Gerookte zalmrolletjes met mozzarella - 4 december 2010 op Radio VRD om 12u05
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u05 op radio VRD!!!
Dit is een lekker aperitiefhapje, maar als je een slaatje toevoegt heb je al snel een jammie voorgerechtje!
Gerookte zalmrolletjes met mozzarella
6 sneetjes gerookte zalm 300g
1 grote bol mozzarella
1 el olijfolie
Gesnipperde basilicum
Snij de bol mozzarella in de lengte in 2 gelijke delen. Snijd elk deel overlangs in 6 sneetjes. Rol elk stukje mozzarella in een half sneetje zalm en leg de rolletjes in een ovenschotel. Bestrijk met de olijfolie, bestrooi met de gesnipperde basilicum en zet de schotel 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
tip: Als je teveel verse basilicum hebt kan je de blaadjes invriezen!
Snij het brood in stukjes en leg het in een grote kom. Overgiet met de melk en laat 20 minuten weken. Laat de rozijnen net zo lang weken in een kopje water. Knijp het brood goed uit met je handen. Meng het uitgeknepen brood met de gezeefde rozijnen, de suiker, de stukjes appel, het vanillepuddingpoeder, het kaneelpoeder en de eieren. Kneed tot een homogene massa (hopelijk heb je geen schrik om je handen vuil te maken) en schep in een beboterde ovenschaal of cakevorm. Zet deze 45 à 60 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Check af en toe met een satéprikker of de pudding klaar is: hij moet min of meer droog uit de ovenschaal komen. Laat afkoelen en snij in plakjes.
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek