Inhoud blog
  • Laatste gerechtjes op VRD
  • 6 en 27 april en 4 mei 2012 op Radio VRD
  • Superlekkere bananentaart
  • 23 en 30 maart 2012 op Radio VRD
  • Rijststoofschotel - 16 maart op Radio VRD
    Rondvraag / Poll
    Welke receptjes wil je hier het liefst lezen?
    Voorgerechtjes
    Hoofdschotels
    Pastagerechten
    Soepen
    Dessertjes
    Bekijk resultaat

    Zoeken in blog

    Lien_cuisien

    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preigratin met mozzarella - 19 februari 2011 om 11u45 op Radio VRD
    Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 11u45 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/

    Voor 4 personen heb je nodig
    - 5 dunne stengels prei
    - 2 eieren
    - 200g mozzarella
    - 2 dl room
    - 1 el citroensap
    - nootmuskaat, peper en zout

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de prei schoon en snij ze in stukken van 10 cm. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten kokend water, laat schrikken onder koud water en uitlekken. Snij de mozzarella in schijfjes en kluts de eieren met het citroensap en de room erdoor. Goed kruiden! Bestrijk een grote ovenschaal met boter en leg er de prei in. Overgiet met het eimengsel en beleg met de kaas. Zet een 20tal minuutjes in de oven. Smakelijk!!

    18-02-2011 om 20:13 geschreven door Lien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf uitgevonden pasta met boursin en prei
    Ik had vandaag zo een zin in porei! Dus wat doet ne mens? Ge staat vroeg op en gaat naar de markt

    Beetje pasta koken, ne vegi loempia in de oven en terwijl maken we een lekker sausje.
    Eerst maak je de porei proper en snij je die in stukjes, je stooft em dan een paar minuutjes aan.
    Dan doe je er 2 kleine boursin blokjes bij (mini-porties, ik kocht die van mij in de Lidl) en ne geut (light) room.
    Dat laat je samen inkoken, je kruidt met peper en zout en als de pasta klaar is giet je die af en roer je die onder de saus.

    Het was superlekker!! Behalve die loempia, dat geef ik eerlijk toe :/
    Maar David vond die wel lekker, dus het is allemaal een kwestie van smaak :)

    18-02-2011 om 20:08 geschreven door Lien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)

    Over mijzelf
    Ik ben Lien
    Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
    Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
    Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 04/06-10/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010

    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Radio VRD


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs