Recepten - 9, 16, 23 en 30 april 2011 om 12u15 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Omwille van verschillende redenen heb ik al enkele weken niets kunnen plaatsen op deze blog. Maar geen nood, vandaag krijgen jullie 4 recepten voorgeschoteld!!
Pasta met een rood groentensausje
voor 2 personen heb je nodig - 1 wortel - 1 rode paprika - 1 klein blikje champignons - 250g pasta - 1 doosje room - ketchup
Kook de pasta. Terwijl maak je de paprika en de wortel proper en snij je deze in kleine stukjes. De champignons laat je uitlekken in een zeef. Stoof de groenten, voeg de room toe en laat inkoken. Kruid naar smaak (ik gebruikte Australian Bush mix van oil & vinegar) en kleur de saus door er wat ketchup door te roeren. De liefhebbers kunnen garneren met zongedroogde tomaatjes.
Witloofsoep met croque monsieur
voor 4 personen heb je nodig - 8 stronkjes witloof - 1liter kippen- of groentenbouillon - 8 sneetjes brood - ham en geraspte kaas
Snij de witloof in stukjes en bak lichtjes aan in boter. Overgiet met de bouillon en laat 20 minuutjes koken. Mix de soep en kruid met peper en zout. Beleg 4 sneetjes brood met ham en kaas. Bedek met de andere 4 sneetjes en besmeer de buitenkant vande boterhammen met boter. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een braadpan. Snij in staafjes en serveer bij de soep.
Ricottakoekjes
voor 6 personen heb je 125g boter, 230gbloem, 130g bloemsuiker, 50g ricotta, 1 theelepel sinaasappelessence, water, nutella en cacaopoeder nodig.
Kneed de boter met de bloem, de poedersuiker, de ricotta en de sinaasappelessence. Voeg een paar lepels water toe en meng alles meteen, tot je een elastisch deeg krijgt. Vorm daar balletjes van ter grootte van een walnoot, druk in het midden een beetje in en vul dat met een koffielepeltje nutella. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes in rijen op de bakplaat en laat ze 20 minuten bakken op 150°. Haal ze uit de oven zodra ze gaar zijn en bestrooi met cacaopoeder.
Bruschetta met gegrilde paprika
Snij een rode en een gele paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de velkant naar boven op een bakplaat en zet ze onder de grill tot de schil zwartgeblakerd is. Haal ze uit de oven en leg ze in een kom, die je afsluit met zilverpapier. Laat de paprika afkoelen en verwijder de velletjes. Spoel zeker niet onder water, want zo verdwijnt de gerookte smaak. Snij in blokjes en meng met een scheutje olijfolie, 1 eetlepel citroensap, peper, zout en een paar blaadjes basilicum. Toast 6 sneetjes stokbrood en bestrijk lichtjes met olijfolie. Beleg met de stukjes paprika.
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek