Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren ---> http://radiovrd.listen2myradio.com/
4 mei Aardbeien tofoemousse
Voor 6 personen heb je nodig
500g verse aardbeien
250g stevige tofoe
60g witte suiker
Fijne rasp en sap van 1 citroen
8 blaadjes gelatine
1,5 dl slagroom, geklopt
Takjes munt ter garnering
Houd 6 aardbeien apart voor de garnering en verwijder van de rest de kroontjes. Snij ze in grove stukken en pureer ze samen met de tofoe, suiker en citroenrasp in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schep dit in een kom. Week terwijl de gelatine 5 minuten in koud water en verwarm het citroensap op laag vuur. Knijp de gelatine goed uit en los al roerende op in het citroensap. Laat dit even afkoelen. Roer de gelatine door het aardbeimengsel en schep er de slagroom door. Voeg eventueel nog wat suiker toe (naar smaak). Schep de mousse in schaaltjes en zet in de koelkast tot hij stijf is. Dien op met een toefje slagroom, 1 aardbei per schaaltje en wat munt.
27 april - Gevulde aardappelen op Florentijnse wijze
Voor 4 personen heb je nodig
8 grote aardappelen
1 kg spinazie
50g boter
Peper, zout, nootmuskaat
½ l kaassaus
Gemalen kaas
Pof de aardappelen en hol ze uit als ze gaar zijn. Hou ze warm en mix het kruim fijn. Leg de uitgeholde aardappelen in een ingevette ovenschotel. Spoel de spinazie en stoof em gaar in wat boter. Vermeng een deel spinazie met een deel aardappelkruim, roer er boter door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vul de uitgeholde aardappelen met dit mengsel en bedek met kaassaus. Bestrooi met gemalen kaas en plaats de schotel onder de hete grill, zodat er zich een mooi korstje kan vormen.
Aardappelen poffen --> schrob de aardappelen en spoel ze goed af. Droog af en snij de aardappel kruisgewijs in. Leg elke aardappel met de insnijding naar boven op een stuk aluminiumfolie. Vouw het folie zorgvuldig dicht. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet de plaat in een voorverwarmde oven (225°C) en pof gedurende een half uur of 3 kwartier, naargelang de grootte van de aardappelen.
Kaassaus --> Smelt 50g boter en roer hier 50g bloem onder. Voeg beetje bij beetje lauwe melk toe, een halve liter in totaal. Goed roeren zodat je geen klonters krijgt! Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg 80g gemalen kaas toe en roer.
6 april Pasta met zalm en spinazie
Kook 400g linguine beetgaar in gezouten water. Verwarm een weinig olijfolie en fruit een teentje knoflook, roerbak dan een groot pak gewassen spinazie tot de blaadjes slap zijn. Giet het vocht weg en voeg 2 dl light room toe. Kruid goed met peper en zout. Snij 200g gerookte zalm in reepjes en voeg toe. Giet de pasta af en meng met de saus.
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek