De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 09-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoep met Brugs tarwebier, venkel en witloof voor 10 pers.

    IngrediĆ«nten :   2 kg mosselen

                             3 uien

                             600 gr witloof

                             600 gr venkel

                             1 bussel peterselie

                             1 flesje Brugs tarwebier

                             100 ml room ( 35% )

                             500 ml visbouillon

                             1 koffielepel saffraanpoeder

                             Snuifje cayennepeper

                             Snuifje currypoeder

                             50 gr boter

                             peper en zout

    Bereiding:   Was en kuis de mosselen.

                        Kuis en snij alle groenten.

                        Stoof de uien in de boter.

                        Voeg de gekuiste mosselen toe alsook het bier, saffraan en de curry.

                        De mosselen laten openkoken en uit de schelp halen.

                        Mix het kookvocht en doe dit door de zeef.

                        Snij de witloof en de venkel in fijn reepjes en stoof deze gaar.

                        Het kookvocht van de mosselen en de room bij de visbouillon gieten en nog even laten inkoken.

                        Kruid dit af met de cayennepeper, peper en zout.

                        Doe de mosselen, witloof en de venkel in diepe borden.

                        Overgiet met de hete roomsoep en garneer met gehakte peterselie.

    Dit is een overheerlijk feestelijk soepje als voorgerecht.

    Smakelijk !

                         



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs