De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 10-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met zanddeeg ( met deksel )

    Ingrediënten :      Zanddeeg  1 taart  :   250 gr zelfrijzende bloem

                                                                   125 gr bloemsuiker

                                                                   125 gr margarine

                                                                   1 ei


                                 Appelulling  1 taart   :   400 gr appelcompote ( zelfgemaakte )

                                                                        1/2 koffielepel kaneelpoeder

                                                                        50 gr rozijnen


                                  Pralin  voor 2 taarten :   50 gr amandelschilfers

                                                                          100 gr fijne suiker

                                                                           1 eiwit

    Bereiding :      Met margarine en de boter goed glad mengen en daarna het ei toevoegen.

                            Zeef de bloem en voeg toe.

                            Kneed dit tot een mooie deegbol ( met de hand of met de Kenwood ).

                            Rol in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.

                            Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.

                            Rol 1 stuk deeg al uit en beleg hiermee de ingesmeerde bakvorm van 22 cm.

                            Meng de ingrediënten voor de appelvulling goed onder elkaar en beleg de taart hiermee.

                            Rol het 2 de stuk deeg uit en bedek hiermee de taart.

                            Maak de pralin : meng de amandelschilfers met de suiker en meng hier heel goed 1 eiwit onder.

                            Leg deze pralin op de deksel van de taart.

                            Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35'.

    TIP : Geef hier een bolletje vanille- of kaneel ijs bij en je hebt een heerlijk dessert !

                           

                                                           



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs