Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!!
Morgen verjaar ik!! Gisterenavond organiseerde ik een klein verjaardagsfeestje voor de vrienden.. Omdat ik ook moest werken werd het een fijne, simpele maaltijd. Ik haalde broodjes en groentjes op de markt, en iedereen mocht z'n eigen smoske maken :) Maar ik had natuurlijk wel voor een heus dessertbuffet gezorgd. Ik maakte tiramisu, broodpudding en rijstpap. Hier volgt het recept van de rijstpap alvast.
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 liter volle melk
- 1 kaneelstokje
- een snuifje zout
- 100g dessertrijst
- 100g kristalsuiker
- 1 doosje saffraan
Zo maak je het
Spoel je kookpot uit met water, dan zal de melk niet aanbranden. Maar wel niet afdrogen hè :) Breng de melk aan de kook met het kaneelstokje en het snuifje zout. Zodra dit kookt voeg je de rijst toe. Je zet de kookpot op een zacht vuur en laat rustig en naar het einde toe al roerend inkoken tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 40 minuten. Doe er dan de suiker bij en laat nog even en al roerend koken. Meng een tweetal eetlepels rijstpap in een kommetje met de saffraan en voeg het mengsel bij de rest. Vul de kommetjes en garneer met abrikozencompote en/of bruine suiker.
Tip: is de rijstpap nog steeds te vloeibaar na al dat koken, voeg dan wat vanillepuddingpoeder toe! Dit bindt de rijstpap en hij zal zonder probleem opstijven!
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek