gr spinazie

                             250 gr gorgonzola kaas

                             2 teentjes knoflook   

                             1 ei

                             1 soeplepel volle room ( 35% )

                             peper, zout, muskaatnoot

                             1 soeplepel amandelpoeder

                             50 gr amandelschilfers

                             1 koffielepel olijfolie

    Bereiding :   Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm en bestrooi de taartbodem met amandelpoeder.

                         Stoof de spinazie gaar en kruid af met peper, zout en muskaatnoot

                         Verwarm samen met de spinazie  de verkruimelde gorgonzola en de 2 geplette knoflookteentjes.

                         Roer goed om tot de kaas gesmolten is.

                         Klop het ei en de room luchtig op.

                        Neem de spinazie van het vuur en roer het eimengsel hieronder. 

                        Schep er het spinazie-kaasmengsel  op.

                        Werk af met de amandelschilfers en besprenkel met de olijfolie.

                        Bak de taart 30 à 35' in een voorverwarmde oven van 200°C.

     Dit is een veggie quiche maar iedereen gaat deze wel lekker vinden !!


                              

    06-05-2016, 18:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode vissaus

    Ingrediënten :  250 gr kerstomaatjes

                            1/2  eetlepel tomatenketchup

                            1/2  eetlepel tomatenpuree

                            200 ml olijfolie

                            1/2  eetlepel rode wijnazijn

                            peper en zout

    Bereiding :   Snij de kerstomaatjes in twee en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de blender.

                         Mix goed tot je een mooie, gladde saus hebt.

                         Breng op smaak met peper en zout. 

    TIP :  Deze saus is heerlijk bij iedere vissoort !

     

    06-05-2016, 17:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    05-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notencake met koffieroom

    Ingrediënten :   Voor de notencake :  250 gr malse boter

                                                                250 gr suiker

                                                                250 gr eieren

                                                                250 gr zelfrijzende bloem

                                                               100 gr hazelnootpoeder

                                                               100 ml sterke koffie

                               Voor de koffieroom :  150 gr malse boter

                                                                  150 gr fijne suiker

                                                                  50 ml water

                                                                  2 eidooiers

                                                                  1 eetlepel oploskoffie

                                                                  200 ml volle room

    Bereiding :  Verwarm de oven voor op 180°C.

                        Vet een springvorm in van 20 cm.

                        Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa.

                        Splits de eieren en klop de eidooiers door het botermengsel.

                       Klop de eiwitten stevig op.

                       Spatel de bloem voorzichtig door het beslag.

                       Voeg de hazelnootpoeder en de koffie toe.

                       Spatel hier het eiwit onder.     

                       Giet het beslag in de cakevorm en zet 50' in de oven.

                       Controleer of de cake gaar is. Laat hem afkoelen op een rooster.

                       Maak de koffieroom : laat het water met de suiker  inkoken tot siroop.

                                                          Laat dit afkoelen.

                                                         Roer er de eidooiers en de oploskoffie ( opgelost met 2 eetlepels lauw water ) door.

                                                         Roer de boter zacht en voeg er straalsgewijs de suikersiroop onder.

                                                         Klop de room luchtig op en spatel dit hierdoor.

                                                         Laat opstijven in de frigo.

                                                         Snij de cake dwars door en smeer de koffieroom op de onderste helft.

                                                         Leg de bovenste helft van de cake er bovenop.

                                                         Werk af met de rest van de koffieroom.

    Overheerlijke cake !

    Smakelijk !                                                    

                                                         

                    

                    

    05-05-2016, 21:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaastaart met appelen ( light versie )

    Ingrediënten :  1 vel kruimeldeeg

                            2 appelen ( jonagold )

                            4 eieren  

                            500 gr magere platte kaas

                            75 gr Tagatesse  ( vervangsuiker van Damhert )

                            150 gr gemalen amandelen

                            amandelextract ( klein beetje )

                            30 gr maïzenabloem

    Bereiding :   Verwarm de oven voor op 200°C.

                         Leg het deeg  met het bakpapier  in een taartvorm. 

                         Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.

                         Leg de appelschijfjes naast elkaar op de bodem van het deeg.

                         Splits de eieren.

                         Meng de platte kaas met de eidooiers, de Tagatesse, de gemalen amandelen, het amandelextract en de maïzenabloem.

                         Klop de eiwitten zeer stijf en meng dit voorzichtig onder de platte kaas.

                         Giet het kaasmengsel over de appelen.

                         Verminder de oven naar 180°C en bak de taart  1 uur.

                         Laat de taart goed afkoelen op een taartrooster.

    Dit is een heerlijke taart met weinig calorieën.

    TIP : In plaats van appelen kan je ook abrikozencompote, peren, ..... nemen.

    Smakelijk ! 


































    05-05-2016, 20:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes voor 5 pers.

    Ingrediënten :  600 gr gemengd gehakt

                            5 hardgekookte eieren

                            paneermeel

                            750 ml passata ( of tomatenblokjes )

                            250 ml water

                            1 koffielepel gedroogde basilicum

                            1 groentebouillonblokje

    Bereiding :  Pel de eieren.

                        Pak het eitje in met 120 gr gehakt.

                        Rol de vogelnestjes in paneermeel.

                        Bak de vogelnestjes goudbruin in de pan.

                        Doe de passata en het water in een kookpot .

                        Voeg het bouillonblokje toe.

                        Laat de saus even inkoken.

                        Bind de saus een beetje als dit nodig is;

                        Doe er de gedroogde basilicum bij en roer goed om.

    TIP : Geef hierbij een lekkere puree, rijst, pasta, ....

     Smakelijk !                         

    05-05-2016, 17:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassaus

    Ingrediënten :   30 gr boter

                             30 gr bloem

                             500 ml melk

                             peper en zout

                             muskaatnoot

                             100 gr geraspte kaas ( emmental, gruyère, ... )

     Bereiding :  Smelt de boter in een pannetje.

                         Doe er de bloem bij en roer goed tot de boter heet is maar niet kleurt.

                         Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer goed door.

                         Laat de saus indikken en nog enkele minuten doorkoken.

                         Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                         Zet het pannetje van het vuur en roer er de geraspte kaas door.

                         Let er goed op dat de kaas voldoende gesmolten is.

     

    05-05-2016, 17:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bechamelsaus ( witte saus )

    Ingrediënten :    30 gr boter

                              30 gr vloeiende bloem ( voor sauzen )

                              500 ml halfvolle melk

                              peper en zout

                              muskaatnoot

    Bereiding :   Smelt de boter in een pannetje.

                         Doe er de bloem bij en roer 2' tot de boter heet is maar niet kleurt.

                         Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer en blijf goed roeren tot je een glad mengsel hebt.

                         Breng al roerend aan de kook.

                         Laat de saus indikken en enkele minuutjes doorkoken.

                        Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

    05-05-2016, 17:12 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Sauzen
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs