Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!! Sinds kort kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Allereerst wens ik iedereen een gelukkig Nieuwjaar!
Dan wil ik me verontschuldigen voor het feit dat er al bijna 2 weken niets nieuw gepost werd op deze blog! Maar ik heb een mooi excuus! Op Kerstochtend werd ik ten huwelijk gevraagd De week tussen Kerst en Nieuwjaar hebben we van hot naar her gereden om het goede nieuws te melden Maar hier ben ik weer!! Met een lekker menuutje!!
Dinsdagavond 28 december kwamen mijn peter en mijn tante thuis eten! Ik had hun een tijdje geleden al uitgenodigd, maar nu konden we hen tegelijk ook op de hoogte brengen van ons goede nieuws. Mijn peter is diabeet, dus ik gebruikte zo weinig mogelijk suiker en lightproducten.
Op het menu stonden volgende lekkere dingen..
Granaatappellimonade
Met deze ingrediënten kan je limonade maken voor 4 personen!
2 granaatappels
1 eetlepel strooizoetstof
2 eetlepels gehakte citroenmelisse of citroenkruid
5 ijsblokjes
Sap van 1 limoen
5 dl spuitwater
Ontpit de granaatappels (vies werkje..) en doe de pitten in de blender samen met de zoetstof, de citroenmelisse, ijsblokjes en het limoensap. Cutter het geheel tot je crushed ijs hebt. Proef en voeg misschien nog wat zoetstof toe (naar smaak). Overgiet dan met spuitwater en laat gedurende 10 minuten trekken. Giet door een zeef (!!) en serveer ijskoud.
Gevuld stokbrood
1 stuk stokbrood van ca. 30cm
120g gesmolten boter
150g gekookte ham (voor de veggie versie: vervang de ham door rauwe ui)
100g gemalen (belegen) kaas
Peper
2 eetlepels fijngesnipperd bieslook
Snijd met een lang en buigzaam mes de broodvulling uit langs één uiteinde van het stokbrood. Meng alle ingrediënten door elkaar en vul het stokbrood hier mee op. Wikkel het brood in plasticfolie en laat het tenminste 1 uur opstijven in de koelkast. Snij het daarna in schijven van ongeveer 1 cm dik.
Kervelsoep met light kruidenkaas
Voor 4 personen heb je nodig
1 kleine aardappel
1 kleine ui
½ wit van een prei
½ doosje diepvrieskervel
1,25l groentebouillon
½ dl light room (soja)
Peper, zout, boter
4 koffielepels light kruidenkaas
Maak de groeten en de aardappel schoon en snijd deze in stukjes, stoof dan in de boter. Bevochtig na een 10 minuutjes met de bouillon. Laat ongeveer 30 minuutjes koken en mix daarna de soep. Voeg de kervel en de room toe, kruid ook met peper en zout. Schenk de soep uit en schep in elk bord een koffielepel van de kruidenkaas.
Spaghetti met groentenroomsaus
Nodig voor 4 personen
2 preiwitten
2 courgettes
Fijngehakte peterselie
Basilicum, oregano, olie, zout, peper
2 dl room
250g spaghetti
100g gemalen kaas
Groentebouillon
Spoel de groenten en snijd ze fijn, verhit de olie en fruit de groenten. Kruid goed en laat afgedekt op een zacht vuurtje garen. Kook ondertussen de spaghetti al dente in de groentebouillon waaraan je een lepel olie toevoegde. Giet af en laat uitlekken. Pureer de gare groenten samen met de room en meng dan de spaghetti met de saus, kaas en de peterselie.
Chocomousse zonder suiker
Voor de opmerkzame bloglezer.. Dit recept werd vorige keer al geplaatst! Het moet maar niet zo lekker zijn J
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek