Ingrediënten : 6 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
16 eetlepels olijfolie
6 eetlepels broodkruim
6 tomaten
1/2 komkommer
rode wijnazijn
peper en zout
2 liter groenten bouillon
Afwerking : 1/2 komkommer
1 tomaat
Bereiding : Smeer de paprika's in met olijfolie en laat ze garen in de oven op 200°C. Ze schillen dan veel gemakkelijker ( de schillen kunnen zwart zien ! ).
Doe de paprika's, het broodkruim, de look, de olijfolie, de tomaten, 1/2 komkommer, een geutje rode wijnazijn en de groenten bouillon in de blender en mix.
Zeef het geheel.
Breng op smaak met peper en zout.
Dek de gazpacho goed af en zet in de koelkast gedurende enkele uren.
Snij de 2de helft van de komkommer en de tomaat in kleine blokjes.
Serveer de soep koud en werk de glaasjes af met de kleine blokjes van tomaat en komkommer.
Heerlijk bij de warme dagen !
|