Ingrediënten: 2 flessen WITTE sangriawijn
2 dikke appelsienen
1 citroen
1 citroenschil in spiraalvorm
2 bananen
suiker naar smaak
enkele kaneelstokken
vruchten van het seizoen ( appelen, peren, druiven, aardbeien, perziken, pruimen, appelsienen,....)
ijsblokjes
Cointreau
Bereiding : Zet een glazen kom in de koelkast.
Maak een lange spiraal van 1 citroen.
Snijd de appelsienen in schijven. Snij deze schijven in 4, leg ze in de glazen kom en giet er de sangria over.
Leg de kaneelstokken hierin.
Roer er naar smaak de suiker en de Cointreau door.
Voeg het gesneden fruit toe alsook de spiraal van citroen.
Dek de kom af en laat minstens 1 uur trekken in de koelkast.
Neem de sangria uit de koelkast en voeg opnieuw ijsblokjes toe.
Roer goed en voeg dan de in plakjes gesneden banaan toe.
In de zomer zeker witte sangria maken. Deze is véél frisser dan de rode sangria.
TIP : De sangria is nog lekkerder als je deze een dag op voorhand maakt.
Santé !
|