Inhoud blog
  • Laatste gerechtjes op VRD
  • 6 en 27 april en 4 mei 2012 op Radio VRD
  • Superlekkere bananentaart
  • 23 en 30 maart 2012 op Radio VRD
  • Rijststoofschotel - 16 maart op Radio VRD
    Rondvraag / Poll
    Welke receptjes wil je hier het liefst lezen?
    Voorgerechtjes
    Hoofdschotels
    Pastagerechten
    Soepen
    Dessertjes
    Bekijk resultaat

    Zoeken in blog

    Lien_cuisien

    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superlekkere bananentaart
    Mijne man had zin in een bananentaart... Dus Lien Cuisien ging op zoek naar een recept. Ik vond niks naar mijn goesting dus ik combineerde maar een paar recepten. Dit was het resultaa(r)t! En het was zeeeeer lekker (al zeg ik het zelf).

    Stap 1 : Maak banketbakkersroom!
    Hoe doe je dat?? Kook 6 dl melk met een opengesneden vanillestokje. Terwijl de melk opwarmt klop je 5 eierdooiers met 100g suiker op tot een witte massa, je voegt 50g maïzena toe en klopt nog eens. Giet de gekookte melk (zonder stokje) op de geklopte massa en roer. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt, tot een goede binding. Om te vermijden dat er een vel op de crème komt kan je het bestrooien met bloemsuiker of er een stuk plastiekfolie overspannen. Laat afkoelen.

    Stap 2 : Leg een rol kruimeldeeg uit de frigo en laat een paar minuutjes op temperatuur komen. Ik had geen zin om deeg te maken, ik heb gewoon Herta deeg gekocht! Zelfs Lien_Cuisien kiest af en toe voor de gemakkelijke manier :) Leg het kruimeldeeg met bakpapier in de taartvorm en knip het overtollige papier af. Duw goed aan tegen de kanten en maak gaatjes (met een vork) in het deeg. Bedek het deeg met bakpapier en droge bonen en bak ongeveer 10 minuutjes. Haal de bonen en het papier er vanaf en bak nog eens (tot het deeg lichtbruin is), ongeveer een kwartiertje (houd goed in het oog!!). Haal uit de oven en laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt. Wees voorzichtig want als het breekt kan je opnieuw beginnen! Laat afkoelen.

    Stap 3 : Als alles afgekoeld is doe je de banketbakkersroom op het kruimeldeeg en nu kan je beginnen met het snijden van de bananen. Snij ze in schijfjes maar zorg dat de schijfjes naast elkaar blijven zodat je ze naderhand beter kan hanteren. Leg nu de schijfjes op de taart (schuin, zoals dakpannen liggen :)) tot ze helemaal toe ligt.

    Stap 4 : Warm een beetje abrikozenconfituur op tot het vloeibaar is en smeer dan met een borsteltje over je taart. Zo glanst ie mooi :) Zet de taart in de frigo en serveer als ze lekker koud is! Smakelijk!!

    04-04-2012 om 09:24 geschreven door Lien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 en 30 maart 2012 op Radio VRD
    Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren ---> http://radiovrd.listen2myradio.com/

    30 maart - Quiche met asperges en trostomaten
    - bladerdeeg (1 rol)
    - 3 eieren
    - 100g geraspte cheddar
    - 6 kleine trostomaatjes
    - 6 groene asperges
    (- vers basilicum)

    Bedek 2 vormen van 12 cm met het deeg. Bak het deeg blind (bedek met bakpapier en droge bonen)  in een voorverwarmde oven van 180°C. Maak de asperges schoon. Bak ze knapperig in wat olijfolie. Klopt de eieren los met de kaas en kruid met peper en zout. Giet dit op het deeg. Verdeel er de asperges en tomaatjes op en bak daarna 20 minuten op 200°C. Voor het opdienen kan je garneren met basilicumblaadjes.

    23 maart - Meringuetaartjes met limoen
    voor 8 taartjes heb je nodig
    - 50g suiker
    - 20g bloemsuiker
    - 8 taartbodempjes van zanddeeg
    - 2 limoenen
    - 2 eieren + 1 eiwit op kamertemperatuur (dat klopt gemakkelijker)
    - 1 soeplepel bloem (12g)
    - 60g dikke room

    Verwarm de oven voor op 180°C en schil de limoenen zorgvuldig en pers ze uit (je moet 8 cl bekomen). Klop 2 hele eieren met de suiker en de bloem. Voeg dan de room toe en het limoensap. Verdeel deze bereiding over de taartjes en laat ze een kwartiertje bakken. Laat lauw worden. Klop het eiwit stevig op met de bloemsuiker. Versier de taartjes met het schuim en zet terug 5 minuutjes in de oven. Ze moeten lichtjes gebakken zijn. Dien op kamertemperatuur op en versier met limoenschilletjes.

    04-04-2012 om 09:10 geschreven door Lien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)

    Over mijzelf
    Ik ben Lien
    Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
    Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
    Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 04/06-10/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Radio VRD


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs