Ingrediënten : Zanddeeg 1 taart : 250 gr zelfrijzende bloem
125 gr bloemsuiker
125 gr margarine
1 ei
Appelulling 1 taart : 400 gr appelcompote ( zelfgemaakte )
1/2 koffielepel kaneelpoeder
50 gr rozijnen
Pralin voor 2 taarten : 50 gr amandelschilfers
100 gr fijne suiker
1 eiwit
Bereiding : Met margarine en de boter goed glad mengen en daarna het ei toevoegen.
Zeef de bloem en voeg toe.
Kneed dit tot een mooie deegbol ( met de hand of met de Kenwood ).
Rol in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Rol 1 stuk deeg al uit en beleg hiermee de ingesmeerde bakvorm van 22 cm.
Meng de ingrediënten voor de appelvulling goed onder elkaar en beleg de taart hiermee.
Rol het 2 de stuk deeg uit en bedek hiermee de taart.
Maak de pralin : meng de amandelschilfers met de suiker en meng hier heel goed 1 eiwit onder.
Leg deze pralin op de deksel van de taart.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35'.
TIP : Geef hier een bolletje vanille- of kaneel ijs bij en je hebt een heerlijk dessert !
|