Recepten - 7, 14, 21, 28 mei en 4 juni om 12u15 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Omwille van geen tijd heb ik al enkele weken niets kunnen plaatsen op deze blog. Maar geen nood, vandaag krijgen jullie 5 recepten voorgeschoteld!!
7/5 vier/vierde koek Smeer een cakevorm in met gesmolten boter en bestuif met bloem. Klop 4 eieren op met 200g suiker en een zakje vanillesuiker tot ze schuimig is, voeg 200g gesmolten boter toe. Zeef 200g zelfrijzende bloem en meng deze er in porties onder. Vul de cakevorm voor 3/4de en bak in een voorverwarmde oven op 180°C, ongeveer 35 minuten..
14/5 Tagliatelli met kruidenroomsaus en erwten Voor 4 personen heb je nodig - 500g tagliatelli - 2 dl groentenbouillon - 2 teentjes knoflook, geperst - 1 potje Philadelphiakaas 200g - erwten - 4 lepels gehakte bieslook - zout
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Breng de bouillon met de knoflook aan de kook, lepel de kaas erbij en laat hem al roerend oplossen. Voeg de erwten en de bieslook toe. Giet de pasta af en meng onder de saus. Schep over in voorverwarmde borden en bestrooi met extra gehakte bieslook.
21/5 verloren brood met gebakken banaan en choco
Schil een banaan en halveer ze in de lengte.
Bak die 2 helften een paar minuutjes zachtjes in boter en met een eetlepel suiker.
Snij 2 sneetjes wit brood in driehoekjes. Dip ze in een mengsel van melk en losgeklopt ei en bak ze meteen daarna goudbruin in boter.
Schik het brood met de banaanhelften op een bord. Bestrooi eventueel met bloemsuiker en zet er een klein potje choco bij als dip.
28/5 Tomaten gevuld met ei en zalmsnippers voor 4 personen heb je nodig
- 4 grote tomaten
- 4 kleine eieren
- 1 dl room
- 100g gerookte zalm
- een eetlepel fijngesneden bladpeterselie
Verwarm de oven voor op 175°C en snij de zalm in kleine reepjes.
Snij het kapje van de tomaten en schep ze voorzichtig leeg.
Kruid met peper en zout en plaats ze omgekeerd, zo kunnen ze het overtollige vocht verliezen.
Schik dan de tomaten in een ovenschaal en verdeel er de room, zalmsnippers en peterselie over.
Laat er voorzichtig een eitje in glijden en kruid met peper en zout.
Plaats in de voorverwarmde oven tot het eiwit gestold is.
4/6 Aardbeientaart Vandaag verjaart mijn zus en daarom maak ik voor haar haar lievelingstaart! Je hebt nodig - 1 pak bladerdeeg - 1 zakje puddingpoeder - 500g aardbeien - aardbeienconfituur - 1 dl room
Rol het deeg open in een taartvorm en prik er gaatjes in met een vork. Bedek het deeg met bakpapier en droge bonen en zet ongeveer een half uurtje in een voorverwarmde oven op 200°C. Bereid de pudding zoals staat aangegeven op de verpakking en laat een beetje afkoelen. Bestrijk het deeg met de pudding en leg de gehalveerde aardbeien erop. Verwarm een paar eetlepels aardbeienconfituur in een pannetje, neem een penseel en bestrijk de aardbeien op de taart lichtjes met de gesmolten confituur. Werk af met opgeklopte slagroom.
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek