Mijne man had zin in een bananentaart... Dus Lien Cuisien ging op zoek naar een recept. Ik vond niks naar mijn goesting dus ik combineerde maar een paar recepten. Dit was het resultaa(r)t! En het was zeeeeer lekker (al zeg ik het zelf).
Stap 1 : Maak banketbakkersroom! Hoe doe je dat?? Kook 6 dl melk met een opengesneden vanillestokje. Terwijl de melk opwarmt klop je 5 eierdooiers met 100g suiker op tot een witte massa, je voegt 50g maïzena toe en klopt nog eens. Giet de gekookte melk (zonder stokje) op de geklopte massa en roer. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt, tot een goede binding. Om te vermijden dat er een vel op de crème komt kan je het bestrooien met bloemsuiker of er een stuk plastiekfolie overspannen. Laat afkoelen.
Stap 2 : Leg een rol kruimeldeeg uit de frigo en laat een paar minuutjes op temperatuur komen. Ik had geen zin om deeg te maken, ik heb gewoon Herta deeg gekocht! Zelfs Lien_Cuisien kiest af en toe voor de gemakkelijke manier :) Leg het kruimeldeeg met bakpapier in de taartvorm en knip het overtollige papier af. Duw goed aan tegen de kanten en maak gaatjes (met een vork) in het deeg. Bedek het deeg met bakpapier en droge bonen en bak ongeveer 10 minuutjes. Haal de bonen en het papier er vanaf en bak nog eens (tot het deeg lichtbruin is), ongeveer een kwartiertje (houd goed in het oog!!). Haal uit de oven en laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt. Wees voorzichtig want als het breekt kan je opnieuw beginnen! Laat afkoelen.
Stap 3 : Als alles afgekoeld is doe je de banketbakkersroom op het kruimeldeeg en nu kan je beginnen met het snijden van de bananen. Snij ze in schijfjes maar zorg dat de schijfjes naast elkaar blijven zodat je ze naderhand beter kan hanteren. Leg nu de schijfjes op de taart (schuin, zoals dakpannen liggen :)) tot ze helemaal toe ligt.
Stap 4 : Warm een beetje abrikozenconfituur op tot het vloeibaar is en smeer dan met een borsteltje over je taart. Zo glanst ie mooi :) Zet de taart in de frigo en serveer als ze lekker koud is! Smakelijk!!
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren ---> http://radiovrd.listen2myradio.com/
30 maart - Quiche met asperges en trostomaten - bladerdeeg (1 rol) - 3 eieren - 100g geraspte cheddar - 6 kleine trostomaatjes - 6 groene asperges (- vers basilicum)
Bedek 2 vormen van 12 cm met het deeg. Bak het deeg blind (bedek met bakpapier en droge bonen) in een voorverwarmde oven van 180°C. Maak de asperges schoon. Bak ze knapperig in wat olijfolie. Klopt de eieren los met de kaas en kruid met peper en zout. Giet dit op het deeg. Verdeel er de asperges en tomaatjes op en bak daarna 20 minuten op 200°C. Voor het opdienen kan je garneren met basilicumblaadjes.
23 maart - Meringuetaartjes met limoen voor 8 taartjes heb je nodig - 50g suiker - 20g bloemsuiker - 8 taartbodempjes van zanddeeg - 2 limoenen - 2 eieren + 1 eiwit op kamertemperatuur (dat klopt gemakkelijker) - 1 soeplepel bloem (12g) - 60g dikke room
Verwarm de oven voor op 180°C en schil de limoenen zorgvuldig en pers ze uit (je moet 8 cl bekomen). Klop 2 hele eieren met de suiker en de bloem. Voeg dan de room toe en het limoensap. Verdeel deze bereiding over de taartjes en laat ze een kwartiertje bakken. Laat lauw worden. Klop het eiwit stevig op met de bloemsuiker. Versier de taartjes met het schuim en zet terug 5 minuutjes in de oven. Ze moeten lichtjes gebakken zijn. Dien op kamertemperatuur op en versier met limoenschilletjes.
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Eerst mag je de rijst koken en vervolgens ook de erwten gedurende 15 minuten.
Meng dan in een kom de selder, ui, champignons, de gepelde tomaten, dille, tijm, sojasaus, peper, zout en de eieren. Schep er de rijst en erwten ook nog door en doe dit alles in een ingevette vuurvaste schotel en laat 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200graden. Bestrooi daarna met de kaas en laat die er mooi over smelten.
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Je hebt 4 stronkjes witloof nodig, 4 sneetje gerookte zalm, boter, 75g gratinmix en voor de saus: 50g bloem, 50g boter, 5 dl melk, 100g kaas en nootmuskaat.
Reinig het witloof en en stoof beetgaar in wat boter. Haal uit de pan en laat goed uitlekken. Maak dan de saus door de boter te smelten en de bloem toe te voegen. Laat even bakken en voeg geleidelijk en al roerend de melk toe. Blijf roeren tot je een gladde saus bekomt, roer er dan de kaas onder, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Knijp het overtollige vocht uit de witloof en wikkel ze in de sneetjes zalm. Schik de rolletjes in een ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de gratinmix. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 30 minuten.
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Gevulde aardappelen met Thaise smaken 2 maart 2012
Voor 4 personen heb je nodig
-4 dikke aardappelen voor de oven (200g per stuk)
-20 cl kokosmelk
-1 limoen
-1 rood piment (specerij)
-1 bosje verse koriander
-2 eetlepels fish sauce (vervangt zout in de Thaise keuken en zorgt voor een authentieke Thaise smaak. Wordt ook wel eens Aziatisch zout genoemd en wordt gemaakt van gefermenteerde gezouten ansjovis.)
-2 eetlepels geroosterde pindanoten
-Zout en peper
Maak de aardappelen in de schil klaar volgens de methode van jouw keuze, ze moeten nog een beetje vast zijn. Laat ze lauw worden. Verwarm de oven voor op 210°C en haal de bakplaat eruit. Snij de aardappelen horizontaal in 2 en hol ze uit met een lepeltje, zodat je schalen van ongeveer 5 mm krijgt. Plet het aardappelvlees in een kom met de kokosmelk. Doe de geraspte limoenschil erbij, samen met de fijngehakte koriander en piment, alsook de fish sauce. Meng en kruid bij indien nodig. Vul de halve aardappelen hier mee op. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, bestrooi met grof gehakte pindanoten en laat 10 minuten bruinen in de oven. Dien warm op bij grillades.
VOOR IN DE BROODBAKMACHINE
Tomaten olijvenbrood met spekjes 24 februari 2012
Ingrediënten
-3 eetlepels olijfolie
-3 eieren
-500g pizzasaus
-30g zwarte olijven
-280 ml melk
-¼ theelepel zout
-2 eetlepels suiker
-3 plakjes spek, fijngesneden
-600g zelfrijzend bakmeel
-1 theelepel bakpoeder
Doe de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm. Kies het programma dat bij uw machine past (kijk in de gebruiksaanwijzing, speciaal brood ofzo ). Neem de bakvorm uit de machine als het programma is afgelopen en laat het 5 minuten rusten. Neem het brood vervolgens uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.
Stamppot van spruitjes en gebakken spekreepjes 17 februari 2012
Je hebt nodig
-spruiten
-aardappelen
-reepjes gerookt spek (een pakje)
-zout en peper
Schil de aardappelen, spoel ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Maak de spruitjes schoon, spoel ze en kook ze 10 minuutjes in licht gezouten water. Laat de aardappelen en de spruitjes uitlekken en stoemp ze onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout en voeg desnoods een beetje boter en melk toe als je houdt van smeuïge puree. Bak de reepjes spek en roer ze onder de stamppot.
Basilicum-limoencake 10 februari
-180g zachte boter
-300g gezeefde patisseriebloem
-165g fijne griessuiker
-3 eieren
-1 zakje bakpoeder
-Sap en de geraspte schil van een limoen
-1 busseltje basilicum
-15cl lauwe melk
-1 snuifje zeezout
Pluk de basilicum en mix die fijn met de lauwe melk.
Roer de boter en de suiker tot een zachte massa, klop er de eieren door. Roer er de gezeefde bloem, het bakpoeder en het snuifje zout door. Meng er tot slot de basilicummelk, het limoensap en de limoenzeste door. Vul een cakevorm met het beslag en bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 à 60 minuten. Laat de cake afkoelen op een rooster.
Laat de groene cake smaken J
Limoenzeste = is de benaming voor de geurige dungesneden of geraspte schil (zonder wit!) van citrusvruchten als citroen, limoen, sinaasappel...
Risotto met groenten - 27 januari 2012 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor 4 personen heb je nodig - 2 kleine courgettes die je in stukjes hebt gesneden - 2 tomaten, ontveld, zonder pitjes, in blokjes gesneden - 3 bosuitjes in ringetjes gesneden - 10 sluimererwtjes, in 3 stukjes gesneden - 4 eetlepels doperwten (verse of diepgevroren) - 200g risottorijst - olijfolie - 1 fijngesnipperd sjalotje - 1 dl witte wijn - 4 dl groentenbouillon - boter - Parmezaanse kaas - basilicum
Fruit de sjalot in de olijfolie en doe er de rijst bij, bak tot deze gaat glanzen. Doe er de wijn bij en laat intrekken. Zet dan de bouillon eronder. Als de rijst begint te koken zet je het vuur lager. Doe er de groenten bij, behalve de tomaat. Laat op een zacht vuurtje 13 minuten zachtjes koken. Haal het deksel niet van de pan, want dan ontsnapt er damp en gaat het effect verloren. Doe er de tomaatblokjes bij en roer om. Neem de pan van het vuur en roer er een beetje boter en kaas door. Bestrooi met verse basilicum en serveer onmiddellijk.
Griekse groenten met fetacrumble - 20 januari 2012 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Dit is een bijgerecht! Voor 4 personen heb je nodig - 2 kleine courgettes - 1 aubergine - fetakaas - paneermeel - oregano - kerstomaten
snij de courgettes in plakjes en grill ze in een beetje olijfolie. Doe hetzelfde met de aubergine. Verkruimel een pakje fetakaas en meng het met een eetlepel gedroogde oregano en 2 eetlepels paneermeel. Verdeel de courgette en de aubergine afwisselend in laagjes over 4 potjes. Breng elk laagje goed op smaak met peper en zout. Snij een paar kerstomaten in plakjes en prop ze ertussen. Werk af met fetacrumble en bedruppel met olijfolie. Zet de potjes een kwartier voor je aan tafel gaat in een oven van 180°C. Lekker bij gegrilde vis!
De bloem en de suiker onder elkaar roeren, dan wat olie erbij en dan de eieren er 1 voor 1 onder roeren. Doe dan de boter erbij en langzaamaan mag de melk toegevoegd. Alles goed mengen en dan bakken maar!
Tip: als er klonters in je beslag zijn, kan je het beslag steeds mixen!
Tip: voor pannenkoeken zonder koemelk gebruik je dezelfde hoeveelheid sojamelk! Je proeft geen verschil!
Tip: een zakje vanillesuiker erbij en je hebt lekker vanillepannenkoeken!
500 g mascarpone 1,25 dl sterke koffie (een tas) 4 eidooiers 2 eiwitten 100g poedersuiker 2 cl Amaretto (of iets meer, of iets minder.. hangt ervanaf hoe lekker je dat vindt) 200g boudoirs cacaopoeder
Maak een beslag van de eidooiers, suiker en likeur. Klop dit schuimig en voeg dan de mascarpone toe. Klop het eiwit tot een luchtig schuim en spatel het VOORZICHTIG onder het beslag. (Niet roeren, anders is de tiramisu gedoemd om te mislukken...) Schik de koekjes in een schaal en besprenkel ze met koffie. Dan doe je er een laag van het beslag over. Dan weer koekjes met koffie besprenkelen en weer een laag beslag erover. Dit kan je een paar keer herhalen, het hangt natuurlijk allemaal af van de grootte van je schaal. Laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast staan, of nog een beter, een hele nacht! Bestrooi met cacaopoeder alvorens op te dienen.
Gegratineerde pasta met tomaten - 13 januari 2012 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Je hebt nodig voor 4 psn : - 2 venkelknollen - 250g kerstomaten - 1 el boter - 4 eieren - 400ml verse room - een snuifje nootmuskaat - 100g geraspte kaas - 500g gekookte pasta.
Eerst en vooral mag de oven worden voorverwarmd op 200 graden.
De venkel moet je wassen, in 4 snijden en dan in schijfjes snijden. Was de tomaten en halveer ze. Beboter vervolgens een ovenschaal en doe daar de pasta, venkel en tomaten in.
De eieren mogen in een kom opgeklopt met de room. Kruid voldoende af met peper, zout en nootmuskaat.
Het eiermengsel mag over de pasta en de groenten. Nog wat kaas er bovenop op en dan mag alles gedurende 20 minuten in de oven en daarna nog 5 minuten onder de grill.
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke vrijdag tussen 17u en 19u op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Voor ongeveer 8 pannenkoeken heb je nodig: - 175g bloem - 1 koffielepel bakpoeder - een halve koffielepel kaneel - een halve koffielepel poedersuiker - 1 ei - 300 ml magere melk - een appel
Doe de gezeefde bloem, bakpoeder, kaneel en suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er een ei in. (Tip: je kan het ei ook in een tas breken, als er dan eventuele stukjes schaal meekomen kan je deze er gemakkelijk uitvissen) Voeg de melk geleidelijk aan toe en meng tot een glad deeg. (Tip: als je klonters krijgt, kan je het deeg altijd mixen. Doe dit wel VOOR je de appel toevoegt) Roer er de geraspte appel door. Verhit een pan met bakvel en giet er een lepel deeg in. Laat bakken aan beide zijden. Smakelijk!
Kabeljauw met ratatouille Boursin Cuisine - 22 oktober 2011 op Radio VRD om 12u15
Voor 4 personen heb je nodig
700g aardappelen
1 doosje boursin cuisine knoflook en fijne kruiden
1 courgette
4 tomaten
1 ui
1 eetlepel oregano
600g kabeljauwfilet
bloem
peper en zout
3 eetlepels zonnebloemolie
Kook de aardappelen en maak er puree van. Meng de boursin cuisine eronder en voeg naar smaak peper en zout toe
snij de courgette en tomaat in blokjes, verdeel de ui in 8 en bak dan met de courgette aan. Laat de tomatenblokjes 1 minuutje meebakken. Breng goed op smaak met oregano, peper en zout.
Bestrooi de visfilets aan beide zijden met peper en zout, haal ze door de bloem en bak in de olie mooi gaar. Verdeel de puree over de borden, schep de groentjes erop en leg hier de gebakken vis op.
Dit was het laatste receptje dat werd uitgezonden tijdens Pascal zijn programma! Vanaf januari ben ik er weer tijdens David zijn programma, op vrijdagavond tussen 17u en 19u!!
chocoladetaart met mascarpone en cacao - 15 oktober 2011 op Radio VRD om 12u15
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
chocoladetaart met mascarpone en cacao
Dit is echt een supergemakkelijk recept!
Bedek een taartvorm met bakpapier en schik er een pakje kruimeldeeg in. Duw de randen goed aan en bestrooi het deeg met cacaopoeder tot het volledig bedekt is. Verwarm de oven voor op 210°C en klop 3 eieren los met 100g suiker en 250g mascarpone. Giet dit mengsel over het kruimeldeeg en hak dan 50g culinaire chocolade in kleine stukjes. Verdeel dit over de taart, en strooi ook 50g suiker erover. Plaats in de voorverwarmde oven, verlaag de temperatuur naar 180°C en bak de taart in 40 minuten. Haal de taart uit de oven, laat even afkoelen en werk af met bloemsuiker.
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Fruitige tiramisu - 17 september
Klop 4 eierdooiers met 200g suiker tot een luchtige crème. Meng deze met 500g mascarpone en snij 2 mango's in kleine stukjes. Klop 2 eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de mascarponecrème. Zet een kopje jasmijnthee en dompel de lange vingers één voor één in de thee en leg ze op de bodem van een mooie schaal. Bedek met stukjes mango en mascarponecrème. Maak laagjes tot alles op is. Zet een paar uur in de koelkast voor je dit serveert. Dit is genoeg voor 6 personen.
24 september - vegetarische nasi goreng
Voor 4 personen heb je 2 zakjes rijst, 2 doosjes quorn, 1 ui, 1 rode paprika, 3 wortelen en 200g prinsessenboontjes nodig.
Kook eerst de rijst en bak de quornblokjes op, zet deze even aan de kant.
Dan mag je de boontjes kuisen. Deze laat je koken tot ze gaar zijn en terwijl maak je de andere groenten proper.
De ui snij je fijn, de paprika en wortelen mogen ook in kleine stukjes gesneden.
Stoof de groentjes en voeg een zakje nasi-kruiden toe van Knorr, volg de gebruiksaanwijzing goed.
Dan voeg je de quorn en de rijst toe en dit meng je onder elkaar.
Klaar is kees :)
Wil je liever geen vegetarische versie, dan vervang je de quorn door 1 bakje spekblokjes en 400g gehakt. Eerst opbakken natuurlijk :)
1 oktober - groentetaart met comté
voor 8 personen heb je nodig
- 1 verpakking kruimeldeeg
- 5 kleine preien, of 2 grote
- 2 kleine uien
- 200g geraspte Comtékaas
- 50g boter
- 400 ml room
- 400 ml melk
- 2 eieren
- pijnboompitjes
- bieslook
Verwarm de oven voor op 210°C. Schik het kruimeldeeg in de bakvorm en doorprik met een vork. Bedek met bakpapier en bakbonen en bak 10 minuten. Haal dan uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier. Dit noemt men blind bakken.
Snij de prei in 2, spoel grondig en snij fijn, dit doe je ook met de ui.
Laat de boter smelten in een pan en laat de uien en prei garen zonder te kleuren. Goed kruiden met peper en zout.
Snipper de bieslook fijn en voeg toe aan de groentenmengeling.
Laat de pijnboompitjes kleuren in een pan met antikleeflaag.
Meng de room met de melk en de losgeklopte eieren. Ook weer kruiden met peper en zout.
Strooi 100g geraspte kaas op de bodem van de taart en doe er dan de groentenmengeling over.
Dit overgiet je met het eimengsel en werk af met de rest van de kaas en de gekleurde pijnboompitjes.
Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven. Koud of warm, beiden even lekker!
Tomatenpaprikasoep met Chavroux - 3 september 2011 op Radio VRD om 12u15
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Reinig de ajuin, selder, prei, look en paprika en snij in middelgrote stukken. Stoof in boter samen met tijm en laurier. Voeg de tomatenpuree toe en stoof kort mee. Voeg de verse tomaten toe en stoof kort mee. Bevochtig met bouillon en breng aan de kook. Laat zacht sudderen gedurende een half uurtje.Mix en zeef de soep, kruid met peper en zout. Serveer met garnalen en 3 quenelles Chavroux.
Tip: Een quenelle is niets anders dan een soort ovaal bolletje of eivormig hoopje. Mooie quenelles krijg je door 2 eetlepels eerst in lauwwarm water te dompelen, één lepel voorzichtig in de tot quenelles te vormen massa te scheppen en met behulp van de tweede lepel tot een eivormig bolletje glad af te strijken.
Kaas-preidriehoekjes - 13 augustus 2011 op Radio VRD om 12u15
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Gebruik van 3 preien alleen het witte gedeelte. Was de prei heel goed, laat hem uitlekken en hak em dan fijn. Stoof de prei een beetje aan in wat olijfolie en roer er boursin kaas onder. Kruid met peper en haal dan van het vuur. Laat dit mengsel nu uitlekken in een zeef. Het brickvel snij je in de helft. Op de verpakking staat hoe je het best driehoekjes of samosa's vormt, volg deze instructie nauwlettend! De driehoekjes frituur je daarna tot ze mooi goudbruin zijn. En om het helemaal af te maken serveer je hier bij een lekkere non alcoholische cocktail! Meng 16cl ananassap, 2 cl room, 4 cl kokosmelk en een paar ijsblokjes. Een rietje erin en je hebt een lekkere baby pina colada!!
Pasta met bloemkool en erwten - 16 juli om 12u15 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Kook de pasta beetgaar. Spoel de bloemkoolroosjes en blancheer ze 5 minuten in kokend water. Voeg de erwten toe en laat even meekoken. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C en roer de eieren los met de kruiden, room en de helft van de parmezaan. Kruid flink met peper en zout. Meng de pasta met de groenten en verdeel over de ovenschaaltjes. Schenk er de eieren over en meng de rest van de parmezaan met de noten en strooi dit alles over de pasta. Zet de schaaltjes 25 minuten in de oven. Smakelijk!
Exotische hapjes - 9 juli 2011 om 12u15 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
De meesten onder jullie - mijn lieve lezers - weten wel dat ik kinderverzorgster ben in de voor- en naschoolse opvang van Alken. Op vrijdagvoormiddag wordt er in de vakanties steeds gekookt. Vandaag maakte ik met de 10 tot 12jarigen 3 verschillende hapjes uit andere landen (het thema van de week was wereldreizen). Deze hapjes maakten wij!
Bruschetta Ik kocht 2 ciabatta's die nog afgebakken moesten worden. Het afbakken deed ik voor de eigenlijke activiteit begon. De kinderen mochten tomaten en mozzarella in fijne schijfjes snijden. Alhoewel, echt fijn was het niet, eerder grof :) Sneetjes brood werden ingesmeerd met knoflookboter en dan belegd met tomaat en mozzarella. Even onder de grill laten smelten en klaar is kees!
Hamrolletjes Een simpel gerechtje voor de iets jongere kinderen. Koop een pak hesp en een potje kruidenkaas. Leg een schijfje hesp op een plankje en besmeer die hesp met kruidenkaas. Rol op, snij door en prik vast met een tandenstoker.
Nacho's met guacamole (spreek uit wakamoollé) Koop 2 zeer rijpe avocado's (als je er in kan duwen en de avocado mals is), 1 vleestomaat, een korianderplantje, een limoen en een zak nacho's. Snij de avocado door - er zit wel een dikke pit in die je niet kan doorsnijden - en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in de blender en de fijngesneden tomaat mag er ook bij. Tel 10 korianderblaadjes en pers de limoen uit, dit mag ook in de blender. Blender kort, het mengsel mag een beetje gebrokkeld zijn. Als je de guacemole wat langer wil bewaren, leg er dan de pit in, dan wordt het mengsel niet bruin! Smakelijk!
Ciabatta à la pizza - 2 juli 2011 om 12u15 op Radio VRD
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Wat heb je nodig? Op het officiële recept staat het zo: - 1 ciabattabrood - 300g gemengde paddenstoelen (champignons, cantharellen, shiitake) - 100g kerstomaten - 70g feta - 1 el fijngesnipperde bieslook - 1 el olijfolie - peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Spoem de tomaatjes en snij ze in partjes. Verbrokkel de feta. Bak de paddenstoelen goudbruin in de olie, schep er de tomaten en de feta door. Snij de ciabatta in de lengte door en verdeel het mengsel over beide helften. Zet 10 minuten in de oven, bestrooi de broodjes met bieslook en serveer meteen.
Hoe doet Lien Cuisien het??? - 1 ciabattabrood - 2 kleine blikjes champignons - geen tomaten (ik had er wel staan maar die bleken beschimmeld te zijn..) - meer feta :) - pesto van de aldi - bieslook
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de champignons uitlekken en snij in schijfjes, net zoals de feta. Snij de ciabatta in de lengte door en besmeer met pesto. Bestrooi met champignons en feta. Zet 10 minuten in de oven en bestrooi met bieslook voor het serveren! Mmmmmmmmmmm!
Mijn receptjes en kooktips hoor je elke zaterdag om 12u15 op radio VRD!!! Vanaf nu kan je ook via livestream luisteren via http://radiovrd.listen2myradio.com/
Omwille van geen tijd heb ik al even niets kunnen plaatsen op deze blog. Maar geen nood, eens ik getrouwd ben ga ik meer tijd heb om receptjes te posten.. Hier volgen alvast 2 preigerechtjes!
11+18/6 Zalmfilet met preipuree
Voor 4 personen heb je nodig
2 preien
180ml kippen- of groentenbouillon
3 koffielepels tomatenpuree
1 koffielepel tijm
Peper en zout
4 zalmfilets à 140g
5 eetlepels droge witte wijn
3 eetlepels citroensap
4 schijfjes citroen
4 takjes verse tijm
Was de prei en snij in dunne ringen. Verhit 6 lepels bouillon in een grote pan en laat de prei8 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig en roer er dan de tomatenpuree bij, met de rest van de bouillon en de tijm, zet dan het vuur hoger. Laat 4 minuten doorkoken tot het kookvocht wat verdampt is. Mix de prei en kruid met peper en zout. Verwarm de ovengrill voor en leg de zalm in een ovenschotel en giet de wijn met het citroensap erover. Zet 6 à 8 minuten in de oven, tot de vis net gaar is. Verwarm de preipuree en verdeel over 4 borden. Leg er een zalmfilet op en garneer met de citroenschijfjes en tijm.
25/6 Tagliatelli met gegratineerde prei en Nazareth Classic voor 4 personen
Maak 8 preiwitten schoon, was hem en snij hem in fijne rondjes. Stoof ongeveer 10 minuutjes in een nootje boter en kruid met peper en zout. Kook intussen 400g tagliatelli beetgaar. Giet af en meng met de gestoofde prei. Voor de saus smelt je 25g boter, je mengt er 50g bloem onder en dit roer je tot een gladde roux. Giet er al roerend een halve liter lauwe melk bij en laat indikken. Goed kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Doe de tagliatelli in een ovenschotel en schik er 300g in reepjes gesneden ham op. Giet de saus erover en bestrooi met geraspte Nazareth Classic, ongeveer 100g, en paneermeel. Leg er een paar vlokjes boter op en laat goudbruin gratineren in een op 180° voorverwarmde oven of onder de grill.
Ik ben Lien
Ik ben een vrouw en woon in Kuringen (België) en mijn beroep is Kinderbegeleidster.
Ik ben geboren op 28/11/1984 en ben nu dus 40 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken, lezen, weggaan, tv kijken.
Ik ben gewoon een meisje dat graag kookt...
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek