- 1 mango - 500g mascarpone - 100g bloemsuiker - sap van 1 limoen - 2 eiwitten
Snij de mango in stukjes (eerst schillen offcourse!!) en doe ze samen met de mascarpone, suiker en het limoensap in de blender. Klop 2 eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het mangomengsel. Schep in kommetjes en laat opstijven in de koelkast. Garneer met geschaafde kokosnoot en lange vingers of lepelkoekjes.
Gebakken boterhammen - 2 april 2011 om 11u45 op Radio VRD
Voor 4 boterhammen heb je nodig
- 4 grote sneden wit brood - 4 plakjes geitenkaas (of jonge kaas) - 1/2 tomaat in flinterdunne plakjes gesneden - 2 grote plakken gekookte ham - bakboter
Beleg 2 sneden brood met geitenkaas, plakjes tomaat, ham en opnieuw geitenkaas (zonder boter op het brood). Dek af met de andere sneden brood en druk een beetje aan. Smelt een niet te kleine klont boter in een grote pan met antiaanbaklaag. Leg de grote boterhammen naast elkaar in de pan en laat er een mooie bruine korst op komen. Draai ze dan voorzichtig om met een spatel (de kaas aan de binnenkant zorgt ervoor dat alles aan elkaar blijft plakken). Haal uit de pan en snij doormidden. De boterhammen zijn koud en warm even lekker!
Verwarm de oven voor op 190°C. Roer de minarine tot ze zacht is. Doe de zoetstof erbij en voeg de eieren één voor één toe. Spatel afwisselend de melk en de bloem door het beslag. Doe heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het mengsel. Vul de vormpjes met een beetje cakedeeg. Doe er een beetje suikervrije confituur op en vul daarna verder het cakevormpje ongeveer 3/4. Bak de cakejes ongeveer 35 minuten op 190°C.
Tip: Zet ze op een bakplaat want door het kookproces kunnen de vormpjes nat worden.
Schil de aardappel en snij in blokjes. Was de paprika, halveer, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij in reepjes. Vet de ovenschaal flink in met boter en doe er de blokjes aardappel en paprika in. Goed omscheppen en steek de takjes tijm tussen de groenten en zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C en rooster in ongeveer 25 minuten gaar. Laat afkoelen. Zet dan een pan met water op en breng aan de kook. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Blancheer gedurende 2 minuten in het kokende water en giet af. Spoel de broccoli met koud water zo blijft hij mooi groen. Schep de broccoli door de groenten. Snij dan de feta in blokjes en schep die luchtig door de salade. Maak een dressing met olie en appelazijn, breng op smaak met peper en zout en garneer met de pitten.
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Je hebt nodig: - 600g bloem - 1 koffielepel zout - 150g zachte boter - 15 cl lauwe melk - 20g suiker - 2 grote eieren - 20g verse gist - 1 eidooier om het brood in te strijken
Verbrokkel eerst de gist boven de lauwe melk en roer die los. Doe dan bloem, eieren, zout, suiker en de melk met gist in de keukenrobot en laat 2 minuten draaien. Voeg de boter toe en laat nog eens 10 minuten draaien tot een glad deeg. Laat rijzen tot het dubbele van zijn volume. Na het rijzen haal je het deeg uit de kom en kneed er met de hand alle lucht uit. Dek vervolgens af met een warme vochtige doek en laat nogmaals 30 minuten rijzen. Na het bollen van het deeg, breng je het in een met bloem bestoven bakvorm. Laat nog 10 minuten rijzen en bestrijk met een losgeklopt eidooier. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°.
Je kan ook alles in de broodbakmachine doen! Gebruik programma "zoet"!
Weight Watchers Hete Duivel - 5 maart 2011 om 11u45 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 personen heb je nodig - 500g gevogeltegehakt - 400g ongesuikerde appelmoes - 800g gekookte aardappelen - 2 eieren - 150 ml magere melk - nootmuskaat, peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de aardappelen met de eieren en de melk. Goed kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Bak het gehakt rul in een pan en breng het over in een ovenschotel. Bestrijk met een laag appelmoes en eindig met puree. Plaats de schotel ongeveer 15 minuten in de oven en zet net voor het opdienen nog even onder de grill om te gratineren.
Quornfilet met saffraansaus - 26 februari 2011 om 11u45 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 personen heb je nodig - 4 quorn filets - 2 dl room - 1 draadje saffraan - 1/2 koffielepel tomatenpuree - 200g broccoli (diepvries) - olie
Bak de quorn filets bruin in een beetje olie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de room, de tomatenpuree en saffraan toe. Zachtjes door elkaar mengen, voeg als laatste de ontdooide broccoli toe. Verwarm en serveer met rijst.
Preigratin met mozzarella - 19 februari 2011 om 11u45 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 personen heb je nodig - 5 dunne stengels prei - 2 eieren - 200g mozzarella - 2 dl room - 1 el citroensap - nootmuskaat, peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de prei schoon en snij ze in stukken van 10 cm. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten kokend water, laat schrikken onder koud water en uitlekken. Snij de mozzarella in schijfjes en kluts de eieren met het citroensap en de room erdoor. Goed kruiden! Bestrijk een grote ovenschaal met boter en leg er de prei in. Overgiet met het eimengsel en beleg met de kaas. Zet een 20tal minuutjes in de oven. Smakelijk!!
Ik had vandaag zo een zin in porei! Dus wat doet ne mens? Ge staat vroeg op en gaat naar de markt
Beetje pasta koken, ne vegi loempia in de oven en terwijl maken we een lekker sausje. Eerst maak je de porei proper en snij je die in stukjes, je stooft em dan een paar minuutjes aan. Dan doe je er 2 kleine boursin blokjes bij (mini-porties, ik kocht die van mij in de Lidl) en ne geut (light) room. Dat laat je samen inkoken, je kruidt met peper en zout en als de pasta klaar is giet je die af en roer je die onder de saus.
Het was superlekker!! Behalve die loempia, dat geef ik eerlijk toe :/ Maar David vond die wel lekker, dus het is allemaal een kwestie van smaak :)
Notengebak - 12 februari 2011 om 11u45 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Een receptje van bompa Hoste zaliger...
Ingrediënten voor het notengebak
250g walnoten (gepeld gewicht)
100g bloem
150g suiker
4 eieren
100g boter op kamertemperatuur
1 deciliter sterke koffie
Doe de noten samen met 30 g suiker in de blender en maal fijn. Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Voeg 100g suiker bij de dooiers en klop met de garde tot schuim. Terwijl je blijft kloppen voeg je de boter, koffie, bloem en de noten toe. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot schuim. Meng het eiwit met behulp van een spatel voorzichtig onder het deeg. Doe het deeg in een goed ingeboterde cakevorm van ongeveer 24 cm doorsnede. Zet 50 minuten in een voorverwarmde oven, op 180°.
Kipnuggets voor de kids - 5 februari 2011 om 11u45 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor ongeveer 30 stuks heb je nodig - 700g kippenfilet in heel kleine stukjes - 1 kleine bruine ui, 80g, fijngesneden - 1 ei - 35g oud broodkruim - 50g paneermeel - 1 eetlepel kipkruiden - plantaardige olie om te frituren - 80 ml tomatenketchup - 2 eetlepels bbq saus - 1 eetlepel suiker - 1 eetlepel moutazijn
Eerst en vooral werk je de kip, de ui, het ei en het broodkruim in een keukenrobot goed door elkaar. Neem dan een eetlepel van het kipmengsel en vorm er een burger mee. Haal deze door een mengsel van paneermeel en kipkruiden. Verhit de olie in een grote pan en frituur de kipnuggets in porties tot ze bruin en goed gaar zijn. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier en serveer daarna met een barbecuesaus vermengd met ketchup, suiker en moutazijn. Serveer met een groene salade en frieten. Mmmm...
Spinazie met fishsticks en ricottapuree - 29 januari 2011 om 11u45 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 personen heb je nodig:
8 aardappelen
3 eetlepels warme melk
Nootmuskaat
125g ricotta
Olijfolie
12 fishsticks
1 doosje spinazie met room
Peper en zout
Schil de aardappelen en kook ze 20 minuutjes in gezouten water. Giet af en voeg de warme melk toe. Pureer dan en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er dan de ricotta door. Bak de fishsticks in een pan met een beetje olijfolie, en warm de spinazie op in een steelpan, op een zacht vuurtje.
champignonpannetje met aardappelen - 22 januari 2011 op Radio VRD om 11u45
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 personen heb je nodig:
1 el olijfolie 300g Parijse champignons 1 prei, in rondjes gesneden 250g aardappelen type grenaille, in 4 gesneden 200g spekreepjes peper en zout peterselie voor de afwerking
Verhit de olijfolie in een braadpan en laat de champignons 3 à 4 minuten bakken, schep ze uit de pan en zet opzij. Bak de prei 3 minuten, doe de champignons er weer bij en laat nog 5 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Stoom de aardappelen 4 minuten en zet opzij. Laat de spekreepjes 1 à 2 minuten bakken en giet de helft van het vet weg. Voeg de aardappelen toe en laat ze bruinen. Voeg de champignons en de prei toe. Doe de peterselie in de pan en meng alles onder elkaar. Kruid naar wens en serveer in potjes.
Verhoog de hoeveelheden en serveer met een fris slaatje dat je op smaak brengt met balsamicoazijn. Dan krijg je een lekkere lichte maaltijd.
Hartige croissant met spinazie en brie - 15 januari 2011 op Radio VRD om 11u45
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Roerbak de spinazie in boter met de look. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een beetje zout. Laat uitlekken in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Snij dan de brie in dikke plakken. Snij de croissants horizontaal net niet helemaal open en plaats met het snijvlak naar boven onder een hete grill. Laat even krokant worden en verdeel dan de spinazie over de croissants en beleg met de brie. Plaats terug onder de grill tot de kaas gaat smelten. Vouw dicht en serveer.
Lightmaaltijd na de feesten - 8 januari 2011 op Radio VRD om 11u45
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Na de feesten gaan we nu op de light toer Hier volgen 2 receptjes: een broodje en een slaatje! Het slaatje kreeg ik voorgeschoteld bij Kerstmis door Gert het kookgenie! Het was een slaatje bij de kaaskroketten, maar volgens mij kan je het ook perfect zo eten!
Broodje met eiersalade en Leerdammer Lightlife
Voor 4 personen heb je nodig: 4 meergranenbroodjes, 4 hardgekookte eieren, 12 takjes bieslook, 8 eetlepels geraspte wortel, 4 lepels mayonaise, 2 theelepels mosterd, sla, 8 sneetjes Leerdammer Lightlife
Snijd het broodje in 2 en beleg het met de kaas. Plet de eieren en knip het bieslook fijn. Voeg de wortel, mayonaise en mosterd toe. Meng alles onder elkaar en smeer dan de eiersalade op het broodje met de kaas. Leg er wat sla op en de andere helft van het broodje.
Slaatje
Je hebt nodig
een krop sla of een pakje sla uit de winkel (best ne mix)
verschillende paprika's (naargelang de eetlust en hoeveelheid vrij te kiezen)
Een ajuintje ofzo fijgesneden(past perfect bij de paprika's)
Een pakje sladressingmix van Knorr (verschillende varianten, best paprika-mix gebruiken)
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!! Sinds kort kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Allereerst wens ik iedereen een gelukkig Nieuwjaar!
Dan wil ik me verontschuldigen voor het feit dat er al bijna 2 weken niets nieuw gepost werd op deze blog! Maar ik heb een mooi excuus! Op Kerstochtend werd ik ten huwelijk gevraagd De week tussen Kerst en Nieuwjaar hebben we van hot naar her gereden om het goede nieuws te melden Maar hier ben ik weer!! Met een lekker menuutje!!
Dinsdagavond 28 december kwamen mijn peter en mijn tante thuis eten! Ik had hun een tijdje geleden al uitgenodigd, maar nu konden we hen tegelijk ook op de hoogte brengen van ons goede nieuws. Mijn peter is diabeet, dus ik gebruikte zo weinig mogelijk suiker en lightproducten.
Op het menu stonden volgende lekkere dingen..
Granaatappellimonade
Met deze ingrediënten kan je limonade maken voor 4 personen!
2 granaatappels
1 eetlepel strooizoetstof
2 eetlepels gehakte citroenmelisse of citroenkruid
5 ijsblokjes
Sap van 1 limoen
5 dl spuitwater
Ontpit de granaatappels (vies werkje..) en doe de pitten in de blender samen met de zoetstof, de citroenmelisse, ijsblokjes en het limoensap. Cutter het geheel tot je crushed ijs hebt. Proef en voeg misschien nog wat zoetstof toe (naar smaak). Overgiet dan met spuitwater en laat gedurende 10 minuten trekken. Giet door een zeef (!!) en serveer ijskoud.
Gevuld stokbrood
1 stuk stokbrood van ca. 30cm
120g gesmolten boter
150g gekookte ham (voor de veggie versie: vervang de ham door rauwe ui)
100g gemalen (belegen) kaas
Peper
2 eetlepels fijngesnipperd bieslook
Snijd met een lang en buigzaam mes de broodvulling uit langs één uiteinde van het stokbrood. Meng alle ingrediënten door elkaar en vul het stokbrood hier mee op. Wikkel het brood in plasticfolie en laat het tenminste 1 uur opstijven in de koelkast. Snij het daarna in schijven van ongeveer 1 cm dik.
Kervelsoep met light kruidenkaas
Voor 4 personen heb je nodig
1 kleine aardappel
1 kleine ui
½ wit van een prei
½ doosje diepvrieskervel
1,25l groentebouillon
½ dl light room (soja)
Peper, zout, boter
4 koffielepels light kruidenkaas
Maak de groeten en de aardappel schoon en snijd deze in stukjes, stoof dan in de boter. Bevochtig na een 10 minuutjes met de bouillon. Laat ongeveer 30 minuutjes koken en mix daarna de soep. Voeg de kervel en de room toe, kruid ook met peper en zout. Schenk de soep uit en schep in elk bord een koffielepel van de kruidenkaas.
Spaghetti met groentenroomsaus
Nodig voor 4 personen
2 preiwitten
2 courgettes
Fijngehakte peterselie
Basilicum, oregano, olie, zout, peper
2 dl room
250g spaghetti
100g gemalen kaas
Groentebouillon
Spoel de groenten en snijd ze fijn, verhit de olie en fruit de groenten. Kruid goed en laat afgedekt op een zacht vuurtje garen. Kook ondertussen de spaghetti al dente in de groentebouillon waaraan je een lepel olie toevoegde. Giet af en laat uitlekken. Pureer de gare groenten samen met de room en meng dan de spaghetti met de saus, kaas en de peterselie.
Chocomousse zonder suiker
Voor de opmerkzame bloglezer.. Dit recept werd vorige keer al geplaatst! Het moet maar niet zo lekker zijn J
Kerstmenu's - 25 december 2010 op Radio VRD om 12u05
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!! Sinds kort kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
DJ David vroeg me om voor vandaag 2 Kerstmenu's te voorzien! Hier komt ie :)
Veggie Kerstmenu
Zuiderse pofpatat
Voor 4 personen heb je nodig
-4 aardappelen
-Takje tijm + rozemarijn
-Peper en zout
-Olijfolie
-Feta
-Een handvol spinazieblaadjes
-1 gesnipperde sjalot
-6 fijngesneden muntblaadjes
-Citroensap
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij 4 aardappelen in de lengte BIJNA doormidden. Leg er telkens een takje tijm en rozemarijn tussen. Breng op smaak met peper en zout, bedruppel dan met olijfolie. Duw de aardappelen dicht en verpak ze in aluminiumfolie. Zet 1 uur in de oven en verkruimel ondertussen een pakje feta en meng met een handvol spinazieblaadjes, de sjalot en de muntblaadjes. Breng op smaak met de kruiden, een beetje citroensap en olijfolie. Haal de aardappels uit de oven en serveer met het fetaslaatje.
Spinaziesoep met zalm
- Voor 4 personen heb je nodig - 1 ui, fijngesneden - Een klontje boter - 1 grote aardappel, in stukjes gesneden - 1 liter groentebouillon (2 blokjes) - 75g verse spinazie - Peper, zout, nootmuskaat - 1 dl room - Een pakje gerookte zalm, in reepjes gesneden
Zo maak je het
Fruit de ui in boter en voeg dan de aardappel toe. Laat even meebakken en overgiet dan met de bouillon (je kan ook gewoon een liter water toevoegen en dan 2 blokjes bouillon erbij doen). Laat 20 minuutjes koken, voeg dan de spinazie toe. Neem de pan van het vuur en mix alles. Breng op smaak met de kruiden, dien eventueel op met de zalmsnippers en een scheutje room.
Wortelnestjes met eieren en Brugge Goud
Voor 4 personen heb je nodig
-400g wortelpuree
-80g Brugge Goud
-4 eieren
-Peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C en rasp de kaas. Voeg peper en kaas (op 4 eetlepels na) toe bij de warme wortelpuree. Roer totdat de kaas gesmolten is. Doe de puree in 4 ovenschaaltjes, maak een kuiltje in elk schaaltje en breek daar een ei in. Giet warm water in een vuurvaste schaal en zet de ovenschaaltjes hier tot halverwege in en zet de schaal 8 tot 10 minuten in de oven. Als het eiwit ondoorzichtig is, mag de oven op grillstand. Verdeel de overige kaas over de eieren, plaats onder de grill en wacht tot de kaas goudgeel kleurt.
Peperkoektiramisu
Voor 4 personen heb je nodig
-2 eierdooiers
-1 eiwit
-125g peperkoek met honing
-250g mascarpone
-125ml glühwein, opgekookt en afgekoeld
-2 à 3 eetlepels suiker
-½ onbehandelde, geraspte citroenschil
-½ theelepel peperkoekkruiden
-Kaneel
-Amandelschilfers
Zo maak je het
Doe de eierdooiers en suiker in een schaal, en klop ze met een handmixer op de hoogste stand tot wit schuim. Haal er lepel voor de lepel de mascarpone doorheen en roer het citroensap er doorheen. Klop het eiwit stijf en schep het door de crème heen. Verkruimel de koek en vermeng met de peperkoekkruiden. Verdeel dit, afwisselend met de crème, in laagjes over de glazen. Bedruppel de verkruimelde peperkoek telkens met 1 à 2 eetlepels glühwein alvorens de volgende laag crème erbovenop te leggen. Laat de tiramisu minstens 2 uur staan in de koelkast en bestrooi het gerecht net voor het serveren met een klein beetje kaneel en amandelschilfers.
Traditioneel Kerstmenu
Zalmtasjes met prei
Voor 4 personen heb je nodig
-4 Herta brickvellen
-1 fijngesneden prei
-3 stukken zalmfilet
-1 eetepel olie
-2 eetlepels vloeibare lightroom
-1 klein blokje margarine
-Peper
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220°C. Smoor de prei 3 minuten in een koekenpan met olie. Snij de zalm in kleine stukjes en doe de vis bij de prei. Voeg peper en room toe en laat goed afkoelen. Doe deze vulling in het midden van elk brickvel en sluit het vel met keukengaren. Bestrijk met margarine en bak 6 à 7 minuten op de ovenplaat.
Tomatenroomsoep
Dit heb je nodig voor 4 personen
-1 ui, in ringen gesneden
-1 teentje knoflook, fijngesneden
-Olijfolie
-1 wortel, in stukjes
-1 stengel prei (het wit alleen) in ringen
-6 gepelde tomaten
-½ liter groentebouillon
-1 laurierblad
-Peper en zout, een snufje cayennepeper
-2 dl room
Zo maak je het
Fruit de uit en de look glazig in de olijfolie. Voeg de wortel, de prei en de tomaten toe. Overgiet met ½ liter bouillon, voeg het laurierblad toe en laat 20 minuutjes koken. Verwijder het laurierblad en mix. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Champignonpannetje met aardappelen
Voor 4 personen heb je nodig
-olijfolie
-500g Parijse champignons
-2 preien, in rondjes gesneden
-400g aardappelen (type grenaille), in 4 gesneden
-200g spekreepjes
-Zout, peper
-3 eetlepels fijngehakte peterselie voor de afwerking
Zo maak je het
Verhit de olijfolie in een braadpan en laat de champignons 3 à 4 minuten bakken, schep ze uit de pan en zet opzij. Bak de prei 3 minuten, doe de champignons er weer bij en laat nog 5 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Stoom de aardappelen 4 minuten en zet opzij. Laat de spekreepjes 1 à 2 minuten bakken en giet de helft van het vet weg. Voeg de aardappelen toe en laat ze bruinen. Voeg de champignons en de prei toe. Doe de peterselie in de pan en meng alles onder elkaar. Kruid naar wens en serveer in potjes. Serveer met een fris slaatje dat je op smaak brengt met balsamicoazijn.
Witte chocomousse (zonder suiker)
Voor 450 gr chocomousse heb je nodig
-3 eieren
-60 gr tagatesse (=zoetstof)
-125 gr witte chocolade (Damhert tagatose)
-150 ml room
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met 20 gr tagatesse. Klop de eidooiers met 20 gr tagatesse tot ze een lichtgele kleur krijgen. Voeg bij 50 ml room de in stukken gesneden chocolade toe en laat die in de microgolf op lage kracht smelten. Laat de chocolade zeker niet te warm worden. Roer even door tot alle brokjes gesmolten zijn. Roer de chocolade door de eierdooiers met de tagatesse. Bij de andere 100 ml room voeg je het laatste deeltje tagatesse. En dit klop je op. Voeg de afgekoelde chocolade bij de opgeklopte room en meng goed. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door de chocolade. Verdeel de mousse in porties. Laat opstijven in de koelkast en versier net voor het opdienen met schilfertjes donkere chocolade.
Tip: je kan dit recept ook omdraaien. Dan maak je donkere chocomousse en versier je met witte chocolade.
En verder heb ik nog te zeggen... Ik wens iedereen een zalig en lekker Kerstfeest!!!
Tiramisu met aardbeien en aardbeienlikeur - 18 december 2010 op Radio VRD om 12u05
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 à 6 personen heb je het volgende nodig: - 4 eierdooiers - 60g fijne kristalsuiker - 250g mascarpone - 25 cl room - 4 zakjes vanillesuiker - 18 lange vingers - 20 cl aardbeienlikeur - 400g aardbeien, gehalveerd
Leg op voorhand de kloppers van de mixer en een diepe schaal in de koelkast, net als de room.
Klop de eierdooiers met de kristalsuiker tot het mengsel wit en luchtig wordt. Voeg vervolgens de mascarpone toe. Klop de room tot slagroom en voeg daarbij beetje per beetje de vanillesuiker toe. Roer het mascarponemengsel goed door de slagroom. Snij of breek de lange vingers in 3 stukjes en drenk ze in de aardbeienlikeur, aangelengd met 10 cl water. Leg de koekjes onderin 4 à 6 glaasjes, leg daarop enkele aardbeien en bedek met een laagje mousse. Herhaal deze handelingen tot de ingrediënten opgebruikt zijn, eindig met een flinke laag mousse. Zet de glaasjes minstens 3 uur in de koelkast.
Tip: Je kan de aardbeienlikeur ook vervangen door amaretto! Dat is ook zeer lekker!
Aardappelgratin met broccoli en kaas - 11 december 2010 op Radio VRD om 12u05
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!!
Dit recept heb ik zelf nog niet gemaakt, maar het zit er aan te komen want het ziet er superlekker uit.
Voor 4 personen heb je nodig:
½ kg zachtkokende aardappelen
Een stronk broccoli verdeeld in roosjes
Peper, zout en nootmuskaat
Boter
15 cl room
Een half kopje geraspte parmezaan
75g gram fijngesneden roquefort of gruyère
Kook de aardappelen en de broccoli gaar in zout water en giet af. Spoel de broccoli direct onder koud water, dan blijft hij mooi groen. Pureer de aardappelen met de broccoli en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een klontje boter toe en schep het mengsel in 4 beboterde ovenschaaltjes. Meng dan de room met de parmezaan en de fijngesneden kaas en verdeel over de 4 schaaltjes. Zet 15 minuten in een op 180° voorverwarmde oven. Serveer met een stukje gepocheerde zalm.
Gerookte zalmrolletjes met mozzarella - 4 december 2010 op Radio VRD om 12u05
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!!
Dit is een lekker aperitiefhapje, maar als je een slaatje toevoegt heb je al snel een jammie voorgerechtje!
Gerookte zalmrolletjes met mozzarella
6 sneetjes gerookte zalm 300g
1 grote bol mozzarella
1 el olijfolie
Gesnipperde basilicum
Snij de bol mozzarella in de lengte in 2 gelijke delen. Snijd elk deel overlangs in 6 sneetjes. Rol elk stukje mozzarella in een half sneetje zalm en leg de rolletjes in een ovenschotel. Bestrijk met de olijfolie, bestrooi met de gesnipperde basilicum en zet de schotel 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
tip: Als je teveel verse basilicum hebt kan je de blaadjes invriezen!
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek