Ingrediƫnten : 2 kg mosselen
3 uien
600 gr witloof
600 gr venkel
1 bussel peterselie
1 flesje Brugs tarwebier
100 ml room ( 35% )
500 ml visbouillon
1 koffielepel saffraanpoeder
Snuifje cayennepeper
Snuifje currypoeder
50 gr boter
peper en zout
Bereiding: Was en kuis de mosselen.
Kuis en snij alle groenten.
Stoof de uien in de boter.
Voeg de gekuiste mosselen toe alsook het bier, saffraan en de curry.
De mosselen laten openkoken en uit de schelp halen.
Mix het kookvocht en doe dit door de zeef.
Snij de witloof en de venkel in fijn reepjes en stoof deze gaar.
Het kookvocht van de mosselen en de room bij de visbouillon gieten en nog even laten inkoken.
Kruid dit af met de cayennepeper, peper en zout.
Doe de mosselen, witloof en de venkel in diepe borden.
Overgiet met de hete roomsoep en garneer met gehakte peterselie.
Dit is een overheerlijk feestelijk soepje als voorgerecht.
Smakelijk !
|